mr_pepeush 96 Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 jak gala, to pewnie boksu... fight night? a może chodzi o galę mma? Undisputed na bank! Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 @Pepe Polska gazeta, to tyle w kwesti wyjaśnienia. Podpowiedź. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 kto z szanownych panów posłów i pań posłanek jest za wnioskiem, aby pojechać do Tych i znaleźć tam Squera, a następnie siłą wydusić z niego odpowiedź? jak babcię kocham... wymiękam 1 Cytuj
Igor67 142 Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 Jest to podpowiedź co do gry czy gazety? Cytuj
schabek 5 345 Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 Ratchet i clank: a crack in time? Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 Źle, co jest na obrazku ? Tylko nie skupiaj się na tym że to kran. Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 Bardziej mi chodzi o rodzaj. Tylko nie pisz że umywalkowa stojąca Cytuj
Igor67 142 Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 Według tej strony http://www.domplusdom.pl/sklep/rodzaje-kranow ta bateria ma: -1 uchwyt -do jej zamontowania potrzebny jest tylko jeden otwór (!) -stoi na umywalce Ale jeżeli nie chcesz takiego opisu to sam już nie wiem Cytuj
triboy 984 Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 (edytowane) Na zdjęciu jest bateria łazienkowa -> miesięcznik "Łazienka" http://www.teleadres...a4169bb1e9.html -> ang. bathroom/bath -> Matt Hazard: Blood Bath and Beyond. A jak nie, to: Wiem, że są zasady, jeden post - jedna odpowiedź, ale myślę, że w obecnej sytuacji fuckać to Kran w wodą -> woda to życie -> gazeta "Życie" -> na zdjęciu jest widoczna tylko połowa baterii -> half -> Half-Life 2 A jak i to nie, to: Bateria jest ładniutka -> cycuś glancuś ładniutka -> taka, że chciałoby się mieć ją najbardziej na świecie -> gazeta "Naj" -> ang. the most -> Need for Speed: The Most Wanted -> wiem, wiem, to nie wyszło na ps3... W takim razie: Bateria jest widoczna w połowie -> może jest to przekrój -> google podpowiada "section" -> już jestem lekko zmęczony, więc -> Section 8 A jak i to nie, to w takim razie Poddaję się... I odpowiadam: Echochrome Edytowane 4 czerwca 2012 przez triboy Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 No i Echochrome to poprawna odpowiedź. Jakby ktoś miał wątpliwości to tłumaczę: gazeta o którą chodziło to Echo, a bateria na zdjęciu jest chromowana. Po złączeniu tych dwóch słów mamy tytuł. A na przyszłość nie będę cudował z zagadką bo nic z tego nie wyszło dobrego. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 5 czerwca 2012 Opublikowano 5 czerwca 2012 poniosło Cię jak Gmocha w reklamie biedronki... przejmuje. zagadka podobną do tej od G. tyle ze prostsza o lata świetlne. odpowiedź padnie jeszcze dziś Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 5 czerwca 2012 Opublikowano 5 czerwca 2012 Chyba zbyt oczywiste ale... Twisted Metal? Cytuj
triboy 984 Opublikowano 5 czerwca 2012 Opublikowano 5 czerwca 2012 Klaun -> zabawa -> tęcza -> 6 na czole -> zabawa w rozrywkowym mieście -> Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 5 czerwca 2012 Opublikowano 5 czerwca 2012 słuchajcie, nie wiem co teraz zrobić, ale jeszcze raz przejrzalem ostatnie posty i zobaczyłem, ze dalem dupy i w chamski sposób potraktowalem Triboya. nie doczytalem ostatniego spoilera w jego serii spoilerow i nie zauważyłem odpowiedzi echochrome. myslalem ze Square poddał quiz i sam wpisał poprawną odpowiedź. dlatego wpisalem, ze przejmuje. jeśli nie ma sprzeciwu, proponuję moją zagadkę uznać są niebyłą i niech teraz Triboy zadaje. Sorry mate (odpowiedzi podane powyżej nie trafiają w tytuł) Cytuj
triboy 984 Opublikowano 5 czerwca 2012 Opublikowano 5 czerwca 2012 Spoko Pepe, jak zgadnę, że chodzi o Payday, to wtedy coś zadam Z tymi spoilerami to faktycznie zaszalałem, och, późno było Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 5 czerwca 2012 Opublikowano 5 czerwca 2012 Ty sie tlumaczysz ze późno, a ja to czytałem w telefonie tuż po przebudzeniu i nie zauważyłem jeszcze jednego spoilera. Nie udało Ci sie zgadnąć. Historia jest okołogrowa: - obrazek kojarzymy z czymś, - to coś ma zwiazek z czymś bezpośrednio związanym z grą, nie będąc nią, ale jednak mającym tak ścisły z nią związek jak Serce i Rozum z Telekomunikacją. Chciałem dać coś na serię skojarzeń jak to zrobił w poprzednim quizie Square, ale założenie było takie, by było to duzo bardziej czytelne. Obawiam się, że może to wymagać wiedzy z pewnej specyficznej kategorii, nie dla każdego "dostepnej", ale chciałem sprawdzić, czy takie pomysły jak poprzedni mają sens. (Square, nie chce Ci dopiec stary, chodzi o sprawdzenie gdzie granica naszych skojarzeń ). Trochę mi głupio ze tak go objechałem, bo to w sumie fajne podejście do naszych zagadek, ale można sie w tym zapomnieć. Ta zagadka tez dla mnie jest mega oczywista, a dla niektórych może być z pewnych powodów zupełnie nie do odgadniecia, nawet jeśli są fanami tej gry. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 6 czerwca 2012 Opublikowano 6 czerwca 2012 no i właśnie tutaj system zawodzi. wystarczy, że ja coś znam, czego reszta nie kojarzy i choćbym uważał to za element powszechnie znany, to wiele osób wymieka bo nie ma o tym bladego pojęcia. tych panów można przez pewną rzecz powiązać z grą. nie chodzi o wygląd, a o to czym sie parają, a ich działalność na, tym polu ściśle zazębia się o nasze hobby. link: c.wrzuta.pl/wi15169/b88d41550019e4844a6ce46b/slipknot_02 Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 6 czerwca 2012 Opublikowano 6 czerwca 2012 no i właśnie tutaj system zawodzi. wystarczy, że ja coś znam, czego reszta nie kojarzy i choćbym uważał to za element powszechnie znany, to wiele osób wymieka bo nie ma o tym bladego pojęcia. No to niestety jest prawdą i przez to raczej nie wprowadzimy tego typu zagadek, a szkoda. PS. Link nie działa. Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 6 czerwca 2012 Opublikowano 6 czerwca 2012 To ja tyko podpowiem, że ma to związek raczej na pewno z muzyką metalową, śpiewaniem, koncertowaniem itd. może drugi też? : P Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 6 czerwca 2012 Opublikowano 6 czerwca 2012 (edytowane) coś panowie kręcą przepraszam, ze tak na odwal sie, ale pisze z telefonu i mialem problem z tym konkretnym zdjęciem, zeby je tu od razu wyświetlić, ale na androidzie sprawdziłem teraz ten link w trzech przegladarkach i hasało wystarczy wkleic adres i enternąć no dobra, jeszcze jeden obrazek. przed pójściem lulu podam prawidłową odpowiedź i oddaję pałeczkę Triboyowi, bo to jemu omyłkowo zaiwanilem pierszenstwo. no chyba ze ktoś odgadnie o co kaman Edytowane 6 czerwca 2012 przez mr_pepeush Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 6 czerwca 2012 Opublikowano 6 czerwca 2012 (edytowane) Battlefield 3 ? Napiszę od razu wyjaśnienie: Fotka nr 2 i 3 skojarzyła mi się z tym Panem A to z kolei doprowadziło mnie do http://battlelog.battlefield.com/bf3/platoon/2832655391491827663/ Jak zauwazył tiboy, jest podobieństwo do pierwszej fotki Edytowane 6 czerwca 2012 przez Square Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 7 czerwca 2012 Opublikowano 7 czerwca 2012 prawidłowa odpowiedź to: Triboy, zadajesz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi