Daffy 10 568 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Opublikowano 25 kwietnia 2009 dodatkowy poziom trudnosci wg mnie to zbędny dodatek,dodatkowe misje podobno fajne i wymagające(osobiście nie mam).Jednak zdecydowanie pierw skup się na grze-jest długa,rozbudowana i wymagająca-skończ ją i dopiero potem jeśli nie będziesz mieć dość VC sięgaj po DLC. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Opublikowano 25 kwietnia 2009 A jak nie będziesz miał dość to zły znak > bo i po DLC głód nie minie . Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Ficus,dodatkowy poziom trudnosci wymusza na graczu zmiane myslenia. Tu jedna pomylka kosztuje walke. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Ficus,dodatkowy poziom trudnosci wymusza na graczu zmiane myslenia. Tu jedna pomylka kosztuje walke. właśnie dlatego na razie ten DLC olałem Walki w VC są długie,często trwają ok 1h i nie mam zamiaru savować co turę i potem load robić bo nie zauważyłem jakiegoś shocktropera leżącego w krzakach co załatwi mi pół drużyny lub lancera ,który załatwi mi czołg w 1 strzale .Mi jeszcze zostały 4 chaptery i kończę fabułę,z dodatków na bank zakupie misję Silverii bo laseczka ma klasę i fajną pukawkę Cytuj
Michaelius 0 Opublikowano 26 kwietnia 2009 Opublikowano 26 kwietnia 2009 Kurcze Edy mission jest ciezkie do zrobienia na A. Juz chyba z 3-4h probowalem i na razie bylo raz C i raz B. Ale ciekawostka zakonczenie misji jest inne w zaleznosci od naszej oceny. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Mam pytanko. Czy w dalszej części gry ulepszając uniformy oraz czołg zmienia się ich wygląd? Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Nie, tylko broń i akcesoria, które są widoczne. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Opublikowano 28 kwietnia 2009 Czolg zmienia sie jak najbardziej, uniformy zdecydowanie nie. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 Jestem przy 9 rozdziale. Gra się rozwija i przez cały czas zyskuje w moich oczach. Może spokojnie się równać z Front Mission czy FF Tactics. Jak skończę to coś więcej naskrobie. Cytuj
Suavek 4 690 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 Zero Punctuation reviews Valkryia Chronicles: http://www.escapistmagazine.com/videos/vie...yria-Chronicles Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 13 maja 2009 Opublikowano 13 maja 2009 (edytowane) Wszystkim chetnym polecam dokupic dodatek Ex HARD MODE .Tu sie zaczyna jazda. Ile przeklenstw,nerwow nie zlicze. Ale frajda z przejscia takiej trudnej misji jest niesamowita Gra (jak na razie bez DLC) ukonczona w 100%[wszystkie medale zdobyte],ponad 100 godz. grania juz za mna. POLECAM. Edytowane 31 maja 2009 przez Ken Marinaris Cytuj
Snake_Plissken 913 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 (edytowane) Nowe DLC zapowiedziane: http://www.ps3center.net/news/3235/new-dlc...ria-chronicles/ It seems like the little engine that could isn't done chugging yet! New DLC has been announced for Valkyria Chronicles in the latest issue of Famitsu. Details are still sketchy, but the DLC is called 'Battle Challenge'! Is an online competitive multiplayer coming to the game? Seems likely! Edytowane 17 czerwca 2009 przez Snake_Plissken Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 Świetne info!! może jednak sequel zrobią skoro decydują się na kolejne DLC? Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 może trofea wprowadzą do genialnej Valkyrii Cytuj
Snake_Plissken 913 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 (edytowane) New Valkyria Chronicles DLC Deployed Next Week: http://www.siliconera.com/2009/06/17/new-v...oyed-next-week/ Before you read any further, this isnât a new difficulty mode or a side story. Edieâs Squad Challenge comes with six challenges to complete. Each mission plays like a mini Valkyria Chronicles test. You take out tanks in one challenge and sneak into an enemy base in another. Out of all the events Iâm most interested in the sniper mode which has players test their aiming skills. Hereâs a quick list of the soldier roles Edieâs Squad Challenge evaluates: assault, sniper, anti-tank unit, support, tank, and scout. Edieâs Squad Challenge comes out in Japan on June 23 and itâs only 300 yen ($3). A North American release was not mentioned, but Sega brought over all of the Valkyria Chronicles DLC so far. Edytowane 17 czerwca 2009 przez Snake_Plissken Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 Ja już chyba kończę grę i pewnie kupię DLC z Selvarią i Edy. Jeśli ten dodatek się okaże ciekawy także chętnie wezmę. Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 No to zabawy ciag dalszy TROFEA jak najbardziej,ale TYLKO jesli beda scztywac starego sejwa. Gre przeszedlem 3 razy i nie zamierzam przechodzic czwartego. Zreszta gra ma juz cos na ksztalt trofeow -DECORATIONS Wlasciwie trofea moglyby byc tylko ich odbiciem Cytuj
Michaelius 0 Opublikowano 18 czerwca 2009 Opublikowano 18 czerwca 2009 Ja bym z checia zagral w takie bez save, bylby powod zeby zaczac od nowa Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Yo "Valkiriowi Kronikarze" ^_^ Mam problemik w jednej misji ( nie pamietam numeru - 7 lub 8 ) W kazdym razie musze zatrzymac bydlacki czolg i rozwalic mu generatory. Kiedy pada drugi generator, pojawiaja sie posilki i sliczna pani z wielka lanca po kolei rozwala mi team (niesamowicie pakerna bron). Jakies wskazówki i porady? Moi ludzie sa na poziomie 5/6 lv (za malo czy wystarczy?) Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 1-wg mnie niski level 2-zawsze posiłki przybywają z jednej strony więc ustaw swój team tak by nie stał blisko przybywających posiłków Ogółem ciężko coś doradzić-to najtrudniejsza misja w całej grze w mojej opinii Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Ta misja, o ktorej mowisz byla nie tylko Twoim utrapieniem. Musisz chowac swoich kompanow za skalami.Pamietaj tez,by zagradzac droge czolgowi strzelajac w sciany skalne.Tylko wtedy czolg bedzie sie przegrzewal a Ty mial okazje ,by zalatwic kolejne chlodnice. Selvaria, sliczna pani z wielka lanca , nie zna litosci,wiec nie strzelaj nawet do niej.Aha,warto tez miec w skladzie 2 lancerow.Przekonasz sie czemu Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 OK, plan mam taki - podpakuje zoldakow, bo faktycznie kiepsko sie prezentuja i bede probowal az do skutku. Na YT jest pokazany gameplay z calego chapteru ( to juz tak w akcie desperacji) no i znalazlem faq. Powinno byc dobrze, ale lala z ta lanca jest przegieta do bolu. Misja nawet prosta dopuki sie ona nie pojawi Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 Ostatnio znajomy powiedzial mi ze mozna zassac demo VC z PS Store. Ktos moze wie na ktorym ps store sie to znajduje? W zeszlym tygodniu buszowalem po wszystkich trzech rynkach i jakos ukmnal mi ten tytul, a w sumie z checia bym zobaczyl z czym to sie je. Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 22 lipca 2009 Opublikowano 22 lipca 2009 na europejskim bylo,o ile mnie pamiec nie myli. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi