Gość Opublikowano 7 lutego 2008 Opublikowano 7 lutego 2008 Nurt literatury SF, z którym głównie kojarzy mi się postać Gibsona i Dicka ( za sprawa "Do androids dream of electric sheep"). Czytalem troszke Neuromancera i wspomnianej kilka znaków wcześniej knigi Dick. Bardzo fajna rzecz, ale jakoś lektura tych rzeczy mi umkneła. Ktos poleci coś jeszcze, bo chociaż z tego co wiem nurt ten jest już martwy, to napewno jest w nim sporo wartościowych rzemieślniczo-rozrywkowych pisanek. Cytuj
wozek 77 Opublikowano 23 marca 2008 Opublikowano 23 marca 2008 Oprocz klasykow, ktore napisales polecam "Zamieć" Neala Stephensona. ksiazke pozyczyla mi kolezanka, bo jak stwierdzila --mam ciekawsze rzeczy do czytania-- i zaczela czytac nowego pottera. Nie moglem zmarnowac lektury, wiec zabralem sie za czytanie i musze przyznac ze to cos czego jeszcze nie przerabialem. Polecam Ta wydana w 1992 roku powieść nadal wzbudza zachwyt czytelników i krytyki, nadając nowy wymiar gatunkowi literackiemu jakim jest cyberpunk. To niezwykle oryginalne dzieło, łączące w sobie rzeczywistość wirtualną, sumeryjskie mity i niemal wszystko, co było pomiędzy nimi - w jedną wspaniałą całość megathrillera epoki informatycznej. Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 25 marca 2008 Opublikowano 25 marca 2008 polecam "Debrouiller" Ricka Neube Z notki na okładce Debrouiller to powieść o świecie nie znającym litości, świecie ruin, przedmieść, slumsów opanowanych przez gangi młodzieżowe przyszłości. Prawo dyktuje pięść i nóż, rozrywką są narkotyki i seks, wartością najwyższą - siła, również psychiczna. W świecie tym pojawia się coś jeszcze - nowe i obce, i groźne nawet dla zaprawionych w walce o byt młodych ludzi... fajny klimacik ma, warto Cytuj
Gość Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Odnalazlem swoje komiksy i byl wsrod nich Ghost Rider 2099! TO jest dla mnie kwintesencja cyberpunku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi