Zeratul 415 Opublikowano 4 lutego 2008 Opublikowano 4 lutego 2008 99,999% mieszkancow Polski ma to gleboko w tylku, ale Amerykanie mieli dzisiaj swoje święto, finał ligi footballowej czyli po prostu Super Bowl. Hektolitry zakupionego piwa, tony pizzy, nachos, hot dogow, burgers itd. Wszyscy wpatrzeni w TV oglądali pojedynek między niepokonanymi w tym sezonie New England Patriots (nie przegrali ani jednego meczu w sezonie), a New York Giants, którzy to do play offów dostali się z dzikiej karty. Mecz w wykonaniu obu zespołów był fenomenalny, a czwarta kwarta to chyba jedna z lepszych kwart w historii footballu. Przy stanie 10-7 dla Giants, New England Patriots zdobywają touchdown i jest 14- 10 dla Patriots i na 39 sekund przed końcem meczu Eli Manning, podaję piłkę 13 jardowym rzutem i zdobywa przecudownego touchdown... i tym oto sposobem NEW YORK GIANTS WYGRYWAJĄ 17-14... ach az musialem sie podzielic emocjami... bylo grubo... http://www.nfl.com/gamecenter?season=2007&...p;game_id=29526 Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 4 lutego 2008 Opublikowano 4 lutego 2008 Nigdy bym się tego po Gigantach i po tym "mniejszym" z braci Manning nie spodziewał. Myślałem, że to będzie Interception-Party . BTW Liczyłem na San Diego w tym sezonie, ale tak też nie jest źle. Chyba pora odpalić Maddena i...czekać na jakiegoś dobrego torrenta z SB (najlepiej z przyśpiewkami). Cytuj
Paweł Sz. 1 Opublikowano 4 lutego 2008 Opublikowano 4 lutego 2008 Jest jakaś porządna polska strona poświęcona footballowi amerykańskiemu? Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 4 lutego 2008 Opublikowano 4 lutego 2008 Jest jakaś porządna polska strona poświęcona footballowi amerykańskiemu? Do głowy przychodzi mi tylko http://usasports.pl Cytuj
Mihau_ALU 82 Opublikowano 9 lutego 2008 Opublikowano 9 lutego 2008 Ogladalem ten meczyk Jako ze wole osobiscie rugby ( chyba bardziej meska gra, niz amerykanski hamburgerowy football) to spotkanie mi sie podobalo Jak ktos nei widzial, to niech zaluje ;p Cytuj
Lukaszeq 0 Opublikowano 29 kwietnia 2008 Opublikowano 29 kwietnia 2008 Ogladalem ten meczyk Jako ze wole osobiscie rugby ( chyba bardziej meska gra, niz amerykanski hamburgerowy football) to spotkanie mi sie podobalo Jak ktos nei widzial, to niech zaluje ;p Nie no, bez przesadyzmu, NFL jest bardzo ciekawą ligą a sam football to gra niezwykle taktyczna, jednak ja również wolę rugby ze względu na wielkich mięśniaków i niejako większe nastawienie na walkę w zwarciu. Czasem można dostać wpierdziel na boichu - fajna sprawa. Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 31 stycznia 2009 Opublikowano 31 stycznia 2009 (edytowane) Odświeżam stary temat z pytaniem - czy oprócz nsport w Polsce można gdzieś obejrzeć SuperBowl, na jakiejś kablówce or something? Ok znalazłem - po niemiecku na ARD (200 kanał Cyfry+ będzie). O której dokładnie zaczynają grać? Bo studia przedmeczowego po dojczlandzku nie zniosę Edytowane 31 stycznia 2009 przez Saunter Cytuj
dexter 19 Opublikowano 1 lutego 2010 Opublikowano 1 lutego 2010 nie wiem czy w jakiejś kablówce jest ale na ESPN America najlepiej się ogląda, tak przy okazji właśnie leci Pro Bowl Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 3 lutego 2010 Opublikowano 3 lutego 2010 A już niedługo Super Bowl - Colts vs Saints na Florydzie. Dawno nie stało się tak, aby najlepsze drużyny sezonu zasadniczego przetrwały do finału, więc emocje zapewnione. Peyton Manning po raz drugi? Cytuj
dexter 19 Opublikowano 3 lutego 2010 Opublikowano 3 lutego 2010 (edytowane) Zaczynają o 24 czasu polskiego, trza prowiant zakupić Przy okazji widzę że tylko my zainteresowani póki więc z ciekawości na kogo stawiasz ? Edytowane 3 lutego 2010 przez dexter Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 4 lutego 2010 Opublikowano 4 lutego 2010 Mam wielki szacunek do gry Manninga, więc stawiam na Colts. Wolałbym jednak, aby w finale było starcie Favre vs Manning, ale New Orlean też gra fajną ofensywę. Jak obrońcy Colts ochronią Manninga przed sackami to będzie to finał dla Indianapolis. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 lutego 2012 Opublikowano 5 lutego 2012 Tegoroczny Super Bowl będzie podobny do tego z 2008 roku, tj. Giants vs. Patriots. Transmisja zaczyna się o 0.30 na Polsacie Sport. Będzie ktoś oglądał? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 5 lutego 2012 Opublikowano 5 lutego 2012 Tegoroczny Super Bowl będzie podobny do tego z 2008 roku, tj. Giants vs. Patriots. Transmisja zaczyna się o 0.30 na Polsacie Sport. Będzie ktoś oglądał? Pokazuja super bowl ? Wielkie zaskoczenie poprzedni sezon pokazywali caly a teraz byla cisza, myslalem ze zrezygnowali Cytuj
dexter 19 Opublikowano 5 lutego 2012 Opublikowano 5 lutego 2012 Podpisuje sie. Super Bowl bedzie rowniez na ESPN America rowno o 00:00 czyli bez ucinania ceremonii rozpaczecia i pieknego hymnu Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 5 lutego 2012 Opublikowano 5 lutego 2012 Dla ludzi w UK będzie na Sky Sports już nie mogę się doczekać Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 lutego 2012 Opublikowano 6 lutego 2012 Po pierwszej kwarcie 9-0 dla Giants. Eli Manning rzuca znakomicie Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 6 lutego 2012 Opublikowano 6 lutego 2012 E. Manning niezly kot. Swoja droga SuperBowl w porownaniu z trwajacym pucharem szesciu narodow rugby wypada niezwykle blado. Wiecej przerw niz akcji i banda pseudotwardzieli na boisku odziana w milion ochraniaczy;] Nie ma to jak strzal z kolana bezposrednio w ryj przeciwnika przy powstrzymywaniu przylozenia (jak w ostatnim meczu Anglii ze Szkocja) ;] Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 lutego 2012 Opublikowano 6 lutego 2012 Koniec pierwszej połowy i 10 - 9 dla Patriots! Futbol amerykański jest bardziej strategiczny i to jest w nim interesującego. Sam mam okazję rozpoczęcia treningów (zobaczymy, czy będą chęci) w jednej z drużyn polskiej federacji Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 lutego 2012 Opublikowano 6 lutego 2012 Niestety, Super Bowl wygrywają Giants 21-17. Genialny manewr Billa Belichick'a nie odniósł powodzenia. Szkoda Cytuj
dexter 19 Opublikowano 6 lutego 2012 Opublikowano 6 lutego 2012 Mecz trzymal w napieciu do samego konca. Caly czas mialem nadzieje ze Patrioci wygraja ale nie jestem jakos bardzo zawiedziony. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 6 lutego 2012 Opublikowano 6 lutego 2012 najciekawsza czescia calego superbowl byl koncert w przerwie. Reklama srednio co 3 minuty. Reklame heinekena widzialem chyba z 20 razy. Musze potwierdzic slowa poprzednika. Rugby ciekawsze Ciekawe jakim wynikiem skonczyl by sie mecz np All blacks vs Giants xD Czy Giants dotrwali by do konca meczu Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 6 lutego 2012 Opublikowano 6 lutego 2012 Śmieszne jest to porównywanie rugby do futbolu amerykańskiego. Są to bardzo podobne sporty, a tak naprawdę całkowicie o coś innego w nich chodzi. Ja lubię pooglądać i to, i to. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 6 lutego 2012 Opublikowano 6 lutego 2012 Ja (pipi)ę, nie dałem rady tego całego obejrzeć. Cudem dotrwałem do połowy, obejrzałem koncert Medony i poszedłem w kimono. Przyznaję, potencjał w tym sporcie jest, ale jeśli amerykańce co kilkadziesiąt sekund gry robią przerwę na reklamy to ja dziękuję, postoję. W takim tempie to na boisku nawet moja babcia by się nie spociła. Jedyne co mnie nie zawiodło to koncert po drugiej kwarcie i transmisja w HD. Ogólnie to ten cały Super Bowl nazwałbym widowiskiem rozrywkowym niźli sportowym. Dobrze chociaż, że na tym Polsacie nie pokazywali reklam. Minuta gry, minuta reklam i tak w kółko. To ja już wolę soccer dla pedauóf. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 6 lutego 2012 Opublikowano 6 lutego 2012 To nie ma prawa nazywać się futbolem. 2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi