Paliodor 1 761 Opublikowano 11 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2014 Patrzę na fotki z kolekcją Suikodena i znów przypomniało mi się, że jeszcze żadnej części nie miałem okazji ograć Cytuj Odnośnik do komentarza
Dajzner 982 Opublikowano 11 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2014 (edytowane) Gratuluje Guernica. Świetna kolekcja na DS, dużo rzadkich jRPG... Skorzystam z okazji i pokażę swoją. Generalnie mam prawie wszystko co chciałem (kilka gier w przypływie głupoty sprzedałem, m.in. dwie Castlevanie i czwartego Dragon Questa) do szczęścia brakuje mi jedynie Strange Journey, którą zamierzam kupić niebawem. Edytowane 11 lutego 2014 przez Dajzner 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 11 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2014 To devil survivor jakos mnie na gameplayach nie przekonuje, moze ogram pirata i jak sie wkrece to kupie, kingdom hearts z ds jakos mi nie podeszlo, sprzet byl za slaby na ta gre. Infinite space mnie kosztowalo najwiecej, chce jeszcze dorwac super robot taisen endless frontier, ale ok 60-70 dolcow, moze w przyszlosci sciagne sobie z usa. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 467 Opublikowano 11 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 lutego 2014 (edytowane) Dave z ciekawości jak jedynkę Suikodena ogrywałeś na PSX to wtedy już władałeś tak anglikiem, że rozumiałeś co i jak czy jakiś opis w łapach i słownik? Wtedy juz rozumialem, FF7 bylo moja pierwsza gra RPG i przy niej faktycznie siedzialem ze slownikiem Pamietam, ze w tym samym czasie wyszedl Duke Nukem na PSX i mialem zagwostke co wziac. 2 h krecilem sie po empiku zanim podjalem ostateczna dezycje. Dobrze zrobilem, teraz sobie mysle, ze ten wybor uksztaltowal mnie w duzym stopniu jako gracza. Suikodena ogralem dopiero 2 lata po tym jak Mazzeo dowiedzial sie o istnieniu PSX, a FF7 lyknalem na premiere. Rok wczesniej zaczalem ogrywac Suikodena 2, z ktorego wycisnalem wszystko co sie dalo. Ciesze sie, ze mam wszystkie Suikodeny, 1 i 2 to biale kruki, od lat nie do dostania w Polsce. SIII wyszedl po ANG tylko w ntsc i w europie jest trudno dostepny (akurat jest teraz pierwszy raz od lat na allegro w smiesznie niskiej cenie - polecam nawet na pozniejsza odsprzedaz). IV i V mozna dostac od jakiegos czasu na A. Edytowane 11 lutego 2014 przez Dave Czezky Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 12 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2014 Wtedy juz rozumialem, FF7 bylo moja pierwsza gra RPG o jezus TAK Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 12 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2014 Ja niestety sie wzialem za ff7 po przejsciu chrono cross, xenogears i vagrant story, pewnie dlatego nie zrobila na mnie zadnego wrazenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 12 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2014 "FF7 to moj pierwszy RPG" WAT współczuje dzieciakom których pierwrwszy rpg to był FF7 ah ta różnica pokoleń Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 467 Opublikowano 13 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 lutego 2014 (edytowane) Co bylo wczesniej takiego dobrego oprocz suikodena? Chrono Trigger, FF6? Na czym w nie grales? W crpg nie gram, bo mi nie siedza ze wzgkedu na to ze sa nudne (oprocz DC ale to inna nieco bajka). Edytowane 13 lutego 2014 przez Dave Czezky Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 13 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 lutego 2014 (edytowane) Pamiętam jak dorwałem FF7 na PC. Niestety nie miałem ostatniej płyty, ale wymaksowałem wszystkie postaci na 99 lv licząc, że kiedyś dorwę brakujący CD. Jak już udało mi się zgrać, to się okazało, że na tej płycie jest jedynie finalna potyczka, a ja napaliłem się jak szczerbaty na suchary na kolejne kilkanaście godzin gry XD Edytowane 13 lutego 2014 przez DonSterydo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 14 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2014 FF7 to był mój pierwszy RPG *proud* 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 16 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2014 (edytowane) Huh, wlasnie policzylem ze mam 149 fizycznych gier, liczac tylko te na konsole a w domu czeka jeszcze 8 w pudelkach na odbior liczac wszystkie gry, lacznie z cyfrowymi (ale nie liczac plusa i bundli na steamie) wychodzi rowne 200... nie mam zycia :confused: Edytowane 16 lutego 2014 przez Rayos Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 16 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2014 Dawaj foty, bo chyba kłamiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 16 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2014 (edytowane) dawalem foty 3 miesiace temu, bylo wtedy juz chyba ponad 120 tytulow, ale jak bede w domu w koncu niedlugo to moge znowu zrobic zdjecia Edytowane 16 lutego 2014 przez Rayos Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 16 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2014 Sam naliczylem u siebie 150 pare dni temu....sie zdziwilem bo duzo miejsca nie zajmuje bo nie zbieram limitek n.p. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 16 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2014 No wlasnie tez sie zdziwilem ze mam tyle gier, wcale nie wygladalo na to ze jest ich juz tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 16 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2014 (edytowane) Dokladnie, tyle gier nie zajmuje wcale duzo miejsca i tak na oko wcale nie wyglada to na taka ilosc.Ja mam ponad 250 gier i wszystko w pudelkach - zadne tam cyfrowe wydania. Edytowane 16 lutego 2014 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 16 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2014 Chcialbym tak dobic do 250 gier. Choc teraz mi zostaly te "drozsze" klasyki na SNES i GC. Tez mam ponad 200 gier na steam wiec troche glupio by bylo kupowac jeszcze raz Rayos dawaj zdjecia. Milo zawsze ogladac Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 16 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2014 Gracie w to czy tylko kolekcjonerka? Ja biore tylko to co mnie interesuje. 50 gier na ds'a mi się uzbierało, sporo z tego to jrpg, do tego dochodza nowosci, nie wiem kiedy to przejde. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 17 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2014 Panowie, nie gadać tylko zdjęcia wrzucać Jak dokupię brakujące części Batmana i Metro, to też zrobię update zbiorów. Obok siebie pełne zestawy Gears of War, Dead Space, Bioshock, Mass Effect i Halo prezentują się bardzo mile dla oka Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 17 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2014 Gracie w to czy tylko kolekcjonerka? Ja biore tylko to co mnie interesuje. 50 gier na ds'a mi się uzbierało, sporo z tego to jrpg, do tego dochodza nowosci, nie wiem kiedy to przejde. Musze powiedzieć ze dla wielu powodów lubię kolekcjonować, próbuje ograć wszystko co posiadam, niektóre gry czekają na leprze dni poprostu, chciałbym kiedyś pokazać dziecia jak je będę miał, jak to się grało x lat temu itp,itd Panowie, nie gadać tylko zdjęcia wrzucać Jak dokupię brakujące części Batmana i Metro, to też zrobię update zbiorów. Obok siebie pełne zestawy Gears of War, Dead Space, Bioshock, Mass Effect i Halo prezentują się bardzo mile dla oka No mój ostatni update byl w listopadzie (link: http://www.psxextreme.info/topic/60518-wasze-kolekcje-gier-na-wszystkie-platformy/page-31?do=findComment&comment=2946868 ) Wiec jeszcze poczekam trochę Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 17 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2014 (edytowane) Gracie w to czy tylko kolekcjonerka? Ja biore tylko to co mnie interesuje. 50 gier na ds'a mi się uzbierało, sporo z tego to jrpg, do tego dochodza nowosci, nie wiem kiedy to przejde. No wlasnie to wszystko sa gry, ktore mnie interesowaly bo kupuje tylko takie. Nie kolekcjonuje tylko po to zeby zbierac bo to bez sensu - zreszta zberanie to nie kolekcjonerstwo. W mojej kolekcji mam tylko gry, ktore mi sie podobaly - chcialem je miec zeby grac, a nie tylko po to zeby je miec. Edytowane 17 lutego 2014 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 17 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2014 Gracie w to czy tylko kolekcjonerka? Ja biore tylko to co mnie interesuje. 50 gier na ds'a mi się uzbierało, sporo z tego to jrpg, do tego dochodza nowosci, nie wiem kiedy to przejde. Musze powiedzieć ze dla wielu powodów lubię kolekcjonować, próbuje ograć wszystko co posiadam, niektóre gry czekają na leprze dni poprostu, chciałbym kiedyś pokazać dziecia jak je będę miał, jak to się grało x lat temu itp,itd Panowie, nie gadać tylko zdjęcia wrzucać Jak dokupię brakujące części Batmana i Metro, to też zrobię update zbiorów. Obok siebie pełne zestawy Gears of War, Dead Space, Bioshock, Mass Effect i Halo prezentują się bardzo mile dla oka No mój ostatni update byl w listopadzie (link: http://www.psxextreme.info/topic/60518-wasze-kolekcje-gier-na-wszystkie-platformy/page-31?do=findComment&comment=2946868 ) Wiec jeszcze poczekam trochę Świetny zestaw - w tym dwie najlepsze w historii gry na PS2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 17 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2014 No moj ostatni update tez byl w listopadzie wiec jeszcze nie bede wrzucal nic nowego, a co do kolekcjonowania, to ostatnio zamieniam sie wlasnie w kolekcjonera, tzn wiecej kupuje niz gram ale staram sie w maire systematycznie ogarniac to co juz czeka na polce, chociaz rzeczy do ogrania jest coraz wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 17 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2014 Z tym kupowaniem więcej niż się gra to problem jest taki, że człowiekowi dużo gier się podoba i jest wiele promocji. W tym miesiącu po zakupie Infinite i Rising miałem już sobie odpuścić, ale wtedy znalazłem na Allegro aukcję Dead Space 3 (nówki, folie, plomby) po 40 zł. I jak miałem nie kupić Co chwilę tak jest i później backlog rośnie. Ale wszystko się ogra prędzej czy później. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 17 lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2014 Z tym kupowaniem więcej niż się gra to problem jest taki, że człowiekowi dużo gier się podoba i jest wiele promocji. W tym miesiącu po zakupie Infinite i Rising miałem już sobie odpuścić, ale wtedy znalazłem na Allegro aukcję Dead Space 3 (nówki, folie, plomby) po 40 zł. I jak miałem nie kupić Co chwilę tak jest i później backlog rośnie. Ale wszystko się ogra prędzej czy później. Mam dokładnie tak samo i też sobie to podobnie tłumaczę, że na każdy tytuł przyjdzie właściwy czas do ogrania. Szkoda, że niektóre już leżą po parę lat zaczęte bądź wcale nie ruszone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi