Ukukuki 6 987 Opublikowano 25 lipca 2023 Opublikowano 25 lipca 2023 Na insta jest gość Pecetowo, zbiera właśnie tanie serie wydawnicze na PC. Od cholery tego było, nawet coś na Amigę. Jak Platyna wychodziła po 60 zł to byłem biedny Cytuj
Suavek 4 667 Opublikowano 26 lipca 2023 Opublikowano 26 lipca 2023 Platynowa Kolekcja to chyba moja ulubiona seria wydawnicza na PC. Dobre gry, świetne wydania, w kieszonkach, nierzadko z gratisami typu poradnik, ślicznie prezentują się na półce. Cieszę się, że mam np. wszystkie klasyki Blizzarda, bo są DRM-Free zdaje się, dzięki czemu nie jestem skazany w razie czego np. na W3 Reforged. Zastrzeżenia miałbym tylko do numeracji oraz sporadycznych odstępstw od normy. Np. Gears of War ma ten swój paskudny znaczek G4WL. Później także zmienili trochę styl i np. Legendy RPG mają srebrną otoczkę także na grzbiecie. Ale i tak ze wszystkich jakie znam, to ta seria najlepiej wygląda na półce. Jeszcze SuperSeller był fajny, jak i Kolekcja Klasyki, jeśli ktoś wolał skromniejsze wydania. Najmniej podobała mi się eXtra Klasyka. Paskudny design i dobór kolorów. Niestety, ze względu na niewielką ilość miejsca na ekspozycje zdecydowaną większość serii na PC musiałem pochować do pudeł. Na półce została tylko właśnie Platynowa Kolekcja. Cytuj
Quake96 3 841 Opublikowano 27 lipca 2023 Opublikowano 27 lipca 2023 W dniu 26.07.2023 o 13:40, Suavek napisał: Najmniej podobała mi się eXtra Klasyka Ja tam lubię te wydania, choć te ostatnie w białych DVD boxach już tak bardzo mi nie podeszły jak poprzednie wydanie w grubszym pudełku, jeszcze ze starym designem. Dobrze wspominam właśnie "Nową Extra Klasykę" i "Extra Klasykę Gier Komputerowych NeXt". Do dziś z ogromną nostalgią wspominam szczenięce lata, gdy mając te 2 dyszki w kieszeni gnałem do pobliskiego Empiku i godzinami stałem przed regałem z tymi wydaniami, podejmując niemal życiowe decyzje co tym razem sobie kupić. Oj ile ja gier z tej serii kupiłem... Żadnej innej serii gier nie zapamiętałem tak pozytywnie, bo na te droższe wydanie zwykle nie było mnie stać No, ale Platynowa Kolekcja to dla mnie przede wszystkim Diablo II + LoD. Pamiętam jak dostałem nówkę od siostry i jej chłopaka żebyśmy mogli pociorać z nim po LANie. Oj fajne to były czasy, jak było się gówniarzem i jedynym zmartwieniem było czy gra zadziała na GeForce 4MX... Cytuj
Ukukuki 6 987 Opublikowano 27 lipca 2023 Opublikowano 27 lipca 2023 Widzę ,że każde pokolenie ma swoją extra klasykę ja najbardziej lubię tą z początków lat 2000. O dokładnie tą którą omawia ten gość. 7 minut temu, Quake96 napisał: GeForce 4MX... Bieda geforce bez shaderów, gorszy od Geforce 3. Też miałem swego czasu. 1 1 Cytuj
Quake96 3 841 Opublikowano 27 lipca 2023 Opublikowano 27 lipca 2023 15 minut temu, Ukukuki napisał: Widzę ,że każde pokolenie ma swoją extra klasykę ja najbardziej lubię tą z początków lat 2000. O dokładnie tą którą omawia ten gość. Z tą miałem styczność już za "tamtych" czasów, ale tylko w postaci napotkanych tu i ówdzie używanych gierek. Jak ja zacząłem kupować swoje pierwsze gierki na swój pierwszy własny komputer był rok 2005, więc czasy panowania "Nowej Ekstra Klasyki". Potem weszła ta wersja "NeXt" a po niej jeszcze te popłuczyny w postaci "XK Hit" i "XK Gold", ale to już był zmierzch mojego zainteresowania Empikowymi gierkami. 17 minut temu, Ukukuki napisał: Bieda geforce bez shaderów, gorszy od Geforce 3. Też miałem swego czasu. Ja rzekłbym "dorastałem" na tych kartach. Miałem je począwszy od mojego pierwszego, komunijnego peceta z Pentium III, przez składaka na Duronie, po jakiegoś starego blaszaka otrzymanego, gdy ten składak zdechł. Później, w 2008 dostałem w końcu swój pierwszy całkowicie nowy komputer z "jako-takimi" jak na swoje czasy parametrami, gdzie wreszcie mogłem poznać gierki, które na MXie nie chciały ruszyć. Oczywiście w międzyczasie gdzieś tam towarzyszyły mi też inne pecety jako "drugi" komputer i zapewne na którymś też miałem jakiegoś GeForce MX. Ta karta uczyła tolerancji na niskie FPSy i dokładnego czytania tego co piszą drobnym druczkiem na wymaganiach sprzętowych Ale pochwalę się, że na GF4MX udało mi się pograć nawet w Half-Life 2 czy Tomb Raider Anniversary! Nie kojarzę już w jakiej ilości klatek, ale były to gry "dla mnie grywalne", czego nie mogłem powiedzieć gdy próbowałem grać w Tomb Raider Legend. Oj pamiętam, że w tej grze mimo klatkarzu liczonego często na palcach jednej ręki dotarłem aż do tego potwora z Loch Ness czy coś takiego. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 27 lipca 2023 Opublikowano 27 lipca 2023 Ja się na to gówno dałem nabrać, bo myślałem, że jak 4, to będzie Geforce 4. Sprzedałem GF2 i wziąlem tego 4 MX 440 osranego, a to budżetowa wersja dwójki. Cytuj
Quake96 3 841 Opublikowano 27 lipca 2023 Opublikowano 27 lipca 2023 Ja zwyczajnie nie miałem wyjścia, ale przez nostalgię dobrze wspominam tamte czasy mimo iż dopisek "MX" był jak klątwa w przypadku niektórych gier. No i były też dobre GeForce 4. Mając już ten "wypasiony" komputer, jako drugi ogarnąłem sobie sprzęt z GeForce 4 Ti. Ta karta robiła robotę. Cytuj
Ukukuki 6 987 Opublikowano 27 lipca 2023 Opublikowano 27 lipca 2023 10 minut temu, ping napisał: Ja się na to gówno dałem nabrać, bo myślałem, że jak 4, to będzie Geforce 4. Sprzedałem GF2 i wziąlem tego 4 MX 440 osranego, a to budżetowa wersja dwójki. Ja się dopiero tego nauczyłem jak przesiadłem się z GF4MX na GF5200 Ale to była kupa. Z tego przesiadłem się na kultowego GF 6600 GT. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 27 lipca 2023 Opublikowano 27 lipca 2023 U mnie poczucie bycia oszukanym było tak wielkie, ze zostałem na lata radeoniarzem. Potem dopiero w 2017 kupiłem 1080. 1 Cytuj
Prekor 5 Opublikowano 29 lipca 2023 Opublikowano 29 lipca 2023 W dniu 25.07.2023 o 19:52, Quake96 napisał: Właśnie skończyłem wielkie liczenie mojego zbioru. Wyszło mi dokładnie 764 gry na 16 platform. Jako bonus dołączam zdjęcia zbioru czasopism, poradników i demówek na PSX/PS2 Dziękuję uprzejmie za uwagę Piękne zbiory. Mam nadzieję ,że pudełka nie znikną z rynku. Bez nich konsole straciły by cały swój urok. Niz wypada tylko po gratulować pięknej kolekcji. A na widok kolekcji z Xbox Clasic w premierowych wydaniach czuję nie małą zasdrość. Cytuj
okens 541 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 Robilem dzisiaj porzadki i mam tu dla was kilka fotek A ze nie miesci mi sie to w jednhm poscie to beda dwa. A admini niech to lacza 7 2 Cytuj
Suavek 4 667 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 Fajne, ale układu nie rozumiem... OCD 1 Cytuj
GearsUp 192 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 7 minut temu, Suavek napisał: Fajne, ale układu nie rozumiem... OCD Rozumiem, że ty masz ułożone alfabetycznie i jak wpada jakaś nowa gra na literkę B to się pyerdolisz z tym kolejne pół godziny żeby wszystko poprzesuwać 3 Cytuj
Suavek 4 667 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 Oczywiście. Wiem, że troll typ wyżej, ale co jakiś czas zawsze przeorganizuję półki, żeby było albo alfabetycznie, albo estetycznie, czy to gry, filmy, czy książki, komiksy. Inaczej robi się bajzel na widoku, co w przypadku ekspozycji mija się trochę z celem w moim odczuciu. 1 Cytuj
GearsUp 192 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 Chaos w ekspozycji ma swój urok a tak masz ułożone w ten sam sposób jak każdy, zero unikalności. Cytuj
okens 541 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 Porzadek polegal na przelozeniu gier z duzej szuflady na polke pod telewizorem a taktyka to gry ktore przedzedlem albo nie chce mi sie w nie grac z tylu a reszta albo gry w ktore bedzie gral moj dzieciak z przodu. Thats all Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 23 listopada 2023 Opublikowano 23 listopada 2023 Jeszcze zależy czy ekspozycja ma być dla siebie czy także dla innych. Ja mam u siebie kontrolowany chaos póki co (^.^ 1 Cytuj
iluck85 2 899 Opublikowano 26 listopada 2023 Opublikowano 26 listopada 2023 Nie wiem gdzie dać, ale dam tutaj. Koleś niezłą ma kolekcję GameWatchy Nintendo. https://youtu.be/pIsvGSTVr_I Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Postal 630 Opublikowano 20 grudnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 20 grudnia 2023 No cześć. Lubicie serię Need for Speed? Bo ja nawet bardzo. Uzbierałem prawie wszystkie wydania tej serii. Brakuje tylko części pierwszej na PS1, 3DO, Saturna (szukam dobrej oferty) i najnowszej części (czekam z zakupem jak kupię konsole obecnej generacji). Na wydania PC nie mam parcia ale jak znajdę w dobrej cenie to dokompletuje całość. Spoiler 20 6 3 3 2 1 Cytuj
Suavek 4 667 Opublikowano 20 grudnia 2023 Opublikowano 20 grudnia 2023 39 minut temu, Postal napisał: No cześć. Lubicie serię Need for Speed? Niespecjalnie, ale za taką kolekcję tematyczną dałbym dwa plusy, gdybym mógł. Cytuj
Bzduras 12 511 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 Imponująca kolekcja, NFSy tak średnio w serduszku, ale pełne zdjęcie robi wrażenie Cytuj
Wredny 9 541 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 Gdzieś na fb widziałem psychola z pełną kolekcją Residentów - jest tu może taki? Chętnie dam serduszko za takie zdjęcie (jak nie ma pełnej to chociaż żeby było ich od chuja). Cytuj
Bzduras 12 511 Opublikowano 21 grudnia 2023 Opublikowano 21 grudnia 2023 Najszybciej to @Whisker chyba jeśli chodzi o pudełkowe Residenty. Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 26 grudnia 2023 Opublikowano 26 grudnia 2023 On 12/20/2023 at 9:12 PM, Postal said: Lepszej generacji już nigdy nie będzie 2 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi