Labtec 3 646 Opublikowano 16 grudnia 2021 Opublikowano 16 grudnia 2021 Dobry chłop, dobra kolekcja Cytuj
Wredny 9 548 Opublikowano 2 stycznia 2022 Opublikowano 2 stycznia 2022 Przed chwilą wróciłem z piwnicy i stamtąd przywlokłem praktycznie moją całą kolekcję oryginalnych gier na PS2 Dałbym sobie łeb uciąć, że jeszcze MGS2 miałem Cytuj
Gość suteq Opublikowano 2 stycznia 2022 Opublikowano 2 stycznia 2022 MGS2? Poszukaj w śmietniku Cytuj
Wredny 9 548 Opublikowano 2 stycznia 2022 Opublikowano 2 stycznia 2022 Na śmietnik wywaliłem moją Amigę 600 z zepsutą stacją dysków i wszystkie dyskietki do niej (głównie piraty oczywiście, ale kilka oryginałów też poszło - Prawo Krwi, Kajko i Kokosz, Super Taekwondo Master, Back Crypt i jeszcze parę innych). Ależ teraz żałuję 1 Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 3 stycznia 2022 Opublikowano 3 stycznia 2022 W dniu 2.01.2022 o 18:16, Wredny napisał: Na śmietnik wywaliłem moją Amigę 600 z zepsutą stacją dysków i wszystkie dyskietki do niej (głównie piraty oczywiście, ale kilka oryginałów też poszło - Prawo Krwi, Kajko i Kokosz, Super Taekwondo Master, Back Crypt i jeszcze parę innych). Ależ teraz żałuję Amiga 600? Mówisz i masz. Wszędzie mam to poupychane. Strych, łóżka, garaż, salon, sypialnia, no ale o śmietniku bym nie pomyślał:( Muszę w końcu tę jaskinię zrobić. 1 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. szymon@ 388 Opublikowano 4 stycznia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 stycznia 2022 Początek roku to i porządki. Na zdjęciach skromna kolekcja. Ostatnie zdjęcie płytki beż oryginalnych pudełek, które pewnie pójdą do opchnięcia.... 12 1 Cytuj
Wredny 9 548 Opublikowano 7 stycznia 2022 Opublikowano 7 stycznia 2022 Fajnie, ale od ilości tej FIFY na kilku platformach to raka można dostać Cytuj
SebaSan1981 3 582 Opublikowano 7 stycznia 2022 Opublikowano 7 stycznia 2022 Zupełnie jakbym widział jakieś zatowarowanie do Console for Yourself albo innej sieciówki typu Cex lub Grainger Games Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 7 stycznia 2022 Opublikowano 7 stycznia 2022 Jak ja nie lubię tych pudełek od PS3, zawsze przypominają mi te gierki za 10 zł z kosza. The eye of judgment zawsze zazdrościłem posiadaczom PS3 Cytuj
Wredny 9 548 Opublikowano 7 stycznia 2022 Opublikowano 7 stycznia 2022 Mi zawsze podobał się ten format BluRay pudełek z PS3, a z kolei pudełka i okładki z X360 były dla mnie paskudne i przypominały mi te PeCetowe z oznaczeniem "Games for Windows" 1 Cytuj
ciwa22 856 Opublikowano 8 stycznia 2022 Opublikowano 8 stycznia 2022 To prawda. Pudła na gierki do X360 to złe pudła były. Zestawienie białego z zielonym jest ohydne, kompletnie nietrafione. Co innego cudowne pudełeczka do Xone. Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 Akurat robiłem porządki to akurat strzelę fotkę dla potomnych. Liczę, że w tym roku będzie tego sporo, sporo więcej - zwłaszcza na Switcha,Vite, PSP i (3)DSa. edit: no i bonus znaleziony w jednym z pudełek. 6 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 Ależ sztywniutki zestaw, tylko wypierdol Halo, Destiny i Killzone'a, bo pasują tam, jak świni siodło. Tak swoją drogą, ukończyłeś pierwszego Siren'a? Cytuj
Pupcio 18 418 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 Grałeś już w pana kodżime wezyr? Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 Godzinę temu, SlimShady napisał: Ależ sztywniutki zestaw, tylko wypierdol Halo, Destiny i Killzone'a, bo pasują tam, jak świni siodło. Tak swoją drogą, ukończyłeś pierwszego Siren'a? Nieee, nie na moje nerwy. Silenta którego fanem byłem traktuję w porównaniu do Siren jak spacerek po parku. 14 minut temu, Pupcio napisał: Grałeś już w pana kodżime wezyr? Za moment kończę Returnala (dosłownie ostatnia prosta) i zabieram się za zwiedzanie wirtualnej Islandii Kodżumby. Raz jeszcze dzięki Pan @Kmiota. 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 Teraz, Paolo de Vesir napisał: Nieee, nie na moje nerwy. Silenta którego fanem byłem traktuję w porównaniu do Siren jak spacerek po parku. Bardziej nawiązuje do tego, że jedynka jest w pewnych kręgach legendarna(siren na PS2) pod względem jakiegoś spierdolenia, do którego trzeba koniecznie poradnika, bo samemu nie idzie tego ogarnąć, a nawet z tym jest upierdliwe. Nawet gościu, co zajmował się wyłącznie recenzjami horrorów zabierał się do owej recki przez lata: Osobiście grałem, tylko w odcinkowy reimagine na PS3 i tak średnio byłem zadowolony, ale zawsze gdzieś ta seria chodzi mnie po głowie, bo odpowiada za nią reżyser i scenarzysta pierwszego SH, ale jak jest tak zjebana(pod względem dziwnych wymogów) jak ludzie mówią, to mogę to odłożyć na wieczne "kiedyś". Z aktualnych rzeczy Toyama pracuje nad tym: Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 Patrząc po kolekcji gierek na PS4 już rozumiem skąd ta nienawiść do tej platformy. Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 Zbieranie pudełek na XOne i PS4 to już sztuka dla sztuki, 90% zeszłej generacji ograne cyfrowo. Cytuj
Prekor 5 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 W dniu 4.01.2022 o 18:42, szymon@ napisał: Początek roku to i porządki. Na zdjęciach skromna kolekcja. Ostatnie zdjęcie płytki beż oryginalnych pudełek, które pewnie pójdą do opchnięcia.... Tego Half- Life 2 bez kagańca zwanego Steam tobie niesamowicie zazdroszczę. A i premierowe Halo i Black na Xbox Clasic też świetnie wyglądają na półkach. Pudełka są jedną z rzeczy z powodu których kocham konsole i oby zostały bo w cyfrowych czasach posiadanie i kolekcjonowanie gier to świetna sprawa. Cytuj
Wredny 9 548 Opublikowano 4 lutego 2022 Opublikowano 4 lutego 2022 W dniu 23.01.2022 o 14:57, Paolo de Vesir napisał: Akurat robiłem porządki to akurat strzelę fotkę dla potomnych. Liczę, że w tym roku będzie tego sporo, sporo więcej - zwłaszcza na Switcha,Vite, PSP i (3)DSa. @Paolo de Vesir - nie chcesz się pozbyć tego pudełeczka z lewej? Szukam zadbanej kopii i ciężko się wstrzelić. Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 4 lutego 2022 Opublikowano 4 lutego 2022 (edytowane) Co tak mało panowie. Kurde od dwóch lat się zbieram na przywiezienie kolekcji gierek z domu rodzicó do swojego mieszkania, ale mi się nie chce. Muszę w końcu regał kupić i to przytargać. Misja na ten weekend Edytowane 4 lutego 2022 przez Czoperrr Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Postal 630 Opublikowano 6 lutego 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 lutego 2022 @MYSZa7 Zainspirował mnie na wrzucenie mojej kolekcji gier na PS4. PS3 i PS4 traktuje tylko jako konsole do gier ekskluzywnych. Do multiplatform wolę Xboxy. Na początek moja kolekcja gier na PS4 ze znaczkiem „Only for PlayStation”. Lista powoli się zamyka (nie liczę hardcorowej japońszczyzny) i na dobrą sprawę to PS3 miało duuuużo większą ekskluzywność. Nie interesują mnie wydania PlayStation Hits. Nie lubię tych okładek. Te czerwone brzegi wyglądają paskudnie. Sprawia mi przyjemność szukania wersji premierowych i koniecznie z polską wersją jeśli takowa była. I nie, wcale więcej nie trzeba do nich dopłacać. PS4 jest na tyle popularną u nas konsolą, że tych gier na rynku wtórnym jest masa. Czasem różnica 5 złotych za dopłacenie do wersji PL i premierowej to nic wielkiego. Na ostatnim zdjęciu widać również gry z serii NFS - zbieram wszystkie wydania na wszystkie platformy. Za jakiś czas się pochwalę 7 3 Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 Mój kolega zbiera Playstation Hits, na PS4 ma wszystko co wyszło w Europie w tym wydaniu. Z tego co pamiętam koło setki gierek na samą PS4. Z tych reedycji na PS3 i PSP też ma wszystko, brakuje mu kilka na PSX i PS2. Zaczął w sumie od PS3 argumentując ,że te gierki na płycie są w nowszych wersjach, połatane często z DLC na płycie. Te czerwone brzegi wyglądają bardzo spoko jak jest ich dużo, trochę jak gierki na Switcha. Na PS4 ma też limitowane edycje tych wydań z kozackimi tekturowymi obwolutami. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Czoperrr 5 118 Opublikowano 7 lutego 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 lutego 2022 (edytowane) W końcu zebrałem się i przywiozłem wszystkie gry z mieszkania rodziców do mojego, więc przy tej okazji była też możliwość udokumentowania zbiorów. Zaczynamy. Nintendo 64 kupiłem dość późno. W dzieciństwie stać nas było tylko na jedną konsolę - PlayStation (z wiadomych przyczyn była ona najpopularniejsza u nas w kraju), ale Nintendo 64 marzyło mi się odką widziałem pierwsze screeny z grami w niemieckim magazynie Nintendo Club, który dostałem razem z SNES. Niestety dostępność była słaba, a gry w chorych cenach, więc marzenia pozostały. Mając te naście lat zacząłem szukać konsoli i udało mi się znaleźć w Niemczech bundle N64 + Star Wars Racer w idealnym stanie oraz kilka gierek. Resztę dokupowałem na eBayu. Mam kilka gier w absolutnie miętowym stanie - m.in Perfect Dark, Donkey Kong 64, Banjo, Mario 64, które są kompletami w pudełkach bez żadnych uszkodzeń, a nawet cartridgami w foliach. Te, które są luzem udało mi się kupić w śmiesznie tanich cenach 1-2 funty na brytyjskim eBayu. W PL nie kupiłem nic bo na Allegro gry uzywane to straszny śmietnik w zawyżonych cenach. Dumny z tych gier jestem szczególnie teraz, kiedy widzę jak ceny poszły w górę. GameCube to był mój pierwszy next gen i przekok z PSX na niego był czymś niesamowitym. Wolałem PS2, ale cena była ogromna, więc wziąłem GameCube w zestawie z padem, Eternal Darkness i Mario Party 4. Kupiłem parę tytułów, przede wszystkim REremake, CV, MGS i kilka innych, jednak napalony byłem na MGS 2 i czegoś mi brakowało, znajomi też mieli plejkę. Głupi byłem i zamieniłem się z pewnym userem z tego forum (nie pamiętam z kim) na PS2 3004 z MGS 2 w opłakanych stanie, a dałem w zamian prawie nowego gacka a gry sprzedałem. No ale tak działał na mnie Kojima. PS2 to zepsuło się oczywiście po dość szybkim czasie, jedynka udało mi się odzyskać część pieniędzy ze sprzedaży. Za GameCube zatęskniłem i dostałem od rodzinki konsolę w wersji limitowanej RE4. Dokupiłem kilka gierek, których wcześniej nie ograłem (Metroidy), a także kilka gier azjatyckich z Allegro (pewien sprzedawca miał tego pełno i za śmieszne pieniądze) albo PlayAsia. Naprawdę śmieszne ceny. Biohazard 0 nowy z kartą pamięci w zestawie za 40zł, Zelda Wind Waker, którą wciąż mam w folii za 50zł, albo Eternal Darkness za 20. Gierki są absolutnie pachnące i kartoniki w pięknym stanie (używane raz albo w ogóle). Wii mam tylko 3 gry (Mario Kart z bundle zapomniałem zabrać bo nie ma dużego pudełka), kupiłem Metroida by mieć komplet serii, a resztę ogrywłem z USB ), nie wkręciłem się zbieranie na tą konsolę bo nówki były dość drogie a używane gry zawsze mnie zawodzą przez swój opłakany stan). Jedna gra na DS - Resident Evil, bo zbieram Residenty, a DS nawet nie mam (miałem, ale sprzedałem). Większość tytułów mam na PS2 i to była moja wiodąca platforma przez lata, 2/3 gier kupiona za ciężkie pieniądze na premierę i nadal wyglądają jak nówki, jestem absolutnie zakręcony na tym punkcie i gry te nie mają rysek nawet na pudełkach. Kiedy już przesiadłem się na inne konsole to od czasu do czasu dokupywałem uzywki z eBayu za funta lub dwa, jednak szybko przestałem bo stan używanych gier nigdy mnie nie zadowala. Z których tytułów jestem najbardziej dumny? Na pewno z Silent Hill 2 w edycji limitowanej, którą kupiłem nówkę za parę złotych, wygląd jak nowa i warta jest mnóstwo kasy dziś. Po padnięciu pierwszego, używanego PS2, kupiłem 5004 Satin Silver, które działa do dziś. PSX - moja ukochana konsola. Za dzieciaka ogrywałem kopie, później konsolę sprzedałem. Kilkanaście lat temu kupiłem ponownie konsolę nieśmiganą i nieprzerobioną (od Niemca z Fifą i Formulą EIns w zetawie :)) Zacząłem kupować gierki, na których mi zależy (Residenty), albo te, które były w fajnych stanie i promocyjnych cenach. Szybko jednak przestałem bo trudno było znaleźć egzemplarze PAL, które nie wyglądają jak przejechane przez tira. PSP - nie zbieram gier na tą konsolę, kupiłem tylko Peace Walker razem z konsolą, a później pozostałem MGS i Silent Hill bo to moje ulubione serie. Dreamcast - kolejna legendarna konsola, jednak gier nie zbierałem. Okazyjnie kupiłem Biohazard CV oraz kilka gier PAL - Jet Set Radio i Quake 3 Arena nadal zafoliowane. PS3 - mało gier w kolekcji. Większość gier ogrywałem z Plusa bo wtedy do usługi trafiały miesiąc w miesiąc same sztosy. Inne zaś pożyczałem od kumpla. W kolekcji musiałem mieć to co dla mnie najważniejsze - Residenty, MGS, Silent Hill. Większość kupione jako nówki i praktycznie w tej kondycji też pozostają. Dlaczego mam tyle kopii MG Rising? Były w saturnie po 1.99 Euro więc za każdym razem kiedy przechodziłem obok sklepu wchodziłem po jedną sztukę Pudełka niemieckie, ale gra po ang i uncut. PS4 było moją jedyną kosolą w zeszłej generacji. Miałem już inne problemy na głowie, a nie tylko kupowanie wszystkich konsol bo nie mogłem żyć bez dostępu do wszystkiego co możliwe. Bardzo dobre lata i świetne gry. Te, które są w folii są ograne, ale mam jobla i wsadzałem do folii z powrotem. Mieszanina gier na Xboxy. Xboxa OG ogrywałem głównie z HDD, kilka gier kupiłem okazyjnie po latach. JSRF, DOA2, Fable wciąż w folii. Na X360 mam dziwną zbieraninę gier, też kupowanych okazyjnie bo gier na tą platformę nie zbierałem, a głównie grałem na PS3 w tamych latach. 4 gry z Xboxa One (XSX) nabyłem dopiero po zakupie XSX bo One nie posiadałem. Raczej nie kupuję już gier, bo gram aktywnie tylko na jednej platformie (czasem jeszcze na PS4) i to co wpada w GPU w zupełności mi wystarcza. Średnio raz na rok coś kupuję, ostatnio RE Village, wcześniej RE3 i Cyberpunk. Kiedy teraz patrzę na tą kolekcję to zastanawiam się czy mi to wszystko potrzebne, raczej nigdy już tych gier z fizycznych nośników nie odpalę bo ogrywam je na emulatorach w lepszej jakości. Pozostaje jedynie sentyment. W regałach wygląda to tak, myślałem nad zakupem osobnego, ale udało się jakoś pomieścić, musiałem tylko wywalić parę rzeczy żony - pewnie dzisiaj o to się przypieprzy. Kiedy na to patrzę i myślę ile pieniędzy wydałem na te gry jako nastolatek, na same gry z PS2 kupowane w Ultimie wydałem kilka tysięcy to myślę, że bycie jedynakiem miało jednak swoje wymierne korzyści. Teraz kiedy już zarabiam i jestem dorosły zastanawiam się nad zakupem jednej gry za 200zł. Inne priorytety. W mieszkaniu mam jedynie XSX, PS4, PSP oraz Wii. Pozostałe 9 konsol wciąż leżakuje u rodziców i raczej nie będę ich tutaj zwoził bo nie mam gdzie tego magazynować. Wszystkie są w oryginalnych pudłach i raczej nie chcę tego ustawiać na widoku bo idę w minimalizm. Muszą poczekać na swój czas, albo większy dom Edytowane 7 lutego 2022 przez Czoperrr 19 17 Cytuj
Prekor 5 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 (edytowane) 17 godzin temu, Ukukuki napisał: Mój kolega zbiera Playstation Hits, na PS4 ma wszystko co wyszło w Europie w tym wydaniu. Z tego co pamiętam koło setki gierek na samą PS4. Z tych reedycji na PS3 i PSP też ma wszystko, brakuje mu kilka na PSX i PS2. Zaczął w sumie od PS3 argumentując ,że te gierki na płycie są w nowszych wersjach, połatane często z DLC na płycie. Te czerwone brzegi wyglądają bardzo spoko jak jest ich dużo, trochę jak gierki na Switcha. Na PS4 ma też limitowane edycje tych wydań z kozackimi tekturowymi obwolutami. Najlepiej by było gdyby gry singiel - playear w pudełkach wychodziły parę miesięcy po cyfrowych wersjach. Podobnie jak wychodzą filmy BR. Plus dla kolekcjonerów i pasjonatów był by taki ,ze na płytach były by bardziej skończone gry , a dla twórców taki ,że ten sposób unikneli by zalewu używkami rynku zraz po premierze. A od PS Hits odrzucają mnie głównie ten czerwony pasek na na froncie pudełka. Jako pasjonat fizycznych wersji wole dopłać te kilka złotych, bo premierówki zdecydowanie lepiej wyglądają na półkach. Tym bardziej ,że Sony wydaje swoje gry na płytach. Taki chociażby Uncharted 4 i dodatek na PS5 maja wszystko na płycie niech inni wydawcy a zwłaszcza MS biorą przykład z Sony bo brak całości zawartości singiel na płycie z Halo Infinity to jakiś ponury żart. Edytowane 7 lutego 2022 przez Prekor Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi