Skocz do zawartości

Wasze kolekcje gier na wszystkie platformy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Mejm > Temat wygra ping jak zbierze full seta :)

Ping kupuje chyba dla kolekcji a ty, podejrzewam, znaczna czesc tych gier skonczyles? Tak btw. masz podwojnego SH: SM wiec jakby ci wersja na ps2 ciazyla to dawaj znac.

Dementuje. W kupowane gierki również gram, co widać po sygnaturze, choć nie zawsze jest na to czas.

Piękne zbiory Aux, same konkrety. Szczerze powiedziawszy jak patrzę na swoje gierki to gryzą mnie w oczy średniaki, bo hity rozmywają się w tłumie :). Chciałbym zrobić większy przesiew, ale jakoś... Nie potrafię. Zazdroszczę w szczególności kolekcji Zeld - mi się ostały tylko te na Gacka i Wii.

No wlasnie Ping twoja kolekcja, po tym co tu wrzucales, jest jak na moje oko ogromna ale i zawiera troche sredniakow i stad wniosek, ze nie ogrywasz wszystkiego.

Aux wymiatasz. Ja wkrótce znowu ruszam do UK a wiadomo sezon wiosna/lato to carbootowy raj. Może się uda wyłowić jakieś perełki :)

Zazdroszcze fhui. Carbooty to top 3 najlepszych rzeczy jakie trafily mi sie w uk.

Opublikowano

Problem w tym, że ogrywam głównie te średniaki. Nie mam problemu z rozpoczęciem gry na 15 godzin, za to zapieram się rękoma i nogami przed odpaleniem jakiegoś długo wyczekiwanego jRPGa na 60 godzin, bo wiem, że zeżre mi zbyt wiele czasu. Przez to wiele gier, w które naprawdę chciałbym zagrać leżakuje w folii, a ja zadowalam się growym fast foodem.

Opublikowano (edytowane)

Wow aux, kolekcja robi wrazenie. Moje kartony od gameboya i gba dawno w śmieciach :/

Do tego Pokemon sapphire nie chce ruby dokupić? :P

Edytowane przez Guernica
Opublikowano

kypq, co wrzucasz zdjęcia to widzę same lolitki na okładkach, ewentualnie jakieś chibi. Co to są właściwie za gry? Visual Novele?

Tak VN i jrpg. Aby było śmieszniej to VN mają najlepsze scenariusze w grach.

Opublikowano

kypq, co wrzucasz zdjęcia to widzę same lolitki na okładkach, ewentualnie jakieś chibi. Co to są właściwie za gry? Visual Novele?

Co byś najbardziej polecił?

Opublikowano

A na ile znasz japoński?

Opublikowano

A na ile znasz japoński?

Na poziomie "arigato i konicziwa".

Więc zapomnijmy o moim pytaniu.

Opublikowano

A to nie sprowadza się wszystko i tak do haremów, sztucznej dramy i nachalnych romansideł? Nie siedzę w gatunku, więc nie wiem, ale taki stereotyp w mojej głowie siedzi.

Figaro, strategie i niektóre RPGi można śmiało próbować bez znajomości japońskiego, jeśli Ci na fabule nie zależy specjalnie. Gameplay'owo natomiast często znajdziesz gatunki, których próżno szukać w zachodnich lub zlokalizowanych produkcjach.

Gość mate5
Opublikowano (edytowane)

Kypq podałbyś kilka najlepszych tytułów VN jeśli chodzi o fabułę, chętnie poczytam w necie o czym może być fabuła gry, która ma taki art style:

TtE9Tl.jpg

Edytowane przez mate5
Opublikowano

Kypq podałbyś kilka najlepszych tytułów VN jeśli chodzi o fabułę, chętnie poczytam w necie o czym może być fabuła gry, która ma taki art style:

TtE9Tl.jpg

Akurat to co podałeś pochodzi z Sekien no Inganock ~What a Beautiful People~. Gra została  przetłumaczona przez fanów więc sam możesz sprawdzić. 

Gość mate5
Opublikowano

Boisz sie podac kilku tytulow, zeby ktos nie skrytykowal, czy co? :P

Opublikowano

Boisz sie podac kilku tytulow, zeby ktos nie skrytykowal, czy co? :P

Na psp możesz sprawdzić dwie części Corpse party.

Na ds'a Time hollow, Another code, Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors, Last window, Hotel dusk

Opublikowano

kypq, a w to grałeś?

428cover.jpg

Bo nie wiem czy kiedyś tematu nie ogarnąć, podobno bardzo dobre.

Bardzo dobre. Fajny patent z przeskakiwaniem między timeline'ami poszczególnych postaci + wuchta endingów (grubo ponad setka, choć większość to badendy, które ograniczają się do kilku zdań :) ). Swoją drogą polecam wersję PS3, jest "wyraźniejsza" na nowych TV.

• Plusik 1
Gość mate5
Opublikowano

corpse party calkiem ciekawe, ale jednak wolalbym zeby bylo mniej GENERYCZNYCH dialogow, a wiecej gry.

Opublikowano

(a nie, w sumie jak teraz sprawdziłem to te całe corpse party to takie rpg, więc sorry :D)

Nie jest. Chyba, że potem jest, bo grałem tylko w pierwszy rozdział, ale wątpię. To remake przygodówki zrobionej w RPG Makerze. Więc po prostu zachowali oryginalny widok w stylu starych jRPG właśnie.

Opublikowano

corpse party calkiem ciekawe, ale jednak wolalbym zeby bylo mniej GENERYCZNYCH dialogow, a wiecej gry.

To zagraj w coś z serii Baldr( SKY,Force).

kypq, a w to grałeś?

428cover.jpg

Bo nie wiem czy kiedyś tematu nie ogarnąć, podobno bardzo dobre.

Bardzo dobra gra - jak ukończysz to warto sięgnąć potem po Time Travelers(3ds/Vita).

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Time Travelers(3ds/Vita).

Szkoda, że nikt tego nie wydał na zachodzie bo swego czasu bardzo się interesowałem tym tytułem i liczyłem na ang wersję :(

A co się tyczy VN to Pita na swoim blogu ma świetny artykuł na temat tych gier.Podane też są przykłady według niego co lepszych:

http://gameplay.pl/news.asp?ID=64551

Ja z mojej strony mogę polecić Yu-No i Snatchera. Co prawda obie gierki jeszcze nie przeszedłem ale "gra"się w nie bardzo fajnie jeśli się tylko wkręci w ich klimat.No i trzeba lubić taki retro styl.

@AUX: co tu dużo mówić plusik poleciał i pozostaje mi tylko napisać, że jestem pod ogromnym wrażeniem kolekcji. Same świetne tytuły, HL/UT'99 w boxie :thumbsup:, Zeldy, Dreamcast itd.Szacuneczek i powodzenia w dalszym zbieraniu gierek.

Edytowane przez Paliodor