epl 160 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 co myslicie o rocku z wysp??? jakies porownania do amerykanskiego??? jak dla mnie UK w tej chwili rzadzi na scenie - maniac street, muse radiohead, oasis, blur, razorlight, maximo park, kasabian, cold play rocks:) Cytuj Odnośnik do komentarza
mord00k 0 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Wiemy ,że prawidłowa nazwa brytyjskiej kapeli powinna zaczynać się "The" ,a kończyć "(...)ers". Cytuj Odnośnik do komentarza
epl 160 Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 lol mi do tego schematu podchodzi tylko the killers ale oni tu nie pasuja z pow. etnicznych:) Cytuj Odnośnik do komentarza
kempa 0 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 mnie sie bardziej kojarzy british rock z poprockowymi pląsami typu klaxons itp... bo na przykład radiohead to nie jest rock przeciez tak naprawde, wiec british rock tez nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Miałem powiedzieć już: "nienawidzę", ale w połowie słowa ugrzęzłem. Są fajne zespoły z wysp. IMO wyróżnia się z nich Radiohead. W nich jest jakiś żywioł, emocje i mi się tego przyjemnie słucha. Cała reszta brytyjskiego rocka to jakieś smęty w mojej opinii. Mają chyba zbyt dobrych polityków i nie mają przeciwko komu się buntować. Kiedyś było inaczej. Lata 60-70 to była dominacja anglosasów w muzyce rockowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
RoL 561 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 (edytowane) obecnie brytyjski rock kojarzy mi sie z tym: * rock kolnierzykowy Powstalo zdecydowanie za duzo tego typu kapel. Wszystko na jedno kopyto, strasznie anemiczne i chu.jowe. *wiadomo o co chodzi, c'nie, wiec nie czepiac sie szczegolow ;] Edytowane 4 Lutego 2008 przez RoL Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 (edytowane) Joy Division i jedziemy ;] chociaz to new- wave/ post punk ale i tak dobre warto znac ;] Edytowane 4 Lutego 2008 przez banny Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 (edytowane) ja uwielbiam 1 plyte the raptures plyta house of jelous lovers, i genialny tytulowy kawalek: http://www.youtube.com/watch?v=m5z9789Tbss ale czy oni sa z brytanii? Edytowane 4 Lutego 2008 przez _Milan_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 o w pip.ke Milan oni sa zayebisci ;d Cytuj Odnośnik do komentarza
kempa 0 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 nie sa z brytanii. ej ok, czyli jakbym chciał dzieki temu tematowi dowiedziec sie czym jest british rock, to byłaby to muzyka obejmujaca twóczosc wszystkich zespołów z uk, które wykorzystuja w swoich nagraniach gitare oraz taneczna muzyka z ameryki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 a co to za temat? Cytuj Odnośnik do komentarza
Obsolete 973 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 nie sa z brytanii. ej ok, czyli jakbym chciał dzieki temu tematowi dowiedziec sie czym jest british rock, to byłaby to muzyka obejmujaca twóczosc wszystkich zespołów z uk, które wykorzystuja w swoich nagraniach gitare oraz taneczna muzyka z ameryki. Cytuj Odnośnik do komentarza
GRIZZ 0 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Moda, przejdzie jak każda inna... Cytuj Odnośnik do komentarza
kempa 0 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 a co to za temat? ja myslałem, ze o british rocku, dopoki do niego nie wszedłem. a teraz to juz o niczym chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 (edytowane) sluchaj, 15 postow, a juz dalem namiar na dobra plyte, obso 1 swietne zdjecie eltona johna u szczytu chwaly, troche szydery, spamu , nie ma co narzekac. Edytowane 4 Lutego 2008 przez _Milan_ Cytuj Odnośnik do komentarza
kempa 0 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 kur.wa, szkoda miałem ochote na dyskusje o brit rocku ; \ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 muzyka gracza, cafe kultura -_- Cytuj Odnośnik do komentarza
kempa 0 Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 (edytowane) z kafy kultury mnie wyrzucili za złe sprawowanie, a muzyka gracza nie wiem gdzie jest... no nic, jakos przezyje. musza mi wystarczyc dyskusje w xtc z kroolikiem i ejcem o klałnstepach xd ed. http://www.psxextreme.info/Bloc-Party-t59932.html no chyba, ze tam sobie popisze, ale w sumie to juz mi sie odechciało, poki co. Edytowane 4 Lutego 2008 przez kempa Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 No Mike, pochwal sie na ilu koncertach byles brit rockowych. licze na relacje i po 3 linki youtubowe do kazdej. xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Lejdi Dajana 0 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) Ale on zawsze wystawia po 6 klipow na YT. Jak chodzi o zespoly britrockowe to ja bylam 2 razy na wilkach i raz na ira. Edytowane 5 Lutego 2008 przez Lejdi Dajana Cytuj Odnośnik do komentarza
Junkhead 33 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 British rock, hmm? Nie kojarzę za bardzo żadnych zespołów, Orange Goblin może być? Cytuj Odnośnik do komentarza
Obsolete 973 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Tu raczej chodzi o taki britrockowy styl, bo kryterium pochodzenia zespolu, to raczej za malo. Orange Goblin sie chyba nie lapie, to stoner. Cytuj Odnośnik do komentarza
Junkhead 33 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 To ja już nie wiem, a te wszelkie indie rockowe zespoliki się łapią do britrocka? Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 raczej takie cosie jak oasis, ale ja się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza
Obsolete 973 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 To ja już nie wiem, a te wszelkie indie rockowe zespoliki się łapią do britrocka? Wiekszosc z nich powstala wlasnie na bazie popularnosci indie w USA. Ze starszych: Blur, Oasis, Muse. Z nowszych: Bloc Party, Arctic monkeys i jakies inne pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi