QstomPL 83 Opublikowano 27 czerwca 2012 Opublikowano 27 czerwca 2012 jak wpiszesz w google demon, to jest to pierwszy z brzegu obrazek xD Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 (edytowane) lekko naciągane, ale powinno być łatwe... (a tak na marginesie, to fantastyczna książka... polecam... trzyma za jajka jak najlepszy kryminał, a to seria opisów różnych PRAWDZIWYCH spraw kryminalnych - tyle tytułem offtopa ) Edytowane 28 czerwca 2012 przez mr_pepeush Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 n i e czyli chyba nie jest to tak oczywiste jak myślałem... gicior! Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 resistance: fall of men? :potter: Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 nie aż tak łatwe... obrazek trzeba skojarzyć z dwiema zupełnie różnymi rzeczami, a to daje tytuł; Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 jedyne co mi sie rzuca w oczy na tej okladce to kontrastowy kolorowy kwiat na "tle" calej szarej, ponurej scenerii... Choc zapewne zupelnie nie o to chodzi i moje skojarzenia wybiegaja za daleko (jak w przypadku resistance), jednak... Flower? Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 (edytowane) Rayos, do dobrej odpowiedzi można w tym wypadku dojść dwiema drogami, dlatego napisałem, że jest easy. Ty jesteś na jednej z tych dróg Jednak Flower jest daleko poza obrębem gier zbliżonych do tej, o którą mi chodzi. EDIT: Triboy - Twoja odpowiedź uświadamia mi, że po raz kolejny mamy zagadkę, którą można odebrać na kilka sposobów i teoretycznie nieuczciwi quizowicze mogliby się tak długo bawić: chodzi mi o tytuł A, ktoś odgadł, ale pasuje to też do gry B, też ktoś odgadł, ale jeszcze pasuje to do gry C i D... Trzeba by opracować jakiś sposób na cheaterów - np wysyłanie prawidłowych odpowiedzi na jakieś konto, żeby ktoś to mógł kontrolować Edytowane 28 czerwca 2012 przez mr_pepeush Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 czyli interpretacja calego tla itp jest dobra droga... co tu sie rzuca w oczy... mamy oczywiscie ludzka czaske na pierwszym planie, zakopana w ziemi, w tle widac maly domek, a calosc jest okraszona wdziecznym tytulem "trupia farma"... Czaszka oczywiscie sie kojarzy z trupem (duh), trup z umarlakiem a umarlak jakos tak dziwnie kojarzyc sie moze z Zombie. Farma moze kojarzyc sie z jedzeniem, produkcja jedzenia, jedzenie zapewnia przetrwanie ludzkosci, czyli Populacji. I jak zwykle moja nadmierna interpretacja: Dead Nation Ps ewentualnie Walking Dead Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 masz rację... nadmierna interpretacja - potknąłeś się o odpowiedź i poszedłeś w las idź lepiej oglądać, jak Włosi leją Germańskiego Oprawcę Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 Hmm coś tam padło (człowiek) i coś rośnie (kwiatek)... Dead Rising 2?? (no bo jedynki na PS3 nie było) Cytuj
triboy 984 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 Ja swoją odpowiedź podesłałem na priva. Może faktycznie powinniśmy znaleźć jakiś sposób na taką wyliczankę tytułów. Ktoś myśli, że wie - podsyła na priva, a pomysłodawca zagadki odpowiada na forum. Wtedy wszyscy widzą jakąś jakąś podpowiedź, ale nie znają tytułu i muszą dalej kombinować na własną rękę. Cytuj
rajnerGT 159 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 Oj już tak nie kombinujcie tyle. Lepiej widzieć, które odpowiedzi są nieprawidłowe. Po co zalewać komuś skrzynkę tymi samymi odpowiedziami Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 28 czerwca 2012 Opublikowano 28 czerwca 2012 hehehehe... nie, nikomu się nie udaje... byłem przekonany, że poziom tego quizu będzie taki jak poprzedniego - zagadka, 5 minut, prawidłowa odpowiedź, a tutaj zaskoczenie; dam podpowiedź: pomysł na quiz przyszedł mi do głowy przypadkiem, jak zauważyłem książkę na regale; zdziwiony byłem, że wcześniej (np. w trakcie czytania) na to nie wpadłem i... poleciałem do kompa sprawdzić, czy to w ogóle było na ps3... :] Mam nadzieję, że pomogłem Cytuj
rajnerGT 159 Opublikowano 29 czerwca 2012 Opublikowano 29 czerwca 2012 To ja zadam, zawsze chciałem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi