Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

ps. dowiedzieliśmy ? a w czyim imieniu piszesz ? bo widzę że tylko ciebie tak kręci moja opinia gow3.

Ja również jestem ciekaw, co Ciebie tak bardzo w GoW III odrzuciło ;)

Jako, że do tej gry można mieć zarzuty odnośnie fabuły, a szczególnie zakończenia - to zrozumiem. Natomiast reszta? Jak każda gra ma drobne błędy, ale ogólny zarys techniczny tej gry jest bardzo wysoki. Pod względem technicznym tylko U2 stawiam wyżej, ale to moje zdanie.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

a czemu odrzuciło ? to że komuś gry nie poleciłem nie musi oznaczac że gra = crap czy czymś co mnie bardzo odrzuciło (odrzucił mnie np: F3 czy FC2).

@G - co ty z tym prześladowaniem ? ktoś ciebie prześladuje? nam to możesz powiedzieć, możemy to powstrzymać!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ot, kolejny argument potwierdzający, że PS3 jest mocniejsze od X360. Sam szef studia był zgodny z tym, że wykorzystanie mocy PS3 nie leży w samym sprzęcie, ale też w umiejętnościach koderskich. Heh, a ktoś kiedyś się nie wykłócał, że PS3 nie pociągnęło by pierwszego Crysis?

Opublikowano

Gears of War 3! Dziekuje, koniec imprezy.

Opublikowano

Jakie CGI? Przeciez widac, ze to na silniku...

Opublikowano

Nie jestem w stanie tego potiwerdzic, ale tak to wyglada, jakby to mialo byc computer generated, to na bank walneli by cos niewiarygodnego. Zreszta cliffy w wywiadzie dla IGN powiedzial, ze z GoWem 3 chce zagaranac korone najladniejszej gry. Ma technologie, ogromne srodki, doswiadczony team, mysle ze mu sie uda.

Opublikowano

Crysis to inna bajka, znowu dostanie sie benchmarka, ktory jest nudny i niegrywalny. No przynajmniej jest taka szansa ;]

Opublikowano

Gram sobie teraz w Killzone 2 i, szczerze mówiąc, grafika nie robi na mnie dobrego wrażenia. Szaroburo, designowo tak sobie. Natomiast Uncharted (na razie jedynka) i Ratchet: ToD mnie po prostu zniszczyły! Rewelacja! Ale ogólnie PS3 nie zrobiło na mnie wrażenia sprzętu bardziej zaawansowanego pod względem graficznym. Jasne, Uncharted, Ratchet, God of War 3 miażdżą. Ale w nie mniejszym stopniu miażdży Mass Effect 2, Gearsy. Przyczepiłbym się do PS3 pod innymi względami. Krytykowanie shitowego pada sobie już daruję. Ale totalny brak intuicyjności interface`u nie. Wszystko to jest poustawiane jak najgorzej tylko się da. Ręcznie trzeba wybrać rozdzielczość, źródło dźwięku, nawet jego rodzaj. Jakieś filtry, ustawienia, rgb full i inne rzeczy. Bezsens. Nawet samowyłączanie pada jest domyślnie wyłączone. Szczytem wszystkiego jest kupowanie rzeczy na PSN za pomocą karty. Wklepiesz kartę raz, a potem kupujesz jak leci, bez żadnego potwierdzenia, ani nic. Ten trzycyfrowy kod zabezpieczający karty powinno się wklepywać za każdym razem! Wyobrażam sobie sytuację, w której mój mały kuzyn przyjeżdża, wchodzi na PSN i przypadkowo robi zakupy za kilkaset złotych :o Masakra! Ja tak przez przypadek kupiłem FF VII (jak chce ktoś slota to niech pisze, mogę sprezentować wybranym osobom). Jeszcze gorszy jest Store. Nie można sobie zobaczyć jakie gry mają demka, jakie tylko dodatki itp. Eh... Sony musi się jeszcze dużo nauczyć w kwestii budowania przejrzystego interface`u. Na X360, nawet na Wii wygląda to i działa o wiele lepiej

Opublikowano

Nie znam się na technikaliach, więc oceniam głównie design.

Na X360 ktoś może Ci przypadkowo co najwyżej wydac wszystkie MS Points. Ileż tego może byc? 5000? To wtedy jakieś 150 zł. Potem koniec. A na PSN można wydać kilkaset złotych bez problemu i szybciutko. To chyba najpoważniejszy mój zarzut wobec PS3. Najważniejsze, że gry rządzą :)

Opublikowano

Zdradziles Greg ;]

Tez planuje PS3 kupic, jest szansa, ze do swiat mozna bedzie Slimke za ok 1000 zl wyrwac, szykuja sie jakies obnizki. Konsola zapewne nie odtwarza .mkv?

Opublikowano

E tam, zdradziłem :) Docelowo chciałem posiadać wszystkie next geny, więc kwestią czasu było kupno PS3. MKV odtwarza, nawet z napisami :) Tylko taki programik musisz mieć na PC i możesz streamować .mkv prosto z kompa. Pod tym względem PS3 rządzi.

Grigori, no to już słyszałeś. Kupiłem przypadkowo FFVII.

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Czyli z pendrive'a lipa z odtwarzaniem .mkv, trzeba przerabiac pliki na te supportowane?

Opublikowano

Tak. Ale przecież streamowanie jest wygodniejsze

Opublikowano

Nie wiem, czemu obarczasz Sony za to, że sam nie potrafisz się posługiwać PSN i nie patrzysz co kupujesz. IMO jest dobrze jak jest, uj by mnie strzelał gdybym za każdym razem musiał wpisywać kodzik.

Nie rozumiem też zastrzeżeń odnośnie interfejsu. IMO jest dużo wygodniejszy niż ten Xboxowy, bo można się wszędzie szybciej dostać. Poza tym mi PS3 wszystko samo ustawiło, a potem tylko naniosłem poprawki jeżeli uznałem je za konieczne. Żadnych źródeł sygnału, audio ani nic nie musiałem podawać.

Pad jest jaki jest. Za czasów PS2 był ideałem, teraz jest shitem... Kwestia gustu. Mi tylko triggery (L2 i R2) nie pasują. Poza tym jest ok.

A odnośnie miażdżenia graficznego to też nie przesadzajmy. Nie wiem, gdzie ty widzisz tę miazgę w ME2. IMO poza twarzami ta gra wygląda naprawdę normalnie. Za to GoW3 to inna skala.

Poza tym teraz jak sobie już ograłem kilka tytułów na Xa to nie podoba mi się to, że większość głośnych gier jest robiona na Unreal Engine, przez co wszystkie wyglądają bardzo podobnie.

Opublikowano

No ok, apropo streamowania, moze zapytam tu:

Sytuacja ma sie tak, net jest puszczony do kompa i konsoli przez router ADSL. W takim ukladzie, moge streamowac z kompa pliki video przez 360 na ekran LCD. Musze miec jakiegos specjalnego Windows Media Playera? Chce sobie ogladac filmy w HD bez podlaczania kompa do TV. System to Vista SP2. Da rade? Mozna streamowac wszystkie formaty video?

Opublikowano

Zapisujesz plik z formacie niby BD Video (konwersja trwa ok. minutę). Film mkv odtwarza sie wtedy właśnie jak film na BluRay.

Opublikowano

Tak pytam Grigori, bo w stosownym dziale nikt nie odpowiedzial. Ale PS3 jako odtwarzacz multimedialny, to chyba rozsadny wybor? Mozna filmy na HDD zrzucac?

Opublikowano

Estel, faktycznie, wpisywanie trzycyfrowego kodu przy zakupach na PSN byłoby tragedią, przy której "strzelanie przez uja" to pikuś.

U mnie musiałem wszystko ręcznie ustawiać. Podłączałem PS3 przez HDMI do amplitunera, dźwięk przez kabel optyczny. Wybierałem wszystko ręcznie, nawet amplituner musiałem ręcznie poustawiać, bo nie działał dźwięk (X360, Wii, a nawet dekoderek z kablówki automatycznie ampli sam poustawiał, z PS3 nie dał rady).

Gdzie ja widzę miazgę w ME2? Wszędzie. Gra wygląda fenomenalnie!

Opublikowano

@Albert

Widzisz, ty masz jakiś high-endowy sprzęt - amplitunery, wzmacniacze, (pipi)ze. Ja podłączyłem konsolę do telewizora, założyłem słuchawki i działa ;)

Odnośnie ME, no to nie wiem. Gearsy, Conviction, ME2 wszystko wygląda tak samo. Jest to wysoka półka, ale nie najwyższa.

Opublikowano

Tak jak mówię, nie znam się na graficznych technikaliach dlatego oceniam przede wszystkim design. Więc według mnie Gearsy nie wyglądają tak samo jak Mass Effect :)

A odnośnie tego sprzętu, już pisałem: wszystkie sprzęty ustawiły się same, PS3 nie

Opublikowano

Czyli z pendrive'a lipa z odtwarzaniem .mkv, trzeba przerabiac pliki na te supportowane?

Z tego co pamiętam, to przerabianie pliku mkv zajmowało dosłownie 2 minuty (wraz z wbudowaniem napisów). Później bez problemów możesz wrzucić na pendrive'a i oglądnąć na PS3.

Opublikowano

Heh no ale od kiedy konfiguracja ręczna jest minusem czy czymś złym ;]

Ja i tak zawsze konfiguruje wszystko ręcznie. Choćby wspomniany przez Ciebie dekoder od kablówki, również automatycznie mi się ustawił. A i tak sam potem grzebałem w opcjach, w ustawieniach. Nigdy nie polegam na automatycznych ustawieniach. Nigdy.

No ja miałem zgoła odmienne wrażenia jak kupiłem PS3 ;p. Xbox poszedł w odstawkę w sumie aż po dzień dzisiejszy heh. Do tego stopnia, że chciałem go sprzedać ale The Ballad of Gay Tony i świadomość Girsów trzecich mnie powstrzymywała od tego. Od sprzedaży.

A pierwszy gry jakie odpaliłem K2 czy Uncharted to oszalałem ;] (mgs4 to nie dotyczyło). Już pomijam same aspekty tych gier tylko mówię o samej grafice. Tutaj zgodzę się z Estelem przez to, że większość gier na Xbox-a jest robiona na UE przez to wyglądają "podobnie". Co niekoniecznie jest zaletą.

Jeszcze wracając do rozmowy o Girsach trzecich. Bardzo bym chciał ale nie wierzę, że ten trailer był robiony na silniku gry. CGI jak w mordę strzelił. Nie wierzę, że tak wygląda a nawet wyglądać będzie G o W 3. Za wysokie progi jak na obecne konsole.....chyba.

Choć chciałbym się mylić.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Albert, ja wiem że pierwsze wrażenie jest ważne, ale tak to już jest ze sprzętem elektronicznym, że nie wszystko jest automatycznie ze sobą kompatybilne. Chyba nie będziesz wiecznie dokonywał ocen systemu przez ten pryzmat, prawda?

No jasne, że nie. Tylko, że Sony straciło przez takie pierdoły pozycję lidera. Rynek się zmienił, a ich sprzęt jest nieprzyjazny dla użytkownika. Dla mnie, gracza z ponad 20letnim stażem, liczy się to, że po poustawianiu wszystkie, poczytaniu FAQów, porad i rad mogę sobie pograć w Uncharted i pooglądać filmy w hd przez streaming :)

Opublikowano

No to albo za(pipi)istą, albo falstart ;]

Opublikowano

Gears of War 3! Dziekuje, koniec imprezy.

Ok. Jakakolwiek roznica jest miedzy tym co bylo w GoW2? Po pierwsze to malo co widac, a po drugie to przy uncharted, god of war3 to zadnego wrazenia nie robi. Przy Gow1 waliłem, Gow2 - kupilem w premiere, bo zapowiedzi robily wrazenie. Do dzis pamietam jak zapowiadali setki przeciwnikow, a okazalo sie, ze to tylko jeden level i przeciwnikow widac w odleglosci kilometra. Wyszedl po prostu zwykly mission pack i do tego slaby. Gra po za grafika niewiele oferuje. Teraz nawet sie nie napalam, zobaczymy co z tego wyjdzie. Rozmachem i jakoscia wykonania, nie sadze ze dorowna tytulom wymienionym wyzej.

Albert jak mozesz narzekac na kupowanie w PSstore majac X360? ;P Dla mnie to same zalety, bo nie przychodza do mnie ludzie, ktorzy mi moga cos przypadkiem nakupowac. Tylko z tego powodu przestalem kupowac cokolwiek na marketplace, bo za duzo bylo walenia sie z punktami na allegro, potem i tak sie okazywalo ze na cos brakuje punktow.

Na ps3 wszystko dla mnie jest przejrzyscie poukladane, to wlasnie na Xie (pipi) mozna znalezc. No ale to juz kwestia, tego co kto lubi.

Ostatnio duzo gier wyszlo na Ps3, wiec X poszedl u mnie w odstawke, dzieki temu wiem, ze:

a) Exy na ps3 wygladaja i sa NIEZIEMSKE w porownaniu do Xa, to sa gry dla ktorych warto kupic Ps3.

b) Dual jest (pipi)owy do fpsow i nic nie zastapi pada do Xa

c) Ps3 jest ciche, a x w(pipi)iajco glosny, dowiedzialem sie o tym jak wlaczylem konsole MS po miesiacu.

Obiecalem sobie, ze nie bede pisal w tym temacie, bo w(pipi)iaja mnie wojenki. Dlatego nie odpisuje nikomu, kto nie ma X360 i Ps3, bo sie po prostu nie zna, granie u kolegi to wiadomo co ;]

PS TAK gears of war moze lizac odbyt Uncharted i God of war.

Dziekuje za uwage.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.