Square 8 706 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 Oddworld: Stranger's Wrath HD - wywnioskowane z Aliena czyli obcego. Kapeli nie znam narazie. 1 Cytuj
triboy 984 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 (edytowane) Szybko poszło :confused: Tak myślałem, że zdjęcie z obcym będzie zbytnim ułatwieniem. Drugie zdjęcie pochodzi z klipu St. Anger autorstwa zespołu Metallica. Anger - gniew - wrath. edit: Aha, myślę, że powinniśmy wprowadzić jedną zasadę. Jeżeli ktoś podaje odpowiedź, powinien również podać wyjaśnienie, bez tego nie uznajemy odpowiedzi i na nią nie odpisujemy. Dzięki temu wyeliminujemy strzelanie na pałę Edytowane 15 lipca 2012 przez triboy Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 No mnie St. Anger utwierdziło tylko w Stranger, dopisałem sobie tylko literkę R w środek Co do rozkmin to wszystkie odpowiedzi bez wyjaśnienia będą kasowane. Później postaram się zedytować pierwszy post i powypisuje jakieś zasady. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 (edytowane) Herezją dla mnie jest nie rozpoznawać żywej legendy, kapeli mającej tak ogromny wpływ na muzykę i to nie tylko w obrębie swojego gatunku (trash), ale właśnie muzykę w ogóle! Ale może to dlatego, że pomimo ukierunkowania muzycznego na rock/metal interesuje się muzyką szeroko pojętą Odnośnie powyższego: a co jeśli rozkimna będzie inna niż miał ją autor quizu, a odpowiedź będzie dobra? Square, a może by tak zamknąć ten dział i otworzyć nowy i z czystą kartą ruszyć z ustalonymi zasadami? "PS3 Quiz vol. 2" brzmi nienajgorzej Później podeślę Ci na PW jakieś propozycje do uformowania zasad tego działu, może coś wykorzystasz. Edit. aha, grafika z kapelą chyba nie pochodzi z klipu do st. anger, ale pewności nie mam siedzę w pociągu i nawet sprawdzić nie mogę, bo mi zasięg gubi net ale uchwycilo to temat, więc jak najbardziej ok Edytowane 15 lipca 2012 przez mr_pepeush Cytuj
triboy 984 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 Myślę, że rozkmina nie ma większego znaczenia. Przypomnij sobie w jaki sposób doszedłeś do zadanego przeze mnie Resistance. Grunt to uzasadnić jakoś odpowiedź, coś jak w szkole To nie ma być test, gdzie możesz trafić na chybił-trafił. Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 Podeślij Pepe, pomyślimy. Odnośnie rozkminy to zeby wiedzieć czym dana osoba się sugerowała. Cytuj
triboy 984 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 Incredible Hulk. Przypadkowe napromieniowanie sprawiło, że naukowiec stał się Hulkiem. Z pierwszego obrazka wyciągnąłem napromieniowanie, a z drugiego rozmiar Hulka Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 alice: madness returns? - szaleństwo na obrazkach Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 (edytowane) Heh nie, ale dobrze kminisz. Qstom też nie. Na pierwszym obrazku nie ma szaleństwa, a na drugim jest coś innego. Edytowane 15 lipca 2012 przez Square Cytuj
triboy 984 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 Hellboy: Science of Evil. Obrazki: naukowiec i zły bałwan 1 Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 Dobrze Scientist -> Science i Evil z bałwanka. Następna podpowiedź to miao być piekło, a później jakis chłopiec. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 Tron: Evolution? King of all Cosmos siedzi na Tronie, a na fotce jesli sie nie myle to Mitsubishi Lancer Evolution 1 Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 Trochu trudne, ale powinniscie sobie dac rade Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 15 lipca 2012 Opublikowano 15 lipca 2012 nope (a gdzie uzasadnienie?(mielismy chyba uzasadniac odpowiedzi)) Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 sorki, z telefonu leciałem NHL - pierwszy obrazek to krążek do hokeja, EASports to wiadomo, Batman się bił jak hokeiści :-) Nowy pomysł, wydaje mi się, że to może być jeszcze nie to, ale chyba w dobrą stronę (brakuje mi wiedzy o takich tytułach): TUMBLE - mamy pierwszy obrazek sugerujący dla mnie grę logiczną, coś z kołkami, pionkami, etc. Drugi obrazek to gra sportowa i współzawodnictwo lub współpraca, trzeci to ...klocki Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 (edytowane) znowu pudlo niestety jeszcze jedna bledna odpowiedz i zarzuce podpowiedzia aha, i idziesz zupelnie w zla strone Edytowane 16 lipca 2012 przez Rayos Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 (edytowane) Dj Hero 2 - pierwszy obrazek to CDki, a raczej winyle, drugi chyba mikser, a Batman = bohater. Edytowane 16 lipca 2012 przez Square Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 ciekawe interpretacje, ale to nadal nie to :ph34r: podpowiedz: przyjrzyjcie sie glebiej i siegnijcie wzrokiem dalej... i przypomnijcie sobie z czym sie kojarzy slawne logo EA SPORTS PS a Square jedno slowo odgadl prawie dobrze Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 Eurosport Winter Stars - logo EA podobne do loga telewizji Eurosport, czerwone krążki to albo płatki śniegu albo te po(pipi)e kamienie do curlingu (ewentualnie środek tej "strzelnicy" w curlingu ), no a ostatni to że bohaterowie to tak jakby gwiazdy a więc stars. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 (edytowane) nie nie nie, to nie jest gra sportowa, EA SPORTS ma sie wam nie kojarzyc z gra sportowa tylko z czyms innym ("EA SPORTS ..."), przede wszystkim, skupcie sie na mojej podpowiedzi i na PIERWSZYM obrazku, siegnijcie wzrokiem dalej, moze trzeba spojrzec inaczej? 2 kolejne bledne odpowiedzi i kolejna podpowiedz Edytowane 16 lipca 2012 przez Rayos Cytuj
triboy 984 Opublikowano 16 lipca 2012 Opublikowano 16 lipca 2012 (edytowane) 3D Dot Game Heroes. Na pierwszym obrazku są kropki - dots. Wstawka EA Sports "E A Sports its in the game" - "Game". A z Batmana wyciągnąłem "Heroes". Edytowane 16 lipca 2012 przez triboy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi