Skocz do zawartości

Wasze kolekcje gier na wszystkie platformy

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na śmietnik wywaliłem moją Amigę 600 z zepsutą stacją dysków i wszystkie dyskietki do niej (głównie piraty oczywiście, ale kilka oryginałów też poszło - Prawo Krwi, Kajko i Kokosz, Super Taekwondo Master, Back Crypt i jeszcze parę innych). Ależ teraz żałuję :frog:

• Smutny 1
Opublikowano
W dniu 2.01.2022 o 18:16, Wredny napisał:

Na śmietnik wywaliłem moją Amigę 600 z zepsutą stacją dysków i wszystkie dyskietki do niej (głównie piraty oczywiście, ale kilka oryginałów też poszło - Prawo Krwi, Kajko i Kokosz, Super Taekwondo Master, Back Crypt i jeszcze parę innych). Ależ teraz żałuję :frog:

Amiga 600? Mówisz i masz. Wszędzie mam to poupychane. Strych, łóżka, garaż, salon, sypialnia, no ale o śmietniku bym nie pomyślał:(  Muszę w końcu tę jaskinię zrobić.

055CFB5D-6433-47F6-AA6C-3AFA2BF42DA2.jpeg

• Plusik 1
  • Lubię! 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Godzinę temu, SlimShady napisał:

Ależ sztywniutki zestaw, tylko wypierdol Halo, Destiny i Killzone'a, bo pasują tam, jak świni siodło. Tak swoją drogą, ukończyłeś pierwszego Siren'a?

Nieee, nie na moje nerwy. :P Silenta którego fanem byłem traktuję w porównaniu do Siren jak spacerek po parku.

14 minut temu, Pupcio napisał:

Grałeś już w pana kodżime wezyr?

Za moment kończę Returnala (dosłownie ostatnia prosta) i zabieram się za zwiedzanie wirtualnej Islandii Kodżumby. Raz jeszcze dzięki Pan @Kmiota.:lapka: 

• Lubię! 1
Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Nieee, nie na moje nerwy. :P Silenta którego fanem byłem traktuję w porównaniu do Siren jak spacerek po parku.

Bardziej nawiązuje do tego, że jedynka jest w pewnych kręgach legendarna(siren na PS2) pod względem jakiegoś spierdolenia, do którego trzeba koniecznie poradnika, bo samemu nie idzie tego ogarnąć, a nawet z tym jest upierdliwe. Nawet gościu, co zajmował się wyłącznie recenzjami horrorów zabierał się do owej recki przez lata:

Osobiście grałem, tylko w odcinkowy reimagine na PS3 i tak średnio byłem zadowolony, ale zawsze gdzieś ta seria chodzi mnie po głowie, bo odpowiada za nią reżyser i scenarzysta pierwszego SH, ale jak jest tak zjebana(pod względem dziwnych wymogów) jak ludzie mówią, to mogę to odłożyć na wieczne "kiedyś".

Z aktualnych rzeczy Toyama pracuje nad tym:

Opublikowano
W dniu 4.01.2022 o 18:42, szymon@ napisał:

Początek roku to i porządki.  Na zdjęciach skromna kolekcja.

20220104_183541.jpg

20220104_183608.jpg

20220104_183615.jpg

20220104_183621.jpg

20220104_183628.jpg

20220104_183637.jpg

20220104_183646.jpg

Ostatnie zdjęcie płytki beż oryginalnych pudełek,  które pewnie pójdą do opchnięcia....

20220104_183654.jpg

20220104_183702.jpg

20220104_183733.jpg

20220104_183756.jpg

20220104_183805.jpg

Tego  Half- Life 2 bez kagańca zwanego Steam tobie niesamowicie zazdroszczę. A i premierowe Halo i Black na Xbox Clasic też świetnie wyglądają na półkach. Pudełka są  jedną z rzeczy z powodu których kocham konsole i oby  zostały bo w cyfrowych  czasach posiadanie i kolekcjonowanie gier to świetna sprawa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 23.01.2022 o 14:57, Paolo de Vesir napisał:

Akurat robiłem porządki to akurat strzelę fotkę dla potomnych. Liczę, że w tym roku będzie tego sporo, sporo więcej - zwłaszcza na Switcha,Vite, PSP i (3)DSa.

IMG_20220123_145455.jpg

@Paolo de Vesir - nie chcesz się pozbyć tego pudełeczka z lewej? Szukam zadbanej kopii i ciężko się wstrzelić.

Opublikowano (edytowane)

Co tak mało panowie. Kurde od dwóch lat się zbieram na przywiezienie kolekcji gierek z domu rodzicó do swojego mieszkania, ale mi się nie chce. Muszę w końcu regał kupić i to przytargać. Misja na ten weekend :)

Edytowane przez Czoperrr
Opublikowano

Mój kolega zbiera Playstation Hits, na PS4 ma wszystko co wyszło w Europie w tym wydaniu. Z tego co pamiętam koło setki gierek na samą PS4. Z tych reedycji na PS3 i PSP też ma wszystko, brakuje mu kilka na PSX i PS2. Zaczął w sumie od PS3 argumentując ,że te gierki na płycie są w nowszych wersjach, połatane często z DLC na płycie. Te czerwone brzegi wyglądają bardzo spoko jak jest ich dużo, trochę jak gierki na Switcha. Na PS4 ma też limitowane edycje tych wydań z kozackimi tekturowymi obwolutami. 

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Ukukuki napisał:

Mój kolega zbiera Playstation Hits, na PS4 ma wszystko co wyszło w Europie w tym wydaniu. Z tego co pamiętam koło setki gierek na samą PS4. Z tych reedycji na PS3 i PSP też ma wszystko, brakuje mu kilka na PSX i PS2. Zaczął w sumie od PS3 argumentując ,że te gierki na płycie są w nowszych wersjach, połatane często z DLC na płycie. Te czerwone brzegi wyglądają bardzo spoko jak jest ich dużo, trochę jak gierki na Switcha. Na PS4 ma też limitowane edycje tych wydań z kozackimi tekturowymi obwolutami. 

Najlepiej by było gdyby gry singiel - playear w pudełkach wychodziły   parę miesięcy po cyfrowych wersjach. Podobnie jak wychodzą filmy  BR. Plus dla kolekcjonerów i pasjonatów  był  by taki ,ze na płytach były by bardziej skończone  gry , a dla twórców taki ,że ten sposób unikneli by zalewu używkami rynku zraz po premierze. A  od PS Hits  odrzucają mnie głównie ten czerwony  pasek na  na froncie pudełka. Jako pasjonat fizycznych wersji wole dopłać  te kilka złotych, bo premierówki zdecydowanie lepiej wyglądają na półkach. Tym bardziej ,że Sony  wydaje swoje gry na płytach. Taki chociażby  Uncharted 4 i dodatek na PS5 maja wszystko na płycie niech inni wydawcy  a zwłaszcza MS biorą przykład z Sony bo brak całości zawartości singiel na płycie z Halo Infinity to jakiś ponury żart.

Edytowane przez Prekor