Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano
Jak MS praktycznie nie istniejąc w poprzedniej generacji był w stanie zdystansować PS3 do X360 to co dopiero zdziałają jak przed startem X720 baza użytkowników X360 będzie większa niż PS3. Skończy się na tym, że MS będzie walczyć z Nintendo, a Sony gdzieś tam z tyłu będzie sobie coś klepać.

Jaaaasnee, a nawet jeśli tak by się stało to póki PS3 będzie oferować gry pokroju Heavy Rain, Uncharted, Killzone, Ressistance, Yakuza itp. to mi nie będzie przeszkadzać, że są na końcu stawki. Dla graczy powinny liczyć się tylko dobre gry wypuszczane na daną platformę, a nie słupki sprzedaży i inne pierdoły. A to, że opłaca się tworzyć developerom takie Killzone 3 świadczy, że nie ma tak źle z tą maszynką Sony...

Sony dostaje po (pipi)e i tyle.

Hmm, radziłbym wyjść z domu i przewietrzyć umysł bo brednie pleciesz.

Sony wychodzi pomału na prostą, stale wychodzą świetne gry, w tym dość spora ilość exów. Akcja z polonizacjami gier i menu konsoli, wypuszczenie PS3 Slim i jej dobra sprzedaż. Istnieje jeszcze wiele innych powodów, które zaprzeczają twojej opinii...

Ehh, nie ma to jak "console wars" zawsze można sobie poprawić tutaj humor, czytając niektóre brednie...

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Jak jest każdy widzi, a jak będzie każdy zobaczy. Jeśli chcesz komuś wmówić, że Sony przestanie się liczyć, to jesteś na straconej pozycji. Podobnie, jak twierdzisz, że Sony zbudowało sukces na potencjalnej bezawaryjności, opowiadasz głupoty, ponieważ może 5% konsumentów ma pojęcia, jakie są fakty i od tego uzależnia wybór konsoli, a te i tak nie wskazują jednoznacznego kandydata. No i akurat z przykrością muszę cię poinformować, że PS3 jednak technologicznie bije Xa na ryja, więc to nie kłamstwo. Każda kolejna gra ze stajni Sony to udowadnia. Opanuj się, i przeczytaj co ja ci napisałem - nie oceniaj Sony przez pryzmat MSu, bo tylko wykazujesz się ignorancją i wąskim poglądem na branże.

Opublikowano

Fakty:

Po pierwsze: Sony przy PS2 rządziło i dzieliło na rynku - teraz jest ostatnie w stawce.

Po drugie: Ci, którzy mają konsolę PS3 i mieli z nią problemy pamiętają co im obiecywano, a co z tego wyszło.

Po trzecie: Masz klapki na oczach jak koń, bo nie wiem gdzie PS3 "bije na ryj" X360, rozumiem przez to, że to są jakieś duże istotne różnice, jednak nadchodzące gry na X360 a już nie mówię o bardzo zaawansowanych multiplatformach wszystkie razem i każda z osobna przeczą temu co mówisz. Ale już od dawna wiem, że na Twoje "bije na ryj" czy "przepaść" trzeba brać poprawkę bo w rzeczywistości oznacza to "trochę lepsze" :)

Nie wiem czemu bronisz Sony jak Częstochowy skoro widać czarno na białym, że popełnili kolejny błąd.

Opublikowano

Bronić - nie. Negować głupoty - tak.

ad pierwsze: no i? Wciąż gramy w za(pipi)iste gry

ad drugie: ponownie - no i? ludzie jakoś są wg ciebie zawiedzeni, ale jednak wciąż kupują kolejne konsoli, mimo iż padły im poprzednie.

ad trzecie: no cóż - pozostaje tylko współczuć, że nie masz bieżącej możliwości obserwowania, jak kolejne gry Sony zostawiają konkurenta coraz bardziej z tyłu.

Opublikowano

ad trzecie: no cóż - pozostaje tylko współczuć, że nie masz bieżącej możliwości obserwowania, jak kolejne gry Sony zostawiają konkurenta coraz bardziej z tyłu.

Ale bzdury piszesz. No niby co tak zostawia X360 w tyle?

Opublikowano

Killzone, Uncharted, GoW. Mało? 3 ostatnie najlepsze technologicznie gry chodzą tylko na PS3. Czyżby to nie fakty?

Opublikowano

Poczekaj na Reach i Alan Wake'a, wtedy to co piszesz bedzie mozna miedzy bajki wlozyc.

Opublikowano

Grigori: Rozumiem, że te gry co wymieniłeś miażdżą w Twoim mniemaniu: Gears of War 2; Alan Wake; Mass Effect 2; Splinter Cell: Conviction.

Powodzenia :thumbsup:

Jak na razie to zapowiada się, że najlepsza technologicznie gra może wylądować w Maju na X360 - radzę na poważnie zainteresować się Alan Wake jeśli chodzi o zaawansowanie techniczne, ostatnio potwierdzono, ze gra śmiga na X360 z 4xAA.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Alan Wake ^^

haha

idę od was, bo żal słuchać. Każdy dziennikarz branżowy wam powie, że nie macie pojęcia o czym mówicie. Ja ostatnio przeszedłem całe Gyrosy, niedługo przejdę SC:C, ale żadna z tych gier, choć są znakomitymi szpilami, nie umywa się technologicznie do tuzów Sony.

Opublikowano

Teraz to właśnie Ty pokazałeś, że chyba nawet nie wiesz o jaką grę chodzi, więc faktycznie nie mamy o czym rozmawiać :)

Opublikowano

Ja dziś oglądałem najnowsze footage z X10 z Alana, i w tej grze nie ma nic, czego jeszcze nie było, albo czym by biła choćby U2. Ale dam Ci szansę - powiedz mi, oświeć mnie, co w niej jest takiego, co zrównuje mocą Xa z PS3?

Opublikowano

No chłopaki, bez jaj, Alan Wake ma naprawdę wspaniałe oświetlenie ale pod innymi względami (na bazie filmików, które są dostępne) to taki Killzone 2 go deklasuje całkowicie. Halo: Reach to cały czas beta, więc nie ma jeszcze sensu pisać, że wygląda gorzej od Killzone (do którego, notabene, jest stylistycznie podobny). Za to Mass Efect 2 jest technologicznie na poziomie Uncharted 2.

No ale żeby GeoW 2 porównywać do Killzone 2? <_<

Opublikowano

@Mr. Blue: Jeżeli ME2 jest technologicznie na poziomie UN2 to samo przez się oznacza, że obie konsole są na tym samym poziomie. A Grigori cały czas chce wcisnąć, że jest inaczej.

Ja nie będę do siebie konkretnych gier porównywał bo do tego musiałbym mieć u siebie PS3.

A co do Alana ---> oświetlenie; 4xAA. Mógłbym wspomnieć o otoczeniu, ale żaden z udostępnionych do tej pory materiałów nie był tak na prawdę chociażby w takiej jakości jak ViDq w 720p z Reach.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Poczekaj na Reach

Litości, bez takich przykładów. Alan Wake, GoW tak ale Halo Reach? Widziałem troszkę screenów, jakieś filmiki i nie wiem co miałoby to pokazać. Poza tym, że w końcu Halo będzie wyglądać jak gra na konsole xbox360, a nie choćby na xbox'a z paroma filtrami i ciut lepszą rozdzielczością. Design też jakby taki ciut doroślejszy...

Opublikowano

Reach nie będzie miało jednostkowo najlepszej grafy, grafa będzie bardzo dobra, ale zauważ też, że skala tej gry będzie ogromna. polecam ostatnie ViDq gdzie jest pokazane jak naraz walczą ze sobą 42 jednostki, ale aktywnego AI, a nie figurantów gdzieś w tle.

Opublikowano

Cóż będę musiał zobaczyć ten filmik. Sam nie jestem fanem Halo i nigdy nie będę, choć muszę przyznać, że w jedynkę na pc grało się dosyć fajnie. Ale nie nazwałbym tej serii jakimś objawienie jak to mają w zwyczaju niektórzy fani. Ot dobry fps, wsparty marketingiem MS. Inną sprawą jest to, że nawet jakbym chciał to nie uwierzę, że Halo na x360 może kosić graficznie inne tytuły z tego gat. Już Halo 3 było zaledwie dobre pod względem oprawy, o ODST nawet się nie wypowiem bo to co widziałem na sieci to żal, że jeszcze w dzisiejszych czasach takie gry wciskają posiadaczom konsol i tv za grube pieniądze. Wyjdzie Reach to może zmienię zdanie, choć to,że 42 oszołomów biega po planszy nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem jakości. Dla mnie liczy się całość oprawy audio wizualnej, gameplay, design świata i klimat...

ostatnio potwierdzono, ze gra śmiga na X360 z 4xAA.

To dla mnie żaden argument, może mieć super AA, a z resztą grafiki, a także fabułą,klimatem, gameplayem może być różnie. Na razie piszecie o grach które mają wyjść SC,Reach, AW, a my tu podawaliśmy tytuły które już zostały wydane i ustanowiły nowe standardy, jeśli chodzi o najlepszą oprawę audio wizualną, a także czasem i gameplay.

Nie zapominajmy, że czasem to co zapowiada się świetnie pod różnymi względami, wcale nie musi takie być gdy tytuł już zostanie wydany...

Opublikowano

donsterydo, oczywiście, że z obu konsol da się wycisnąć bardzo dobrą grafikę. Nie jestem żadnym fanboyem i otwarcie przyznaję, że brakuje mi genialnego ME2 na PS3 ale z drugiej strony innych gier wam za bardzo nie zazdroszczę (szczególnie po zapowiedzi epizodów GTA na PS3). Trzeba jednak przyznać, że technologicznie to xbox jest trochę niżej od pleya, a to głównie z powodu stacji dysków - nikt mi nie wmówi, że zmienianie płyt jest normalne w XXI wieku. MS strzelił sobie w stopę stawiając na DVD.

Edytowane przez Mr. Blue

Opublikowano

ME2 nie jest na poziomie U2. Nie i już. Jedynie wykonanie modeli postaci jest na podobnym poziomie. Ale już design otoczenia i jego dynamika to zupełnie inna bajka. No, chyba, że Bioware ukryło przed moimi oczyma jakieś nieindustrialne, niesterylne otoczenia.

Ten Alan na prawdę mnie rozwalił. xD

Ty na prawdę ignorujesz to, co powszechnie mówi się w branży, pośród dziennikarzy? To, że U2 jest obecnie najbardziej zaawansowaną technicznie grą, a pobije go GoW? A nie Reach, które wychodzi za ile? Pół roku po GoW? W którym skala przebija Reacha o kilka długości.

Idą zrobić coś pożytecznego. Posprzątać i obiad. Zwiastowanie upadku Sony na podstawie braków konsol w amarykańskich sklepach zostawiam bez dalszego komentarza.

Opublikowano

Nie no Grigori, sprawiedliwości musi stać się za dość: RPG z dużym światem to jednak naprawdę co innego niż oskryptowana gra action-adventure. A i z tą industrialnością w ME2 nie jest tak źle - każdy etap jest inny i bogaty w szczegóły oraz detale. Oczywiście, otoczenie nie jest najmocniejszą stroną (gorzej niż w pierwszym Uncharted) ale bez wątpienia: ME2 jest najpiękniejszym RPG ever, na głowę bijącym Demon Soul.

Edytowane przez Mr. Blue

Opublikowano

Dlaczego się do mojego imienia doczepiliście hehe ? A tak w temacie to miałem i Xboxa 360 i Ps3 lecz X pudła się pozbyłem . Chyba o czymś świadczy :D . Dla mnie gry na Ps3 wydają się ciekawsze i ładniejsze , a mój imiennik po tym co można znaleźć w sieci mnie też nie powala. ME2 mnie nie powalił graficznie a U2 już tak , i to tak że do dziś bolą mnie oczy :) Ps3 jest mocniejszą konsolą czy się chce czy nie każdy to wie , tyle że trudniej tą moc jest wyciągnąć (kiedyś) .

Edytowane przez ALIEN_ALIEN

Opublikowano

A czy o czymś świadczy to, że pozbyłem się PS3?

:ninja:

PS. Sprawdź w słowniku znaczenie słówka "bynajmniej".

Edytowane przez jarken

Opublikowano

miałem i Xboxa 360 i Ps3 lecz X pudła się pozbyłem . Chyba o czymś świadczy :D

jesteś 20 letnim fanem madonny więc to akurat o niczym nie świadczy :potter:

Opublikowano

Ja wiem że lubicie hejty i tak dalej, ale jego wpisy o Crashu w kompedium są najlepszymi wpisami w ogóle.

Opublikowano

no panowie, albo w tą albo w tą. Albo hejtujecie Aliena albo bijecie się na większą ilość pikselków na ekranie, to nie pieprzenie.

Opublikowano

Ja mam nadzieje, że donsterydo będzie się równie dobrze bawił podziwiając te 4xAA w Alanie, co ja pomykając sobie po żywych środowiskach w GoW3. xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.