Gość Frostbite Opublikowano 24 stycznia 2008 Opublikowano 24 stycznia 2008 Ok, czas zalozyc temat o tym zespole.... Jak ktos nie lubi Guns N' Roses i zespolow w podobnych klimatach niech nawet nie zwraca uwagi na temat. Jak pewnie wiecie wokalista - Sebastian Bach zostal wywalony z zespolu w 1996 a na jego miejsce pojawil sie Sean McCabe. Jasne bez Bacha zespol nie jest juz tym samym i w moich oczach zepol jako aktualny juz nie istnieje. Sebastian zajal sie wydawaniem solowych plyt i niedawno ukazala sie jego plyta Angel Down. Zespol jest jednym z moich ulubionych, widzialem Bacha na zywo przy okazji koncertu Guns N' Roses w ubieglym roku, glos kolesia jest po prostu zaje.bisty i powaznie malo kto moze sie z nim rownac. Jacys fani albo wrogowie? Plyty: 1989 - Skid Row 1991 - Slave to the Grind 1995 - Subhuman Race 2003 - Thickskin 2006 - Revolutions per Minute Kilka klipow: Youth Gone Wild Cytuj
pig destroyer 0 Opublikowano 24 stycznia 2008 Opublikowano 24 stycznia 2008 przyznej ze skid row kompletnie nie znam ani nie slucham. sciagnalem ostatnio najnowsza solowke bacha "angel down' i powiem ze przyjemnie sie tego slucha. taki gowniany hardrock doprawiony szczypta metalu i zalosnym axlem w (az) 3 utworach rewelacji nie ma ale tez i nie ma sie czego wstydzic Cytuj
Ilona1973 6 Opublikowano 24 stycznia 2008 Opublikowano 24 stycznia 2008 Ten zespół jakoś nie bardzo zapisał się w historii hard rocka. Miałam okazję wiele lat temu zapoznać się z ich twórczością i przyznam że nie powaliła mnie na kolana. To takie typowe granie z początku lat 90-tych. Tego typu kapel powstało tysiące.Chyba niewiele miało szanse to przetrwać. Cytuj
RoL 578 Opublikowano 24 stycznia 2008 Opublikowano 24 stycznia 2008 (edytowane) z hiciorow jest jeszcze "I Remember You": http://pl.youtube.com/watch?v=pGhlUzzib6c Taki lajcik, ale niektorych kawalkow sie przyjemnie slucha. Ten zespół jakoś nie bardzo zapisał się w historii hard rocka. No, u nas zespol ten nie byl zbyt dobrze znany, jednak w USA cieszyl sie spora popularnoscia. Edytowane 24 stycznia 2008 przez RoL Cytuj
Ilona1973 6 Opublikowano 24 stycznia 2008 Opublikowano 24 stycznia 2008 z hiciorow jest jeszcze "I Remember You": http://pl.youtube.com/watch?v=pGhlUzzib6c Taki lajcik, ale niektorych kawalkow sie przyjemnie slucha. Ten zespół jakoś nie bardzo zapisał się w historii hard rocka. No, u nas zespol ten nie byl zbyt dobrze znany, jednak w USA cieszyl sie spora popularnoscia. Ten kawałek bardzo dobrze znam No nie mów RoL że Skid Row nie był znany w Polsce. Jak ktoś słuchał hard rocka to bez problemu można było dostać kasety czy płyty.W czasie kiedy oni byli na topie w Polsce piractwo było "legalne". Cytuj
Gość Frostbite Opublikowano 24 stycznia 2008 Opublikowano 24 stycznia 2008 Ten zespół jakoś nie bardzo zapisał się w historii hard rocka.Miałam okazję wiele lat temu zapoznać się z ich twórczością i przyznam że nie powaliła mnie na kolana. To takie typowe granie z początku lat 90-tych. Tego typu kapel powstało tysiące.Chyba niewiele miało szanse to przetrwać. Jak dla mnie nie do konca.... Jak by nie byli niczym specjalnym to Axl olal by Bacha a nie trzymali by sie tak jak teraz, poza tym wystarczy zobaczyc na VH1 superband i kto wyladowal tam na wokalu. A jak chodzi o I Remember You, bardziej podchodzi mi spokojniejszy Wasted Time Click Cytuj
RoL 578 Opublikowano 25 stycznia 2008 Opublikowano 25 stycznia 2008 No nie mów RoL że Skid Row nie był znany w Polsce.Jak ktoś słuchał hard rocka to bez problemu można było dostać kasety czy płyty.W czasie kiedy oni byli na topie w Polsce piractwo było "legalne". To, ze mozna bylo dostac ich plyty, czy kasety akurat nie bardzo przekladalo sie na ich popularnosc. Zauwaz, ze w polskich mediach zespol ten praktycznie nie istnial. Nawet teraz ciezko sie natknac na jakis ich utwor w radio albo w TV (chodzi mi o stare kawalki). Cytuj
Ilona1973 6 Opublikowano 25 stycznia 2008 Opublikowano 25 stycznia 2008 No nie mów RoL że Skid Row nie był znany w Polsce.Jak ktoś słuchał hard rocka to bez problemu można było dostać kasety czy płyty.W czasie kiedy oni byli na topie w Polsce piractwo było "legalne". To, ze mozna bylo dostac ich plyty, czy kasety akurat nie bardzo przekladalo sie na ich popularnosc. Zauwaz, ze w polskich mediach zespol ten praktycznie nie istnial. Nawet teraz ciezko sie natknac na jakis ich utwor w radio albo w TV (chodzi mi o stare kawalki). Zgadzam się że radio i tv nie promowały zbytnio tej kapeli. Ja miałam na myśli dostępność na rynku. Wystarczyło mieć tv sat i oglądać Headbangers Ball Przyznam że teraz mam mniejszy dostęp do rockowej muzyki niż miałam w latach 90-tych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi