ornit 2 993 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 Stachu...Skullgirs? Naprawdę ? Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 6 godzin już za mną i ta część przypadła mi do gustu, nieźle rozbudowali system walki a grafika robi wrażenie. Fabuła nieco kiepska i wydaje się gorsza od Dimension ale pozostałe tryby i cholernie stabilny online cieszą michę Cytuj
Morikage 111 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 Gram od wczoraj i mam mieszane uczucia. DOA zawsze było moją ulubioną serią, jednak w przypadku piątej części mam za dużo "ale". Grafika jest niezła, ale odbiór psuje przewaga industrialnych aren w stosunku do tych które są "wtopione" w krajobraz a to do tej pory zawsze była mocna strona DOA na tle konkurencyjnych bijatyk. Do tego w tej części bardzo słabo wyglądają znikające scianki, czy elementy na fizyce, które powinny w płynny sposób robić się półprzezroczyste a tutaj co chwila obiekty wyjeżdżające poza kamerę, znikają co wygląda jakby kawałek levelu się odczytywał/doczytywał na naszych oczach. Kolory sprawiają też wrażenie zbyt wypranych i moze to tylko moje odczucie ale cały czas mam wrażenie jakbym grał z jakimś "ziarnistym" filtrem na ekranie. Postacie wyglądają mniej plastikowo, ale nie wiem co TN pochrzaniło w kodzie, ze teraz dwie stojące blisko siebie postacie przez siebie przenikają - to normalne ze podczas walki kończyny czasem przechodzą przez siebie ale zawsze było to ledwo widoczne, a teraz trudno nie zauważyć jak noga jednej postaci przechodzi centralnie przez udo drugiej. Nie podoba mi się też że sekwencje przed i po walce chodzą, na oko w 30 fps'ach i nie ma replay'ów po zakończeniu rundy(przynajmniej po ostatniej powinnny być) O fabule nie ma co się rozpisywać bo właściwie jej nie ma - wolałbym już standardowy story mode jak do tej pory, zamiast trybu który udaje że ma coś do powiedzenia. Brak customizacji postaci jest o tyle na plus, że nie ma obawy ze online bedziemy walczyć z potworkami jak w Tekkenie czy SC, ale wybór kostiumów nie powala i jest sporym krokiem w tył w stosunku do takiego DOA2:Ultimate. Ogólnie gra mi się dobrze, to wciąż kawał dobrego mordobicia ze świetnym systemem, ale czegoś mi brakuje, może to jakiś "specjalny składnik" którego brakuje w grze po odejściu Itagakiego...sam nie wiem. Aha, no i chyba nie ma żadnej wejściówki jak poczeka sie chwilę na title screenie, a w poprzednich częściach często przed zabraniem się za grę, lubiłem popatrzeć jak postacie okładają się przy dźwiękach Aerosmith. To takie małe pierdoły, ale zebrane do kupy, nie pozwalają mi się wczuć w DOA tak jak kiedyś. Aż chyba dzisiaj wyciągnę z szafy Xboxa, odpalę DOA3, DOA2U i zobaczę czy faktycznie z "piątką" coś jest nie tak , czy to ja się zestarzałem Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 Gram od wczoraj i podoba mi sie Tryb online dziala jedynie wolno i wbicie 1000 walk bedzie czasochlonne (chce ktos pograc, latwo mnie zbic). Dodatkowo te przejscia trybow na Legendary moga byc bolesne. Ogolnie pozytywne odczucia, jak wspomnialem, czekam na wiecej strojow z PSNu. Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 Skonczylem cale Story z wszystkimi Misjami i dostalem tylko jeden stroj dla Kasumi nic wiecej DAFUK !!! Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 30 września 2012 Opublikowano 30 września 2012 Musisz zaliczyc Time Attack (solo) i Survival (solo) na Legendary odpowiednimi postaciami, bez kontynuacji, by dostac kolejne stroje. Hardcore... Cytuj
nie versal 6 Opublikowano 30 września 2012 Opublikowano 30 września 2012 (edytowane) Legendary jest od ciuchów specjalnych tzn dla postaci Lisa , Christie , Tina , tzn Tiną trzeba ukończyć arcade bez kontynuacji na Legend , Christie tak samo a lisą w Survival , a jeśli chodzi o te normalne ciuchy to na przyklad zaczynasz arcade Kasumi grają od Rookie i za kazdym razem zwiekszasz o jeden poziom trudnosci po ukończeniu Arcade Edytowane 30 września 2012 przez nie versal 1 Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 30 września 2012 Opublikowano 30 września 2012 Ciekawe czy bedzie tak jak w starszych DoA ze wszystko odblokuje sie po xx gdzinach gry tak czy inaczej Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 2 października 2012 Opublikowano 2 października 2012 darmowe dlc z ubrankami Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 2 października 2012 Opublikowano 2 października 2012 Yes Yes Yes Zack Condom Costume is BACK !!!! No i nowy ciuszek dla Christie zawsze na propsie Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 2 października 2012 Opublikowano 2 października 2012 (edytowane) Chlopaki jakis character guide? Ewentualnie namierzyl ktos pdf z official guide? Edytowane 2 października 2012 przez Dave Czezky Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 2 października 2012 Opublikowano 2 października 2012 pdf z official guide masz na oficjalnej stronie gry. Cytuj
Morikage 111 Opublikowano 2 października 2012 Opublikowano 2 października 2012 pdf z official guide masz na oficjalnej stronie gry. Na oficjalnej jest do zassania manual a nie official guide. Dave zapewne miał na myśli coś w stylu pdf'a poniższej lektury. Jak ktoś trafi na dniach na stosownego linka, nie wahajcie się nim podzielić Cytuj
Alastor84 327 Opublikowano 3 października 2012 Opublikowano 3 października 2012 Gra bardzo fajna, ale jest pewien problem. W czasie walki gra się "zawiesza" (bardzo krótko to trwa). Macie z tym problem ? Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 3 października 2012 Opublikowano 3 października 2012 Ja mam taki sam problem (PS3), i zapewne bedzie do poprawienia, bo to trochę potrafi wybić z rytmu... Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 3 października 2012 Opublikowano 3 października 2012 U mnie sie nic nie zawiesza ale lagi jk ja (pipi)e Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 3 października 2012 Opublikowano 3 października 2012 Jak wylaczycie szukanie przeciwnika podczas grania offline to sie wam nic zawieszac nie bedzie ... Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 3 października 2012 Opublikowano 3 października 2012 Potwierdzam, tez mialem zwiechy przy wlaczonym throwdown, teraz zadnych Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 3 października 2012 Opublikowano 3 października 2012 Ogolnie to jest smiech na sali - mam mnostwo bugow online (nie mowiac o lagach), typu przenosi nas w środku walki nagle do practice xDDDDDDDDDDDDDDD Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 3 października 2012 Opublikowano 3 października 2012 Na PS3 nic takiego sie nie dzieje przynajmniej mnie ... moze twoje 6 rdzeni i karta nVidia nie daja sobie rady z prosta bijatyka Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 3 października 2012 Opublikowano 3 października 2012 Nie klam, bo to na ps3 online bardziej zasysa mowia serwisy branzowe. Cytuj
Alastor84 327 Opublikowano 3 października 2012 Opublikowano 3 października 2012 U mnie również (PS3) online jest ok. Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 3 października 2012 Opublikowano 3 października 2012 Mam ponad 200 walk online i jak jest 4/5 kresek polaczenia to nie mialem nigdy lagow Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 4 października 2012 Opublikowano 4 października 2012 (edytowane) Kuzwa, zdolalem przejsc Time Attack i Arcade na Legend bez kontynuacji, ale Survival mnie miazdzy, nawet na Hard Juz 2 razy wygralem 39 walk, by w 40 (ostatniej) przegrac.cztredziesci pare walk Szkoda, ze grajac online jest takie male zroznicowanie postaci. Nie walczylem jeszcze z Sara ani Tina , bo wiekszosc ninjasami napierdziela. Zaczalem tez robic command training i Akira mnie zatrzymal. Kurde, przeciez wyprowadzanie niektorych z jego kombinacji to kosmos... Edytowane 6 października 2012 przez Ken Marinaris Cytuj
Alastor84 327 Opublikowano 4 października 2012 Opublikowano 4 października 2012 Kuzwa, zdolalem przejsc Time Attack i Arcade na Legend bez kontynuacji, ale Survival mnie miazdzy, nawet na Hard Juz 2 razy wygralem 39 walk, by w 40 (ostatniej) przegrac. Szkoda, ze grajac online jest takie male zroznicowanie postaci. Nie walczylem jeszcze z Sara ani Tina , bo wiekszosc ninjasami napierdziela. Zaczalem tez robic command training i Akira mnie zatrzymal. Kurde, przeciez wyprowadzanie niektorych z jego kombinacji to kosmos... Możemy zmierzyć się w weekend Ninjasami rzadko gram Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi