Mordechay 680 Opublikowano 26 stycznia 2008 Opublikowano 26 stycznia 2008 (edytowane) Założyłem ten temat, dla osób, które znają zespół i chcieli by się podzielić uwagami na temat jego twórczości oraz dla tych, którzy chcieliby się dowiedzieć co to takiego :] Kapela powstała w 2002 r., pochodzi z Londynu, grają rocka (a ściślej indie rocka), w lecie zeszłego roku wystąpili na openerze (na ktorego niestety z racji wieku i odległości między śląskiem a morzem wybrać się nie mogłem). Ich songi można usłyszeć w grach(burnout, fifa05), serialach (CSI:NY, The OC). Poniżej zamieszczam parę utworów dla laików , ktore imo są dobre Helicopter Prayer Hunting For Witches Banquet Sunday Edytowane 17 sierpnia 2008 przez Mordechay Cytuj
GRIZZ 0 Opublikowano 26 stycznia 2008 Opublikowano 26 stycznia 2008 tak, obiło się o uszy Bloc Party, znajomi którzy byli na openerze polecali, oby nie kolejny pseudo alternative british rock... rzeczywiście offtop maksymalny bo underground masz do tego... Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 26 stycznia 2008 Autor Opublikowano 26 stycznia 2008 No fakt, nie pomyślałem o tym wcześniej -------___-------v Proszę o kogoś z góry przeniesienie tego tematu tam gdzie powinien się znaleźć. Cytuj
PIOTRUS 0 Opublikowano 1 lutego 2008 Opublikowano 1 lutego 2008 Bloc Party industrial rock leżę i nie podniosę się. Poszukaj w google najpierw a nie pisz bzdur i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Industrial rock buhaha Cytuj
AumaanAnubis 1 Opublikowano 1 lutego 2008 Opublikowano 1 lutego 2008 Bloc Party industrial rock leżę i nie podniosę się.Poszukaj w google najpierw a nie pisz bzdur i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Industrial rock buhaha A czy to wogole kuzwa wazne jaki gatunek/pod gatunek?Ja kiedys nie wiedzialem ze nirvana gra grunga.Jesli jest dobra muza lub komus sie podoba to kij z tym jaki to gatunek.Rzeklem... Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 2 lutego 2008 Autor Opublikowano 2 lutego 2008 (edytowane) Dobra "independent".Każdemu może się pokiełbasić, poza tym to znaczenia nie ma jaki to odłam rocka. Nie uczyli Cię piotruś kultury?Wypadałoby grzecznie poprawić, a nie wyśmiewać.Chamstwa w szczególności nei lubię. Edytowane 2 lutego 2008 przez Mordechay Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 3 lutego 2008 Opublikowano 3 lutego 2008 W Gh3 jest ich piosenka helicopter, może być. Cytuj
AumaanAnubis 1 Opublikowano 3 lutego 2008 Opublikowano 3 lutego 2008 Mi sie podoba ich the prayer(glownie refren) Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 3 lutego 2008 Autor Opublikowano 3 lutego 2008 No Prayer jest nawet, nawet, ale nie kumam teledysku do tego utworu :| Ostatni singiel jest wypaśny, mianowicie "flux" (motywy z power rangers w teledysku ), ale coś dziwnie odbiegli od gatunku jaki wcześniej reprezentowali (flux to taka lekka techniawa albo coś w ten desen) Cytuj
Gość Grzehoo Opublikowano 3 lutego 2008 Opublikowano 3 lutego 2008 Indie rocka grają chłopaki (skrót od intependent, czyli jeden pies), taki Helicopter niszczy, to jeden z moich ulubionych zeszmaconych kawałków, Banquet też jest nie najgorszy, poza tym raczej nie warto sobie tym zespołem zawracać głowy, bo ich płyty są mocno średnie i wtórne ;]. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 28 września 2011 Opublikowano 28 września 2011 Prawdopodobnie zespół ma już swoje lata świetności za sobą, zresztą sam już słucham ich mniej. Jednak czekam na ich nową płytę, ale to czy wrócą do wspólnego grania nie było pewne. Ten obrazek na stronie i podpis mówią wszystko. See you soon. Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 28 września 2011 Opublikowano 28 września 2011 ja kojarze głównie z remiksow Johna B, ale utworki sunday i still remember zapadły mi w pamięć Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi