Wredny 9 797 Opublikowano 18 października 2024 Opublikowano 18 października 2024 Mam nadzieję, że kiedyś będę mógł to wszystko należycie wyeksponować, żeby tu godnie zaprezentować, ale póki co tylko suche liczby z apki: 3 1 Cytuj
Suavek 4 930 Opublikowano 19 października 2024 Opublikowano 19 października 2024 13 godzin temu, Wredny napisał(a): Mam nadzieję, że kiedyś będę mógł to wszystko należycie wyeksponować, żeby tu godnie zaprezentować, ale póki co tylko suche liczby z apki: Trzymasz to w pudłach, czy szufladach, czy jak? Nie musisz rozkładać wszystkiego do zdjęcia na podłodze przecież. Zwykła półka z grzbietami by wystarczyła. Suche liczby "nikogo". 2 Cytuj
Wredny 9 797 Opublikowano 19 października 2024 Opublikowano 19 października 2024 @Suavek trochę tak jakby - poupychane po różnych szafach, bo teraz na wynajętym nie mam możliwości aranżacji pomieszczenia tak, jakbym chciał. Wziąłem z poprzedniego mieszkania taki "słupek" ze szklanymi drzwiami, w którym zaczynałem kolekcjonować (tak, stoi na wieszaku, dla stabilizacji, bo w wynajętym nie mogę wiercić w ścianach) i tu mam część gier PS4 (nawet w miarę alfabetycznie, do literki M): Ostatnio robione zakupy (bez ładu i składu) wędrują tutaj - pod spodem są normalnie wieszaki i wiszą ciuchy A tutaj jest lwia część moich zbiorów, za pierwszą warstwą są jeszcze dwie - z tyłu reszta gier na PS4 i oczywiście PS3: Jak więc widać, wszystko upchane byle tylko na wierzchu nie stało, a że nie mam możliwości (i w sumie nie chcę, bo będzie dodatkowy klamot, jakbym się przeprowadzał) wstawienia tu regału to nie ma za bardzo jak się to prezentować. To wszystko to taka szafa, głównie na ciuchy, w której znalazłem te parę półek, żeby moje zbiory magazynować, ale wiem, że nie wygląda to dobrze. Wiadomo, że docelowo, na kolejnym mieszkaniu (już "moim") marzy mi się "jaskinia gracza" z prawdziwego zdarzenia, półeczki na wymiar i gierki alfabetycznie poukładane, posortowane na platformy (choć PS4 i PS5 raczej przemieszam, bo i tak gram w to na jednej konsoli). 6 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Suavek 4 930 Opublikowano 19 października 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 19 października 2024 Rozumiem, bo sam mam problem z miejscem na ekspozycję. Ale jednak zawsze się fajniej takie fotki ogląda, niż suche liczby. Ja i tak mam stosunkowo skromną kolekcję, której wyselekcjonowane pozycje wrzucam na jedną półkę od lat. Cała reszta póki co wala się po szafkach i pudłach, aż się zmotywuję na konkretny remont mojej nory i zakup nowych mebli, gdzie mógłbym eksponować całą nerdozę w postaci gier, książek, komiksów, czy modeli. Może w przyszłym roku, ale nie jest to dla mnie priorytet. Szczególnie teraz, gdyż muszę ogarnąć jeszcze drugie mieszkanie pod wynajem i ściągnąć trochę rzeczy do siebie, gdzie mam coraz mniej miejsca, a do tego dwa koty dewastatory... Spontanicznie też zrobiłem kilka fotek. Dużo "mniejszych" gier oraz zdecydowana większość pudełek PC jest poupychana w szafkach i pudłach, więc też nie mam jak ich nawet pokazać. Na półeczce zaś nowości, to na czym lubię zawiesić oko, lub wobec czego mam jakiś sentyment. Closeup w spoilerze: Spoiler PS2: Handheldy: Switch: Skromna część PC (reszta pochowana): Sony i pomniejsze: Pochwalić kiedyś się będę chciał aktualnym zbiorem tematycznym niektórych serii. Dużo mam uzbieranych gier Gundam, Super Robot Wars, Metal Gear Solid, Ace Combat, Star Trek, czy Megami Tesnei/Persona. Chciałbym co niektóre jakoś móc wyszczególnić, albo wyeksponować w osobnym miejscu, ale to fanaberia na przyszłość, jeśli w ogóle. 12 9 Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 23 października 2024 Opublikowano 23 października 2024 Dużo fajnej/dziwacznej japońszczyzny to leci plusik. Cytuj
KubaPL 4 Opublikowano 25 października 2024 Opublikowano 25 października 2024 On 12/20/2023 at 10:12 PM, Postal said: No cześć. Lubicie serię Need for Speed? Bo ja nawet bardzo. Uzbierałem prawie wszystkie wydania tej serii. Brakuje tylko części pierwszej na PS1, 3DO, Saturna (szukam dobrej oferty) i najnowszej części (czekam z zakupem jak kupię konsole obecnej generacji). Na wydania PC nie mam parcia ale jak znajdę w dobrej cenie to dokompletuje całość. Nie chcę psuć weekendu, ale w tej imponującej kolekcji brakuje pewnej, zacnej pozycji... 1 1 Cytuj
krzysiek923 1 746 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu nie zbieram gier, ale to zostało, bo serce polaka nie pozwoliło (o goticzkach mowa, bo reszta to tak po prostu została) pierwsze 3 w dvd box to polskie wydania, w sumie całkiem unikatowe, może w końcu opchnę 2 1 Cytuj
Mari4n 521 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Za Dino Crisis 2 należą się dwa plusy, ale da się tylko jeden Jakbyś miał jedynkę to nawet trzy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi