Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 15 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2009 Imo w chap7 Snajperzy nie sa koniecznoscia. powiedzialbym nawet ze sa zbednym balastem, lepiej jest postawic scoutow ktorzy ich wyeliminuja wchodzac na gore i uciekajac w kierunku ostatniej bazy (najlepiej gdyby sie schowali za sciana) - w ten sposob mamy przyszykowany oddzial do szybkiego rozwalenia 3 generatorow Batomysa, dobrym pomyslem jest postawic 1 lancera po najblizszej stronie do skal ragnite'owych. Caly teraz pic by rozwalic te dzialka wokol czolgu, na tym poziomie lancerzy do elit w celowaniu nie naleza, wymaga to w wiekszosci przypadkow kwestii nacelowania i odleglosci od celu (nie za daleko nie za blisko), Edelweissowi idze to przewaznie lepiej (+ wiekszy damage), to tez mozna wziasc pod uwage. A co do wsparcia ze strony Selvarii, nie nalezy sie nim przejmowac, jak ragnity sa powalone polowa roboty juz za nami, najlepiej by oszczedzic sobie strat pochowac wszelka piechoty za sciany (nieraz uratuja tylek). Generalnie dalsze misje w Valkirii juz takiego odpalu nie daja (oprocz JESZCZE jednej), bo w nich najwiekszy problem to juz kwestia czystego zaplanowania, nie walki z niskim lvl naszych podopiecznych, Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 372 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2009 (edytowane) @Dr.Czekolada wlasnie to lubie,ze mozna kombinowac i robic questy wedlug wlasnych preferencji @Ficus Swietna gra,szkoda,ze niezbyt popularna(ale dzieki temu rzadka i wiecej warta niz killzony i residenty) Czekam na wiecej info o czesci drugiej. Ale zanim to nastapi, jest jeszcze niespodzianka z PS Store:) Edytowane 16 kwietnia 2009 przez Ken Marinaris Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2009 Jest już te DLC na PSS, a jeśli tak to czy ktoś go już ściągnął? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2009 co powiecie na zrzutkę w 5 na wszystkie 3 dlc.Akurat widzę,że jest nas ok 5 co posiadają grę-Paliodor,Dr.Czekolada,Ken Marinaris,Arkady i moja skromna osoba .Oczywiście należy pamiętać,że dlc są zawsze regionalizowane czyli np ja mam wersję pal VC więc muszę kupować w jakimś europejskim store. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 372 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2009 Ja chetnie,tylko nie orientuje sie jak to ma byc. Np. ja kupuje ,a wy jak pobierzecie? Albo Ty Ficus placisz,a my jak mamy wejsc w posiadanie tego DLC? Mam wersje PAL. Oswiec mnie jak by to mialo wygladac,bo zawsze sam kupowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 543 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2009 zrzutka jedna osoba kupuje na nowo założone konto podaje maila i login i pozostali utworzą sobie konto na podstawie tych danych na swojej PS3 i z niego pobiorą grać mogą w DLC już na swoim koncie jednak nie mogą kasować tamtego konta Jedno konto może być dzielone na 5 konsol stąd do zrzutki musi być nas maksymalnie 5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 372 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2009 (edytowane) A to takie buty... U mnie srednio to widze-powiem szczerze. Szczegolnie to drugie konto potrzebne do grania(rejestracja mi nie pozwoli na zalozenie konta,skoro juz takie ktoa ma,chyba) Nie mozna sie tylko zalogowac na to nowo zalozone konto i pobrac?Konsola jest czasami oblegana przez innych...jak mi wykasuja to dodatkowe konto to po DLC??? Trzymanie tego drugiego konta mnie odstrasza. Jesli tak to ma wygladac,soory,Ficus, ja odpadam.Jesli jednak wystarczyloby tylko podanie maila i hasla,zeby sie zalogowac(jednorazowo) i sciagnac DLC jestem pierwszy. Aha,nie wiem czy to ma cos do rzeczy,ale ja mam sklepik z UK,i ceny w funtach:) Edytowane 16 kwietnia 2009 przez Ken Marinaris Cytuj Odnośnik do komentarza
Michaelius 0 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2009 Jaka jest cena na Polskim sklepiku ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 877 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2009 14 zł za dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2009 Ludzie nie róbcie zrzutek, to tylko 14zł za dodatek....pokażmy "support" dla gry i każdy nie weźmie sam dla siebie :o Ja kupuje dzisiaj mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza
Michaelius 0 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2009 Ja nie robie musialoby mi sie mocno nudzic by trzymac dodatkowe konto dla paru groszy Kupilem wczoraj , mialem brac tylko 2 , ale jak zobaczylem ze sa po 14 to wzialem wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2009 Ficuś złożyłbym się, a nawet bym kupił, ale nie mam już gry Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2009 Moglibyście mi powiedzieć ile ważą te dodatki? Wolę wiedzieć ile czasu muszę wysępić u kumpla na ściągnięcie ich Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 372 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2009 VALKYRIA CHRONICLES - Edy’s Mission “Enter the Edy Detachment” 85 MB VALKYRIA CHRONICLES - Selveria’s Mission “Behind Her Blue Flame 224MB VALKYRIA CHRONICLES - Hard EX Mode 120 MB Dotatki tyle waza,ale po zainstalowaniu wtapiaja sie w GAME CONTENT,modyfikuja save'a i nie zajmuja juz tyle na dysku,co przy sciaganiu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 17 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2009 (edytowane) Dzięki za info, dodatki nie ważą zbyt dużo, więc nie pozostaje mi nic innego tylko odwiedzić kolegę z konsolą. Edytowane 17 kwietnia 2009 przez Paliodor Cytuj Odnośnik do komentarza
Shakeawake 5 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2009 No co, nigdy nie wiadomo w jakim momencie najdzie człowieka ochota na małe "co nieco" Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2009 W Personie Trinity Soul animatorzy - A-1 Pictures też pokazywali swoje "zdrożności" (coś za dużo o tym anime tu piszę .....). Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 372 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2009 Alternatywana okladka Valkyrii,oczywiscie dzielo jakiegos fana. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2009 Aha, to już wiem jakiego gatunku będzie to anime. Mam pytanie. Na ile starcza główny tryb fabularny. Misje poboczne znacznie wydłużają czas spędzony z grą? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2009 (edytowane) Fajnie się prezentuje ta okładka. Ten kto ją zrobił odwalił kawał dobrej roboty. Dzisiaj ściągnąłem pierwszy dodatek "Enter the Edy Detachment" , a ten z Selvarią pewnie będę miał w następny weekend i jak tylko go przejdę to napisze troszkę więcej. Co się zaś tyczy samej gry, to mi główny wątek fabularny wraz z wszystkimi misjami pobocznymi zajął coś koło 45 godzin. Choć w tym czasie również muszę uwzględnić, że parę razy grałem w misje na skirmishu. Ogólnie gra ma dość duże replayabity i dość często do niej wracam. No i do tego te DLC, które z pewnością pozwoli na kolejne kilkadziesiąt minut świetnej zabawy. Edytowane 19 kwietnia 2009 przez Paliodor Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 20 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2009 Ściągnąłem wszystkie dodatki Selvaria addon rządzi i tyle, nie ma to jak sobie postrzelać z jej karabinu :o Dodatek Edy też fajny, a Homer wydaje się być nieźle zepsuty xD, "rozkazuj mi" lol Nie próbowałem tylko EX Hard Mode. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 20 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2009 Mam pytanie. Na ile starcza główny tryb fabularny. Misje poboczne znacznie wydłużają czas spędzony z grą? O ile sam przebieg gry jako calosci jest przedstawiony schematem (i to doslownie bo mamy tu ksiazke w formie istnego komiksu, przegladamy kazda kratke) > Ogladanie cutscenek (ktore dlugoscia sprawiaja ze mozemy tu mowic o istnym Anime ) > briefing > planowanie strategii. Mi calosc zajela prawie 60 h (duzo razy przechodzilem skirmishe, medale, new game +) a wiec tyle co w typowym Jrpg. Same misje poboczne wrecz sa wtopione, nie wiem kto by chcial ich nie robic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michaelius 0 Opublikowano 20 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2009 Ok 35h zeby przejsc wszystko po razie. New game+ warto robic ? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaiorZero 1 400 Opublikowano 20 kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2009 Gdzie kupowaliście grę? Myślę, że to dobra oferta http://www.allegro.pl/item612970837_valkyr...lii_okazja.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi