Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

PS TAK gears of war moze lizac odbyt Uncharted i God of war.

Zależy co kto lubi.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Dokladnie. W zaden sposob nie chce umniejszac wspanialosci Boga Wojny 3, ale takie Uncharted stylistyka jest IMO kilka klas nizej niz Gearsy, ale to wszystko gusta i gusciki.

Opublikowano

No designem, sposobem przedstawionego swiata, takie okreslenie z kategorii saobie upodobalem ;]

Opublikowano

No, ale o designie to dyskutować nie można, bo to gusta i guściki. Jedni lubią dżunglę, a inni zniszczone bombami miasta. Nie dogodzisz każdemu ;)

Opublikowano

Lubie S-F, ale bez przesady. Uncharted jest w konwencji przygodowo-awanturniczej i mnie to osobiscie nie pasuje, i to nie tylko dlatego ze lubie umiesnionych bydlakow w pancerzach bojowych z fuzjami o wielkosci szyn kolejowych.

Ale rozumiem Grigori, ze tobie jako entuzjascie przeintelektualizowanej fabuly, mas cut-scenek i grubych bossow na wrotkach to pasuje ;]

Opublikowano

Uncharted (jedynka, dwójka czeka na swoją kolej) ma rewelacyjny design! Zaginione, indiańskie miasta, dżungla, ruiny świątyń, nawet nazistowskie bunkry - to wszystko to mistrzostwo świata! Uncharted to dla mnie prawdziwy następca trylogii Indiana Jones, Tomb Raider to przeszłość. Natomiast w kwestii Killzone 2 vs Gears of War 1/2 to ta druga gra zdecydowanie góruje. Gameplayem, dynamiką, postaciami, fabułą. Design w obydwu częściach Gears of War jest świetny, w Killzone 2 średnio mi się to podoba. To już pierwsza część na PS2 miała fajniejsze miejscówki. Nudzę się przy tym Killzone i, szczerze mówiąc, chcę go skończyć jak najszybciej i zabrać się za Ratchety i Uncharted 2.

Opublikowano

Na mnie do tej pory największe wrażenie jeśli chodzi nie wiem o stylistykę, dobrze dobraną paletę barw, klimacik itp. zrobiło ODST (poza misjami w palącym słońcu) :) Możecie się śmiać, ale dla mnie to najładniejsza gra w jaką grałem :)

Opublikowano

Grigori jest, nazywa sie BioShock.

Co do ODST, to gruba przesada, ogolnie ostatnimi czasy Halo wielu u mnie stracilo, zaczalem dostrzegac mankamenty tej gry.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Dokladnie. W zaden sposob nie chce umniejszac wspanialosci Boga Wojny 3, ale takie Uncharted stylistyka jest IMO kilka klas nizej niz Gearsy, ale to wszystko gusta i gusciki.

No niby tak ale Ty mówisz o sposobie przedstawiania świata, tylko problem tkwi w tym, że te dwie gry mają miejsce w zupełnie innych realiach. Trzeba najpierw spojrzeć na ten fakt. Uncharted 1 i 2 w świetle desingu prezentują się kapitalnie. Podobnie może być w Gears'ach biorąc pod uwagę, że tam chodzi o wojnę, zniszczenie, totalny mayhem.

Edytowane przez NEMESIS U.S.

Opublikowano

Mowilem, ze przygodoweczki w klimacie Indiana Jones mnie nie ruszaja.

Opublikowano

Nie ma co porownywac, mi po prostu taki klimat nie pasi.

Opublikowano

Ameryki nie odkryli, każdy rozeznany w temacie growym wie, że X360 to najbardziej awaryjna konsola w historii. Tego nawet marketing MS nie zdoła zatuszować lub wymazać z historii...

Opublikowano

ale jest postep. ponad 10 % spadku

Opublikowano

Ja je.bie, co mnie obchodza krawedzie na 5 krotnym zoomie, liczy sie tylko overall look, jak calosc sie prezentuje ;/

Opublikowano

ja tylko to podaje jako ciekawostkę do tematu wojen konsolowych bo tutaj jest do tego najlepsze miejsce :)

Tyle lat roboty a gra chodzi w rozdzielczości ledwie ledwie lepszej niż progressive scan w telewizorach sd.

Zauważam tylko fakt niezaprzeczalny,że Remedy widocznie musiało zejść z rozdzielczości by ich gra ładnie się prezentowała co niestety może być coraz częstszą praktyką wydawców...a ostatnie ekskluzywy na ps3 nie dość,że mają prawdziwe 720p to jeszcze technicznie są w chwili obecnej niedoścignione.

...a kiedyś wciskano nam kity,że to będzie generacja gier w full hd i 60fps :)

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

A na plejstejszyn 2 mialy byc efekty jak w T2.

Opublikowano

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=20809732&postcount=415

Czyżby oznaka kresu możliwości konsoli i by gry wyglądały w miarę porównywalnie do ekskluzywów Sony wydawcy są zmuszeni do zmniejszania rozdzielczości?

Dla jasnosci...gra chodzi w 720p.

http://forum.alanwake.com/showpost.php?p=68521&postcount=10

http://www.examiner.com/examiner/x-12218-Video-Game-Examiner~y2010m4d17-Alan-Wake-runs-at-720p--Confirmed-via-Remedy

Opublikowano

No niestety, ale w tym wypadku doświadczeni użytkownicy NeoGAF i kilku technicznych forów mają większą wiarygodność, niż PRowanie Remedy. Bungie też na początku miało problem się przyznać, że ich cudowne Halo nie tylko wygląda jak kupa, ale również nie trzyma się standardu 720p. Szkoda tylko wszystkich fanów xboxa, którzy z pianą na ustach zaczęli wygłaszać tezy, że Alan Wait to drugie Uncharted, no ale cóż, nie ich wina, że się nabrali :(

Opublikowano

Noooo, nie do końca. Bo jak sobie nagram film z takiego God of War 3 przeskaluję na kompie do SD to też mi wyjdzie, że gra jest w 320p.

"doświadczeni użytkownicy NeoGAF" zapominają, że ten materiał mógł być poddany konwersji. Nie mówię, że gra jest czy też nie jest w 720p, ale takie analizy jak ta to można o kant dupy rozbić.

Wszyscy się podniecają, że "szwindel" wykrył ten sam gościu co od FFXIII na X360. Tylko jest "mała" różnica - tamtej analizy dokonał na materiale wypuszczonym przez SE.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

No, widac to jak nic po 20 minutach, ale rozumiem ze brak oczoje.bnych, kolorowych tesktur na rzecz stonowanego designu to slabosc ;/

Edytowane przez Gość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.