MEVEK 3 440 Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) a mi sie wydaje, ze pędzel oznacza gre na PS'Move (Epic Mickey 2 : Sila Dwóch) - raz: dosłownie malowanie pędzlem, jaki i pałeczką: Move, - dwa: ta ósemka przypomina mi oczy Głównej postaci, blisko.. ? Edytowane 27 Listopada 2012 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Nie... powiem nawet, żeś daleko. Pędzel miał za zadanie naprowadzić was na odpowiedź z pierwszego obrazka co zresztą Grześ uczynił tylko, że nie poszukał głębiej. Edytowane 27 Listopada 2012 przez Farmer87 Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 hmmm gniecie mi sie cos na bani alenie do konca sobie przypominm o o kaman i musze poszukac, zeby sensownie tamto wyjasnic. po drdkze wpadlo flower. lata sie w te i nazad (pierwszy obrazek moze byc obrazem lotu) by malowac laki Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Nie, to nie flower..... Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 no to może... nieskończoność () = nieskończenie wiele możliwości przy tworzeniu np. czegokolwiek, pędzelek = kreowanie/kreatywność, LittleBIGPlanet 2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Czytacie moje podpowiedzi? Ostatnią rzeczą jaką bym zrobił to zapodanie zagadki matematycznej. Pół odpowiedzi jest w odpowiedzi Square'a... Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Jeżeli chodziło o malowanie/rysowanie, to pewnie odpoweidzią jest Unfinished Swan Tam farbą maluje się wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 A zagadka wydawała się prosta. Niestety Grzegorz to nie jest Niedokończony Łabędź. Podpowiem tak: Czego Issun (kompan Amaterasu) poszukiwał przez całą przygodę? Wśród tych 13 "skarbów" jest połowiczna odpowiedź na quiz. Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Farmer, jak się nie zatroszczysz o odpowiedzi, to zaraz przejmę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Ech.... Łatwiej już chyba nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 (edytowane) dante inferno? bo dante i kosa a wczesniej nie wiem, 8 jak kregi piekła? a pędzel to chvj wie szczerze mowiac to mi przyszlo do glowy juz wczesniej jak zobaczylem kose, ale bylem dosyc nie w temacie i nie chciałem sie wybijać Edytowane 30 Listopada 2012 przez Yano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Dobrze. Kosa wiadomo atrybut rycerza, Dante z DMC pierwsza część odpowiedzi, a odwrócona ósemka i pędzel miało za zadanie naprowadzić was na drugą część odpowiedzi. Odwrócona ósemka to mutacja techniki "Inferno" którą otrzymujemy w Okami od jednego z trzynastu bogów i to ich poszukiwał Issun. Dajesz Yano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 ok, raczej łatwe Cytuj Odnośnik do komentarza
Igor67 138 Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Max payne bo painkillery Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 tak dobrze, chcialem przyspieszyć temat po poprzedniej zamułce Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 ja nadal nie rozumiem, co mial na mysli autor z tym pedzlem i osemka... Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 A grałeś w Okami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Pepe, przecież to proste. Na podstawie drugiego obrazka (pędzel) miałeś domyślić się, że chodzi o Okami, ale to nie ta gra była odpowiedzią. Na tym etapie zagadki trzeba było przypomnieć sobie że jeden z elementów Okami (dokładnie to "mutacja techniki "Inferno" którą otrzymujemy w Okami od jednego z trzynastu bogów") to odwrócona ósemka czyli pierwszy obrazek. Czaisz ? Najpierw rozkminiasz drugi obrazek, dopiero potem pierwszy. Jak wrzuciłeś chłopa z kosą, to od razu pomyslałem o DI, ale ni chuchu nie pasowały mi dwa pierwsze obrazki. Heh, i to niby było proste. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Kto grał w Okami od razu skojarzyłby ósemkę Edytowane 1 Grudnia 2012 przez Farmer87 Cytuj Odnośnik do komentarza
mr_pepeush 96 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Farmer, tak masz rację i nikt by nie burzył gdyby chodziło o Okami. Przykładowo gdybyś dał na początek tylko pierwszy obrazek, a po czasie jako podpowiedź wrzucił pędzel, było by git. Ty za to wrzuciłeś od razu oba obrazki (oba naprowadzające bezpośrednio na Okami) i się dziwisz. Ogólnie chodzi mi o to że mogłeś to lepiej rozegrać, przy wyborze DI. Cytuj Odnośnik do komentarza
Igor67 138 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 http://www.youtube.com/watch?v=qfNmyxV2Ncw Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Pewnie źle, ale niech będzie. Guitar Hero: Aerosmith Cytuj Odnośnik do komentarza
Igor67 138 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 nie daj jeszcze jedną odpowiedź, na pewno zgadniesz w sensie to nie żadne GH Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Farmer, tak masz rację i nikt by nie burzył gdyby chodziło o Okami. Przykładowo gdybyś dał na początek tylko pierwszy obrazek, a po czasie jako podpowiedź wrzucił pędzel, było by git. Ty za to wrzuciłeś od razu oba obrazki (oba naprowadzające bezpośrednio na Okami) i się dziwisz. Ogólnie chodzi mi o to że mogłeś to lepiej rozegrać, przy wyborze DI. Dobra może trochę przegiąłem, Pepe zluzuj majty bo przyznaję się do błędu ale karnego kutasa i tak nie wezmę Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi