Emet 1 090 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 Custom game'y nie sa rankingowe. Zas co do wyrzucania z lobby w rankingowych to wg mnie to tez raczej zle. Ogolnie online powinien przejsc kilka poprawek. Poza tym nie czaje zasad przydzielania exp. Mam zlotego veterana i za 1 miejsce dostaje zazwyczaj 4-5%, zas np za 2 lub 3 miejsce dostaje np 4, 5, 6% lub... 0% O.o Troche to jest lewe. Cytuj
CHINDOOS 7 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 Exp jest chyba przydzielany wg poziomu przeciwników których pokonałeś, więc lewy nie jest. Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 Być moze... ale 0% za drugie miejsce to chyba przesada. Cytuj
dmk 0 Opublikowano 8 grudnia 2008 Opublikowano 8 grudnia 2008 (edytowane) też uderzyłem dzisiaj na wyspę Ostra gra, już wiem czemu 1 nie sprzedałem do dzisiaj - takie gierki po prostu trzeba trzymać w kolekcji. Do zobaczenia na trasie. Podsumowując MS2 urywa dupę! Edytowane 8 grudnia 2008 przez dmk Cytuj
CHINDOOS 7 Opublikowano 9 grudnia 2008 Opublikowano 9 grudnia 2008 Wczoraj graliśmy trochę z Emetem i paroma osobami i muszę powiedzieć że miejscami była niezła rzeźnia Nawet nie wiedziałem że zaproszenia do wspólnej gry działają w taki fajny sposób. Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 9 grudnia 2008 Opublikowano 9 grudnia 2008 No jest ciekawie Wczoraj też w końcu zaliczyłem na złoto ostatni zaległy wyścig w festiwalu ^_^ Cytuj
YETI 10 996 Opublikowano 9 grudnia 2008 Autor Opublikowano 9 grudnia 2008 1 milion graczy tapla się w błocie http://www.ps3site.pl/1-milion-graczy-tapla-sie-w-blocie/ Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 10 grudnia 2008 Opublikowano 10 grudnia 2008 Tak bardzo jak gra jest swietna, tak bardzo niedorobiona jest fizyka motorow. Jedzie sie 10 razy dokladnie ta sama sciezka (po sladzie) i 8 razy dany odcinek (prosty, bez zakretow) przejedziemy w ok 10 sekund, raz w 8 a raz na tym samym odcinku motor bez powodu nagle... fiknie koziolka <_<. Niestety motor jest straszna loteria. O ile w online nie mam z tym problemu (poprostu go nie wybieram ) o tyle chcac zaliczyc time trial musze sie z tym uzerac Cytuj
wiedzminka 0 Opublikowano 11 grudnia 2008 Opublikowano 11 grudnia 2008 Kto ustala zasady w meczach rankingowych? Jest tak jakiś host czy wszystko odbywa się losowo? Pytam ponieważ czasami są do wyboru wszystkie pojazdy, innym razem jest do wyboru kilka aut, a zdarza się też tak że jest narzucony tylko jeden pojazd. Cytuj
CHINDOOS 7 Opublikowano 11 grudnia 2008 Opublikowano 11 grudnia 2008 IMO konfiguracje wyboru pojazdu są predefiniowane wcześniej bo wszystkie wydają mi się sensowne. Do każdej trasy przygotowana jest pewnie jakaś pula konfiguracji z tego się losuje. Wczoraj co drugi wyścig albo i częściej wywalało mnie z serwera i w związku z tym straciłem prawie 50% z rangi Też mieliście wczoraj wieczorem problemy z online czy tylko ja miałem takie szczęście? Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 11 grudnia 2008 Opublikowano 11 grudnia 2008 Jest chyba iles ustalonych schematow. Cytuj
dmk 0 Opublikowano 11 grudnia 2008 Opublikowano 11 grudnia 2008 Co do samochodów w online, zauważyłem, że oprócz tego jaki typ jest dostępny to ich wygląd ustawia się w garażu. Więc jak ktoś da do wyboru ciężarówkę to ta która jest wybrana w garażu jest od razu wybierana do wyścigu. Cytuj
Neo3016 8 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Host wybiera jakie beda dostepne pojazdy.MS: PR nie mam ale tak bylo w jedynce wiec pewnie tutaj tez tak jest.Najlatwiej sprawdzic tworzac swojego serwa i szperajac w opcjach Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 W Customach tak, ale w PR exp zbieramy (ew. tracimy ) w trybie Ranked i ladujemy z 'przypadkowymi' ludzmi (plus ew. zaproszeni znajomi) w jakims pokoju, gdzie mamy jedna z kombinacji trasa + klasy aut. Swoja droga w online trasy wystepuja zawsze w tej samej porze dnia. Meczyl sie juz ktos z duchami w TT? Ja poki co zaliczylem 10 tras. Cytuj
CHINDOOS 7 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Swoja droga w online trasy wystepuja zawsze w tej samej porze dnia. No właśnie też to zauważyłem. Mam nadzieję że w jakimś patchu to poprawią... Ploty mówią że jeszcze w tym roku będzie pierwszy DLC, więc może patch przy okazji też. Cytuj
wiedzminka 0 Opublikowano 19 grudnia 2008 Opublikowano 19 grudnia 2008 Gram od ponad tygodnia w MSPR, gra jest świetna ale już dwa razy trafiłem na cholernie denerwujący błąd. Za każdym razem przytrafia mi się jak gram w sieci, ciekawe czy komuś z was to się zdarzyło. Opisze problem, po wybraniu niskiego auta typu rally car lub buggy 2 razy ustawiło mnie na starcie centralnie POD monster truckiem. On po prostu stał na moim aucie. Efekt był taki że jak tylko nastąpił start mój pojazd eksplodował. Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 19 grudnia 2008 Opublikowano 19 grudnia 2008 Mialem raz taka sytuacje.. tylko, ze to ja bylem monster truckiem 2 czy 3 razy przytrafilo mi sie natomiast cos innego. Zaraz po starcie wysunalem siena prowadzenie... potem dziwnym trafem wszysycy znikneli z mojego pola widzenia (z tylu). Pokazywalo ciagle, ze jestem pierwszy. NNa meciee jednak wyszlko ze nie bylem pierwszy, tylko... nie wiadomo ktory O.o Pozycja kilka rzy sie zmieniala (od 1 do ostatniego). Raz na koncu wyladawalem jako niby pierwszy, raz jako chyba 5 a raz przedostatni (czyli wtedy 8). Za kazdym razem jednak stracilem po takim wyscigu exp (%) Jechalem akurat z osoba z friend listy i on tez mial to samo (ciagle byl pierwszy niby, a na koniec takie zonki). Cytuj
rosnomak 0 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 tez mialem powyzsze problemy, ale to mnie az tak bardzo nie wkurza zastanawia mnie natomiast inna rzecz, jade za gosciem, on sie wbija w scianę i w tym samym momencie obok pojawia się juz zrespawnowany i jedzie na pelnej predkosci :o nie wiem czy to bug czy jakies cheaty ludzie stosują, tez tak macie ?? Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 Dokładnie. Na szczęście w PR jest to całkiem nieźle załatwione, ktoś kto mocno laguje w jakimś momencie nie przeteleportuje sie przynajmniej nagle "w nas" w postaci zmaterializowanej (co wiadomo jakby się skończyło) tylko jako duch. Nie ma też akcji, że jakiś nooby zawrócą i będą pod prąd jechać uprzykrzając życie innym (oni też zmieniają się w duchy), co kilka mnie dotknęło w MS1. Cytuj
wendiego 11 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 Chciałem się pochawlić zdjęciami ale wybrałem jedno chyba najlepsze :] Ten w czarnym kasku co leci swobodnie to ja. http://img72.imageshack.us/my.php?image=ms...ieg0pol1wh0.jpg Idę dalej cisnąć kampanie, dzisiaj to skończe. Cytuj
theGrimReaper669 0 Opublikowano 21 grudnia 2008 Opublikowano 21 grudnia 2008 Jestem po ok 100 podejsciu do wyscigu Spead Freak na Kanoload Bay/rank 7.Jakies porady? Bo zaraz :censored2: ta gre w kosmos ! Cytuj
CHINDOOS 7 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 Tak lagi się czasem zdarzają ale najbardziej wkurza mnie to że odejmuje exp za rozłączenia. Rozłączyło mnie już 26 razy i przez to cały czas tkwię na srebrnym herosie. Gdyby nie to pewnie dawno już bym miał legend IMO powinno być tak że odejmuje tylko bo wybraniu opcji quit race. Cytuj
Butcher 70 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 Kończę aktualnie rank 7 w singlu i dodałbym jeszcze jeden aspekt do poprawki dla Evolution przy MS3: bardziej wyraźny wpływ głębokości zbiornika wodnego na chłodzenie boosta. Bo w tej chwili to działa jakoś dziwnie losowo (a zapewne odpowiednio do tego jak sobie radzimy) i szlag człowieka trafia, jak wpada np. motorem w potężną wodę do połowy kół, a z boosta ledwo co jedna kostka znika. A w innych przypadkach wręcz przeciwnie - przejedziemy pod kilkoma kroplami wodospadu i wyparowuje 2x tyle.... Nie wspominając o tym, że są lokacje gdzie obraz nam "pływa" przed oczami od wody, a boost nie reaguje... Jestem po ok 100 podejsciu do wyscigu Spead Freak na Kanoload Bay/rank 7.Jakies porady? Bo zaraz :censored2: ta gre w kosmos ! Nic odkrywczego: wykuj położenie każdej bramki na blachę, ścinaj gdzie się da (bramkę zalicza też jak przejedziemy przez dym), jak najmniej hamuj, dryftuj i skacz, i jak najczęściej boostuj... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi