Yano 3 697 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 (edytowane) to nie był plakat tylko obraz wiszący prawie wszędzie (różne obrazy), a teksty goscia był przez pol gry słyszane, był on jednym z głównych elementów fabuły, caly czas była rozkmina co to za typ tak naprawde, to nie byl przypadkowy plakat przypadkowego kolesia ten obrazek co wkleiłem to tylko fanowska wizualizacja, to coś nie wisiało w grze prawie wszedzie byly obrazy z nim, on był niejako narratorem, dającym zadania a jednocześnie poważnym elementem fabuły Edytowane 30 października 2012 przez Yano Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 Powiem tak, gdybym grał w P2 to na bank bym wiedział o co chodzi z tymi cytrynami. Tak samo wiedziaem o co chodzi z łopatą w GoW. Wszystko zależy od rodzaju zagadki, czy będzie to na skojarzenia do tytułu czy do jakiejś znaczącej sceny itd. Yano napisał że bedzie ciężko dla tych, którzy nie grali więc można założyć, że on grał w ten tytuł. Spoglądamy na listę gier i jak nic nam się nie rzuci na myśl to trzeba kombinować. Ja osobiście to w większości zagadek korzystam z internetu, bo tak to odpowiadał bym tylko na te tytuły, które ograłem. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 Yano, nie uwierzysz, ale jak oddałeś zagadkę to chciałem właśnie wrzucić taką samą z cytrynami (plus jako podpowiedź chciałem dać kotwicę i kruka), ale sobie pomyślałem, że przecież ty odgadniesz to od razu i sobie darowałem. Szkoda, że później nie zaglądałem do tematu bo odgadłbym bez podpowiedzi . A mr_pepeush trochę przesadza - przecież to byłoby nudne jakby zagadki miały się ograniczać tylko do samego tytułu gry, tak aby każdy mógł zgadnąć. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 (edytowane) nie sądzę, żebym przesadzał i nie wymagam, żeby zagadki były stricte związane z tytułem; ale jeśli już dajemy jakiś element, to niech on będzie naprawdę związany z grą, a nie wrzucony od czapy... mogę dać motorówkę i powiedzieć, że chodzi o just cause 2, bo były tam motorówki mogę dać kij od miotły i powiedzieć, że chodzi o dead island, bo były tam kije od miotły jako broń mogę dać klucz i powiedzieć, że chodzi o dark souls, bo były tam klucze mogę dać śrubokręt i powiedzieć, że chodzi o max payne 3, bo były tam śrubokręty ...jak ktoś grał to powinien wiedzieć... cytryny? cytryna -> obraz -> granat -> Portal 2... ma to sens. Edytowane 30 października 2012 przez Square Cytuj
Igor67 139 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 (edytowane) mogę dać motorówkę i powiedzieć, że chodzi o just cause 2, bo były tam motorówki mogę dać kij od miotły i powiedzieć, że chodzi o dead island, bo były tam kije od miotły jako broń mogę dać klucz i powiedzieć, że chodzi o dark souls, bo były tam klucze mogę dać śrubokręt i powiedzieć, że chodzi o max payne 3, bo były tam śrubokręty ...jak ktoś grał to powinien wiedzieć... cytryny? cytryna -> obraz -> granat -> Portal 2... ma to sens. Tylko że to nie są rzeczy istotne Łopata nie odnosiła się do czegoś co było teksturą, tylko do konkretnej czynności i śmierci brata Edytowane 30 października 2012 przez Igor67 Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 (edytowane) No właśnie przesadzasz Ile było takich zagadek ? Bo jak dla mnie to ta od Yano jest druga (pierwsza była łopata) i gdyby się grało to by się wiedziało raczej. Co więcej, łopata została odgadnięta po bardzo krótkim czasie (dokładnie to 53 minuty). Edytowane 30 października 2012 przez Square Cytuj
MEVEK 3 455 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 stane w obronie pepeush'a! Bowiem gralem w P2, a w ogole nie skojarzylem Quiza. Z ziemniakiem zas wiedzialem, bo tam ziemniakiem tbyla glados(glowna postaci). Grafika jakos bardziej zapada w pamieci- dodam. stane w obronie pepeush'a! Bowiem gralem w P2, a w ogole nie skojarzylem Quiza. Z ziemniakiem zas wiedzialem, bo tam ziemniakiem tbyla glados(glowna postaci). Grafika jakos bardziej zapada w pamieci- dodam. Cytuj
triboy 970 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 (edytowane) Ej no, sposób zabiajania w Dead Space 2 jest be, a cytryny są ok? Nie ma, nie ma. Podobnie łopata. Jeżeli ktoś w to nie grał, to nie miał najmniejszych szans aby zgadnąć. Zresztą jak ktoś grał, to również istaniała szansa, że nie zgadnie A co do zagadki, to odpowiadam ModNation Racers. W obu grach są podobne ludki + edytory. Edytowane 30 października 2012 przez triboy Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 Niestety to nie MNR. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 myslalem o mnr, ale uznalem to za proste jak na pomysly Grzeska exclusive sony, duza swoboda dzialania, spora swoboda w tworzeniu nowych questow/poziomow, w jakims sensie tu i tu ratujemy caly swiat (no co? LBP2!); inFamous Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 To żeś poleciał z rozkminą. Szkoda że w złym kierunku. Cytuj
Farmer 3 270 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 Bioshock (1?). Sack Boy to pacynka, a w bajoszoku podopieczna Big Daddy'ego nosiła chyba jakąś szmacianą lalkę oprócz je*nej strzykawy. Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 30 października 2012 Opublikowano 30 października 2012 To nie Bio, ale ... Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 31 października 2012 Opublikowano 31 października 2012 to może chodzi o coś z lalkami... Rag Doll Kung Fu 1 Cytuj
Farmer 3 270 Opublikowano 31 października 2012 Opublikowano 31 października 2012 Może MGS4 (znowu). Snake mógł "bawić" się przeciwnikami za pomocą dwóch pacynek (Sorrow i Psycho Mantis). Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 31 października 2012 Opublikowano 31 października 2012 Brawo Pepe, chodziło po prostu o Rag Doll czyli szmacianki. Jako podpowiedć miał być Bruce Lee. Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 31 października 2012 Opublikowano 31 października 2012 Na początek niech będzie Trash Panic, bo tylko ikonka kosza jest widoczna na pulpicie. Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 31 października 2012 Opublikowano 31 października 2012 na poczatek nie Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 31 października 2012 Opublikowano 31 października 2012 heavenly sword, bo chyba ta tapeta seie nazywa heavenly valley Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 31 października 2012 Opublikowano 31 października 2012 nope, chuck testa! strzelać dalej Cytuj
Farmer 3 270 Opublikowano 31 października 2012 Opublikowano 31 października 2012 Trawa taka zielona... w sam raz na golf. Więc może któraś gra tego typu: Hot Shots Golf, Evrybody's Golf World Tour, John Daly's Prostroke Golf czy inne. Cytuj
MEVEK 3 455 Opublikowano 31 października 2012 Opublikowano 31 października 2012 (edytowane) Jako podpowiedć miał być Bruce Lee. hmm.. co ma wspólnego Bruce Lee z tym tematem(uwaga, jestem fanem)? a odpowiedz to: Podróż, bo piękny widok, no i te wzniesienie Edytowane 31 października 2012 przez 4 mE Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 31 października 2012 Opublikowano 31 października 2012 ostatnia odpowiedz najblizej, ale wciaz nie to... no i jak mozesz pytac o co kaman z bruce'm lee w quizie? kung fu, kopanki itp - rag doll malowany swoja droga, quiz zmeczyl mnie troche, bo szukalem czegos gdzie lalka jest rekwizytem a nie jako czynny bohater. bylo cinzko, ale poszlo. Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 31 października 2012 Opublikowano 31 października 2012 To może Flower ? Druga plansza jest bardzo podobna do tej tapety. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi