ornit 2 938 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Stachu...Skullgirs? Naprawdę ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 386 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 6 godzin już za mną i ta część przypadła mi do gustu, nieźle rozbudowali system walki a grafika robi wrażenie. Fabuła nieco kiepska i wydaje się gorsza od Dimension ale pozostałe tryby i cholernie stabilny online cieszą michę Cytuj Odnośnik do komentarza
Morikage 111 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Gram od wczoraj i mam mieszane uczucia. DOA zawsze było moją ulubioną serią, jednak w przypadku piątej części mam za dużo "ale". Grafika jest niezła, ale odbiór psuje przewaga industrialnych aren w stosunku do tych które są "wtopione" w krajobraz a to do tej pory zawsze była mocna strona DOA na tle konkurencyjnych bijatyk. Do tego w tej części bardzo słabo wyglądają znikające scianki, czy elementy na fizyce, które powinny w płynny sposób robić się półprzezroczyste a tutaj co chwila obiekty wyjeżdżające poza kamerę, znikają co wygląda jakby kawałek levelu się odczytywał/doczytywał na naszych oczach. Kolory sprawiają też wrażenie zbyt wypranych i moze to tylko moje odczucie ale cały czas mam wrażenie jakbym grał z jakimś "ziarnistym" filtrem na ekranie. Postacie wyglądają mniej plastikowo, ale nie wiem co TN pochrzaniło w kodzie, ze teraz dwie stojące blisko siebie postacie przez siebie przenikają - to normalne ze podczas walki kończyny czasem przechodzą przez siebie ale zawsze było to ledwo widoczne, a teraz trudno nie zauważyć jak noga jednej postaci przechodzi centralnie przez udo drugiej. Nie podoba mi się też że sekwencje przed i po walce chodzą, na oko w 30 fps'ach i nie ma replay'ów po zakończeniu rundy(przynajmniej po ostatniej powinnny być) O fabule nie ma co się rozpisywać bo właściwie jej nie ma - wolałbym już standardowy story mode jak do tej pory, zamiast trybu który udaje że ma coś do powiedzenia. Brak customizacji postaci jest o tyle na plus, że nie ma obawy ze online bedziemy walczyć z potworkami jak w Tekkenie czy SC, ale wybór kostiumów nie powala i jest sporym krokiem w tył w stosunku do takiego DOA2:Ultimate. Ogólnie gra mi się dobrze, to wciąż kawał dobrego mordobicia ze świetnym systemem, ale czegoś mi brakuje, może to jakiś "specjalny składnik" którego brakuje w grze po odejściu Itagakiego...sam nie wiem. Aha, no i chyba nie ma żadnej wejściówki jak poczeka sie chwilę na title screenie, a w poprzednich częściach często przed zabraniem się za grę, lubiłem popatrzeć jak postacie okładają się przy dźwiękach Aerosmith. To takie małe pierdoły, ale zebrane do kupy, nie pozwalają mi się wczuć w DOA tak jak kiedyś. Aż chyba dzisiaj wyciągnę z szafy Xboxa, odpalę DOA3, DOA2U i zobaczę czy faktycznie z "piątką" coś jest nie tak , czy to ja się zestarzałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Gram od wczoraj i podoba mi sie Tryb online dziala jedynie wolno i wbicie 1000 walk bedzie czasochlonne (chce ktos pograc, latwo mnie zbic). Dodatkowo te przejscia trybow na Legendary moga byc bolesne. Ogolnie pozytywne odczucia, jak wspomnialem, czekam na wiecej strojow z PSNu. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 29 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 Skonczylem cale Story z wszystkimi Misjami i dostalem tylko jeden stroj dla Kasumi nic wiecej DAFUK !!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Musisz zaliczyc Time Attack (solo) i Survival (solo) na Legendary odpowiednimi postaciami, bez kontynuacji, by dostac kolejne stroje. Hardcore... Cytuj Odnośnik do komentarza
nie versal 6 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 (edytowane) Legendary jest od ciuchów specjalnych tzn dla postaci Lisa , Christie , Tina , tzn Tiną trzeba ukończyć arcade bez kontynuacji na Legend , Christie tak samo a lisą w Survival , a jeśli chodzi o te normalne ciuchy to na przyklad zaczynasz arcade Kasumi grają od Rookie i za kazdym razem zwiekszasz o jeden poziom trudnosci po ukończeniu Arcade Edytowane 30 Września 2012 przez nie versal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Ciekawe czy bedzie tak jak w starszych DoA ze wszystko odblokuje sie po xx gdzinach gry tak czy inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 darmowe dlc z ubrankami Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Yes Yes Yes Zack Condom Costume is BACK !!!! No i nowy ciuszek dla Christie zawsze na propsie Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 (edytowane) Chlopaki jakis character guide? Ewentualnie namierzyl ktos pdf z official guide? Edytowane 2 Października 2012 przez Dave Czezky Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 pdf z official guide masz na oficjalnej stronie gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Morikage 111 Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 pdf z official guide masz na oficjalnej stronie gry. Na oficjalnej jest do zassania manual a nie official guide. Dave zapewne miał na myśli coś w stylu pdf'a poniższej lektury. Jak ktoś trafi na dniach na stosownego linka, nie wahajcie się nim podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Gra bardzo fajna, ale jest pewien problem. W czasie walki gra się "zawiesza" (bardzo krótko to trwa). Macie z tym problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza
P-chan 195 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Ja mam taki sam problem (PS3), i zapewne bedzie do poprawienia, bo to trochę potrafi wybić z rytmu... Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 U mnie sie nic nie zawiesza ale lagi jk ja (pipi)e Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Jak wylaczycie szukanie przeciwnika podczas grania offline to sie wam nic zawieszac nie bedzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Potwierdzam, tez mialem zwiechy przy wlaczonym throwdown, teraz zadnych Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Ogolnie to jest smiech na sali - mam mnostwo bugow online (nie mowiac o lagach), typu przenosi nas w środku walki nagle do practice xDDDDDDDDDDDDDDD Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Na PS3 nic takiego sie nie dzieje przynajmniej mnie ... moze twoje 6 rdzeni i karta nVidia nie daja sobie rady z prosta bijatyka Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Nie klam, bo to na ps3 online bardziej zasysa mowia serwisy branzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 U mnie również (PS3) online jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Mam ponad 200 walk online i jak jest 4/5 kresek polaczenia to nie mialem nigdy lagow Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 (edytowane) Kuzwa, zdolalem przejsc Time Attack i Arcade na Legend bez kontynuacji, ale Survival mnie miazdzy, nawet na Hard Juz 2 razy wygralem 39 walk, by w 40 (ostatniej) przegrac.cztredziesci pare walk Szkoda, ze grajac online jest takie male zroznicowanie postaci. Nie walczylem jeszcze z Sara ani Tina , bo wiekszosc ninjasami napierdziela. Zaczalem tez robic command training i Akira mnie zatrzymal. Kurde, przeciez wyprowadzanie niektorych z jego kombinacji to kosmos... Edytowane 6 Października 2012 przez Ken Marinaris Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Kuzwa, zdolalem przejsc Time Attack i Arcade na Legend bez kontynuacji, ale Survival mnie miazdzy, nawet na Hard Juz 2 razy wygralem 39 walk, by w 40 (ostatniej) przegrac. Szkoda, ze grajac online jest takie male zroznicowanie postaci. Nie walczylem jeszcze z Sara ani Tina , bo wiekszosc ninjasami napierdziela. Zaczalem tez robic command training i Akira mnie zatrzymal. Kurde, przeciez wyprowadzanie niektorych z jego kombinacji to kosmos... Możemy zmierzyć się w weekend Ninjasami rzadko gram Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi