Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Jak ktoś kupił Wii, a później ma pretensje, że nie wychodzą tam takie gry jak na PS360 to sam jest sobie winien. Wii to ściśle określony segment casual/party + Nina brand. Nikt nie powiedział, że wszystkie konsole na rynku muszą mieć ten sam target, zresztą Sony i Microsoft wystarczająco wypełniają segment klasycznych gier, konkurencja jest dobra, ale co za dużo to nie zdrowo. Moim zdaniem obecnie na rynku konsol stacjonarnych mamy obecnie idealny rozkład sił, taki który nie sprawi, że któraś z konsol przedwcześnie "padnie".

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Dzięki ostrej konkurencji Sony i Microsoftu i na X360 i na PS3 mamy po prostu masakryczną ilośc świetnych gier. Jedna konsola hd jest spokojnie wystarczająca i jeżeli ktoś nie choruje jednocześnie na Wipeouta i Gears of War to będzie zadowolony. A dla entuzjastów i fanów Nintendo - Wii. Proste. To pierwsza generacja konsol wyglądająca w ten sposób. W poprzednich był sprzęt "obowiązkowy" i dopiero potem, jak ktoś chciał, mógł coś dokupic (Mega Drive, czy inne wynalazki typu Jaguar do SNESa; N64, czy Sat do PSXa; czy w końcu GCN i Xbox do PS2). Moim zdaniem obecna sytuacja jest idealna

Opublikowano

ale dla kogo idealna?

Mnie się nie uśmiecha kupować 3 konsol, bo każda ma swoje atuty.

Wolałbym dominację jednej z konsol - wtedy wybór byłby prosty :turned:

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano

Czym się kończy dominacja jednej konsoli (firmy) widzieliśmy już dwa razy (NES/SNES, PSX/PS2). O wiele lepiej jest jak jest. Brakuje Ci gier na X360?

Opublikowano

Monopol nigdy nie jest dobrym zjawiskiem. Wyrownana konkurencja gwarantuje postep.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Gdybyście widzieli Red Steel 2. :potter:

Opublikowano

Konsola Wii to dobry produkt, hmmm niby taka popierdółka ale no more heroes czy inne gierki są MEGA!

Ja raczej bym chciał konsole segi na obecną generację. Bądź dreamcast z odświeżonym dizajnem i nowszym napędem ( DVD )

Właśnie do gier Arcade

VF5R / Jet Set Radio oraz całej reszty segowatych tyt.

Głównie do gier w Cell Shading.

Opublikowano

Tex, Red Steel 2 jest aż tak dobry? Grałeś już?

Opublikowano

Tex, Red Steel 2 jest aż tak dobry? Grałeś już?

Krótko, z 2 godziny. To wystarczyło, żebym sobie nadwyrężył jakieś ścięgno w ręce. Nie chcę jakiegoś niepotrzebnego hype robić na tą grę, bo się okaże że inni ją zjadą i pozostanę całkiem sam, ale gieruna strasznie wciąga i jest cholernie dobra. Na pewno nie jest to drugi The Conduit. Coś czuję w mięśniach, że niebawem będzie to gra-argument za Wii.

Opublikowano

Motion Plus masz?

Opublikowano

Bez M+ gra nawet nie ruszy ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

PS3 się przecież nie psuje, bullshit!

Ponadto PS3 jest kombajnem multimedialnym, służy do oglądania filmów na BD, sluchania muzyki, przeglądania zdjęć i stron WWW, nie do grania - co pokazują wyniki sprzedaży gier (amerykańscy posiadacze PS3 nie uznają Bio2?), to chyba oczywiste, że jest używane znacznie mniej niż prawdziwa konsola do grania - X360.

Poza tym, pierwsze modele Xboxa były strasznie ujowe, co do tego nikt nie ma wątpliwości. Trochę mało miarodajne (chociaż dla Sonybojów jest bardzo miarodajne) jest ocenianie ogólnej awaryjności/bezawaryjności, biorąc pod uwagę szroty z 2006 roku.

Jeśli awaryjność konsol z 2006 sięgała ~ 80%, a np. w 2007 ~ 40% i w 2008 ~ 20%, to IMO dziwnie jest pisać że konsola ma poziom awaryjności ~ 45% licząc ogólną średnią arytmetyczną. Nie chodzi mi tutaj konkretnie o tą sondę.

Chociaż wiem, że taki ogólny wizerunek awaryjnej konsoli zostaje do końca jej żywotów.

Pogadajmy od GoW3...

jak przejdę to pogadamy :)

Opublikowano

PS3 jest przede wszystkim do grania - do tego została stworzona, i w tej w kwestii ma największy support ze strony SONY, bo przecież nie pakowali by grubych milionów w exy, tylko po to żeby były co nie?, a że spece zaaplikowali w niej wiele innych rzeczy, to nie znaczy, że nie ma sensu na niej grać. Wręcz przeciwnie, plejstacja oferuje sporo wyśmienitych tytułów nie ustępując w tej kwestii ani Wii ani X0 + ma wiele innych zalet.

Spokojnie za PS3 też ciągnie się wizerunek konsoli - drogiej i bez fajnych gier, bo przecież służy jedynie do oglądania filmów BD.

Opublikowano

Wiesz te stwierdzenie, że PS3 służy głównie do oglądania filmów, utarło się przez to, że ziomki , którzy nie mają PS3 i widzą gry z taką grafą jak U2, GOW3, HR czy KZ2 to myślą, że ktoś ogląda sobie film, bo tak żadna gra nie może wygldać :):)

Ot całą filozofia

Opublikowano

myślałem, że przejście tych gier trwa tyle co film na DVD BD i ma się na niego podobny wpływ co przy oglądaniu, ups pojechałem po Crap Hejnie?

Opublikowano

PS3 się przecież nie psuje, bullshit!

Ponadto PS3 jest kombajnem multimedialnym, służy do oglądania filmów na BD, sluchania muzyki, przeglądania zdjęć i stron WWW, nie do grania - co pokazują wyniki sprzedaży gier (amerykańscy posiadacze PS3 nie uznają Bio2?), to chyba oczywiste, że jest używane znacznie mniej niż prawdziwa konsola do grania - X360.

Poza tym, pierwsze modele Xboxa były strasznie ujowe, co do tego nikt nie ma wątpliwości. Trochę mało miarodajne (chociaż dla Sonybojów jest bardzo miarodajne) jest ocenianie ogólnej awaryjności/bezawaryjności, biorąc pod uwagę szroty z 2006 roku.

Jeśli awaryjność konsol z 2006 sięgała ~ 80%, a np. w 2007 ~ 40% i w 2008 ~ 20%, to IMO dziwnie jest pisać że konsola ma poziom awaryjności ~ 45% licząc ogólną średnią arytmetyczną. Nie chodzi mi tutaj konkretnie o tą sondę.

Chociaż wiem, że taki ogólny wizerunek awaryjnej konsoli zostaje do końca jej żywotów.

Pogadajmy od GoW3...

jak przejdę to pogadamy :)

dokładnie, jedynie jak ktoś pisze że ps3 to kombajn multimedialny to :lol: Kombajn multimedialny to był pierwszy przerobiony xbox.

Ps3 w porównaniu do x360 odpala filmy na BR i posiada kaleczną przeglądarkę internetową, to wszystko, tego nie można nazwać kombajnem, mało tego niektóre filmy a formatach AVI/WMV nie odpalają mi na ps3 zaś na x360 bez problemu.

Co do awaryjności 100% racji, tak to wygląda i widmo najbardziej awaryjnej konsoli już pozostanie na x360 do końca, mimo że jaspery sprawują się znakomicie, firma która zajmuje się gwarancją x360 podała awaryjność na poziomie 2-4%, kolejnym potwierdzeniem niskiej awaryjności są działy na PE z problemami ps3 i x360,(lub forum xboxa) w dziale x360 już dawno nic się nie dzieje zaś w ps3 co chwile jakiś problem.

A jakieś ankiety wśród użytkowników to śmiech na sali, gdzie połowa pewnie odpowiedziała że padł im x360 mimo tego że go nie posiadali :)

Opublikowano

Statystycznie to jesteś w 1/3 Chińczykiem i masz 1.89 nogi. Cyferkami i ankietami można wszystko udowodnic. Pierwsze wrażenia i przekrojowe fakty mają się nijak do rzeczywistości: nowe Xboxy nie są awaryjne.

Opublikowano

Pięknie odwróciłeś kota ogonem...

Pisałem wcześniej o tym, że wersje z 2005/2006 roku to badziewie, jeśli ktoś oddawał na gwarancje 3-4 razy 360 w 2006 roku, to nie znaczy że dziś 360 są awaryjne.

Ja mam inne pytanie, ile jest osób posiadające kilka zepsutych/oddawanych na gwarancje Xboxów 360 wyprodukowanych w 2009r?

Opublikowano

Po pierwsze: nigdy nic nie mówiłem o awaryjności PS3. Nie wypowiadam się na temat sprzętów, których nie posiadam.

Po drugie: ile osób naprawiało PS3 za własną kasę, a ile X360? Ilu z tych kolejnych właścicieli X360 kupiło kolejną konsolę, bo stara była zbyt droga do naprawy? Piratów pomijam z oczywistych względów. Ja mam drugiego Xboxa, pierwszy psuł się trzy razy i trzy razy wysyłałem. Dostałem nowego niecały rok temu. Ile mnie to kosztowało? Zero zł. Jeszcze dostałem pada, grę, zdrapki na Live.

Po trzecie: jeżeli kupujesz X360 to jakie dla Ciebie ma znaczenie awaryjnośc poprzednich modeli, skoro nowe są bezawaryjne? No i nie zapominaj o trzyletniej gwarancji door-to-door.

Naprawdę, jeżeli ktoś nie kupuje X360 tylko dlatego, że boi się awaryjności - jest idiotą. Coś jeszcze?

Opublikowano

Amen! :thumbsup:

Jeszcze bardzo znaczące różnice pomiędzy x360 a ps3 czyli:

- 360 jest o rok dłużej na rynku czyli więcej starych konsol

- ile z tych padniętych konsol to xboxy katowane kilogramami verbatimów ?

- jasper jest rok dłużej na rynku od ps3 slim

Wyniki ankiety są wypełniane przez fanboyów dla fanboyów którzy się nimi posługują.

Polecam tematy awaryjności w działach ps3 i x360 lub na forum x360 temat z jasperem który ma 1.5 roku i 40stron liczba padniętych jasperów wynosi 0 co jakiś czas jakiś koleś się pyta czy ktoś widział padniętego jaspera i zawsze pada odpowiedź - nie.

Spoko, rozumiem że fanboye ps3 dalej żyją czasami z 2006/2007 :potter: ale role się odwróciły i nie zapominajmy o bardzo dobrej 3 letniej gwarancji na kloca.

Opublikowano

Co prawda widziałem tylko filmiki i grałem w wersje demonstracyjne obu tytułów, więc proszę się nie spinać :rolleyes:

Jeśli chodzi o mnie to, U2 bije na głowę GOW3 pod każdym względem.

Graficznie, gameplayowo, designowo, gameplayowo, fabularnie (to akurat stwierdzam po oczytaniu recenzji)

Krótko ode mnie:

Lubię GOWa (przeszedłem wersje na PSP i PS2) nie jestem hejterem, ale ogólnie większe wrażenie zrobił na mnie Uncharted 2 niż GOW3 - pewnie za sprawą delikatnej odtwórczości.

Więc odpowiadając na twoje pytanie:

Ja bym jednak wolał pogadać teraz o GoW3 U2. To co, kto żyje w świecie iluzji, i sądzi że ta gra poszłaby na xboxie? ;] *

Nie, 360 nie uciągnie Uncharted 2, uciągnie za to podobnie wyglądającego Alana Wakea.

Jednak zdanie te mogę zmienić (po pełnym przejściu GOW3) :rolleyes:

Opublikowano

@grigori - jak taki fanboy jak ty został moderatorem ? serio, ciekawi mnie ta zagadka PE, napiszę ci czemu nie polecam gow3 a ty napiszesz jak dostałeś robotę moderatora ? Ten ,,niepolecany gow3'' ci pewnie spać nie daje po nocach... : )

Oczywiście u ciebie jak zwykle 0 argumentów tylko Ty i Ty nie macie racji bo ja mam, standard.

Podałem ładnie trzy wypunktowane przykłady x360 które trzeba brać pod uwagę oraz tematy do poczytania na dwóch forach. Ty niestety nic konkretnego nie napisałeś i trzymasz się wyników ankiety z dupy wziętych.

Sorry Grigori ale to tak, jak ja bym się trzymał czasów ps3 2006/2007 i braku gier oraz kulejącego PSN, było minęło tak samo z awaryjnością x360.

A jak czytam o wypasie graficznym gow3 to nie wiem czy się śmiać czy płakać, U2 jak najbardziej ale nie gow3 w życiu!

X360 nie pociągnie U2, ps3 nie pociągnie AW,tyle w temacie, zobaczymy jak będzie wyglądał Crysis 2 i Rage na obu konsolach.

Z innej beczki co sądzicie o zabieraniu ps3 jej wypasów przez Sony ? pierw emulacja ps2, później czytnik kart/porty USB, teraz linux ?

Opublikowano

Ja na prawdę nie wiem gdzie ten Alan jest na takim poziomie jak U2, ale do tej opinii jeszcze wrócę kiedy ta gra wyjedzie, bo opieranie jej na niewyraźnych kadrach które ostatnio ktoś wrzucił do tematu gry przekracza wszelkie kryteria śmieszności.

No IGN to patalachy, bzdury o grafice w Alanie pisza.

u made my day :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.