raven_raven 12 013 Opublikowano 15 października 2013 Opublikowano 15 października 2013 Nom, w kolekcji chodzi o to, by kolekcjonować, nowość. Ciekawe, że innym konsolowcom nie zarzucacie, że zapewne nie tknęli połowy wszystkich tytułów ze swojej półki. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 15 października 2013 Opublikowano 15 października 2013 Dostajesz plusa za jedyne słuszne oldschoolowe Pokemony Za mangę Dragon Balla widoczną na pierwszym zdjęciu Oraz za porządny zestaw gierek na czarnulę Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 15 października 2013 Opublikowano 15 października 2013 Nom, w kolekcji chodzi o to, by kolekcjonować, nowość. Ciekawe, że innym konsolowcom nie zarzucacie, że zapewne nie tknęli połowy wszystkich tytułów ze swojej półki. W dupie mam, kto na czym gra Wydaje mi się dziwne posiadanie takiej masy gier, których się nie dotyka. Bo w prezencie ich nie dostałeś. Cytuj
Suavek 4 673 Opublikowano 15 października 2013 Opublikowano 15 października 2013 Zawsze powtarzałem, że lepsza kolekcja tytułów ciekawie dobranych, aniżeli kolekcja pudełek ze wszystkim co popadnie. Ktoś kilka lat temu wkleił tu zdjęcie zbioru na PS2, w którym były pozycje pokroju jakichś starych FIFA tudzież absolutnych crapów wyprzedawanych wówczas nawet za 10zł i mniej. Oczywiście nie mnie oceniać czy ktoś faktycznie w to gra czy nie, ale jeśli chodzi o takie oglądanie, to zawsze mi się podobały zbiory stawiające na jakość lub tematykę, aniżeli samą ilość. Znam osoby, które na Steam posiadają setki, a nawet tysiące gier. Choćby chcieli i się starali, to w życiu nie przejdą połowy tego. A mimo to nadal kupują kolejne bundle czy pierdoły na wyprzedażach. I to nawet nie tyle, żeby mieć, tylko autentycznie ich argument to "tanio, to wezmę - może kiedyś zagram". Rrrrrriiiiight... Oczywiście niczego nie ujmując powyższemu zbiorowi, ale nie będę ukrywał, że sam się z ravena ostatnio nabijam, że tyle tych gier nakupował w przeciągu raptem kilku miesięcy, a 3/4 odpalił na godzinkę-dwie dla kart i więcej nie tknął. 1 Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 15 października 2013 Opublikowano 15 października 2013 Ta, to jak to ktoś na GAFie powiedział: -A na Steama mamy jakiś odpowiednik Pokemonów? -Tak, kupowanie gier. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 października 2013 Opublikowano 15 października 2013 (edytowane) Zawsze powtarzałem, że lepsza kolekcja tytułów ciekawie dobranych, aniżeli kolekcja pudełek ze wszystkim co popadnie. Ktoś kilka lat temu wkleił tu zdjęcie zbioru na PS2, w którym były pozycje pokroju jakichś starych FIFA tudzież absolutnych crapów wyprzedawanych wówczas nawet za 10zł i mniej. Oczywiście nie mnie oceniać czy ktoś faktycznie w to gra czy nie, ale jeśli chodzi o takie oglądanie, to zawsze mi się podobały zbiory stawiające na jakość lub tematykę, aniżeli samą ilość. Znam osoby, które na Steam posiadają setki, a nawet tysiące gier. Choćby chcieli i się starali, to w życiu nie przejdą połowy tego. A mimo to nadal kupują kolejne bundle czy pierdoły na wyprzedażach. I to nawet nie tyle, żeby mieć, tylko autentycznie ich argument to "tanio, to wezmę - może kiedyś zagram". Rrrrrriiiiight... Oczywiście niczego nie ujmując powyższemu zbiorowi, ale nie będę ukrywał, że sam się z ravena ostatnio nabijam, że tyle tych gier nakupował w przeciągu raptem kilku miesięcy, a 3/4 odpalił na godzinkę-dwie dla kart i więcej nie tknął. No spoko, mi to kupowanie sprawiało przyjemność + trochę czyściłem sobie sumienie, bo sporo z tych gier ograłem na przerobionym X360. Sporo mam też klasyków, które gdzieś mi poginęły w wersjach pudełkowych i wygodniej mi je teraz mieć w wersji cyfrowej (jak Gothici, AoEIII, Morrowind/Oblivion, Robin Hood, SimCity 4 itd.). Ostatni powód to odbudowywanie kolekcji, jaką miałem na X360. Gry, które kiedyś ograłem i może będę znowu chciał ograć, jak choćby GTA IV, Batmany, Bioshocki. To tak gwoli wyjaśnienia, dlaczego niektóre gry mają 0h. Indyki i bundle to już przyznaję, mała choroba była. Ciężko się było czasami oprzeć, szczególnie, że niektóre naprawdę zwracały się całkowicie i jeszcze lekko się "zarabiało". Chętnie bym poukrywał, ale nie mogę. W przypadku naprawdę dobrych serii staram się zawsze kompletować wszystkie części, jak to mam z Falloutami, Dead Space, Crysis, GTA, Mass Effect, Max Payne, Call of Duty. I tak nie jestem aż takim strasznym chomikiem, znam kilka osób, które mają grubo ponad 600 gier na Steamie . Ja już od ponad miesiąca prawie nic nie kupuję, bo po prostu mam już większość tego co chciałem. W zbieraniu wszystkich części jakichś gier też nie rozumiem co jest złego, sam kiedyś miałem wszystkie PES-y od pierwszego do 2008 (siódmego faktycznie) na PS2 . Niestety tamta kolekcja poszła w całości z moją pierwszą PS2 :<. Swoją drogą Suavek, przyganiał kocioł garnkowi. Sam masz 402 gry i też zdecydowana większość nietknięta. Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. Edytowane 15 października 2013 przez raven_raven Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 15 października 2013 Opublikowano 15 października 2013 No niestety kolekcja steam sie okropnie rozrasta. Np chciałem kupić Walking dead to dostalem do tego 12 innych gier... I wszystkie musialem dodac do biblioteki Cytuj
Suavek 4 673 Opublikowano 15 października 2013 Opublikowano 15 października 2013 (edytowane) Raven, tyle, że ja mam konto aktywnie użytkowane od 4 lat. A i nie ukrywam, że sam przez ten szał zakupów przechodziłem swego czasu i kilka gier "bo tanio" potrafiłem kupić i nigdy nie tknąć. Teraz natomiast widzisz po aktywności jak często kupuję gry. Większość to wspomniane bundle i pierdoły, których nawet normalnie bym nie nabył, ale przypisuję dla formalności do konta. W niektórych przypadkach nie ma nawet wyboru - kupujesz bundla i masz klucz zbiorczy. Dodajesz wszystko, albo nic. Kolekcją jednak tego nie nazwę, gdyż zwyczajnie spora część tych gier to bzdury i pierdoły, których w życiu kijem nie tknę, a z konta się ich nie pozbędę choćbym chciał. A co do poprawnej kolekcji (choć też nie bez bzdur). PS2: PSP: NDS: PC/Handheldy: GOG: Głównie starocie, gdyż nowości to u mnie od dłuższego czasu Steam, którego nie chce mi się wklejać. EDIT: Właśnie sobie zdałem sprawę, że mam 5 różnych kopii pierwszego Deus Exa. Deus Ex GOTY edycja pudełkowa Deus Ex Antologia (PL) Deus Ex na GOG Deus Ex na Steam Deus Ex na PS2 Cóż, "BEST.GAME.EVAH", to się należy. Edytowane 16 października 2013 przez Suavek 8 Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 15 października 2013 Opublikowano 15 października 2013 Mysle, ze do zbioru brakuje ci jeszcze "diabelka trzeciego" Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 16 października 2013 Opublikowano 16 października 2013 Fajne meble ... kolekcja też daje radę Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 16 października 2013 Opublikowano 16 października 2013 @Suavek: plus za SRW, SMT i ofc za pudełkowego Deus Ex'a. Choć inne piecowe gierki na krążkach też świetne. Cytuj
Suavek 4 673 Opublikowano 16 października 2013 Opublikowano 16 października 2013 Mysle, ze do zbioru brakuje ci jeszcze "diabelka trzeciego" Dlaczego? D3 nie mam i mieć nie chcę. Znudzony byłem po raptem godzinie bety. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 16 października 2013 Opublikowano 16 października 2013 Mysle, ze do zbioru brakuje ci jeszcze "diabelka trzeciego" Dlaczego? D3 nie mam i mieć nie chcę. Znudzony byłem po raptem godzinie bety. Po prostu dobry z tej gry szpil i nic poza tym, a ze masz cala kolekcje gier od blizza, wiec tak skrobnalem Cytuj
Prekor 5 Opublikowano 17 października 2013 Opublikowano 17 października 2013 (edytowane) Suavek->Kozacko się prezentują kolekcjonerki Bioware. No i zacne są gry na Ps2. Btw j jak się wstawia zdjęcia na tym forum? Dzięki.Na dniach wstawię fotki kolekcji Edytowane 18 października 2013 przez Prekor Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 18 października 2013 Opublikowano 18 października 2013 (edytowane) Wiesz jak podkreślić tekst, a nie wiesz jak zdjęcie wrzucić ? zdjęcie musisz wrzucić na jakiś serwis hostujący i podać do niego link, forum nie przechowuje plików Edytowane 18 października 2013 przez Andreal Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rayos 3 170 Opublikowano 2 listopada 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 listopada 2013 Reupload mojej kolekcji, troche dozslo, troche ubylo... najbardziej ubolewam nad brakiem Minish Capa na GBA, po wizycie mojego wspanialego brata i wujka gracza, w niewyjasnionych okolicznosciach po prostu zaginal... przepraszam za jakosc zdjec, robione kartoflem Na GBC tylko Super Mario Land i Kirby's Dream Land, na PC nie liczac miliona plyt z CDA i liczac tylko ciekawsze tytuly to Wiedzmin edycja rozszerzona, Wiedzmin 2, Diablo II+LoD, Napoleon Total Wars. Najmniej zadowolony jestem z kolekcji na PS3, zaniedbalem ostatnio, ale to ze wzgledu na to, ze rzadko jestem w domu zeby pograc na niej... poza tym, lista gier z Plusa do ogrania tak urosla, ze nie mam zwyczajnie powodow zeby kupowac w pudelkach gry, chociaz niedlugo trzeba bedzie nadrobic troche kolekcje na PS3 23 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 listopada 2013 Opublikowano 2 listopada 2013 Jeden plus to za mało, by docenić zaje,bistość tej kolekcji, szczególnie w naszym kraju, tak bardzo olewanym (z wzajemnością z resztą) przez Big N. 1 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 2 listopada 2013 Opublikowano 2 listopada 2013 Teraz będziesz częściej w domu i będziesz miał więcej czasu na granie na ps3. Może wrzucę coś w wolnej chwili. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 2 listopada 2013 Opublikowano 2 listopada 2013 (edytowane) Dzieki Kruk Nie bede czesciej raczej, zreszta, nawet jak bedzie mi sie chcialo teraz do domu wracac co tyg, to itak daje ps3 raz na tyg a nie na 2 tyg Edytowane 2 listopada 2013 przez Rayos Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 2 listopada 2013 Opublikowano 2 listopada 2013 Dużo świetnych tytułów na konsole Big N, wielki plus za to. Cytuj
Suavek 4 673 Opublikowano 2 listopada 2013 Opublikowano 2 listopada 2013 Ten 999 to jakiś re-print? Też mam wersję amerykańską, ale okładka jest zupełnie inna. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 2 listopada 2013 Opublikowano 2 listopada 2013 Mozliwe, moja okladka wyglada tak samo. Gry na ds/3ds, szału nie ma, ale ds'a kupiłem dopiero w marcu a 3ds'a w kwietniu i jakieś resztki Gry z pc, origina itd olałem. Ogólnie to nie chomikuje gier i po przejściu wymieniam lub sprzedaje, tylko do pozycji nintendo mam jakiś dziwny sentyment. 8 Cytuj
Suavek 4 673 Opublikowano 2 listopada 2013 Opublikowano 2 listopada 2013 Hmm, moja okładka wygląda tak - http://1u.pacn.ws/640/a3/pa.181902.1.jpg Grę zamawiałem krótko po premierze z Play-Asia, ale coś mi świta, że chyba robili później re-print, w związku ze sporym zainteresowaniem tytułu. Może po prostu zmienili okładkę. Tak czy inaczej, fajne kolekcje. Szkoda, że nie po wszystkich grach ostały się opakowania. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 2 listopada 2013 Opublikowano 2 listopada 2013 999 to jakies nowsze wydanie, jeszcze w folii czeka na swoja kolej guernica, sprzedaj mi pkmn red i blue *_* Suavek, ja z moich gier na GBA, to tylko pare mam bez pudelek, takie kupilem ale szukam ciagle roznych pudelek Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 2 listopada 2013 Opublikowano 2 listopada 2013 Patrząc na te tytuł z DS/3DS uświadamiam sobie, że już dawno powinienem mieć konsolkę Big N. Tylko regionalizacja i brak Shin Megami Tensei IV w Europie mnie ciagle powstrzymuje przed zakupem. A kupować dwóch sprzętów mi się nie chce:/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi