Opublikowano 9 maja 20204 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Skromna kolekcja na NINTENDO 64 i GAME BOY
Opublikowano 12 stycznia 20214 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aktualne zdjęcia moich zbiorów. Na PS3 od dawna bez zmian - 255 pudełek i już raczej się to nie zmieni. Na PS4 sztuk 201 i na tym na pewno się nie skończy. Na XBOXa (tutaj ONE, ale wiadomo, że kupowane pod kątem XSX) 25 sztuk i na pewno coś dojdzie, choćby Forza Horizon 4, która prędzej czy później cyfrowo przestanie istnieć.
Opublikowano 12 stycznia 20214 l @Wredny Trzymasz to na co dzień w kartonach czy eksponujesz na regale.
Opublikowano 12 stycznia 20214 l Póki co różne połki, szuflady itp, bo niestety jaskinia gracza na razie tylko w planach. Oczywiście jak już będzie urządzone to jak najbardziej regał i pięknie poukładane alfabetycznie
Opublikowano 12 stycznia 20214 l 17 minut temu, Wredny napisał: (...)pięknie poukładane alfabetycznie(...) Katalogowanie pudełek w czasach ich wymierania big szacun! Ja po zobaczeniu kolekcji gier Wrednego i zdaniu sobie sprawy, że Spoiler posiadam tylko porysowane gta4 z najprawdopodobniej pogryzionym przez psa pudełkiem
Opublikowano 13 stycznia 20214 l 9 godzin temu, Wredny napisał: Póki co różne połki, szuflady itp, bo niestety jaskinia gracza na razie tylko w planach. Oczywiście jak już będzie urządzone to jak najbardziej regał i pięknie poukładane alfabetycznie Utopiłeś tam trochę kasy.
Opublikowano 13 stycznia 20214 l 23 godziny temu, Boomcio napisał: Katalogowanie pudełek w czasach ich wymierania big szacun! Taaaa... Muzyka na CD umiera od dekady i coś umrzeć nie może. Na PC się trafia pudełko beż nośnika- w środku kartka z kodem do pobrania.
Opublikowano 13 stycznia 20214 l Nie no, na konsolach to jeszcze kolekcjonowanie mogę zrozumieć bo jakaś tam edycja limitowana może z artbookiem, a sama płytka w sumie też jest ale na pc to chyba tylko dla beki.
Opublikowano 14 stycznia 20214 l No obecnie pudełka na PC to tylko śmieci ale sprzedaż pudełkowa na PC to jest margines marginesów.
Opublikowano 14 stycznia 20214 l Jednak w dzisiejszych czasach pudełka na PC sensu za bardzo nie mają. Jak zobaczyłem, że kumpel kupił Star Wars Jedi Fallen Order to się trochę zdziwiłem. 6 płyt DVD. Blu-ray to w tym przypadku super format.
Opublikowano 7 lutego 20214 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zachęcony przez @Paolo de Vesir wrzucam część moich zbiorów. Na pierwszy ogień leci Vita ponieważ czuję do niej szczególny sentyment oraz PS2 / PS3 bo jest to jedynie kilka sztuk. Miałem kiedyś sporą kolekcję gier PS3 ale w momencie słabości poszły na sprzedaż. Szczerze żałuję. Gry PS4 oraz przede wszystkim Switch wrzucę za kilka dni bo to wymaga więcej czasu. Przepraszam z góry za formę ale nie mam jeszcze dedykowanego regału na gry, dopiero jakieś plany.
Opublikowano 7 lutego 20214 l O kurcze, ile tutaj pereł. Piękna kolekcja i zapewne nietania, bo mnóstwo gier jest zapewne z LimitedRun lub podonych akcji. No i pofoliowane, więc jak rozumiem w celach czysto kolekcjonerskich.
Opublikowano 7 lutego 20214 l Trzeba pamiętać, że znaczna większość "małych" gier na Vitę była w Plusie lub kosztuje 4pln+ w cyfrze albo jest też na Switchu. Z tego powodu wolę zostawiać wydania fizyczne w folii jeśli tylko mogę.
Opublikowano 12 lutego 20214 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. A to mój kącik z grami, Niestety wszystko nie mieści się już na tym regale więc upycham gdzie się da. W barku W witrynce na przedpokoju Do metalowych opakowań A nawet w piwnicy. Będę miał chwilę to uporządkuje co się da by ładniej wyglądało.
Opublikowano 12 lutego 20214 l Plusy mi się skończyły więc wrzucę jutro. Rewelacja @Tynio ! Mógłbym sobie siedzieć i przeglądać te dobroci cały dzień.
Opublikowano 12 lutego 20214 l Ostatnie zdjęcie trochę niepokojące @Paolo de Vesir Pudełko zastępcze z gierki na DSa z wydrukowaną okładką. Pudełka na gry z DSa mają miejsce na kartridże z GBA.
Opublikowano 13 lutego 20214 l 5 godzin temu, giger_andrus napisał: Plusy mi się skończyły więc wrzucę jutro. Rewelacja @Tynio ! Mógłbym sobie siedzieć i przeglądać te dobroci cały dzień. Spoko 3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: @Tynio a co to wydania gier z GBA w twardych pudełkach? Miałem swego czasu sporo opakowań po DS i wykorzystałem je by zapakować te droższe gry z GBA (a nazbierało się tego trochę) \
Opublikowano 13 lutego 20214 l Kurde takie zbieractwo to chyba jest jednak drogie hobby co? Niektóre gierki potrafią osiągać kosmiczne ceny. Czy kupujecie zza granicy? Możecie coś polecić bo nigdy nie kupowałem z innego kraju nic
Opublikowano 14 lutego 20214 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Moje najlepsze gry z ostatnich lat...
Opublikowano 14 lutego 20214 l Tak patrze na to ostatnie zdjęcie i CDP to umiało wydać dodatki do Wiedźmina, szkoda, że nie było opcji kupić talii Skellige.
Opublikowano 14 lutego 20214 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 23 godziny temu, drozdu7 napisał: Kurde takie zbieractwo to chyba jest jednak drogie hobby co? Niektóre gierki potrafią osiągać kosmiczne ceny. Czy kupujecie zza granicy? Możecie coś polecić bo nigdy nie kupowałem z innego kraju nic Ja zbieram od 20 lat i kiedyś gry oraz konsole kosztowały dużo mniej. Aktualnie kupuję tylko w Polsce oraz w USA (tam czasem sporo taniej można wytrwać gry) No i kilka starych konsol \ Części zamienne Mam tego więcej, tylko fotek nie zrobiłem ;( ze względu na brak czasu i miejsca.