Skocz do zawartości

Rob Zombie

Plugawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziwie sie że nie ma tutaj tematu o Robie, w końcu to konkretny muzyk podobnie jak wokalista Disturbed dysponuje bardzo rozpoznawalnych głosem ^^ Zarzucam pare linków z kawałkami do posłuchania z wrzuty.pl + info z wikipedii. Co by nie mówić to mój ulubiony metalowiec, polecam też obczaić clip do Draguli ;D kiczowaty ale ma coś w sobie, zresztą ten kawałek to jeden z jego hiciorów :/

Informacje z Wikipedii

Demon Speeding

Living Dead Girl

clip Dragula

• Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość _Be_
Opublikowano

Rob jest ok ale wolałem White Zombie. Hellbilly Deluxe jest git.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Rob Zombie jest OK i nie tylko dlatego, że zawsze przypominał mi Lobo :) po prostu ma dobre kawałki Thunder Kiss' 65 White Zombie wymiata, bardzo charakterystyczny Numb, czy wspominana Dragula która przecież była na soundtracku z GT2 czy Matrixa, Superbeast z "Hellbilly Delux" od razu wpada w ucho. Album "The Sinister Urge" też jest fajny, a kawałek House of 1000 Corpses z "pojękiwaniami" mnie rozwala, Soul Crusher nie jest złym albumem i wiele razy go słuchałem więc słowa złego nie powiem.

Co do filmów Roba: House of 1000 corpses i Devil's Rejects oglądałem je tylko jak byłem zjarany inaczej ten klimat nie wchodzi z takim skutkiem, pierwsza część średnia w drugiej więcej akcji i flaków + ogólnie chore jazdy :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

muzycznie chłop się z(pipi)ał, to nie to co Astro Creep czy choćby Hellbillie

podobno na starość to normalne że się człowiek uspokaja :/

ale jak będzie dalej robił tak powalone filmy to jakoś to przeżyję

Opublikowano

Bo się facet rozdrabnia. Albo muza, albo filmy, a tak to ani jedno ani drugie nie wychodzi mu na poziomie do którego byliśmy przyzwyczajeni.

Szkoda, bo szacun wielki dla brudasa. Choć czepiam się na siłę, bo płytki do dziś katuję.

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

RobzombieHELLBILLY2.jpg

17 listopada 2009, Geffen Rec. - czwarta płyta solowa, FUCK YEAH !!! :diablo:

Hellbilly Deluxe 2: Noble Jackals, Penny Dreadfuls and the Systematic Dehumanization of Cool

Track listing

1."Jesus Frankenstein"

2."Sick Bubble-Gum"

3."What?"

4."Mars Needs Women"

5."Werewolf, Baby"

6."Virgin Witch"

7."Dream Factory"

8."Burn"

9."Cease to Exist"

10."Werewolf Women of the SS"

11."The Man Who Laughs"

"Due to the recent decline in physical CD sales and increase in digital downloads, Hellbilly Deluxe 2 may be the last CD released by Rob Zombie. Zombie called the CD format "dead" and stated "all you will have left is digital downloads." As a result of this belief, the artwork featured on the CD release of Hellbilly Deluxe 2 is said to be "the best yet."

Pierwszy singiel - What ?

Drugi znany song - Sick Bubble-Gum

Edytowane przez Butcher
  • Plusik 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

zassałem, posłuchałem, skasowałem, wbiłem sobie widelec w kolano aby o tym zapomnieć

jakbym wydał na to kasę to bym wydłubał sobie szyszynkę ołówkiem

• 2 tygodnie później...
Gość _Milan_
Opublikowano

Niech on juz zostanie przy rezyserce i kreci covery horrorow.

Opublikowano (edytowane)

przesłuchałem płytke i wg mnie wypada troche blado na tle pozostałych albumów ;/ chociaż można posłuchać, ale orgazmu nie ma na który liczyłem. W każdym bądź razie warto obczaić!

Może z czasem sie bardziej do niej przekonam.

Edytowane przez Plugawy
Gość _Milan_
Opublikowano

a zgadza sie, nie wiem czemu myslalem ze teksanska... to jego sprawka.

Niewazne, horrorki mu wychodzą niezle, a własciwie slashery.

Opublikowano

Pierwsze przesłuchanie - WTF?! Po kilku kolejnych już lepiej, OK ale bez szału. Płyta nie wchodzi od razu, ale mam już numery, które nucę pod nosem. Na pewno bardziej "zombiasta" niż Educated Horses. Więcej wstawek filmowych, fajnych klimatów. Co nie zmienia faktu, że liczyłem na mocniejsze tąpnięcie.

Opublikowano

w pełni sie z Tobą zgadzam ^^ po jakimś czasie płytka zyskuje troche więcej na uroku :) chociaz brzmieniem podchodzi mi bardziej pod White Zombie.

PS. kawałek Mars Needs Women pomimo fajnego wstępu jest równie idiotyczny jak sam tytuł ;D

• 6 lat później...