Sonotori 0 Opublikowano 15 listopada 2008 Opublikowano 15 listopada 2008 Może to i podłe... ale sytuacja z CoD3 była do tego idealna. Jak koledzy miłujący tylko PC dowiedzieli się swego czasu, że rójka na horyzoncie, coponiektórzy od razu zabrali się za upgrade sprzętu. Kiedy dowiedzieli się że CoD3 wyląduje tylko na PC to z początku nie wierzyli. Jednak kiedy to do nich dotarło melancholii nie było końca. Płacz i jakieś gorzkie żale. Trochę podłe, ale mina PC-towców bezcenna. Nie tyle podłe (czyjaś ewentualna Schadenfreude nie jest przecież powodem, dla którego gra nie wychodzi na daną platformę), ile zwyczajnie głupie. Postrzeganie rzeczywistości w kategoriach gry o sumie zerowej (sąsiad ma wypasioną furę - minus, ukradziono mu tę furę - plus) mam za pożałowania godzien światopogląd. Na przykładzie growego światka widać, że różnorodność oferty wszystkim przynosi korzyści. Jeśli ukazuje się porządny exclusive to dobrze, bo jest szansa, że projektując grę tylko na jedną platformę starano się maksymalnie wykorzystać możliwości hardware'u, poza tym posiadacz danego sprzętu ma powód do zadowolenia ze swego wyboru. Jeśli ukazuje się porządna gra multiplatformowa to też dobrze, bo więcej ludzi może się nią cieszyć, a posiadacz danego sprzętu nie ma powodu do niezadowolenia ze swego wyboru. Swoją drogą kiedy ktoś deklaruje, że jest "PC-towcem", albo "konsolowcem", budzi we mnie tym samym podejrzenie, że tak w ogóle jest młotem i już nieraz na moje wyszło. Cytuj
Burgund 0 Opublikowano 15 listopada 2008 Opublikowano 15 listopada 2008 wracając do samego Call of Duty 5. Na pierwszy (krótki) rzut oka grafika wydaje się być na poziomie Call of Duty 2. W wielu miejscach widać ostrzejsze tekstury, gameplay raczej taki sam jak w CoD3. Nie podobają mi się z kolei dialogi. Są zbyt czyste, wyraźne i bez emocji. Słychać, że były nagrywane w studiu. Szersza opinia niedługo. Cytuj
gianbuffon 11 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 (edytowane) czyli ogolnie lepiej pograc na niskich/srednich detalach na PC, niz na PS2? Edytowane 19 listopada 2008 przez gianbuffon Cytuj
Burgund 0 Opublikowano 21 listopada 2008 Opublikowano 21 listopada 2008 czyli ogolnie lepiej pograc na niskich/srednich detalach na PC, niz na PS2? lepiej zagrac w obie wersje... tak mocno się od siebie różnią, że można je uznać za zupełnie różne gry. Cytuj
Janush 224 Opublikowano 23 listopada 2008 Opublikowano 23 listopada 2008 Mógłby ktoś mi dać zdjęcie z gry zrobione samemu bądź linka bo nigdzie nie mogę znaleźć ? Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 24 listopada 2008 Opublikowano 24 listopada 2008 Mógłby ktoś mi dać zdjęcie z gry zrobione samemu bądź linka bo nigdzie nie mogę znaleźć ? Ech te lenistwo... Lepsze są chyba ruchome obrazki: http://www.youtube.com/watch?v=u-Jkyn5MuGw A tutaj recenzja (o ile czytasz takie rzeczy ): http://ps2.ign.com/articles/929/929976p1.html Cytuj
Janush 224 Opublikowano 24 listopada 2008 Opublikowano 24 listopada 2008 Eh nie lenistwo bo szukałem przez pół godziny ( w goglach i youtube ) I pewnie dlatego nie mogłem znaleźć bo nie wiedziałem że cod 5 na ps2 ma podtytuł World at War Final Fronts wiec jak było napisane samo cod Final Fronts to myślałem ze to nie jest to najnowsze Grafika może być tylko klimat trochę bardziej mi się ten z cod 5 na ps3 podobał :closedeyes: Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 (edytowane) Eh nie lenistwo bo szukałem przez pół godziny ( w goglach i youtube ) ... Dzisiejsza młodzież... nawet znaleźć nic nie potrafią w internecie, może mały kursik przydałoby się ukończyć? /ironia A wystarczyło wpisać: world war ps2 gameplay i masz wyniki. Co do mnie to żaden CoD mnie nie wciągnął, oprócz współczesnej części czwartej. Moim zdaniem II woja światowa jest tematem tak wyeksploatowanym jak kilkakrotnie używany papier toaletowy. Jeżeli faktycznie developerzy chcą tworzyć gry wojenne oparte na faktach (z tymi faktami też różnie bywa) powinni sięgnąć ciut dalej niż do II WŚ, lub ciut bliżej - konfliktów zbrojnych na świecie jest, było i będzie niestety od cholery i ciut, ciut Edytowane 25 listopada 2008 przez Andreal Cytuj
Burgund 0 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 kilka dalszych misji możecie obejrzeć na moim kanale na YT : http://pl.youtube.com/user/bagasodei Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 Jakby był split; tak to moh-a RS kupię Cytuj
21stPBfAn 0 Opublikowano 13 grudnia 2008 Opublikowano 13 grudnia 2008 Ahhh... szkoda że nie ma Co-opa w wersji na PS2, miałem okazję zagrać u kumpla na X-ie i prezetuje się świetnie (grafika wiadomo, ale chodzi mi bardziej o grywalność) W sumie świetnie, że zdecydowali się na port na PS2, być może to już ostatni tak duży tytuł na Czarnulę. Cytuj
newyorkdanzig 2 Opublikowano 15 grudnia 2008 Opublikowano 15 grudnia 2008 se przeszedlem, wiadomo - past genowa gierka ale daje rade, jakos tak mam ze nie podchodza mi misje w japonii, tak jest w tej grze, tak tez bylo w ktoryms moh-u, wole fronty europejskie, a szczegolnie mi podeszly zimowe misje w niemczech, zdobywanie budynkow, itd, ostatnia misja z fortyfikacja w austrii, spoko jak na ps2, jak dla mnie lepsze to niz ostatni moh na ps2 (vanguard) a japonczyki banzaj to porazka Cytuj
w.w.w 0 Opublikowano 16 grudnia 2008 Opublikowano 16 grudnia 2008 5 godzin gry :o , nawet nie pamiętam, że grałem . Call of duty 3 zdecydowanie lepsze!!! Cytuj
Hipersonik 0 Opublikowano 18 grudnia 2008 Opublikowano 18 grudnia 2008 (edytowane) 5 godzin gry :o , nawet nie pamiętam, że grałem . Call of duty 3 zdecydowanie lepsze!!! To Ty chociaz 5 godzin a ja nie cale 4 i to na poziomie weteran lipa straszna ta 5 czesc Edytowane 18 grudnia 2008 przez Hipersonik Cytuj
21stPBfAn 0 Opublikowano 18 grudnia 2008 Opublikowano 18 grudnia 2008 no nie mówcie, że nowy COD taki słaby... a już miałem nadzieję, że będzie hit, w który będzie się grało całą zimę, a tu zonk. no nic, może to był ostatni duży (5 godzin? hęę?) tytuł na Czarnulę, a może jednak wyjdzie jeszcze coś zjadliwego. liczę tylko, że ci którzy opisują COD5 są źle nastawieni do serii i dlatego piszą że 5 jest słaby, bo wtedy jest szansa że tytuł jest dobry a wy tylko psioczycie. oby 8) Cytuj
21stPBfAn 0 Opublikowano 31 stycznia 2009 Opublikowano 31 stycznia 2009 Postanowiłem sprawdzić jednak na własnej skórze i powiem, że nie zawiodłem się. Gra wciąga! Syndrom "jeszcze jednego razu" wchodzi w krew z każdą nową misją. Te są naprawdę ciekawe, chociaż liniowe, ale mimo to nowy COD to wojna pełną gębą. Czas gry rzeczywiście nie jest satysfakcjonujący (ja skończyłem grę w około 6h), ale ilość akcji wynagradza to z nawiązką. Różnorodność misji to wielki plus, od zdobywania określonej miejscówy, przez obronę jej lub skradankę w najczystszym wydaniu. Ognia dużo, efekt dymu realistyczny. Fabuła standardowa, walczymy na frontach w Japonii oraz w Europie. Aha, no i końcówka gry daje w dechę na maxa (piszę to "na świeżo), ostatnia misja godna zapamiętania, odpieranie ataków Banzai ma klimat! Jedynie poziom trudności mnie zawiódł, ponieważ na poziomie Normal czułem się normalnie jak na Very Easy w pewnych momentach stojąc przed typem 3m, ten jeszcze przeładowuje (ja czekam aż skończy), po czym walę mu w banie aż hełm leci POLECAM! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi