szymuR1920 5 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Opublikowano 23 sierpnia 2010 (edytowane) A więc tak, postanowiłem sobie schudnąć przez wakacje. Ważyłem 90,5kg, robiłem białkową (2 tygodnie wytrzymałem + bieganie (codziennie po 45min) + ćwiczenia na nogi, brzuch (A6W), klatę. Obecnie ważę 82kg więc jest już lepiej. Po 15 dniach z powodu słabych rezultatów zaprzestałem ćwiczenia A6W (rozwinąłem trochę górne partie, ogólnie brzuch twardszy) i zaczynam robić ABS2 szczególnie zależy mi na dolnych partiach. Chcę zejść jeszcze 2kg do końca wakacji. Co polecacie właśnie na oponkę na bruchu (już nie jest taka duża), od września chcę się zapisać na Kung Sao (nic innego nie ma w okolicy), obecnie tylko biję w worek itd. więc nie mam za bardzo techniki, ale nie o tym. Chciałem się dowiedzieć co jeszcze zrobić by spalić brzuch? Gram w piłkę nożną, biegam, chcę również spróbować HITT'a oraz siłowni. Poratujcie jakąś radą Obecnie nie stosuję żadnej diety choć uważam na to co jem. Omijam białe pieczywo, które zastępuję ciemnym, jem dużo białka, ograniczam węgle itd. Edytowane 23 sierpnia 2010 przez szymuR1920 Cytuj
zduniacz 123 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Opublikowano 23 sierpnia 2010 A więc tak, postanowiłem sobie schudnąć przez wakacje. Ważyłem 90,5kg, robiłem białkową (2 tygodnie wytrzymałem + bieganie (codziennie po 45min) + ćwiczenia na nogi, brzuch (A6W), klatę. Obecnie ważę 82kg więc jest już lepiej. Po 15 dniach z powodu słabych rezultatów zaprzestałem ćwiczenia A6W (rozwinąłem trochę górne partie, ogólnie brzuch twardszy) i zaczynam robić ABS2 szczególnie zależy mi na dolnych partiach. Chcę zejść jeszcze 2kg do końca wakacji. Co polecacie właśnie na oponkę na bruchu (już nie jest taka duża), od września chcę się zapisać na Kung Sao (nic innego nie ma w okolicy), obecnie tylko biję w worek itd. więc nie mam za bardzo techniki, ale nie o tym. Chciałem się dowiedzieć co jeszcze zrobić by spalić brzuch? Gram w piłkę nożną, biegam, chcę również spróbować HITT'a oraz siłowni. Poratujcie jakąś radą Obecnie nie stosuję żadnej diety choć uważam na to co jem. Omijam białe pieczywo, które zastępuję ciemnym, jem dużo białka, ograniczam węgle itd. Jesli tak jest jak piszesz to robisz wszystko co trzeba. Aeroby, dieta, konsekwencja i regularnosc, a wyniki przyjdą. Nie jedz 4 godz przed snem. mędrzec przemówił. Cytuj
szymuR1920 5 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Opublikowano 23 sierpnia 2010 A prócz tego ABS'a 2 jakie ćwiczenia wykonywać, by spalić tłuszcz z brzucha i ile węgli powinienem zjeść dziennie, bo co prawda staram się je ograniczać to nie wiem ile dokładnie ich spożywać? Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Dzizas, nie spalisz tłuszczu z brzucha cwiczeniami. Tylko i wyłącznie areoby. No i spalasz tłuszcz z całego ciała, nie ma tak, że tylko bebech Cytuj
szymuR1920 5 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Wiem, wiem, że biegi, interwały oraz pływanie są najlepszą bronią na tłuszcz. Lecz chodzi mi o polepszenie elastyczności brzucha oraz jego jeszcze większe utwardzenie (wyrobienie mięśni). Jak już wspomniałem robiłem A6W, a teraz ABS2 czy to wystarczy, po jakim czasiem powinienem zauważyć rezulaty oraz ile węgli powinienem zjeść przy redukcji? Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 23 sierpnia 2010 Opublikowano 23 sierpnia 2010 2g wegli na kg masy ciała ABS2 starczy Cytuj
Fenix 3 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 Ciekawe materialy wokolCDKowe czyli rozwazania nt wegli i tluszczu w diecie, : Wywiad z dr Gregiem Ellisem (ktos tu juz podawal podobny link) Krotko i zwiezle jak co kiedy i dlaczego. Aaaa i na forum ktos tam wkleil zdjecia tego doktorka (55 lat) Cytuj
Fenix 3 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 Dla poprawienia wszystkim motywacji: http://trinixy.ru/2008/08/08/ljudi_reshivshie_nachat_novuju_zhizn_132_shtuk.html http://www.odditieszone.com/amazing-transformation-what-the-gym-can-do/ Cytuj
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 Niektóre przemiany pod względem kulturystycznym mogą imponować, ale pod względem estetyki poszły w złą stronę. Napompowane laski też jakoś za dobrze nie wyglądały. No, ale widać, że się da! Cytuj
scuff 463 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 Bo sie napinają jakby miały zatwardzenie =/ Te sa lepsze =D http://www.bodybuilding.com/fun/transf105.htm http://www.bodybuilding.com/fun/transf112.htm http://www.bodybuilding.com/fun/transf101.htm http://www.bodybuilding.com/fun/charla_cormier.htm Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 20 września 2010 Opublikowano 20 września 2010 Szukam skutecznej diety, może coś doradzicie. Obecnie ważę 75kg przy 187cm wzrostu. Chciałbym zjechać do 71kg. W marcu ważyłem 72,5kg, ale niestety stresujący i niezdrowy tryb życia zrobił swoje. Nie chcę stosować diety, którą stosowałem 2 lata temu (schudłem co prawda 12kg w 2 miesiące, ale odbiło się to na moim późniejszym zdrowiu). Czy znacie jakąś skuteczną i ZDROWĄ dietę? :potter: PS. Dietę MŻ stosuję, ale niezbyt wyniki widać jeszcze. (MŻ - Mniej Żreć) Cytuj
Gość Orson Opublikowano 20 września 2010 Opublikowano 20 września 2010 187 cm i 75 kg wagi a ty chcesz redukować do 71? Przemyśl swe postepowanie nie raz i nie dwa kalkulatory wszelakie powiadają, ze ideałem byłoby ok 77-80 kg, ale to "sucha " waga, jesli bys chciał pokryc się tkanka miesniowa to mógłbyś dobijac spokojnie dużo dużo wiecej Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 20 września 2010 Opublikowano 20 września 2010 Najlepsza bedzie dieta indywidualna, stworzona tylko i wyylacznie dla ciebie. Jakby nie patrzac, to i tak low carb musi byc,wiec dopilnuj tego. Poczytaj rozne fora i uloz sobie diete,a pozniej wstaw tutaj do oceny. Cytuj
szeni 114 Opublikowano 21 września 2010 Opublikowano 21 września 2010 Ile kosztuje ustalenie diety u dietetyka? Moge mu powiedziec np. "panie, mam tyle i tyle czasu, o tej i o tej mam czas na przygotowanie posilku" i on mi wtedy cos do tego dopasuje? Cytuj
Infidel 218 Opublikowano 21 września 2010 Opublikowano 21 września 2010 http://plany.suple.net/?dieta Tutaj calkiem niezle diety ukladaja, 25zl. Za wizytego u dobrego dietetyka zaplacisz 20-100zl (moj brat bierze 50) Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 21 września 2010 Opublikowano 21 września 2010 187 cm i 75 kg wagi a ty chcesz redukować do 71? Przemyśl swe postepowanie nie raz i nie dwa kalkulatory wszelakie powiadają, ze ideałem byłoby ok 77-80 kg, ale to "sucha " waga, jesli bys chciał pokryc się tkanka miesniowa to mógłbyś dobijac spokojnie dużo dużo wiecej Myślałem już wystarczająco długo nad tą decyzją. Zima zbliża się nieubłaganie, więc na 100% przytyję kolejne 2kg. Potrzebuję teraz schudnąć. (przez najbliższe 2 miesiące) O ile sama waga 75kg wydaje się być w miarę ok, o tyle mój brzuch nie daje mi spokoju. Generalnie przez wszystkie moje znajome uważany jestem za szczupłego/chudego. Jednakże jeszcze rok temu ważyłem 73kg i było super. Chciałbym chociaż tę wagę uzyskać w zdrowy sposób. Problemem jest to, że ja nie mam czasu na ćwiczenia, bo praktycznie 95% dnia spędzam poza domem. (uczelnia/praca) Cytuj
mj 13 Opublikowano 22 września 2010 Opublikowano 22 września 2010 ty, moze idz na silke, w wolnym czasie. 3x w tygodniu dasz rade, bankowo, a zamienisz miekkie w twarde. Cytuj
Gość Orson Opublikowano 22 września 2010 Opublikowano 22 września 2010 zyj po prostu na sportowo, biegaj , odwiedź siłke, nie jedz w nocy , pizzy nie popijaj piwem- w twoim przypadku zupełnie wystarczy. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 ta dieta dukana to dobre jest? stara chce schudnac a nie powiem jej, ze ma biegac. a wszedzie o tym trabia. czytalem troche i to nie dla mnie, za duzy rygor + ciezko byloby mi chodzic do pracy i jesc same bialko. Cytuj
fazzeer 15 Opublikowano 30 września 2010 Opublikowano 30 września 2010 Nie jest dobra. Jest wręcz tragiczna. Cytuj
Toshirou 0 Opublikowano 2 października 2010 Opublikowano 2 października 2010 A to nie jest tak, że wszystkie diety, które skupiają się na jednym 'składniku' są złe? (np. dieta białkowa, dieta na same węglowodany) Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 2 października 2010 Opublikowano 2 października 2010 Masz racje Nadmiar białka odkłada sie jako tłuszcz, zwany również sadłem. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 2 października 2010 Opublikowano 2 października 2010 no a co z ludzmi ktorzy na tym schudli? ;p ja sie pochwale, 4 kilo w ciagu miesiaca. hiit daje rade. 15-20 minut trzy razy w tygodniu i z glowy. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 2 października 2010 Opublikowano 2 października 2010 Utrata masy =/= odchudzanie (spalanie tłuszczu) Wiem po sobie:) Na pewno da sie na tym schudnać, na każdej diecie o ujemnym bilansie kalorycznym sie da. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi