Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Wyświetleń 366,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• nie, to nie jest gra o zwierzetach to jest zagadka na skojażenia ;p

• Josh winner ! Zadajesz.

• mr_pepeush
    mr_pepeush

ja się poddaję, bo zwariuję... 3 osoby pisały o Naughty Dog, ale NIKT z nich, nie podał tego jako odpowiedź! Piszę, że to najprostsze z możliwych zadanie, daję "double facepalm" bo drugi raz pada ND,

Opublikowano

lekko naciągane, ale powinno być łatwe... :)

352x500.jpg

(a tak na marginesie, to fantastyczna książka... polecam... trzyma za jajka jak najlepszy kryminał, a to seria opisów różnych PRAWDZIWYCH spraw kryminalnych - tyle tytułem offtopa ;))

Edytowane przez mr_pepeush

Opublikowano

jedyne co mi sie rzuca w oczy na tej okladce to kontrastowy kolorowy kwiat na "tle" calej szarej, ponurej scenerii... Choc zapewne zupelnie nie o to chodzi i moje skojarzenia wybiegaja za daleko (jak w przypadku resistance), jednak...

Flower?

Opublikowano

Rayos, do dobrej odpowiedzi można w tym wypadku dojść dwiema drogami, dlatego napisałem, że jest easy. Ty jesteś na jednej z tych dróg :) Jednak Flower jest daleko poza obrębem gier zbliżonych do tej, o którą mi chodzi.

EDIT:

Triboy - Twoja odpowiedź uświadamia mi, że po raz kolejny mamy zagadkę, którą można odebrać na kilka sposobów i teoretycznie nieuczciwi quizowicze mogliby się tak długo bawić: chodzi mi o tytuł A, ktoś odgadł, ale pasuje to też do gry B, też ktoś odgadł, ale jeszcze pasuje to do gry C i D... Trzeba by opracować jakiś sposób na cheaterów - np wysyłanie prawidłowych odpowiedzi na jakieś konto, żeby ktoś to mógł kontrolować ;)

Edytowane przez mr_pepeush

Opublikowano

czyli interpretacja calego tla itp jest dobra droga... co tu sie rzuca w oczy... mamy oczywiscie ludzka czaske na pierwszym planie, zakopana w ziemi, w tle widac maly domek, a calosc jest okraszona wdziecznym tytulem "trupia farma"... Czaszka oczywiscie sie kojarzy z trupem (duh), trup z umarlakiem a umarlak jakos tak dziwnie kojarzyc sie moze z Zombie. Farma moze kojarzyc sie z jedzeniem, produkcja jedzenia, jedzenie zapewnia przetrwanie ludzkosci, czyli Populacji. I jak zwykle moja nadmierna interpretacja:

Dead Nation :D

Ps ewentualnie Walking Dead

Opublikowano

masz rację... nadmierna interpretacja - potknąłeś się o odpowiedź i poszedłeś w las :P

idź lepiej oglądać, jak Włosi leją Germańskiego Oprawcę ;):P

Opublikowano

Hmm coś tam padło (człowiek) i coś rośnie (kwiatek)...

Dead Rising 2?? (no bo jedynki na PS3 nie było)

Opublikowano

Ja swoją odpowiedź podesłałem na priva. Może faktycznie powinniśmy znaleźć jakiś sposób na taką wyliczankę tytułów. Ktoś myśli, że wie - podsyła na priva, a pomysłodawca zagadki odpowiada na forum. Wtedy wszyscy widzą jakąś jakąś podpowiedź, ale nie znają tytułu i muszą dalej kombinować na własną rękę.

Opublikowano

Oj już tak nie kombinujcie tyle. Lepiej widzieć, które odpowiedzi są nieprawidłowe. Po co zalewać komuś skrzynkę tymi samymi odpowiedziami

Opublikowano

hehehehe... nie, nikomu się nie udaje... :D

byłem przekonany, że poziom tego quizu będzie taki jak poprzedniego - zagadka, 5 minut, prawidłowa odpowiedź, a tutaj zaskoczenie;

dam podpowiedź:

pomysł na quiz przyszedł mi do głowy przypadkiem, jak zauważyłem książkę na regale; zdziwiony byłem, że wcześniej (np. w trakcie czytania) na to nie wpadłem i... poleciałem do kompa sprawdzić, czy to w ogóle było na ps3... :]

Mam nadzieję, że pomogłem :banana: