Skocz do zawartości

Gry za darmo na PC

Fenikz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

The Elder Scrolls II: Daggerfall w wersji Unity z modami za darmo na GOG - https://www.gog.com/game/daggerfall_unity_gog_cut

To był dopiero RPG z prawdziwego zdarzenia. Nie te uproszczone do granic niemożliwości współczesne twory Bethesdy. Chyba nawet sobie sam odświeżę tę wersję. Niedawno przesłuchałem niemal czterogodzinną analizę gry na YT i po tylu latach sam dowiedziałem się o wielu aspektach gry, o których dotychczas nie miałem pojęcia. Jeszcze bardziej robi to wszystko wrażenie.

Opublikowano

Wlasnie sie tak zastanawialem jak odbieralem co to za podtytul unity ale nie spodziewalem sie remastera. Szczerze to mi taka pixelowosc robi tej grze, bez tego wyglada jak wygladzona w jakims emu.

Opublikowano

Remasterem bym tego nie nazwał. Z tego co widziałem nie trzeba korzystać ze wszystkich modów. Można korzystać z usprawnień Unity i pewnych dodatków zostawiając sobie oryginalną pikselową grafikę.

Wersja Unity była dostępna już od dawna, tak jak sama gra za darmo. Po prostu GOG zrobił swój własny pakiet już z dodanymi modami, który wystarczy odpalić i grać.

• Plusik 1
Opublikowano

Nie warto grać już w OG Daggerfalla poza ciekawością, żeby zobaczyć jak to wyglądało. Unity to po prostu TES2 przeniesiony na ten silnik z masą usprawnień. Mapa 3d w dungeonach w końcu jest doprowadzona do użytku + tona bugfixów. Już samo to powinno wystarczyć dla najbardziej konserwatywnych fanów.

Śledziłem ten projekt z niemałym hypem jak robili roadmap krok, po kroku a żeby było zabawniej jeszcze nie zasiadłem na dłuższe sesje. 

Opublikowano

JAk ktoś ma Prime na amazonie w to w lipcu 49zł za roczną subskrypcję sie zwróci w gierkach

https://lowcygier.pl/darmowe/30-gier-za-darmo-z-okazji-prime-day-odbierz-mass-effect-legendary-grid-legends-i-inne/

W dniach 12-31 lipca 2202 odbierzecie za darmo:

GRID Legends
    Mass Effect Legendary Edition
    Need for Speed Heat
    Star Wars Jedi Knight — Jedi Academy
    Star Wars Jedi Knight II — Jedi Outcast

W okresie poprzedzającym Prime Day, od 21 czerwca do 31 lipca, uzyskacie też dostęp do:

01 Second Ninja X
    8Doors: Arum’s Afterlife Adventure
    Addling Adventures
    Bang Bang Racing
    Clouds & Sheep 2
    Treść skopiowano z Lowcygier.pl  Death Squared
    Fatal Fury Special
    Giana Sisters: Twisted Dreams
    Gone Viral
    HUE
    Manual Samuel
    Metal Slug 2
    Metal Unit
    Pumped BMX Pro
    Puzzle of the Year — 01 Pack
    Rain World
    Road Trip — 3 Pack
    Samurai Shodown II
    Serial Cleaner
    The Crow’s Eye
    The Darkside Detective
    The King of Fighters 0020
    The King of Fighters 2020
    The Metronomicon: Slay the Dance Floor

Opublikowano
5 minut temu, grzybiarz napisał:

To jest w formie kodów Steam/origin czy kolejny launcher?:)

Amazon daje dwa rodzaje gier. Popierdółki na swoim sofcie, a te nowsze to kody na różne sklepy, ale głównie origin, gog. Do gier z Epic nie ma kodu, tylko od razu aktywacja na Twoim koncie. 

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano
Cytat

Gra na PC Quake 4 jest dostępna do pobrania za darmo. Wystarczy zainstalować na komputerze z Windows aplikacje Xbox Insider Hub, dołączyć do programu niejawnego testów i przypisać grę Quake 4. Gra będzie dostępna w Microsoft Store.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
4 minuty temu, Pupcio napisał:

Te gry z amazona to jak w ps+ można grać tylko jak ma się aktywny abonament czy na stałe zostają te co się dodało do biblioteki?

nie, dodajesz do konta origin i masz je na zawsze, chyba że EA skasuje z serwerów :kaz: