Opublikowano 10 lipca 201212 l rozważam kilka tropów, zwlekam i myślę w końcu, że idąc za daleko tracę szansę podać odpowiedź na czas, a co gorsza mijam poprawne odpowiedzi idąc do skomplikowanych rozwiązań, a prostsze zostawiam za plecami; tutaj mogę komuś pomóc, albo zgadnąć: Babel Rising
Opublikowano 10 lipca 201212 l niet pepusz nie poddawaj się, nawet jak pójdziesz daleko to próbuj waść
Opublikowano 11 lipca 201212 l jeszcze nie, ale przynajmniej szukacie już coś po literaturze. Mały tip: zauważyliście kto jest na fotce, teraz szukajcie co ma swoim koncie i zaprzyjaźnijcie się z tymi rzeczami wieczorkiem wrzucę drugi obrazek
Opublikowano 11 lipca 201212 l dobra chłopaki, daję dwa tipy bo byliście blisko a błądzicie: najbliżej byliście z Dante's Inferno ale to jeszcze nie to - zejdźcie głębiej....... (to drugi tip) Edytowane 11 lipca 201212 l przez waldusthecyc
Opublikowano 11 lipca 201212 l Nom, nie wyświetla się i mi. Strzelam: God of War. Edit: Teraz się wyświetla Edytowane 11 lipca 201212 l przez Crying_Wolf
Opublikowano 11 lipca 201212 l a teraz? ps. obie nieprawidłowe Edytowane 11 lipca 201212 l przez waldusthecyc
Opublikowano 11 lipca 201212 l Dante's Inferno jest najbliżej. kurcze jak powiem więcej to już całkiem dam odpowiedź... z resztą patrzycie na nią na drugim obrazku... doslownie Edytowane 11 lipca 201212 l przez waldusthecyc
Opublikowano 11 lipca 201212 l oj... coś mam wrażenie, ze to bedzie jedną z tych zagadek, gdzie od obrazka do odpowiedzi jest 500 skojarzen, jak ostatnio była widownia toru wyscigowego, a odpowiedzią było echochrome przegiecie...
Opublikowano 11 lipca 201212 l nope. gra wyszła, była dość wysoko oceniona. a odpowiedź macie centralnie na drugim obrazku. serio. jeszcze jeden na zachętę: Edytowane 11 lipca 201212 l przez waldusthecyc
Opublikowano 11 lipca 201212 l Limbo BRAWO! Dante, autor Boskiej Komedii swoim najbardziej znanym dziele zwarł opowieść mi.in o piekle, które wg autora podzielone jest na kręgi. Limbo, to pierwszy krąg piekła Dantego: Krąg I (Pieśń IV) - Limbo, znajdują się tu dusze dzieci nieochrzczonych oraz ludzi dobrych i sprawiedliwych, którzy nie zostali ochrzczeni. Nie doznają oni cierpienia, lecz nieustannie towarzyszy im uczucie tęsknoty. Wśród nich znajdują się cnotliwi poganie, mistrz poetów Homer, ludzie pióra: Horacy, Owidiusz, filozofowie: Sokrates, Platon,Arystoteles, Awicenna, Awerroes Juliusz Cezar, a także bohaterowie mityczni: Hektor i Eneasz. Wszyscy oni są wykluczeni z Nieba tylko dlatego, że nie poznali Jezusa Chrystusa. dlatego pisałem że na drugim obrazku macie odpowiedź, bo są tam kręgi piekła i jest centralnie napisane Limbo gratuluję Raju, zadajesz.