Skocz do zawartości

Diablo III - something is coming!

Sephi

Rekomendowane odpowiedzi

Nie miałem za dużo jeszcze czasu pograć, ale jak na razie fajny ten patch, cieszą duże dodatki i małe zmiany w interfejsie (lepsze paski postępu w riftach i salvage all u kowala <3). Jak to jest z griftami, jeśli ktoś otwiera szczelinę na danym poziomie to też muszę mieć klucz na takim samym?

Czy te wszystkie duperele noszone w torbie coś dają? W sensie są przy nich wypisane różne właściwości, ale jak z tego skorzystać? Wystarczy nosić w torbie (a tym samym marnować miejsce na ekwipunek), czy trzeba tego jakoś użyć?

Przy wyborze ekwipunku jest taka zakładka co się nazywa "torba". Tam mamy między innymi buteleczki z życiem, butelki do kolorowania ekwipunku, klejnoty itp. Jest tam też masa innych pierdół, ktore zbieramy w grze. Te pierdoły tak jak i bronie maja jakieś tam swoje właściwości. I pytanie czy te przedmioty trzeba jakoś użyć czy wystarczy je nosić w tej "torbie" by te właściwości były aktywne.

Przedmioty w tej torbie / sakiewce nie są aktywne. Klejnoty musisz użyć na broni lub wyposażeniu które maja gniazdo. Masz tam też jakieś przedmioty które zwiększają statystki twoich towarzyszy, musisz im je dać by działały. Masz tam też elementy potrzebne do zrobienia broni u kowala. Czasem wpadnie jakiś schemat broni lub zbroi, który musisz przeczytać by go wykorzystać u kowala.

Dobry guide na początek,z tym,że zamiast chować się na skraju planszy można po prostu teleportować się od razu do miasta ;)

Zasada z upgradem jest prosta - by było 100% szansy na upgrade wystarczy,że level Greater Rifta jest o 10 większy od levelu gemu,który chcemy levelować.

Aha,z pomniejszych tipów jakie są bardzo przydatne przy nowym patchu - gdy trzymamy shift porównując przedmioty,porównamy właściwości z WYŁĄCZENIEM  gemów czy w broni,czy w zbroi.Brakowało mi tego ;)

Edytowane przez Ader

Amu,rękawice i karwasze do wymiany,poza tym całkiem spoko mnich.

Na amu brak crit damage,na rękawicach brak obrażeń od żywiołu,a rękawice przydałyby się setowe,ale z setu,który ciułasz :)

tak myślałem. no niestety amu non-stop wypadają mi same badziewne, uroburos chyba ze 3 razy wypadł tak gów.niany. i jeszcze shard of hate też z 5 razy beznadziejny. no ale jak mi wypadl SoJ z dobrymi statami, nie ukrwam - drygnął mi.

Zapisz się do klanu forum psx extreme ,polatasz ze mną na t6,tam lepiej dropi ;)

Ten sygnet leoryka też pasowałoby zmienić na coś z crit dmg lub socketem dla legendarnego gemu.

Aaaa jeszcze jedno,nowa korona leoryka jest dużo lepsza,ma specjalny affix,który powoduje,że właściwości Twoich gemów są podwojone ;)

Edytowane przez Ader

Mega hotfixy dziś wyszły :D

General:

• The drop rate for bounty-specific Legendaries has been drastically increased and scales based on game difficulty (9/3)
  • The Cesspools should less frequently spawn enemies immediately at the start of the level (9/3)
Nephalem Rifts and Greater Rifts:
  • The drop rate for Key of Trials has been significantly increased (9/3)
  • The amount of Blood Shards that drop in Greater Rifts has been increased; this number scales based off the tier of the Greater Rift completed (9/3)

chance of legendary from bounty cache goes from ~50% at torment 2 to guaranteed at torment 6