Opublikowano 27 czerwca 201212 l jak wpiszesz w google demon, to jest to pierwszy z brzegu obrazek xD
Opublikowano 28 czerwca 201212 l lekko naciągane, ale powinno być łatwe... (a tak na marginesie, to fantastyczna książka... polecam... trzyma za jajka jak najlepszy kryminał, a to seria opisów różnych PRAWDZIWYCH spraw kryminalnych - tyle tytułem offtopa ) Edytowane 28 czerwca 201212 l przez mr_pepeush
Opublikowano 28 czerwca 201212 l nie aż tak łatwe... obrazek trzeba skojarzyć z dwiema zupełnie różnymi rzeczami, a to daje tytuł;
Opublikowano 28 czerwca 201212 l jedyne co mi sie rzuca w oczy na tej okladce to kontrastowy kolorowy kwiat na "tle" calej szarej, ponurej scenerii... Choc zapewne zupelnie nie o to chodzi i moje skojarzenia wybiegaja za daleko (jak w przypadku resistance), jednak... Flower?
Opublikowano 28 czerwca 201212 l Rayos, do dobrej odpowiedzi można w tym wypadku dojść dwiema drogami, dlatego napisałem, że jest easy. Ty jesteś na jednej z tych dróg Jednak Flower jest daleko poza obrębem gier zbliżonych do tej, o którą mi chodzi. EDIT: Triboy - Twoja odpowiedź uświadamia mi, że po raz kolejny mamy zagadkę, którą można odebrać na kilka sposobów i teoretycznie nieuczciwi quizowicze mogliby się tak długo bawić: chodzi mi o tytuł A, ktoś odgadł, ale pasuje to też do gry B, też ktoś odgadł, ale jeszcze pasuje to do gry C i D... Trzeba by opracować jakiś sposób na cheaterów - np wysyłanie prawidłowych odpowiedzi na jakieś konto, żeby ktoś to mógł kontrolować Edytowane 28 czerwca 201212 l przez mr_pepeush
Opublikowano 28 czerwca 201212 l czyli interpretacja calego tla itp jest dobra droga... co tu sie rzuca w oczy... mamy oczywiscie ludzka czaske na pierwszym planie, zakopana w ziemi, w tle widac maly domek, a calosc jest okraszona wdziecznym tytulem "trupia farma"... Czaszka oczywiscie sie kojarzy z trupem (duh), trup z umarlakiem a umarlak jakos tak dziwnie kojarzyc sie moze z Zombie. Farma moze kojarzyc sie z jedzeniem, produkcja jedzenia, jedzenie zapewnia przetrwanie ludzkosci, czyli Populacji. I jak zwykle moja nadmierna interpretacja: Dead Nation Ps ewentualnie Walking Dead
Opublikowano 28 czerwca 201212 l masz rację... nadmierna interpretacja - potknąłeś się o odpowiedź i poszedłeś w las idź lepiej oglądać, jak Włosi leją Germańskiego Oprawcę
Opublikowano 28 czerwca 201212 l Hmm coś tam padło (człowiek) i coś rośnie (kwiatek)... Dead Rising 2?? (no bo jedynki na PS3 nie było)
Opublikowano 28 czerwca 201212 l Ja swoją odpowiedź podesłałem na priva. Może faktycznie powinniśmy znaleźć jakiś sposób na taką wyliczankę tytułów. Ktoś myśli, że wie - podsyła na priva, a pomysłodawca zagadki odpowiada na forum. Wtedy wszyscy widzą jakąś jakąś podpowiedź, ale nie znają tytułu i muszą dalej kombinować na własną rękę.
Opublikowano 28 czerwca 201212 l Oj już tak nie kombinujcie tyle. Lepiej widzieć, które odpowiedzi są nieprawidłowe. Po co zalewać komuś skrzynkę tymi samymi odpowiedziami
Opublikowano 28 czerwca 201212 l hehehehe... nie, nikomu się nie udaje... byłem przekonany, że poziom tego quizu będzie taki jak poprzedniego - zagadka, 5 minut, prawidłowa odpowiedź, a tutaj zaskoczenie; dam podpowiedź: pomysł na quiz przyszedł mi do głowy przypadkiem, jak zauważyłem książkę na regale; zdziwiony byłem, że wcześniej (np. w trakcie czytania) na to nie wpadłem i... poleciałem do kompa sprawdzić, czy to w ogóle było na ps3... :] Mam nadzieję, że pomogłem