grzybiarz 10 291 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2014 Wtedy chyba liczyła się sama gra, a nie jakieś tam papiery. Dopiero teraz doceniamy pudełko, instrukcje, kiedy na horyzoncie cyfrowe wersje :confused: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 205 Opublikowano 18 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2014 Na pewno spory związek ma tutaj fakt, że to były kartony, a one łatwo się psuły. Dla porównania zobacz sobie dział Mega Drive, większość ma pudełka bo taki box jak do VHS, to łatwo przechować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kypq 718 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2014 Brak instrukcji w pudełkach to durny "nacisk" producentów konsol. Ostatnio XSEED się wygadał że Sony bardzo, ale to bardzo nalega aby instrukcji w pudełkach od Vity nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2014 (edytowane) Sony takie dobre i dba o środowisko naturalne. Gdyby tak jeszcze ceny gier ciut obniżali za brak tych instrukcji... Edytowane 19 kwietnia 2014 przez Paliodor Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 292 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2014 Ale zdajecie sobie sprawe, ze intrukcje do gier na konsole to juz od dluzszego czasu maja forme ulotki? Wszystko sie uproscilo a gry w 99.9% maja jakiegos tutoriala i tlumacza jaki guzik i kiedy wcisnac. Dawniej instrukcja sluzyla rowniez do opowiedzenia fabuly, opisu swiate etc. bo najzwyczajniej nie bylo na to miejsca w samej grze (era dyskietek i kartridzy). Pomijam takie gatunki jak symulatory czy rpg na PC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2014 W sumie racja, teraz i tak większość jest tak łopatologiczna (gameplay/fabuła), że nawet instrukcji nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2014 Kupiłem w tygodniu Final fantasy 13 i Valkyria chronicles, sa normalne instrukcje... Tyle że ja tego i tak nie czytam. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2014 Racja że gry prostsze i tutorial wyświetla się na ekranie, ale popatrzcie na książeczkę do MGS. Dla mnie to ideał instrukcji. Jest przypomnienie wydarzeń z przeszłości, dokładny opis ruchów, mapka lądowiska, piękne rysunki bohaterów itd. Do każdej gry można wysmażyć piękny booklet. Tylko po co skoro to koszty. Największy mam żal do Nintendo. Zawsze dawali do gier fajne instrukcje i tonę ulotek. A teraz jest tylko skrócona instrukcja i zaproszenie do przeczytania cyfrowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
kypq 718 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2014 Żebym musiał zachwalać posiadanie przez gry instrukcji w dziale kolekcji :confused: . Instrukcja z Amerykańskiego wydania Celcety. Instrukcja z Japońskiego wydania Celcety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 644 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2014 Ja zawsze traktowałem "instrukcje" jako teaser gry. Chyba nigdy nie sięgałem po książeczkę żeby poznać zasady. Niemniej jednak zawsze lubiłem sobie w przypadku ciekawszych tytułów poczytać o występujących postaciach, lokacjach, świecie, poznać spis przedmiotów/zdolności/jednostek/itp, a czasem też by pooglądać ciekawe obrazki, concept-arty itd. Bajer na raz, ale miało to swój urok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kypq 718 Opublikowano 19 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2014 Ja zawsze traktowałem "instrukcje" jako teaser gry. Chyba nigdy nie sięgałem po książeczkę żeby poznać zasady. Niemniej jednak zawsze lubiłem sobie w przypadku ciekawszych tytułów poczytać o występujących postaciach, lokacjach, świecie, poznać spis przedmiotów/zdolności/jednostek/itp, a czasem też by pooglądać ciekawe obrazki, concept-arty itd. Bajer na raz, ale miało to swój urok. Dziś za taki bajer ( mini artbooki ), płaci się w Limitowanych edycjach konkretne sumy. A nawet to potrafią dać w wersji cyfrowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kypq 718 Opublikowano 25 kwietnia 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2014 2 małe kolekcje. Ar Tonelico Ar Nosurge/Ciel Nosurge 3 development artworks i 1 artbook Soundtracki i dramy Tales of 1 artbook , 1 settei , 1 Limited Art Collection, 1 Encyklopedia na 15 lecie 1 PS3 z motywem Xilli i 1 Dual Shock 3 z motywem Xilli 2 28 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 26 kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2014 @kypq: świetnie się prezentuje te PS3. A sama kolekcja j-gier i związanych z tym rzeczy również godna podziwu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 4 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2014 To nie są moje wszystkie gry, ale te trzymam na półce. Zdjęcie zrobione zasilaczem od xbone: Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 205 Opublikowano 4 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2014 Musi być fajnie mieć bogatych rodziców, kypq. mate, dobry gust masz Twoja opinia o Armored Core V i La Noire? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 4 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2014 Skromniutko, ale lap plusika za bdb tytuly na PS3 i Okami na PS2 No i Grim Fandango na PC Cytuj Odnośnik do komentarza
Karas 433 Opublikowano 4 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2014 Musi być fajnie mieć bogatych rodziców, kypq. Eee co mają rodzice do kolekcji gierek prawie 30 latka (wierząc dacie urodzenia w profilu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 205 Opublikowano 4 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2014 Tak? Byłem pewien, że jest młodszy ode mnie. Wybacz za moją wpadkę, kypq. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 4 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2014 Twoja opinia o Armored Core V i La Noire? AC jest całkiem niezłe, nie grałem w inne części ale podoba mi się poruszanie mechami i naprawdę bogata ich kastomizacja (jest takie słowo?). LA Noire ma jedno z najładniejszych miast w grach video i świetną mechanikę rozgrywki. Warto tę grę traktować jak serial i przechodzić np. jedną sprawę dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. aux 3 784 Opublikowano 11 maja 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 maja 2014 Od piątku robię porządek z grami. Segreguję co zostaje na stałe, a co do przejścia i sprzedania. Nie pokazywałem tu nigdy swojej kolekcji, więc przy okazji robię fotki. Później wrzucę całość, ale najpierw chce pokazać moją dumę, ulubiony tasiemiec od Nintendo Zbieram Zeldy od 2006. 56 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 205 Opublikowano 11 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2014 Wow. Piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 11 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2014 ... Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 11 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2014 I ta figurka Zeldy O_o. Boskie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 11 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2014 Jak widać Nintendo było pierwsze z seriami tasiemcami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 11 maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2014 Piękna kolekcja Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi