Opublikowano 13 sierpnia 20177 l Ale urode masz nie typowego piwniczanina wiec wiesz, schudnąc zawsze mozna
Opublikowano 14 sierpnia 20177 l Jak kiedys we wro zobacze wielka czarna chmure i poczuje zapach palonego plastiku to bede wiedzial, ze nie pali sie zadna fabryka tylko mieszkanie pinga
Opublikowano 14 sierpnia 20177 l Przedstawiam Wam moją graciarnię NTSC-J. Jest też oczywiście trochę gier w PAL/NTSC-U, znajdzie się trochę tytułów z przypadku, ale większość rzeczy z jakiegoś powodu znalazła swoje miejsce na półkach. Jeśli wpada jakiś tytuł, którego nie mam, a nie do końca mnie interesuje, to leci do kartonu (pachinko, dating simy, sportówki - staram się nie trzymać takich rzeczy na półkach, bo tylko przeszkadzają). (...) Jako bonus - tak wygląda jedna ze ścian w moim retro-roomie. Do retro-roomu poleciała większość starych gier/sprzętów zaś w salonie królują current geny. Niestety wiele rzeczy zmuszony jestem trzymać w kartonach, bo po prostu nie mam już miejsca na regałach, żeby to sensownie zagospodarować. Cóż, lata lecą, to i trzeba będzie pomyśleć o większym lokum w którym zbuduję 'pokój zabaw' z prawdziwego zdarzenia - marzę o pomieszczeniu ~30m2 z regałami ułożonymi jak w bibliotece, do tego stanowiska z PVMkami/trinitronami, konsole za szybką (żeby się nie kurzyły), osobny regał na literaturę grową i archiwalne numery retrogamera... Marzenia są potrzebne :). Tak z ciekawości. Od ilu lat zbierasz gry?
Opublikowano 14 sierpnia 20177 l Tak na dobrą sprawę od 2004-2005. To wtedy mniej więcej przestałem pozbywać się ogranych tytułów/korzystać z mniej legalnych gierek wideo.
Opublikowano 15 sierpnia 20177 l Przedstawiam Wam moją graciarnię NTSC-J. Jest też oczywiście trochę gier w PAL/NTSC-U, znajdzie się trochę tytułów z przypadku, ale większość rzeczy z jakiegoś powodu znalazła swoje miejsce na półkach. Jeśli wpada jakiś tytuł, którego nie mam, a nie do końca mnie interesuje, to leci do kartonu (pachinko, dating simy, sportówki - staram się nie trzymać takich rzeczy na półkach, bo tylko przeszkadzają). (...) Jako bonus - tak wygląda jedna ze ścian w moim retro-roomie. Do retro-roomu poleciała większość starych gier/sprzętów zaś w salonie królują current geny. Niestety wiele rzeczy zmuszony jestem trzymać w kartonach, bo po prostu nie mam już miejsca na regałach, żeby to sensownie zagospodarować. Cóż, lata lecą, to i trzeba będzie pomyśleć o większym lokum w którym zbuduję 'pokój zabaw' z prawdziwego zdarzenia - marzę o pomieszczeniu ~30m2 z regałami ułożonymi jak w bibliotece, do tego stanowiska z PVMkami/trinitronami, konsole za szybką (żeby się nie kurzyły), osobny regał na literaturę grową i archiwalne numery retrogamera... Marzenia są potrzebne :). Tak z ciekawości. Od ilu lat zbierasz gry? Piękna kolekcja.Tylko by się przydały fotki lepszej jakości.
Opublikowano 29 sierpnia 20177 l Na razie pauzuje z kolejnymi grami, poza tym zapełniłem jedną półkę.Martwi mnie jedno, tych półek mam jeszcze z 4 jak będzie trzeba... w lepszej jakości, bo z tapa coś małe wyszło.. Edytowane 29 sierpnia 20177 l przez yab
Opublikowano 20 lutego 20187 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. No to ja także pochwale się moja niszową kolekcja Neo Geo AES/MVS/CD/Pocket (pod poniższym linkiem katalog zdjęć) https://imgur.com/a/7TMDF Swego czasu zbierałem gry na praktycznie każdy system. Nastał jednak moment przesycenia, którego następstwem było skoncentrowanie całej mojej kolekcjonerskiej uwagi na korzenie, które zapoczątkowały moja pasje grami, czyli Arcade/Automaty. Na chwile obecną cała moja uwaga skierowana jest na Neo Geo. Może kiedyś w kolekcji znajdzie się coś na systemy CPS1/CPS2/Atomiswave, niemniej aktualnie nie mam tego w planach. Pozdrawiam
Opublikowano 21 lutego 20187 l W dniu 20.02.2018 o 11:54, S210 napisał: Na chwile obecną cała moja uwaga skierowana jest na Neo Geo. O chłopie, pięknie rosnąca kolekcja. Zawsze mnie kręciły maszynki od SNK, pewnie przez to, że są u nas dość egzotyczne. Nigdy na żywo nie widziałem, ale gdybym dostał pada w łapy, to bankowo czułbym przyjemne musowanie w brzuszku Edytowane 21 lutego 20187 l przez ProstyHeker
Opublikowano 21 lutego 20187 l W dniu 20.02.2018 o 11:54, S210 napisał: Na chwile obecną cała moja uwaga skierowana jest na Neo Geo. Może kiedyś w kolekcji znajdzie się coś na systemy CPS1/CPS2/Atomiswave, niemniej aktualnie nie mam tego w planach. Pozdrawiam CPS1/2? Ale jak gry na to? W formie płyty ze scalakami, którą się wkłada w automat? Kolekcja zacna, ale u nas w kraju jakoś NeoGeo to egzotyka i jakoś nigdy nie marzyłem o posiadaniu tych gier.
Opublikowano 21 lutego 20187 l Dokładnie tak, duże plyty PCB schowane w duża plastikową obudowe, tzw. cartridge jak Neo Geo, tyle ze duzo wieksze I nie do konca wklada sie je w automat, tylko wpierw w matke CPS, a matka podpieta jest przez słącze Jamma do automatu, podobnie jak matka Neo Geo.
Opublikowano 1 czerwca 20186 l Moja k o l e k c j a gier na PS4 po dwóch latach od zakupu Jest wspaniale. Mało, ale za każdą bym zabił Edytowane 1 czerwca 20186 l przez ragus
Opublikowano 10 czerwca 20186 l 38 minut temu, XM. napisał: Uwielbiam ten z XCX. Mój ulubiony na równi z Bayonettą i Persona 5. W tym roku dołączą kolejne, a najbardziej ślinię się do tego że Spidermana i chyba będę ściągał z UK tego do State of Decay 2, bo ryje baniak.
Opublikowano 27 lipca 20186 l Dałem do HC roomów, ale ta fotka bardziej pasuje tu. Rzeczy na tę jakże wspaniałą (heheszki...) generację: Edytowane 27 lipca 20186 l przez Wilk_Zly
Opublikowano 13 października 20186 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Miałem wspaniałe kolekcje n64, Psx, ps2, xbox, gamecube, dreamcast,Ps Vita , niestety z różnych względów zawsze się pozbywałem, nie wiem czy dobrze czy źle....teraz żałuje Póki co trzymam coś takiego
Opublikowano 17 października 20186 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Postanowiłem wrzucić też moją kolekcję. Przepraszam z góry za jakość zdjęć, ale fotograf ze mnie żaden, a i aparat w telefonie okropny. Ale na prawdę się starałem. Ostatnie zdjęcie jak wszystko jest razem:
Opublikowano 17 października 20186 l No i jak tu wyskakiwać z własną kolekcją ~20 gier przy takim zestawie. Ładne zbiory Edytowane 17 października 20186 l przez yab
Opublikowano 6 listopada 20186 l W dniu 17.10.2018 o 13:54, yab napisał: No i jak tu wyskakiwać z własną kolekcją ~20 gier przy takim zestawie. Ładne zbiory Trzeba byc dumny z tego co sie ma