Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

I to się nazywa cięta riposta. Wygra Grid 2.

Opublikowano

Nieprawda, wyjdzie Shi(f)t 2 i dostanie same 10 w prasie.

Opublikowano

Zgadzam sie calkowicie, Nie chce im sie uczyc nowych rzeczy

Re5 - padaka w sterowaniu

DMC4 - przemilcze calkowicie

Tekken 6 - hmm zawiedziony

GT5 - never ending story

Tylko tekstury umieja ladne polozc

Opublikowano

npd12.png

Spójrzcie na sprzedaż Wii, coś niesamowitego.

Opublikowano

Ja bym się na miejscu PD zaczął poważnie martwić, bo co by było gdyby w podobnym czasie na rynek wskoczył PGR5 od Turn 10 - to by oznaczało, że to studio zrobiło w 2-3 lata dwa poważne racery na konsolę HD w dwóch gatunkach sim i arcade :P

Ehh... pomarzyć dobra rzecz, ale na prawdę liczę, że w tym roku wyskoczy nam PGR5 tak samo jak w zeszłym Forza 3 :rolleyes:

W PGR4 nie grałem, ale oglądając różne materiały filmowe wiem, że następca zrobiony w podobnej jakości co Forza 3 miałby moooooc :)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Ja bym chciał aby PGR5 zrobiło te same studio, co na pierwszym Xboxie RalliSport Challenge 1 i 2.

RSC3 też bym nie pogardził :)

A co do go GT5, to na pewno już wyjdzie w 2010r. Tak czuję :)

EDIT: ale wstyd, nie widziałem, że RalliSport Challenge 1 i 2 na Xboxa zrobiło dzisiejsze studio DICE, te odpowiedzialne za Battlefielda i Mirror's Edge, więc oni PGRa ani RSC3 mi nie zrobią :(

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano
W PGR4 nie grałem, ale oglądając różne materiały filmowe wiem, że następca zrobiony w podobnej jakości co Forza 3 miałby moooooc

Wolałbym PGR5 w podobnej jakości co PGR4, bo plastikowy kokpit z kierowcą, który telekinetycznie zmienia biegi to średniawka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W Forza 3 masz animację zmiany biegów, zostało to wprowadzone poprzez aktualizację niedługo po premierze gry.

A tak na marginesie, zobaczcie kogo zobaczymy w Lost Planet 2 :teehee: Oczywiście pewnie tylko w wersji na X360 :thumbsup:

Opublikowano

Xbox traci ekskluzywność świetnych epizodów do GTA IV. Jakieś komentarze na gorąco? Według mnie, tak zadecydował wszechświat. :ninja:

Ale na poważnie, to wspaniale, że w te dwa giga tytuły zagrają także posiadacze PS3 i PC.

Opublikowano

Szczerze, to spodziewałem się tego, że prędzej czy później te dodatki zawitają na PS3/PC. Exy od twórców zewnętrznych rzadko kiedy pozostają na jednej platformie,szkoda przecież marnować okazji by nie zarobić dodatkowych ''paru'' groszy. W takich przypadkach kwestią jest nie czy, ale kiedy...

Choć z drugiej strony, to trzeba podziękować MS za wyłożenie dość sporej sumki na te dodatki, dzięki temu ich poziom wykonania i sama zawartość jest na wysokim poziomie. Sony przynajmniej zaoszczędziło troszkę kasy...

Opublikowano

Microsoft stracił 50 baniek na darmo. Jeszcze The Lost And Damned było dosyć długo exclusive'em, tak The Ballad Of Gay Tony szybko zasili szeregi konkurencji. Z perspektywy czasu to Sony wyszło lepiej na tym interesie.

Opublikowano

Przecież to i tak miał być tylko czasowy ex na X'a. Dlatego Sony często wracało do tematu tych 50 mln zielonych, że MS niczego sobie nie zapewnił na stałe.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o te 50 baniek to najprawdopodobniej była to pożyczka od MS kiedy developer i wydawca byli w tragicznej sytuacji finansowej, bo trzeba przypomnieć, że pomimo sprzedania wtedy ok. 10 mln GTAIV TTI zaliczyło rok fiskalny na minusie, w zamian MS dostał czasową wyłączność, ale kasa do niego wróciła, więc MS tylko zyskał i nic nie stracił, bo chyba nikt nie myśli, że daliby 50mln $ nie zapewniając sobie wyłączności, to w końcu MS mistrzowie marketingu :)

Moim zdaniem wielu posiadaczy PS3 pokaże firmie R* środkowy palec za walenie ich w tyłek przez rok czasu. Wszystkie dodatki do gier multiplatformowych powinny być tak samo dostępne na każdej platformie.

Opublikowano

Dla mnie to jest nie zrozumiałe, przecież wszyscy mówili, że 50mln $ jak na DLC to bardzo dużo, a teraz nagle przestają być exlusivami, i się okazuje że miały być tylko czasowym Exem, WTF? R* oddał kasę MS wraz z odszkodowaniem, czy co? O co tutaj chodzi?

Ciężko mi uwierzyć w to, że MS wyłożył 50mln $ (całkowite koszty produkcji, btw cena dobrej gry) na czasową eksluzywność dodatków, fakt faktem genialnych.

Epic Fail ze strony MS.

Ciekawe kiedy wyjdzie Mass Effect i Left 4 Dead na PS3...

Opublikowano

Zapłacili 50 melonów za roczny ex da swojej konsoli. Taka kasa to pryszcz dla micro za ekskluzywnośc dla takiej serii. A że dodatki się pojawią na ps3, cóż można było się tego spodziewać po Rockstar.

Opublikowano

Jak ja się teraz zastanawiam, to te 50milionów musiały przekraczać koszty produkcji obu dodatków, do których masa rzeczy była już przecież zrobiona. (Silnik graficzny i fizyczny, miasto, szkielet rozgrywki...) Za 50 banieczek to się robi takie gry jak Ucharted 2.

Innymi słowy, Microsoft zrobił interes życia. :thumbsup:

Edytowane przez Mr. Blue

Opublikowano

Grigori: Jak już wspominałem TTI było w tragicznej sytuacji finansowej, może warunki kredytu bankowego były zbyt restrykcyjne i ich nie spełniali biorąc pod uwagę swoją sytuację finansową.

A jeśli MS faktycznie ZAPŁACIŁ za czasową wyłączność to "na pewno" nie 50 mln $, sorry ale trzeba mieć szmery pod sufitem, żeby w taką kwotę uwierzyć :)

Jak każdy z nas wie, że za taką kwotę Epic zrobiłby ze dwie części Gears of War, to wierzcie mi - Microsoft też to wie :)

Opublikowano

To nie moja fantazja tylko twarde fakty. R* to tylko wyrobnik. R* należy do TTI, a w roku fiskalnym, w którym sprzedano ok. 10 mln GTAIV TTI zaliczyło wtopę finansową kończąc rok pod kreską, więc jeżeli mimo startu jednego z największych sellerów generacji HD, który w tym czasie przyniósł przychody na poziomie ok. 500 mln $ właściciel tej marki i tak zaliczył stratę w tym roku fiskalnym to wyobraź sobie jak mocno musieli być na minusie przed premierą GTAIV.

Opublikowano

Od samego początku wszyscy wiedzieli że to ma być czasowy Ex? Czemu nic nie mówiliście? Czemu nie odliczaliście czasu? Były tylko domysły i spekulacje...

W takim razię wątpię, że zapłacili za niego 50mln $, bo to kwota za który można zrobić normalny tytuł, wiecznego exclusivea.

MS oszukał graczy, bo ci co chcieli zagrać w GTA4 wzięli wersje na Xboxa lub Xboxa + GTA4, z myślą o dodatkach, a tutaj niespodzianka i DLC jest multiplatformowe :)

Ehh :turned:

Opublikowano

Dwie możliwości są:

1. Był cenzus sprzedaży w umowie, w razie jego nie wypełnienia T2 oddaje jakąś tam częśc kasy i mogą wydac dodatki na co tylko chcą. Czyli po prostu dodatki nie sprzedały się wystarczająco dobrze, za co był odpowiedzialny MS. Czyli po prostu MS nie wypełnił swojej części umowy.

2. T2 wolał zapłacic odszkodowanie, które zapewne było w umowie i wydac dodatki na PS3/PC. Bardziej im się to kalkulowało niż zostawienie ich jako ex na X360.

Osobiście skłaniam się ku pierwszej opcji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.