Gattz 217 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 hmm chyba najlepsze podsumowanie inferno: 3 Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 No właśnie jak tak ginąłem na jakichś czempionach w d3 i nie wnikałem w to, po prostu szedłem je dokończyć, to tak sobie myślałem o Demon's Souls/Dark souls. Tam jak ginąłem, to zawsze wyciągałem wnioski i próbowałem chętnie jeszcze raz. W d3 po prostu szedłem dalej walczyć tak jakby nic się nie stało. Potworom się specjalnie hp nie odnawia, więc można tak ich powoli ciupać. To mi się trochę nie podoba. Cytuj
piecia997 39 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 No właśnie jak tak ginąłem na jakichś czempionach w d3 i nie wnikałem w to, po prostu szedłem je dokończyć, to tak sobie myślałem o Demon's Souls/Dark souls. Tam jak ginąłem, to zawsze wyciągałem wnioski i próbowałem chętnie jeszcze raz. W d3 po prostu szedłem dalej walczyć tak jakby nic się nie stało. Potworom się specjalnie hp nie odnawia, więc można tak ich powoli ciupać. To mi się trochę nie podoba. Przecież tak zawsze w Diablo było ;p Kiedyś nawet w większym stopniu przez te cholerne portale i spam potionów. Cytuj
__bercik07 202 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 Pytanie do osob z fullem: czy pozniejsze akty oraz wyzsze poziomy trudnosci (wiecej mobkow/ efektowniejsze czary?) wplywaja jakos znaczaco na framerate ?. Gralem w startera i na moim zlomku dziala calkiem ok 30/40 fps (detale low ale rozdzialka natywna - 1280x800) i zastanawiam sie czy jest sens kupowac pelniaka jak pozniej gra bedzie niegrywalna i jedyne co mi zostanie to zjazd z rozdzialki na nizsza Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 Nie wnikaja za bardzo, poniewaz masz dokladnie to samo... tylko z bardziej spedalonymi affixami u elite/champs(i ich wieksza iloscia). Czasem moze pare wiecej mobow ci sie trafi na raz. Ogolnie wiekszych graficznych wodotryskow nie uswiadczysz. Watpie abys stracil wiecej niz 5fps. @Gattz: Dlatego Diablo3 to takie 7-8/10 i nic wiecej . Cytuj
Ader 383 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 (edytowane) Pojawiły się jakieś nowe sposoby na farmę golda po tych fixach blizza? Jestem na 1 akcie inferno,ale samemu na razie się nie rzucam,za słabe itemy ;/ Edytowane 26 maja 2012 przez Ader Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 Ja po prostu sobie clearuje random dungeony podczas przechodzenia... z 5 stackami mam dropy po 1k golda z mobow. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 W d3 po prostu szedłem dalej walczyć tak jakby nic się nie stało. Potworom się specjalnie hp nie odnawia, więc można tak ich powoli ciupać. na inferno gdy respawn timer dojdzie tak do 15 sek to zawsze im sie odnowi na full a jak bedziesz ciupac zbyt wolno to dostaniesz od nich timer debuff. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 (edytowane) czy pozniejsze akty oraz wyzsze poziomy trudnosci (wiecej mobkow/ efektowniejsze czary?) wplywaja jakos znaczaco na framerate ? Nie wnikaja za bardzo, poniewaz masz dokladnie to samo... Watpie abys stracil wiecej niz 5fps. @Rapek wrong @bercik Zależy. Jeżeli mówimy o stałym FPSie to nie, nie ma dropów. Ale są sytuacje których na Guest Passie nie uświadczysz, a w fullu już tak. Wątpię byś zabijał na jednego Cleava barbem 30+ mobów jednym hitem, bo takie pomieszczenia to się trafiają w akcie trzecim. Eksplozja z Rupture potrafi przymulić na ułamek chwili kompa. Blizzard + bears stamepde i tez może chrupnąć czasami. Ale są to na tyle delikatne chrupnięcia, że mimo iż mogą występować, to nie przeszkadzają w komfortowej zabawie. Co innego u kumpla jednego. Ma kartę GeForce 460 i w drugim akcie w dungeonach w których jest woda na podłodze (kanały etc) ma permanentnie 20 FPS i około. Reszta gry nawet mu nie chrupnie. Edytowane 26 maja 2012 przez Kazuun 1 Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 26 maja 2012 Opublikowano 26 maja 2012 U mnie też laptop nie wyrabia w tych kanałach, cała gra na low ustawieniach działa non stop na 60fps, tylko ta miejscówka z wodą tak około 40. Ogólnie to polecam ustawić wszystko na najniższe detale, dużo lepiej się gra w te grę płynnie, a grafika aż tak mocno na tym nie cierpi Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 27 maja 2012 Opublikowano 27 maja 2012 Pytanie do tych, którzy grają/grali na HC - gdzie najdalej udało Wam się zabrnąć? :> Cytuj
Kruhol 31 Opublikowano 27 maja 2012 Opublikowano 27 maja 2012 A tu moj barb Udało mi się trochę podkręcić DPS: To największy dps jaki mogę uzyskać przez 15s. Mając 5 ataków na sec daje mi to 264 991,45 /sec. Czyli przez te 15 sec uderzę 75 razy zadając 3 974 871,75 dmg Nie wliczając ataków krytycznych, których szansa na dziś wynosi 33%. To daje 25 ataków za podwójny dmg. Więc ostateczny suchy dmg to: 5 299 829. Który w niedalekiej przyszłości zwiększę co najmniej 4-5 krotnie. Dziękuję dobranoc. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 27 maja 2012 Opublikowano 27 maja 2012 doliczyles do tego ze po 2 sec lezysz juz martwy czy zapomniales? :> Cytuj
rob1979 55 Opublikowano 27 maja 2012 Opublikowano 27 maja 2012 A tu moj barb Udało mi się trochę podkręcić DPS: To największy dps jaki mogę uzyskać przez 15s. Mając 5 ataków na sec daje mi to 264 991,45 /sec. Czyli przez te 15 sec uderzę 75 razy zadając 3 974 871,75 dmg Nie wliczając ataków krytycznych, których szansa na dziś wynosi 33%. To daje 25 ataków za podwójny dmg. Więc ostateczny suchy dmg to: 5 299 829. Który w niedalekiej przyszłości zwiększę co najmniej 4-5 krotnie. Dziękuję dobranoc. Śmiech mnie ogarnia jak widzę te cyferki... Ktoś w Blizzard powinien poczytać o denominacji bo to jest groteskowe... Pomyśleć, że ja się cieszę, że mam 1k dps... Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 27 maja 2012 Opublikowano 27 maja 2012 Czym dokladnie podkreca sie ten dps? Bo Np sily mam wiecej, zrecznosci minimalnie mniej a mam 19k dps a nie ponad 50 o_O Atc spd, crit itp tez sie w to wliczaja ? Cytuj
hay 17 Opublikowano 27 maja 2012 Opublikowano 27 maja 2012 (edytowane) Skille ktore zwiekszaja na kilka sekund o jakis % no i atack speed sporo daje. Demon huntery maja 60-70k na broniach z 700 dps bez żadnych buffów. http://www.youtube.com/watch?v=qzpRAUgyxaU&feature=player_embedded Fajne crity za 200k Edytowane 27 maja 2012 przez hay Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 27 maja 2012 Opublikowano 27 maja 2012 jesli przez no buff masz na mysli ze przeklamuja z pasywka sharpshooter i ich dps sie wyswietla jakby mieli 100% crit chance to masz racje Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 27 maja 2012 Opublikowano 27 maja 2012 A tu moj barb Udało mi się trochę podkręcić DPS: To największy dps jaki mogę uzyskać przez 15s. Mając 5 ataków na sec daje mi to 264 991,45 /sec. Czyli przez te 15 sec uderzę 75 razy zadając 3 974 871,75 dmg Nie wliczając ataków krytycznych, których szansa na dziś wynosi 33%. To daje 25 ataków za podwójny dmg. Więc ostateczny suchy dmg to: 5 299 829. Który w niedalekiej przyszłości zwiększę co najmniej 4-5 krotnie. Dziękuję dobranoc. Ale czy te obrażenia podane w statystykach postaci to nie są już wyliczone ile zadajesz w sec? Czyli, że w sec zadasz 52k, a nie 260k? A idąc tym tokiem w 15 sec tak gdzieś 780k? Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 27 maja 2012 Opublikowano 27 maja 2012 Dobra... to mi spac nie daje... Czemu nagle od "Escape from the Palace", jeszcze raz powtorze... NAGLE zostaje zabity w przeciagu 3-4s... . Ni z dupy ni z pietruchy. Przed tym fragmentem gry normalnie czyscilem. Takie nagle CHCWD, bo CHCWD. Cytuj
Gość Opublikowano 27 maja 2012 Opublikowano 27 maja 2012 ... Ale czy te obrażenia podane w statystykach postaci to nie są już wyliczone ile zadajesz w sec? Czyli, że w sec zadasz 52k, a nie 260k? A idąc tym tokiem w 15 sec tak gdzieś 780k? No bo są. Kurhol trochę opaczna matematyka. Cytuj
Kruhol 31 Opublikowano 27 maja 2012 Opublikowano 27 maja 2012 (edytowane) ... Ale czy te obrażenia podane w statystykach postaci to nie są już wyliczone ile zadajesz w sec? Czyli, że w sec zadasz 52k, a nie 260k? A idąc tym tokiem w 15 sec tak gdzieś 780k? No bo są. Kurhol trochę opaczna matematyka. Hmm... Coś w tym jest. Za dużo gry, za mało snu ;/ Wiecie podjarałem się itp. :potter: Edytowane 27 maja 2012 przez Kruhol CPE Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 27 maja 2012 Opublikowano 27 maja 2012 Ja się już wydygałem, że przez całą moją grę myślałem inaczej xd Bo jakoś tak stanowczo pisłeś Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 28 maja 2012 Opublikowano 28 maja 2012 Nie no, mówicie, że taka izi gra, że inferno dopiero się zaczyna i nawet tam jest łatwo. No ja nie wiem dla mnie gra jest cholernie ciężka. Nawet nightmare nie miałem aż tak różowo póki nie zmieniłem głównego ataku na amok. Na hellu 1 akt jakoś się udało, natomiast 2 to już jest masakra. Mogę go zrobić na chama jakoś uciekając czy coś, no ale to już nie robi się zbytnio przyjemne. Dziś farmię golda i coś sobie na ah obczaję, ale raczej mało to da, bo jakiegoś tragicznego eq nie mam. Ogólnie to w co trzeba pakować? Niby główny skill barba to strength, ale nie wiem czy np. Int nie jest najważniejszy, żeby moc coś tam przetrwać. Life leech się przydaje? Bo i tak mobki walą hity po 15k to nic to life leech nie pomoże. Nie wiem, jak narazie to poziom trudności dla mnie się wydaje chory i nie czuję jakiejś takiej władzy nad tym co robię. Nie za bardzo chwytam od czego zależy, że czasem mi idzie dobrze, a czasem padam dosłownie na hita. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 28 maja 2012 Opublikowano 28 maja 2012 inteligentny barb? no such thing strenght da zawsze wiecej Cytuj
Shankor 1 605 Opublikowano 28 maja 2012 Opublikowano 28 maja 2012 (edytowane) Mnie trochę martwi, że szukanie dobrego sprzętu to odwiedzanie AH. Trochę to zmieniło moje podejście do gry. Kiedyś jak chciałem mieć dobre itemy to latałem na mefa i pindla i tak w kółko. To było słabe rozwiązanie. Ale teraz jak nie daję rady bić potworków to nie idę bić ich więcej/szukać czempionów tylko wychodzę z gry i włączam AH. Pomijam fakt, że legendarne przedmioty to śmiech na sali (puste krzesła) i mają (jak to zauważył Rinek) wartość kolekcjonerską. W sumie to nie powinienem narzekać, bo mam mało czasu na granie, ale z drugiej strony to trochę dziwne, że w grze która polega na biciu potworków i dostawania nagrody w postaci itemów, ten drugi aspekt nie istnieje. Edytowane 28 maja 2012 przez Shankor Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi