Skocz do zawartości

Diablo III - something is coming!

Sephi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powoli zaczynam myśleć, że dostaniemy Betę, którą będą patchować przez kolejne parę lat. Tyle lat tworzenia, a im się teraz przypomina, że PvP im nie wyszło. Obcinanie run, mistyczki, bóg-wie-czego-jeszcze. Ciekawy jestem jak oni sobie wyobrażali tą grę, a co z tego zostanie. Eh, wielka szkoda, że stara ekipa odeszła, bo Ci co zostali najwyraźniej sobie nie radzą.

Opublikowano

wg mnie bardzo dobre posunięcie. Raz, że dostaniemy grę znacznie szybciej a dwa, że wyciętego fragmentu i tak nikt by nie używal na początku istniena realmu. Zanim gracze opanują mechanikę, zanim powstana odpowiednie buildy, zanim ludzie zaczną zarabiac na przedmiotach i AH sie rozwinie to Blizzard dopracuje PvP i wypuści arenę w którymś patchu a do tego czasu ludzie będą mogli czerpać przyjemność z klasycznej rozgrywki.

PvP to akurat kwestia niszowa z można założyć, że góra 1/4 spoleczności będzie modyfikować buildy specjalnie pod taki styl gry a reszta, która obecnie jest oburzona, że nie będzie tego trybu pewnie i tak wejdzie z kupionym gearem, padnie kilka razy i wróci do normalnego multi.

Czy przypadkiem w WoW nie było tak, ze arena pojawiła się dopiero po jakimś czasie jak ludzie ograli całą mechanikę?

Opublikowano (edytowane)

tia a in the next episode Heart of the swarm z multi w pozniejszym patchu bo ludzie musza nowe jednostki i buildy na single player custom mapach i kampani ogarnac

blizz znowu sie zblaznilo. osobiscie na pvp leje w d3 wiec mi to nie robi i moze byc ze cos wytna by "nie wydac jeszcze pozniej" (nie mylic z "by wydac wczesniej")

ale ogolnie argumenty powyzej do mnie w zaden sposob nie przemawiaja. mechanike to oni moga odrazu na multi sie uczyc bo buildy i tak beda robione od zera po wyjsciu pvp.

imo slabe to jest a nie ze sie bawia w minecrafta ze sprzedadza bete do ktorej beda dokladac

ps. jak to jest ze gw2 choc od poczatku oferowalo wiecej niz d3 to oglasza ciagle nowe rzeczy a blizz ciagle oglasza czego jednak nie bedzie?

Edytowane przez Gattz
Opublikowano

Ja tutaj tez się nie do końca zgodzę z Rinkiem.

Nie ważne czy z PvP będzie korzystać 1/4, 1/3/ czy 3/4 społeczności. Blizz totalnie leci w (pipi)a ostatnimi czasy odnośnie developingu D3. Masę żeczy zmieniają, usuwają... a gra miała być wydana teoretycznie 3 miesiące temu. w takiej końcówce to naprawiasz bugi, polishing rzeczy etc, a nie przerabiasz główne systemy mechaniki.

Opublikowano

PvP w wykonaniu blizza (z wylaczeniem SC2 - nie jest tak zle) to porazka.

Areny to by bylo/jest ostatnie co by mnie zainteresowalo w D3.

Mam wystarczajace doswiadczenie z FAILZZARDem.

Ogolnie Blizz ostatnio to najmnocniejszy w mordzie jest, a jak przychodzi co do czego to lamusek taki.

@greah: Areny w wowie to byl nowy pvp feature dodany z dodatkiem.

@Gattz: Bo robia GW2 juz 5 lat ;).

Opublikowano

ludzie nie zawracajcie sobie dupy betą, ja dosłownie zasnąłem grając w nią, DOSŁOWNIE! pierwszy raz mi sie zdarzyło spaść z fotela na łóżko i zasnąć , było to okolo 21 i wcale nie bylem przemęczony

gdy nastepnego dnia sprobowalem zagrać wytrzymalem troche wiecej ale też czułem sie jak bym zjadł paczke walium

grafa z roku 2004

gameplay jak z roku 2000

uproszczenia jak z roku 2012 - nie da sie rozdawac statsów, skilli, niczego! wszystko sie dzieje automatycznie, nie mozna wybrac co sie chce, dostaje sie z kazdym levelem jakis skill albo rune do niego

muzyka stara sie nawiazać do starych części ale i tak nie umywa sie do tej z D1

design jest tak słitaśny że nie zdziwil bym sie jak by z kolejenego sarkofagu wyskoczył kucyk pony i zaczał mnie tłuc tęczą

i mowie to jako wieloletni fan D1 i D2

ogolnie lepiej sobie jądra przypalać rozgrzanym do czerwoności prętem niż tracić czas na to (pipi) (serio mowie, sprawdzałem)

Gość Ofsajd
Opublikowano (edytowane)

15 MAJA 2012.

edit: @up uprzedziłeś mnie :(

Edytowane przez Ofsajd
Opublikowano

Skąd dostałeś klucz? Może chcesz się kontem podzielić? (no chyba, że masz tam inne gierki).

jestem uzytkownikiem od 11 lat i moderatorem od okolo 6 lat na forum battlenet.pl , dostalem po znajomosci jako czlonek "załogi"

ale serio nie warto sobie tym glowy zawracac, jedyne co ta gra ma mocnego to hype, reszta to syf

Gość Orzeszek87
Opublikowano (edytowane)

no i maj bedzie na bogato, karta kredytowa będzie piszczeć z bólu.

ocho Yano w natarciu :P

Edytowane przez Orzeszek87
Opublikowano

Powiem szczerze - wywalenie run jako itemów to największa wtopa i porażka jakiej można było się w tej materii dopuścić. Żadne trudności w stworzeniu interfejsu tego systemu nie uzasadniają wywalenie z gry podniety, jaką wywołałoby znalezienie świetnej runy.

To jak bardzo okroili ostatnio wszystkie systemy D3 kompletnie nie napawa mnie optymizmem i na tą chwilę to moja ekscytacja i oczekiwanie osiągnęły poziom zerowy.

Witamy w swiecie multiplatformowych gier, gdzie wszystko trzeba jak najbardziej okroic, bo gracze konsolowi inaczej sobie nie dadza rady. Ciekawe czy poziomem wtopy dobije w tym wzgledzie do Dragon Age II.

< i tak bede w to napie,rdalal>

• Minusik 1
Opublikowano
W tym samym dniu co Max Payne 3, po prostu pięknie. 400 zł w plecy;)
to nowy Max Payne kosztuje tylko 50pln? ;)

a o poziom się nie martwię, bo mechanika pewnie będzie taka jak w D2 - easy to play, hard to master. Na początku będzie masa nowych w temacie (wszak dwójka ma już 10 lat więc można założyć, że w trójkę będzie grało głównie nowe pokolenie) ale im dalej z poziomami tym zostanie tego mniej (jeśli wierzyć Blizz, że kolejne poziomy trudności to będzie prawdziwe wyzwanie na poziomie Rady Kurast).

Nie mogę się doczekać tego całego AH - wreszcie przedmioty będę mógł sprzedawać inaczej niż poprzez prymitywne N x O x

• Plusik 1
Opublikowano

Buahahahahha... Widzieliscie cene u Blizzarda za digitala? 60euro :D

A ja tu narzekalem na cene GW2 ROTFL.

D3 drozsze od GW2, nie mowiac juz ze dostaje sie ostro wybrakowana i pocieta gre (D3) za te 60euro.

Co sie do cholery dzieje z tym rynkiem gier. Przestancie kupowac te (pipi)e platne DLC! To moze zaczna wydawac nam znowu pelne, porzadne produkty, a nie jakies zarty, gdzie licza jak za zboze.

Opublikowano

Buahahahahha... Widzieliscie cene u Blizzarda za digitala? 60euro :D

A ja tu narzekalem na cene GW2 ROTFL.

SC2 tez kosztował 59 EURO a zapłaciłem za niego 129 zł. Ceny gier Blizza nie są przeliczane tak dosłownie. Nikt w PL nie płacił za SC2 ponad 250 zł za wersje pdst. Płacili 180 zł max czyli koło 40 euro :)

Sorry, ale rant Ci nie wyszedł xD