iluck85 2 821 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 @ping Wrzuciłbyś aktualny stan zbiorów Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 14 godzin temu, iluck85 napisał: @ping Wrzuciłbyś aktualny stan zbiorów @Roger, dzwoń do Microsoftu, żeby udostępnili więcej serwerów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jakbu 168 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 (edytowane) wlazłem na forumka z okazji trzysetki szmatławca, póki ping nic nie wrzuca to podsyłam część sprzętu jest w szafie z racji zbyt dużej ilości kabli, leżakują sobie tam Saturn, PC Engine, Twin Famicom, SNES, Vita czy PS4 XSX się wstydzi, to schował się za tiwika Edytowane 8 Sierpnia 2022 przez jakbu 17 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 821 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Ten Xbox Classic Ninja Gaiden jest, PGR jest Jade Empire masz? Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Ależ masz tam KONSOLOWY klimat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
jakbu 168 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 W dniu 8.08.2022 o 23:00, iluck85 napisał: Jade Empire masz? Miałem big boxa na PC ale pożyczyłem i zaginął, na Xboxa dopiero muszę kupić. Ogólnie jeszcze sporo tytułów mi brakuje na pierwszego kloca, na szczęście większość z nich jest w zasięgu portfela. Ostatnio jednak skupiałem się najbardziej na powiększaniu Saturnowych (tylko region japoński) oraz Dreamcastowych zbiorów, ale jestem fanem taniej gierki, więc sporo aukcji mnie omija z racji cen. Cytuj Odnośnik do komentarza
marcin_N 61 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Na przestrzeni lat zmieniało się sporo. Jakieś ~10 lat temu pozbyłem się sporej kolekcji retro gier i konsol, niedawno z kolei sprzedałem PS4 z gierkami na rzecz Switcha. Gierek nowych w fizycznych wydaniach pewnie poza Switchem nie będzie już przybywać. Na XSX jednak GP i cyfra zwycięża. Aktualnie sytuacja wygląda następująco. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 821 Opublikowano 3 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 (edytowane) Edytowane 3 Września 2022 przez iluck85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 821 Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Lubię ten kanał, ale ten odcinek jest mega. Wizyta u kolekcjonera, wyglada jak w muzeum. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 On 10/17/2022 at 8:57 PM, iluck85 said: Lubię ten kanał, ale ten odcinek jest mega. Wizyta u kolekcjonera, wyglada jak w muzeum. Yebaniutki, wygrywa życie Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 564 Opublikowano 1 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Twin? Znana postać wśród kolekcjonerów, kojarzę go z forum Pegasus Gry. Od samego początku nastawiony był na powiększanie kolekcji retro gierek, skupował praktycznie wszystko co miało jakąkolwiek wartość, nawet sam opchnąłem mu kilka kartridży do Pegazusa wiele lat temu. Bardzo sympatyczny choć wdał się w pyskówkę z ówczesną społecznością PG (Vashem i kilkoma innymi) ale sam wspominam i oceniam Pana Twina baaaaardzo dobrze. Pozytywnie zakręcony na punkcie kolekcjonerstwa wszelakiego! Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 628 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Dzień L4. Chciałem konsolkę do łóżka. Skończyło się głupawką... Więc przedstawiam swój handheldowy haremik... PSP - Mówią, że swojej pierwszej się nie zapomina. Tu bliźniaczki, choć z subtelnymi różnicami. Moja pierwsza miłość, którą tak się swego czasu zaabsorbowałem, że z czasem musiałem poznać jej siostrę. Obie gotowe na wszystko, każda oferująca sobą coś odmiennego. Obu na raz nie podołam, ale że nie są już po latach tak energiczne jak dawniej, to gdy jedna daje z siebie wszystko, druga się regeneruje. Obie piękne, smukłe figury, aż chce się objąć dłoniami. Wierne nawet po latach związku i stale potrafią pozytywnie zaskoczyć, nawet jeśli ich ojciec się już do nich nie przyznaje. DS Lite - Druga miłość, to już nie to, co pierwsza. Ale i z nią mam mnóstwo pozytywnych wspomnień, nawet jeśli wymagała podzielności uwagi. Choć prosi się uparcie, żeby dotykać ją w dolnych partiach, to osobiście nie mogłem się przemóc, nawet z zabezpieczeniem... Jest taka mała, delikatna, bałem się, że przy większym szarpaniu mógłbym wyrządzić jej trwałą krzywdę. Mimo tego pełna energii, zapewniła mi mnóstwo dobrej, jedynej w swoim rodzaju zabawy, nawet jeśli czasem trzeba było przymknąć oko na jej niedoskonałości. DSi - Daleka krewna DS z Japonii, co widać od razu, bo jakaś taka mała, blada, i gada tylko w krzaczkach, przez co trudno ją chwilami zrozumieć. Z jakiegoś powodu znalazła się w Polsce, więc ją przygarnąłem pod swój dach. Nie jestem pewien, czy nie przeszła jakichś zabiegów kosmetycznych, bo choć urodziwa, to widać drobne niedoskonałości. Być może z tego też powodu nie miałem oporów, żeby wyjąć trochę zabawek przeznaczonych specjalnie dla jej dolnych stref, które również uwielbia, gdy są dotykane, a nawet dmuchane, do czego sama zachęca. Lite jest zazdrosna z tego powodu, ale ona musi się zadowolić tradycyjną zabawą. 3DSXL - Ciężarna czarnulka, trochę szeroka na górze, przybyła z Ameryki obiecując doznania, jakich w Polsce nie zapewni żadna inna. I miała rację, przez długi czas, zanim Europejki ją dogoniły. Trochę duża i ciężka, a do tego mało krągła, przez co przy dłuższej zabawie robi się niewygodnie. Jak się na nią spojrzy pod odpowiednim kątem, to można dostrzec w jej wnętrzu niepowtarzalne piękno. Niestety, na dłuższą metę męczy, dlatego ograniczamy się do wspomnianych zabawek z Ameryki, które przywiozła ze sobą. PSV - Młodsza siostra PSP. Cudowne stworzenie, niestety ze smutną przeszłością. Niedoceniona, porzucona przez rodzinę w bardzo młodym wieku. Stać ją na wiele, ale nie miała wielu okazji, żeby się wykazać. Piękna, smukła, jako jedyna uwielbia, gdy się ją pieści od tyłu. Ale i z przodu nie pogardzi, a do tego mimo rozmiaru aż się prosi, by kciuki umieścić na jej drobnych, symetrycznych wypustkach. Osobiście ją wielbię, nawet jeśli reszta świata już o niej zapomniała. 3DS - Rozwódka z naszego kraju. Choć była bardzo dobrze traktowana przez swego byłego, to z jakiegoś powodu ją zostawił. Nie mogłem przejść obojętnie obok takiej delikatnej piękności, tym bardziej, że nadrobiła edukację i jest w stanie zapewnić podobne doznania, co jej krewna z USA. Całą wiedzę nosi w sobie. Ze względu na krótki związek nie mieliśmy okazji nadrobić fizycznych zabawek, a niestety te od cioci z USA jej nie pasują... Mimo tego entuzjastycznie patrzy na wspólną przyszłość, pomimo faktu, że zamknęli jej dalszą drogę do edukacji. Myślę jednak, że mimo tego czekają nas jeszcze długie wspólne nieprzespane noce. RG280V - Chinka, albo inna nieokreślona Azjatka wątpliwej przeszłości. W dodatku karlica. Chyba taka tania prostytutka... Twierdzi, że tanio zrobi wszystko co było modne w latach 90-tych, ale różnie jej to wychodzi. Ma jednak maleńka swoje atuty i jest natychmiast gotowa nawet na szybki numerek, jak mało która. Switch OLED - Perfidna zołza. Wyglądała przepięknie i obiecywała wszechświat, zaś wszelkie kolory tęczy wyglądały na niej niepowtarzalnie, jak u żadnej innej. Czar jednak bardzo szybko prysł. Paniusia od bogatego tatusia okazała się kapryśna, wybredna, niewydolna, z okropnym wnętrzem. Dłuższa zabawa przyprawiała o ból, przez co trzeba było wspomóc się bardzo drogimi akcesoriami. Mało tego, choć od siebie nie chce dać wiele, to oczekuje, że wyłoży się na nią niemały majątek. "Księżniczka", w dodatku strasznie dziecinna. Czaruje wdziękami swoich zaślepionych adoratorów, którzy sami w sobie mi ją obrzydzili. Ale... i tak ją lubię... Nie jestem w stanie jej zostawić. Gdy już przybrała na wadze, to od razu zabawa stała się przyjemniejsza, a ja byłem w stanie dłużej wytrwać. Co prawda zawsze jak się na nią patrzy, to nie jestem pewien, czy nie zapomniałem założyć okularów - jakaś taka niewyraźna - ale i tak można dostrzec w niej piękno. No i jako jedyna ze wszystkich jest gotowa na zabawę grupową. Obiecała, że gdy dołożę jej jeszcze akcesoriów, to nawet czterem podoła, zarówno w domu, jak i w dowolnym miejscu poza domem... Szalona... Steam Deck - Młoda, pulchniutka córeczka grubego wujka Gabe'a. Cudowna, dostojna, potrafiąca wszystko, co jej poprzedniczki, gotowa spełnić niemal każde zachcianki, nie ważne jak szalone. Czuła w liczniejszych miejscach niż jakakolwiek inna, co można samemu odczuć podczas bardziej energicznej akcji. Niestety, dość szybko traci siły i czasem mocno jej skacze temperatura przez to wszystko. Ale szybko się regeneruje i znów jest gotowa zrobić wszystko, czego można sobie zapragnąć. Mimo tego grubaska nie zawsze jest w stanie zapewnić te same doznania, co szczuplejsze poprzedniczki. Dobra, muszę się leczyć. Bynajmniej nie tylko przeziębienie... A poważnie, miałem ostatnio przemyślenia, że w tym całym szale na Switcha i Steam Decka naprawdę brakuje mi mniejszych handheldów. Odkurzyłem PSP i PSV i jak dla mnie rozmiar ideał. Prawdziwe handheldy, wygodne do podróży, a nie jakieś cegły... 5 2 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Quake96 3 798 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Moje skromne Dreamcastowe zbiory Niby tylko 11 gierek, ale zaznaczyć trzeba, że konsolę posiadam raptem dwa miesiące, a gry na DC nie są ani powszechnie dostępne, ani przystępnie tanie Ktoś z wyjadaczy może mi coś jeszcze do tego zbioru polecić?? Może są jakieś gierki które mi nie przychodzą do głowy 8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 031 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Shenmue oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 821 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Sonic, Blu Stinger, Jet Grind, Taxi, Power stone, Shenmue 1/2, Skies of Arcadia, Virtua Tennis, Grandia, F355. Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 (edytowane) Do wymienionych powyżej dorzuciłbym Looney Tunes Space Race, Tony Hawk Pro Skater 2, Ikaruga i REZ Edytowane 24 Grudnia 2022 przez funditto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
czapa 651 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Crazy Taxi pany Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 259 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Virtua Fighter 3, Street Fighter 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Dead or Alive 2, Headhunter, Phantasy Star Online, Capcom vs SNK, Space Channel 5, Skies of Arcadia, Ooga Booga, NBA 2K2... Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. grzybiarz 10 289 Opublikowano 3 Lutego 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 Pochowałem gierki w takie protektory ochronne (chociaż pudełka nie mam w stanie mint), no i zrobiłem fotkę. Są tu i demka, które trzymam z sentymentu. Żeby nie spamować, post zaktualizowałem o foty kolejnych gier - natomiast powiem od razu że zbieram pudełkowo tylko po TOP 10 gier na daną platformę. PS może nie wszystkie gry to hity, no ale sentyment swoje robi 23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 3 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2023 IMO same konkretne tytuły. Tak więc zdecydowanie leci plus! Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ukukuki 6 858 Opublikowano 8 Lutego 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Tak to aktualnie na switcha wygląda. Większość indyków i tak cyfrowo kupuję ale fajnei mieć pudełeczko. Część ogrywam/ogrywałem na GPD Win/steam deck ale jak wychodziło pudełeczko to wiadomo się kupuje Chowam to korpo na własnym cycu. Ogólnie kończy mi się miejsce i już upycham te gry w każdą wolną szczelinę xd Poniżej przykład: Edit: Nie połączyło mi postów 11 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 123 Opublikowano 8 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Takie tytuły na Switchu jak Ninja Gaideny, Dark Souls, Little Nightmares, Kangurek Kao to straszna padaka i tylko psują wygląd tej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 858 Opublikowano 8 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Dark Souls akurat skończyłem na Switchu i grało się bardzo przyjemnie. Wcale nie gorzej niż na 360. Jeden chyba z pierwszych głośnych portów na Switcha z dużych konsol. Przynajmniej pierwszy który kupiłem. Kangurek Kao to ogólnie nie jest dobra gra i mam tego świadomość ale kupione z sentymentu do oryginału. Little Nightmares grało się całkiem dobrze. Mam porównanie z SD bo tam też skończyłem ten tytuł. Ninja Gaiden kolekcji nie odpalałem jeszcze. Z tych gierek na pewno nie kupiłbym drugi raz Ultra SF2 Panzer Dragoon też słabo działa ale z sentymentu i tak bym kupił drugi raz xd Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 123 Opublikowano 8 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 LN 2 jest bardzo blurry na Switchu, jedynka może jeszcze jako tako. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi