Pajda 2 282 Opublikowano 26 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2014 Zastanawiam sie czy nie wykupic biletow na wyscig w Brnie. Szczerze mowiac nigdy nie bylem na takiej imprezie i zastanawiam sie czy warto. Watpliwosci biora sie stad, ze w tv widzimy zmagania zawodnikow na wyciagniecie reki, z najlepszych ujec. A z trybuny? W najlepszym wypadku, gdyby udalo mi sie zdobyc miejca na trybunie przy mecie, to widzialbym zawodnikow raz na 1.5 minuty i ewentualnie liste na tablicy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 26 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2014 Czesto dla kibicow na torze sa tez telebimy, w ktorych widac to samo co w transmisji. Nie wiem czy tak tez jest w Brnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 973 Opublikowano 26 marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2014 jeżeli masz taką możliwość i ochotę to czemu nie? owszem w tv pokazują co najlepsze ale nie czujesz tego wyścigu wszystkimi zmysłami. być na miejscu i widzieć na żywo, słyszeć, odczuć klimat i być częścią tego wszystkiego. doświadczać a nie tylko oglądać. poza tym podczas takich wyścigowych weekendów zazwyczaj dużo się dzieje. dużo, czego nie widać w tv. Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 15 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2014 Alez wyscig byl dzisiaj. 7 z rzedu zwyciestwo Marqueza. Niby dominacja jednak wyscigi w tym sezonie zapewniaja mase emocji. No i co mnie cieszy, to poki co VR46 > JL99 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 15 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 czerwca 2014 Mugello też było niezłe Marquez nie do zatrzymania, ale w końcu zaczynają od dwóch wyścigów zaczynają go kąsać więc reszta sezonu może być jeszcze bardziej wyrównana i może w końcu ktoś go pokona na torze - oby już za 2 tygodnie Rossi zrobił powtórkę sprzed roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Silver 167 Opublikowano 16 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2014 Świetny finisz, żadne team orders (jak w F1), tylko czysta walka (szacun dla Pedrosy), to lubie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 18 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 czerwca 2014 tylko czysta walka Marquez hamujący prawie na tylnym kole Rossiego po czym wylatuje na pobocze, Pedrosa uderzający w Marqueza co prawie zakończyło się jak Estoril 2006 - tylko czystej walki to tu nie było, chociaż chcę tego więcej Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Odświeżam temat po wczorajszym otwarciu sezonu, ktory zapowiada się wybornie Nie pamiętam kiedy ostatnio w tej kategorii 8-9zawodników na 4 róznych maszynach (Honda, Yamaha, Suzuki, Ducati) jechali tak zbliżonym tempem. Super że Rossi przedłużył kontrakt i będziemy mogli go oglądać przez kolejne 3 sezony. Co niektórzy wysyłają go już od jakiegoś czasu na emeryturę, ale wczorajszym występem powinien im zamknąć jadaczki Marquez jak to Marquez - świrus Dovi w formie. Cieszę się że dokłada płaczkowi Lorenzo. Cytuj Odnośnik do komentarza
PRQc 705 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 w tv gdzie można oglądać zawody? Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 19 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2018 Polsat Sport Extra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2019 Ogląda ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2019 Ja, staram się w miarę regularnie. Jak dla mnie ciekawsze od F1. A tak ogólnie to Marquez jest królem, choć wczoraj mu nie pykło. Jakby wygrał to by było chyba 6 czy 7 zwycięstwo z rzędu w USA? Choć i tak wątpię żeby ktokolwiek mu zaszkodził w zdobyciu kolejnego mistrzostwa, jedyną osobą która może mu chyba przeszkodzić jest on sam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2019 (edytowane) Ja mam ten feler, że najczęściej łapie się na tym, że kibicuję słabszym, ale w przypadku Marqueza to bardzo cieszą mnie jego sukcesy. Jestem też w mniejszości, która nie traktuje VR46 jako jedynego słusznego zawodnika ( aczkolwiek nie ujmuje mu sukcesów, bo jest niesamowity). Honda odrobiła lekcje jak cholera i wytrąciła asa z rękawa Ducati - maksymalna prędkość na prostych, 350km/h na motocyklu Za to Ducati ze swoim spojlerem przy tylnym wahaczu to esencja motosportu i inżynierii. Uwielbiam oglądać pojedynek zawodników, ale też bardzo szanuję pracę inżynierów i takie "niuanse". Marqueza zgubił problem bycia pierwszym - nie wiesz na ile procent musisz jechać. Niby są tablice informacyjne, ale zastąpią lusterek. Dziwne, że nie zdecydowali się do wbudowanych lusterek w kask jak np. kask Reevu z optyką. Myślę, że faktycznie Rossi też miał taki plan, żeby znowu puścić przed siebie zwodnika i mieć skalę odniesienia, jednak popełnił błąd i przekresił szansę na wyprzedzenie na ostanim okrążeniu. Trochę też krótkie te wyścigi są, w sensie, że przydałby się obowiązkowy pitstop, dodatkowy element strategii. Edytowane 15 kwietnia 2019 przez Pajda Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 187 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2019 (edytowane) . Edytowane 27 lipca 2022 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 621 Opublikowano 15 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2019 Ja tam od wielu lat staram się śledzić, czasem udaje mi się to częściej, czasem rzadziej, ale stale w jakimś stopniu jestem zaangażowany. Za "małolata" oglądałem każdy wyścig, wtedy jeszcze transmitowane na Eurosporcie ("pięćsetki"), jarałem się rywalizacją VR46 vs Biaggi, Roberts, Capirossi, Barros, Crivillie, Gibernau, Hayden, Checa, masa nazwisk przywołujących wspomnienia; całkiem mocno przeżywałem zgon Daijiro Katoh, bo dla mnie wtedy było to coś niespotykanego. Gdy wyścigi wypadły z Eurosportu to trochę zaniedbałem temat, ale do paru lat znowu działam na bieżąco, chociaż nie jakoś fanatycznie. Dominacja Marqueza często niezbyt dobrze wpływa na widowisko, bo typ potrafi odskoczyć od reszty na kilkadziesiąt sekund i tyle go widzieli, ale w pozostałych przypadkach to fajne ściganie odchodzi. No i w sumie fajnie, że dziadek Valentino ciągle jest mimo wszystko w jakimś tam topie, bo tle lat być konkurencyjnym to jednak wynik zasługujący na szacunek. No i oczywiście je'bać F1. Chyba, że do poobiedniej drzemki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 621 Opublikowano 16 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2020 Rossi o włos od zgilotynowania przez wirujący motocykl. A nawet dwa. A Viniales przed Rossim o pół włosa. W ogóle jak Marquez pauzuje to całe MotoGP zrobiło się ciekawsze, więc polecam. Wzium. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 187 Opublikowano 16 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2020 (edytowane) . Edytowane 27 lipca 2022 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 579 Opublikowano 17 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2020 (edytowane) Niech się cieszą! Ci z motocyklowej składanki poniżej niestety tyle szczęścia nie mieli. Ogladajcie na własną odpowiedzialność bo niektóre wypadki bolą od samego patrzenia Edytowane 17 sierpnia 2020 przez SebaSan1981 Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 17 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2020 W moto2 też była kosa.... Poniżej wypadek z MotoGP z każdej kamery... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 621 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 Dzisiaj mniej spektakularnie, ale warto zwrócić uwagę na desant Vinialesa z motocykla. Zorientował się, że nie ma hamulców, więc zeskoczył z siodła (przy prędkości 230km/h) i wpuścił motocykl w bezpieczne bandy. No i finish klasy MotoGP, całkiem emocjonujący. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi