Skocz do zawartości

PS3 Quiz

XM.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Oki, mam dwie teorie, jedna głupsza od drugiej.

1.Kwadrat to square, a hex to klątwa. No to może chodzi o fuzję Squaresoftu i Enix, sprowadziła na [] klątwę i każda kolejna część FF jest gorsza od poprzedniej. Odpowiedź to dowolna część FF.

Tadadam!

;)

Opublikowano

Triboy, zawodzisz mnie po calosci. Totalna kompromitacja. Jeszcze Cię jaja zabolą od tego quizu.

W drugim obrazku zupełnie zbędny jest ten kwadrat. Liczy się ta druga linia (nie mogłem znaleźć lepszej grafiki). Z czym Wam się kojarzy? A jak złapiecie, to pierwsza grafika wskaże bezpośrednio tytuł.

i jeszcze tip graficzny; to rebus (no... może nie do końca precyzyjny), rozwiążcie go, a da podpowiedź do obrazka nr 2;

W%C4%99gry.jpg

A-boxing-ring-001.jpg

zaczynam już czuć tego karnego kutasa, bo chyba moja rozkmina minęła się z Waszym rozumowaniem; shit happens...

Opublikowano

po tym jak zobaczylem że w 2 obrazku chodzi o linie czerwoną też obczailem że to tor wyscigowy i też mialem dać wipeouta, ale za długo czytalem posta i mnie ubiegł ;p

Opublikowano

po tym jak zobaczylem że w 2 obrazku chodzi o linie czerwoną też obczailem że to tor wyscigowy i też mialem dać wipeouta, ale za długo szukałem z zakamarkach umysłu, rozwiązania tego quizu i mnie ubiegł ;p

;)

Opublikowano

czytalem reszte posta i dziwilem sie rebusem, i zarzucilem do google racing games, ale w glowie kojazyl mi sie juz wipeout z powodu tego sześcioboku , chociaz nie znałem loga z gry, ale kanciaste kształty mi sie z pojazdami kojarzyly

Opublikowano

kanciaste boki nie mialy sie kojarzyc z pojazdami, a z "gridem" wyścigów czy wyboru pojazdów

drugi obrazek to rzeczywiście naprowadzenie na plan toru wyścigowego

rebus:

flaga + ring, flaga węgier + ring... węgry -> hungary... hungary + ring, hungaroring -> tor wyścigowy

sądziłem, że Tri trafi od razu jak zobaczy sześciobok; nawet sądziłem, że Grzesiek jak wejdzie szybciej to ustrzeli ten quiz; tymczasem poprawił mi drugi obrazek, a odpowiedzi nie dał ;P

dlatego po pierwszej odpowiedzi postanowiłem zakpić z Triboya, gość jest master w dziedzinie wipka i sądziłem, ze jak patrzy na plaster miodu, to na środeczku widzi loga oznaczajace tory i sylwetki statków piranha etc... a tutaj zdziwienie, bo nic nie pomagało :D

podpowiedzią ostateczną miał być zarys jednego z torów z Wipka HD z zaznaczonym startem... ciekawe czy wtedy by poznał; w każdy razie, Tri - plusa już złapałeś;

(karnego kutana zostaw sobie :P)

Opublikowano (edytowane)

Wiecie co. Jak patrzyłem na pierwszy i drugi obrazek, to przyszła mi do głowy inna teoria, ta druga, głupsza od tej z FF. Na pierwszym jest sześciokąt, na drugim niby zwykły kwadrat. Niby, bo obrazek przedstawia problem matematyczny: "Czy na każdej zamkniętej krzywej można znaleźć wierzchołki pewnego kwadratu?" http://en.wikipedia....square_problem. Pisałeś Pepe, że jest piekielnie trudne, co przypasowało mi do tego zagadnienia. A skoro pasuje kwadrat, to co z sześciokątem? Hmm, jest figurą geometryczną. Pierwsza myśl - Geometry Wars, ale to chyba wyszło jedynie na XO. I myśl - może Pepe pisząc "piekielnie trudna", miał na myśli inny stopień trudności. Gdy wpisałem w google "Geometry Wars" znalazłem taki obrazek:

geometry_wars.jpg

I pierwsze co przyszło mi do głowy to:

i wiem, że Wam też :)

Super Stardust HD :)

I muszę przyznać, że zagadka kozacka, brawo Pepe ;)

No cóż, było miło, teraz gorsza część... Kara za głupie pomysły... Sam sobie wymierzę... Mevek, podeślij mi ten gadżet z miasta grzechu, pacnę się kilka razy w głowę, to może mi przejdzie...

;)

Aha, oddaję, tak na wszelki wypadek ;)

ps. A jak myślę o wipku, to widzę trasy, SP, SS, LPL, PLP, boost, cancel (pipi)! jeszcze raz, SP, SP, SS, LPL, SS.... ;)

Edytowane przez triboy
Opublikowano

hmmm... w sumie to dość ciekawe podejście, żeby przez skojarzenie z grą na X'a wskazać na grę z ps3... muszę kiedyś spróbować ;D

dzięki za słowa uznania, ale przysięgam na wszystkie świętości - byłem przekonany, że pierwsza odpowiedź będzie prawidłowa, a nawet jeśli nie pierwsza, to Ty przyjdziesz i od razu wskażesz na wipka; dla mnie ten sześciokat, to trochę jak znaczek Quake'a (czy nawet jeszcze lepiej rozpowszechnione logo Quake 3 Arena) - mega charakterystyczny i kojarzy mi się ściśle z wipkiem;

Opublikowano

sądziłem, że Tri trafi od razu jak zobaczy sześciobok; nawet sądziłem, że Grzesiek jak wejdzie szybciej to ustrzeli ten quiz; tymczasem poprawił mi drugi obrazek, a odpowiedzi nie dał ;P

Obrazek poprawilem na szybko przed wyjściem do pracy, nawet się nie zastanawiałem nad rozwiązaniem. Teraz się sam dziwie, że nie wpadłem na Wipka.

Opublikowano (edytowane)

MGS4 bo 2 obrazek jest z MGSa a na 1 mamy mlodego i starca (tak jak Snake - byl mlody ale pod wplywem tych calych nanocostam sie zestarzal).

Jesli jakims cudem zgadlem to oddaje.

Edytowane przez Yabollek007