_Globus_ 1 Opublikowano 2 marca 2008 Opublikowano 2 marca 2008 Jestem po 5 kawałkach i już kilka razy musiałem zbierać japę z gleby. Mes masakruje! Wszystkim - flow, tekstami, refrenami. Jutro z rana odwiedzam Empik, warto mieć oryginał, wiem to już teraz! Jak Wasze wrażenia? Cytuj
Yasio da rial madafaka 0 Opublikowano 2 marca 2008 Opublikowano 2 marca 2008 No, warto mieć oryginal Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 3 marca 2008 Opublikowano 3 marca 2008 No, warto mieć oryginal Posluchalem w nocy, sluchalem w autobusie - jade dzisiaj do emipku. B. dobra - inna, specyficzna ale swietna plytka. Mes od zawsze mnie zaskakuje i rozwala tak jak goral - swietna robota! Cytuj
Gość tekA Opublikowano 3 marca 2008 Opublikowano 3 marca 2008 dobra płyta, muzycznie jeszcze bardziej dopieszczona - więcej g-funku w g-funku. brakuje mi jedynie paru bardziej agresywnych kawałków, "nie daj zrobić się chu.j" po raz pierwszy jak usłyszałem byłem pod wrażeniem, ale w wersji studyjnej nie mogę tego słuchać, no i to chyba najsłabszy występ głośnego na talkboxie z całej płyty. pjus i stasiak nie zachwycają, ale po takiej muzie nie oczekuje jakiejś skomplikowanej nawijki - mes wyrabia norme. za wcześnie żeby porównywać do "funku dla smaku", ale wydaje mi się ciut gorsza. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 za 10 minut zacznę przesłuchanie, pewnie i tak kupię w najbliższym czasie, podobnie jak pierwszą płytę. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 15 marca 2008 Opublikowano 15 marca 2008 W poniedziałek lecę po oryginalny krążek, zaje.bisty materiał. Cytuj
_Globus_ 1 Opublikowano 17 marca 2008 Autor Opublikowano 17 marca 2008 W całych Gliwicach płyty nie idzie dostać, poważnie potraktowano fanów, nie ma co. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 marca 2008 Opublikowano 18 marca 2008 (edytowane) W całych Gliwicach płyty nie idzie dostać, poważnie potraktowano fanów, nie ma co. Globusik, jak stad wciagne jak pega wpadnie na konto! http://www.alkopoligamia.com/index.php?opt...er&Itemid=2 Edytowane 18 marca 2008 przez 2razyjot Cytuj
_Globus_ 1 Opublikowano 18 marca 2008 Autor Opublikowano 18 marca 2008 JJ, zaglądam na tą stronkę kilka razy dziennie, więc wiesz ;] Zamówię razem z bluzą, gdy wpadnie mi siano. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 19 marca 2008 Opublikowano 19 marca 2008 (edytowane) Kur.wa, obleciałem 3 empiki i Media Markt w Szczecinie i nichu.ja płyty. Dzisiaj wróciłem do Świno i po drodze wstąpiłem do pempiku i zgarnąłem ostatni egzemplarz ;] licha dystrybucja. Co do koszulek, to szkoda że tak mało ich wypuszczają na rynek, bo co zaglądam to nakłady wyczerpane. Jak będzie dostępna i będę miał sianko to wciągam tą najnowszą czarną, kozak ;] no i Funk - dla smaku>Spaleni innym słońcem. no i numeru z Blefem mi brakuje też. Edytowane 19 marca 2008 przez alienator Cytuj
Tołdi 8 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Opublikowano 28 sierpnia 2008 Miałem zaraz po premierze, no i musze powiedzieć że chłopakom po pierwszej raczej nieudanej pierwszej płycie tutaj udał się postep ogromny wręcz. Że Mes to mistrz każdy wie i tu Typek tylko to potwierdza- dobre flow, ciekawie "przypedalone refreny", które jednak mi siadają, jednym słowem nadal debeściak... (choć kultowej Alkopoligamii nie prześcignął). Jak zawsze mocny jest Eldo, co do innych featów, to troszkę słabiej, brakuje np. Jerza, który fajnie nawinął w "Widzę szaleństwo" na Alkopoligamii... Stasiak mocno mnie zaskoczył- do tej pory był raczej tylko tłustym pionkiem, a na SIS naprawdę daje radę a jego solówka "Luz naturalny" to jeden z najmocniejszych kawałków. Co do Pjusa, to wiemy jaką on ma sytuację- życzę powrotu do zdrowia, ale mnie osobiście jego fragmenty najmniej spasiły, zarówno jesli chodzi o słowa jak i flow... Podsumowywując- bardzo dobra płytka, typkom z 2cztery7 udało się przemycić troszkę ciepłej Kaliforni nawet do chłodnej Polski, najlepsze numery- Luz naturalny, Spaleni innym słońcem, Nie daj sie zrobić..., no i Społeczeństwo strzela we mnie(tytuł jest chyba inny, ale ten refren został mi pod czaszką) Cytuj
Gość Oliwka - Wosku Królowa. Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Mam koszulke i plyte. Nadal nie rozumiem zajawki na Pjusa, powiem szczerze ze przewijam wiekszosc jego zwrotek ;] Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Mam koszulke i plyte. Nadal nie rozumiem zajawki na Pjusa, powiem szczerze ze przewijam wiekszosc jego zwrotek ;] Pjusa nie lubie, nie wiem jak on klientki rwie tym swoim glosem - na miejscu laski bym zasnal zwyczajnie albo ziewal patrzac na niego i kiwajac z politowaniem glowa. A co do jego muzyki - no najslabiej wypada. Generalnie plytami sie jaram dlugo, w sluchawkach czesto leca "spaleni innym sloncem"; niestety bardzo czesto... Nie rozumiem tekstow. Wiekszosc jest o niczym no ale coz, najwazniejsze, ze buja. Mes oczywiscie numerem jeden, debesciak i generalnie jego tworczoscia sie podniecam jak grupis gotowa sciagnac stringi i z ostatniego rzedu cisnac w swojego idola. Czekam na nowe wynalazki i oczywiscie na nowa plyte Mesa. Btw. ten caly stasiak nawet ok, ale pjusa no zwyczajnie nie moge przetrawic, usypiam na jego wejsciach, on powinien kolysanki nagrywac. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Z tymi koszulkami to przegięcie jest. Rzucą jakieś sto sztuk, to po godzinie już nie ma hehe. Cytuj
peter.a 0 Opublikowano 25 marca 2009 Opublikowano 25 marca 2009 Te nowe koszulki trochę (pipi).ią wioską. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 10 kwietnia 2009 Opublikowano 10 kwietnia 2009 (edytowane) Ten Typ Mes 'Zamach na przeciętność' CD1 1. Cześć (intro) Produkcja: P. Szmidt, słowa: P. Szmidt 2. Ten zwykły we mnie Produkcja, muzyka: Zioło; słowa: P. Szmidt; miniskrecz na początku: Dj M-Easy 3. To już Muzyka: P. Szmidt; słowa: P. Szmidt; aranżacja: Szogun; dodatkowe wokale: Flow i Sosh; dodatkowe gitary: Riczi z Phantom Taxi Ride; bębny to zsamplowany breakbeat pocięty następnie przez Szoguna 4. Nie ten sam ziom feat. Numer Raz, Łona Muzyka: P. Szmidt; słowa: P. Szmidt, Numer Raz, Łona; dodatkowe wokale w refrenie: Monika Borzym; dodatkowe trąbki: P. Szmidt 5. Jak to !? Muzyka: P. Szmidt; słowa: P. Szmidt; aranżacja: Szogun; dodatkowe gitary pod koniec sieknął Riczi z Phantom Taxi Ride 6. Nie płaczę za nimi feat. Ero, Stasiak Muzyka, talkbox: Głośny; słowa: P. Szmidt, Ero, Stasiak. 7. Na później (skit) Muzyka: Eten; słowa: P. Szmidt; dodatkowe wokale: Monika Borzym 8. Welcome/Willkommen! Muzyka: P. Szmidt; słowa: P. Szmidt; aranżacja: Szogun; dodatkowe wokale w refrenie: Flow 9. Tribute to Hank (skit) Muzyka: P. Szmidt; słowa: C. Bukowski (fragment wywiadu); dodatkowy wokal: Flow 10. Smak życia Produkcja, muzyka: P. Szmidt (sampling + Microkorg), Święty (drum programming i aranżacja), Adam Gordon (bas); słowa: P. Szmidt; dodatkowe wokale w refrenie: Flow 11. Dwadzieścia pięć feat. K8 Produkcja, muzyka: Święty, Adam Gordon (bas); słowa: P. Szmidt; wokal w refrenie: K8 12. Kontrkultura (skit) Muzyka: P. Szmidt, słowa: P. Szmidt 13. My Muzyka: Donatan, słowa: P. Szmidt, cuty: Dj Hubson 14. Zamach na Jana K. Muzyka: P. Szmidt, słowa: P. Szmidt, aranżacja: Szogun 15. Giń, kochanie ! feat. Flow, Riczi Muzyka: P. Szmidt, słowa: P. Szmidt, Flow, dodatkowe gitary dograł Krzysztof âRicziâ Rychard z Phantom Taxi Ride 16. OiOM Muzyka: P. Szmidt w wykonaniu zespołu Stereotyp, słowa: P. Szmidt, solówki na gitarze są autorstwa Tomka Bogackiego of Stereotyp 17. Dziś nie zamierzam kochać (skit) Muzyka: P. Szmidt, słowa: P. Szmidt, na trąbce zagrał Karol Ozonek 18. Co jest warte uwagi Muzyka: P. Szmidt, Sir Michu (dodatkowe klawisze), Adam Gordon (bas), aranżacja: Święty, bębny to zsamplowany breakbeat zaaranżowany przez Świętego Mikołaja, dodatkowe trąbki: P. Szmidt CD2 1. Widzę to podobnie feat. Emil Blef Muzyka: Głośny, słowa: P. Szmidt, Emil Blef, dodatkowe wokale w âpararap-papâ: Flow 2. Plac zbawiciela cz. 1 Produkcja, muzyka: P. Szmidt; słowa: P. Szmidt 3. Lód w sercu Muzyka: Snobe; słowa: P. Szmidt Bonus tracks: 1. Niewiasty feat. Głośny, Jeż [2007 r.] 2. Southside flow (na odmułę!) [2007 r.] 3. Alkopoligamia feat. Trish [2006 r.] 4. My (Qciek remix) Materiały wideo: 1. âMyâ 2. âJak to!?â 3. âJak to!?â Making of cena za 1cd 32.99,- za 2cd 35.99,- nie będę się szczypał o te trzy złote i wciągam edycję dwupłytową pewnikiem. Premiera 25.04 czyli w necie pewnie dzień wcześniej;] no i niech ktoś przemianuje temat na ogólny o typie/2cztery7. Edytowane 10 kwietnia 2009 przez alienator Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Premiera 25.04 czyli w necie pewnie dzień wcześniej;] Od 20tego zaczalbym sie rozgladac, panowie z TET maja dojscie do tloczni wiec powinno byc. Cytuj
Gość Oliwka - Wosku Królowa. Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Premiera 25.04 czyli w necie pewnie dzień wcześniej;] Od 20tego zaczalbym sie rozgladac, panowie z TET maja dojscie do tloczni wiec powinno byc. Tylko pewnie bez drugiej płyty ;] Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Premiera 25.04 czyli w necie pewnie dzień wcześniej;] Od 20tego zaczalbym sie rozgladac, panowie z TET maja dojscie do tloczni wiec powinno byc. Tylko pewnie bez drugiej płyty ;] Ja sie nie znam, pisze jedynie to, ze zwykle TET wypuszcza w siec plytki kilka/nascie dni przed premiera, a w wypadku 2cztery7 byly to bodajby 3 dni. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi