Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Cwaniak, ma 2 konsole :whistling:

Z innej beczki co sądzicie o zabieraniu ps3 jej wypasów przez Sony ? pierw emulacja ps2, później czytnik kart/porty USB, teraz linux ?

Jeśli zabierając głupoty (czytnik kart, porty USB, kompatybilność PS2) obiżają cene - to jestem na TAK, jeśli ucinają sobie ciekawe opcje software'owe, tylko dlatego, że jakiś niby haker straszy CFW to ograrnia mnie śmiech.

Opublikowano

Ja na prawdę nie wiem gdzie ten Alan jest na takim poziomie jak U2, ale do tej opinii jeszcze wrócę kiedy ta gra wyjedzie, bo opieranie jej na niewyraźnych kadrach które ostatnio ktoś wrzucił do tematu gry przekracza wszelkie kryteria śmieszności.

Podobnie jak kryteria śmieszności przekracza stwierdzenie, że X360 nie uciągnie (bądź uciągnie) taką grę jak God of War 3.

Opublikowano

Cwaniak, ma 2 konsole :whistling:

:blink: Nie widzę związku ze sprawą.

Powiedz to Albertowi ;p

Psyko: nie wiem co IGN pisał, ale ja bym wolał się przekonać na własne oczy, nie wiem jak Ty...

Psyko woli filmiki oraz tekst pisany niż przekonać się na własne oczy.

Vide HR :whistling:

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Grigori, jeszcze mi powiedz co jest nielegalnego w korzystaniu w Polsce z Xbox Live

Opublikowano

Że jest niezgodne z licencją Microsoftu? Podobnie jak pożyczanie gier kolegom, zrywanie plomb gwarancyjnych i dziesiątki rzeczy, które robimy... w 99% nieświadomie. Kłamanie Microsoftowi przy zakładaniu konta Live jest jak kłamanie jakiejś lasce, że nie mamy czasu dla niej bo coś tam. Stwierdzenie "nielegalne" nie jest złym słowem. Jest wprowadzaniem w błąd, zastraszaniem, grożeniem.

Opublikowano

A czy ja mówię, że sytuacja Live w Polsce jest dobra? Oczywiście, że nie jest. Ale nie popadaj też w drugą skrajnośc pisząc o nielegalnych działaniach graczy, bo to bzdury i kłamstwa. Kombinowac nie trzeba, przecież już się nie podaje adresu do założenia konta na Live tylko sam kraj. Ciekawe na ile krajów Ty masz konta na PSN, żeby miec lepszy dostęp do contentu? Hipokryta, hm? Skala piractwa nie ma nic wspólnego z polskim Live, winna jest czysta ekonomia (no nie opłaca się po prostu i tyle, ale ładniej w mediach brzmi, że to piractwo). Jeżeli chodzi o zlikwidowanie w PS3 Linuxa to mi to lata zupełnie, ale patrząc perspektywicznie to bardzo dobry ruch Sony.

Opublikowano

Z HR to inna sprawa, mam go w pogardzie, bo juz Fahrenheit odrzucil mnie strasznie, a tenze ponoc w wielu aspektach przewyzsza przehypowane HR.

Jezeli jeden z najwiekszych serwisow twierdzi, ze w kwestii oprawy AW = HR, to czemu mam nie wierzyc i szukac marketingowej teorii spiskowej.

Opublikowano

No IMO, Ale to rozkminiaja pewnie ludzie, ktorzy siedza w technikaliach, a nie sfrustrowani fanboje.

Opublikowano

No ale co do grafiki to Grigori ma rację w HR.

Więc jeżeli Alane jest na takim samym poziomie graficznym co HR. To jest gorszy od U2 i GoW3.

To nie są moje słowa/moje imo tylko to co pisał IGN według Psyko ;].

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Popapralo sie, mialo byc AW = U2.

Opublikowano

Mi chodzi o to, ze wedlug IGN graficznie AW = U2. Z HR mi sie pomieszalo, bo po wczorajszej libacji sie bardzo zle czuje. Nie stresuj sie misku :thumbsup:

Opublikowano

Jeszcze niech ktoś mi wytłumaczy w jaki sposób porównali graficznie tak totalnie różne pod względem designu gry? Rozumiem porównac Forzę do Gran Turismo, ale Alana do Uncharted? Geez

Opublikowano

Mozna technicznie, tekstury, efekty, odeirtlenie, animacja itd.

Opublikowano

Jeszcze niech ktoś mi wytłumaczy w jaki sposób porównali graficznie tak totalnie różne pod względem designu gry? Rozumiem porównac Forzę do Gran Turismo, ale Alana do Uncharted? Geez

Pewnie po roślinności ;]

A tak na poważnie to chciałbym żeby AW (choć wątpię) był tak piękny jak U2 czy nawet piękniejszy.

Bo to by dało motywację itd. itd. do przeskoczenie barierki. A pamiętajcie U3 pewnie się już powoli-powoli robi ;p

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

A i do Grigoriego, to ty mi namieszales z tym HR i AW! Sam spadaj.

Opublikowano

@Grigori, ja mialem 2 x360 (tylko i wylacznie dla tego ze pierwszy padl mi w momencie jak "strzelily korki" a box nie byl podlaczony przez listwe) nastepny dziala bez zarzutu - natomiast jesli chodzi o Sony to teraz leci 3cia PS3-ka (fakt ze zadna sama nie zdechla ale tylko dlatego ze jak pojawialy sie pierwsze problemy szedlem do sklepu HMV i mowilem ze mi sie wiesza a jeszcze nie minal rok, tudziez gubi syngal HDMI etc etc. to raz wymienili sami a raz sprzedalem sam:)) teraz mam 3cia i znowu powoli sie zaczynaja cyrki (gubienie HDMI obrazu, zawieszanie gry/czata i pomaga tylko twardy reset) - z klockiem nie bylo tyle problemow, malo tego reklamacja door2door tydzien czasu dostalem zdrapke i naprawiona konsole. Jak patrze jak wyglada to na konkurencjnej konsoli to juz nie jest to za ciekawie. Niestety etykietka awaryjnosci przylegla do x360 i raczej do nowej generacji nic juz tego nie zmieni. Jedyne co sie moze zmienic to to ze Sony zalapie taka sama latke:)

Opublikowano

Tak nawiasem mówiąc mamy chyba najpotężniejszą pierwszą połowę roku w historii! Liczba hitów przekracza wszelkie granice przyzwoitości :) Mass Effect 2, God of War 3, Heavy Rain, Bad Company 2, Bioshock 2, Bayonetta, Final Fantasy XIII, Darksiders, Silent Hill na Wii... A przecież jeszcze czeka nas Red Steel 2, No More Heroes 2, Splinter Cell, Alan Wake, Red Dead Redemption, no i, oczywiście, Gra Roku 2010 - Super Mario Galaxy 2! O czymś zapomniałem? Masakra, skąd kasa i czas? ;]

Opublikowano
No napisz, napisz wreszcie, a nie jakieś smuty opowiadasz i zazdrosny jak dziecko o moje stanowisko jesteś. Nie o tym jest ten temat i ta dyskusja.

Psyko: nie wiem co IGN pisał, ale ja bym wolał się przekonać na własne oczy, nie wiem jak Ty...

Jeśli idzie o kastrowanie PS3, to tutaj twardo stoję na stanowisku, że to żałosne. Dobra, te USB/czytnik może specjalnie potrzebne nie były, ale nie wiem po co było je w ogóle umieszczać w pierwszym modelu. Brak wstecznej kompatybilności to fail bezapelacyjny, ale tutaj przynajmniej wychodzi, że aż tacy głupi marketingowcy tam nie pracują i wiedzą, że sobie zarobią na tych odświeżonych Collection różnych gier. Ja im jednak sakwy napełniać nie będę.

Natomiast co do Linuxa, to hmm... współczuje ludziom, którzy z tego funkcji korzystali, ale była to garstka osób. Jeśli dzięki temu powstrzymane zostanie na kolejne długie lata piractwo, to jest jedyny słuszny krok.

hmmm a czemu ja mam być zazdrosny ? robota moderatora to syzyfowa praca której nie chciał bym doświadczyć, ja tylko się czepiam że moderatorem została osoba które bierze czynnie udział w wojnach konsolowych i trzyma jedną stronę konfliktu, jeszcze chwila i taki feisar zostanie modem.

Coś pisałeś o ludziach którzy mają po 3x ps3 to kumpel będzie miał już niebawem trzecie ps3, więc jest tak samo. Inny kumpel kupił 2tyg slima i już na dzieńdobry ma zwalony napęd.

Żeby nie było tak słodko to sam mam drugiego x360, mój xenon padł rok temu.

Co do opinii o gow3 to nie odpisałeś, więc jej tu nie daje , ba! jej nie chciałem dać nawet do tematu gow3 bo wiem że kilka osób by dostało zawału i żyłka by pękła ze wściekłości...

@psyko - z tym IGN to już ci pisałem że przesadzasz, oni dali H.ODST 9 za grafikę, gra wychodzi za 1.5 miecha i wtedy się przekonamy jaki wypas, z drugiej strony porównanie do kolorowego maksymalnie liniowego i zróżnicowanego w terenie U2 może być krzywdzące, AW to taka lekko sandboxowa gra bardziej wyprana z kolorów.

@albert - na to wygląda a i druga połowa 2010 wgniata w fotel.

Opublikowano

Albert chyba nowy Fallout zapowiedziany na jesien/zima 2010

Grigori tez moja pierwsza mysl to kabel (mam dwa) pozniej myslalem ze to TV ale na drugim dzialo sie to samo:) zycie, moze mialem takiego pecha - prawda jednak jest taka ze Infamous GoW3 i Uncharted1/2 wynagrodzilo mi wku**wieni jakie mialem z wyzej wymienionego powodu. Jednak nie bede ukrywal ze nastepna generacje konsol jak wiekszosc z nas chce miec normlana gdzie awaria bedzie na naprawde niskim poziomie.

Opublikowano

Jesień/zima to nie pierwsza połowa roku 2010 chyba :thumbsup:

Opublikowano

Grigori, przecież to oczywiste. Rewelacyjnie oceniana, piękna gra na konsole, której nie posiadamy? To MUSI byc crap!!!!!!!!111111oneoneone

Opublikowano

Akurat GOW3 to IMO jedna z lepszych gier w historii ale moge zrozumiec tatuska w koncu dla mnie taki Fallout 3 to porazka w historii RPG i totalny gniot.

Opublikowano

@g -prześladowany ? o_0 o czym ty piszesz, przestań błaznować...na dziś kończę z tobą rozmowę i bez bonusu w postaci opinii o gow3, wiem wiem będzie kolejna nocka z koszmarami ,,czemu bd nie poleca gow3?!''

ps. dowiedzieliśmy ? a w czyim imieniu piszesz ? bo widzę że tylko ciebie tak kręci moja opinia gow3.

@danieslki - no mniej więcej tak :)

@slupek - to były moje pierwsze opinie na początku gdy byłem podjarany gow

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Grigori, przecież to oczywiste. Rewelacyjnie oceniana, piękna gra na konsole, której nie posiadamy? To MUSI byc crap!!!!!!!!111111oneoneone

No to sobie Albercie przekichałeś u daddiego. ;]

Bo on miał, grał, skończył GoW3.

Mało tego niektóre jego posty mówiły, że mu się podoba ;p

Próżno było w jego postach szukać treści które mówią, że nie poleca GoW3.

Tak btw ja też bym chciał usłyszeć czemu GoW3 to gra nie warta polecenia.

O ile HR jeszcze zrozumie (powiedzmy) to GoW3 nie mogę ;]. To znaczy ciężko mi to zrozumieć.

Edytowane przez SłupekPL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.