Skocz do zawartości

Czego Wam brakuje w PS3?

Fenikz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jeśli chodzi o gry to mi brakuje DŁUGICH gier w single palyer(95% tytułów kończy się w góra 9h) oraz jrpg.Moja ps2 się zepsuła,a sam mam ps3 40gb i płaczę nad tym ,że nie ma ani jednego jrpg na chwilę obecną.Ja chce FFXIII,Star Ocean 4,White Knight Story !!!! albo chociaż FFVII,Chrono Cross z psx do pobrania przez ps store :)

W wywiadzie dla magazynu EGM (Electronic Gaming Monthly), Eric Lempel z firmy Sony Computer Entertainment podzielił się dobrymi nowinkami z osobami posiadającymi najnowszą konsole Sony bez Emotion Engine, dzięki któremu możliwe było odpalanie tytułów z PlayStation 2.

Lempel stwierdził, że dla takich osób posiadających nowsze wersje PS3, taka możliwość istnieje i mogłaby się pojawić na zasadzie tej znanej wszystkim posiadaczom X360. Gra miałaby być pobierana z PS Store na dysk konsoli i zapisywana w odpowiednim formacie, który będzie mogła odczytać PS-trójka i zostać emulowana software’owo.

Nie rozmawialiśmy jeszcze w sposób poważny o tym rozwiązaniu. Wiemy jednak, że takowa możliwość istnieje

Forma takiej dystrybucji gier odbywa się już przy tytułach z pierwszej konsoli Sony PlayStation. Lepsze takie wyjście z sytuacji niż żadne.

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Uważam że fajnym dodatkiem i nie podnoszacym znacznie kosztów do ps3 byłoby dodawanie do kazdego pudła poza instrukcja i bajerami...

DVD z YDLinux lub innej dystrybucji... koszta z tym zwiazane(wypalenie płytek i instrukcji instalacji itp.)SONY mogłoby zrzucić/podzielić się na TERASOFT lub innego prodeucenta LINUXa który zainteresowany bybył taka opcją...

jedna z tych rzeczy które łatwo zrobić a nikt tego nie robi :)

(koszta niewielkie)

W ostateczności niech chociaż TERASSOFT dodaje ulotek reklamową z linkiem... mozliwościami i instrukcją instalacji jak nie mają kasy na taka promocje...

Edytowane przez Maximmus
Opublikowano

Chciałbym żeby do konsoli wchodziło kilka płyt (z trzy) i można by było sobie padem zmieniać którą chcemy odpalić (tak jak w wieżach cd). Przydatne, szczególnie dla mnie bo mam łóżko oddalone 3 metry od telewizora i nie chce mi się ich zmieniać za każdym razem :P

Opublikowano

Mi w PS3 brakuje następujących rzeczy:

- XMB podczas gry (powinny być przynajmniej podstawowe fukcje)

- Obsługa napisów w DivX'ach

- Brak zegarka / organizera

- Brak czegoś w rodzaju przypomnienia (grając wyświetla się komunikat że np. leci film w TV który lubimy itp.)

No i to by było chyba wszystko :P

Opublikowano
Obsługa napisów w DivX'ach

zawsze można skonwertować napisy, ale wiadomo ich obsługa znacznie ułatwiłaby sprawę :/

Moimi życzeniami są:

- dostęp do XMB podczas grania(i co za tym idzie friendlista i wszystkie mp3 na wierzchu)

- zdrapki do PSStore(chociaż to jest życzenie materialne)

- zwiększona ilość znajomych(50 to zdecydowanie za mało...)

- jakiś przypominacz (a'la wymieniony 2 posty wyżej przez SzaregoFoxa_PL)

.....i to by było tyle z mojej strony :P

Opublikowano

Przede wszystkim to wspominanego już dostepu do frienddlisty w czasie gry, bo trochę bez sensu jest wyłączanie gry żeby odebrać wiadomość :) i w zasadzie to tyle... Może jeszcze słuchanie własnej muzy podczas gry, ale nie wiem czy dadzą radę to zrobić.

Opublikowano (edytowane)

Brakuje mi możliwości pełnej instalacji gry na HDD co mogłoby zaoszczędzić laser, który kiedyś pewno padnie po intensywnych latach gry.

Obsługi XMB podczas gry.

Porządnej przeglądarki internetowej, najlepiej to Mozilla Firefox ^^.

Edytowane przez Wolak10
  • 12 lat później...
Opublikowano
W dniu 10.02.2008 o 23:09, Dr.Czekolada napisał:

Dobra, dam cos od siebie (Pozdrawiam Sony Poland :P!!) :

- Wieksze wsparcie dla emulacji PS2 !!!!!!!

- Wiecej marketingu, reklam/ogloszen itp itd !

- Przydaloby sie tez rozwiniecie uslugi jaka jest Playstation@store (moze stworzyc jakas strone startowa, ktora bylaby rozbudowana podobnie jak serwisy o grach ?, moglaby istniec jako dodatkowa ikona obok PS Store !).

- Brak Poleskiej czcionki w przegladarce internetowej rowniez przeszkadza.

Narazie tyle.

W sumie się spełniło c'nie?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 14.08.2020 o 20:53, grzybiarz napisał:

No ps2 emu usunęli, ale piraci mogą grać w te gry normalnie:/ szkoda ze na koniec nie dali tego emulatora dla wszystkich 

Co ty opowiadasz? Z tą emulacją gier z ps2 pod ps3 to lipa przecież - parę tytułów działa dobrze, reszta ma glitche albo nie idzie grać. Mi się przynajmniej nie udało. Gry z psxa działają super, ps3 ma pokaźną bibliotekę emulatorów ale gry z ps2 nie-e.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 30.08.2020 o 18:42, Jotrazydwa napisał:

Co ty opowiadasz? Z tą emulacją gier z ps2 pod ps3 to lipa przecież - parę tytułów działa dobrze, reszta ma glitche albo nie idzie grać. Mi się przynajmniej nie udało. Gry z psxa działają super, ps3 ma pokaźną bibliotekę emulatorów ale gry z ps2 nie-e.

Dla potomnych i aktualizacja - gry z PS2 śmigają bezproblemowo (oczywiście na przerobionej konsoli), na kilkadziesiąt przetestowanych tytułów chodziły absolutnie wszystkie, dosłownie kilka miało minimalne glitche, a sprawdzałem dosyć wymagające emulacyjnie gry, np. ze spolszczeniami (FF10, Okami) i w dodatku na kiepsko "przerabialnym" sprzęcie czyli super slim. Nie wiem dlaczego kolega wyżej miał takie problemy, być może korzystał ze złego tutka ;). W każdym razie u mnie działa wszystko jak złoto. Szkoda, że zarówno w grach PSX, jak i PS2 nie ma opcji save state, taki trochę standard emulacyjny z końcówki XX wieku, no ale...