Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

No dobra, ale ja zlewam ten klimat przygody i co teraz? Zaraz przyjdzie Grigori i powie, ze gram tylko w gry SciFi xD

Nie mowie o technologicznych cudach, tylko o samych projektach calosci.

Edytowane przez Gość

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Ano - jesteś w kropce. Ale to, że nie lubisz Gotyckiego stylu to chyba nie znaczy, że nie uważasz Notre Dame za perełkę architektury, co nie?

Opublikowano

Nie interesuje sie architektura, wiec zlewam owa katedre, perla architektury to raczej piramidy. Dla mnie np GoW bije na glowe design U. Mocna industiralna, przesycona brudem wizja fikcyjnego konfliktu.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Prawo Grigoriego!

Piramidy>Notre Dame=Ignorant

Opublikowano

Nie interesuje sie architektura, wiec zlewam owa katedre, perla architektury to raczej piramidy. Dla mnie np GoW bije na glowe design U. Mocna industiralna, przesycona brudem wizja fikcyjnego konfliktu.

Co do piramid to całkiem możliwe, że może dostaniesz swoją perełkę architektoniczną w Uncharted 3 :) , po za tym piszesz GoW , a myślisz chyba o Gears of War. Pamiętać należy , że skrót GoW w naszej branży zarezerwowany jest dla God of War ;)

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

No chyba dla ciebie.

Opublikowano

Wiesz co, patrzac na gry na XO i na PS3 nawet nie chce mi sie pisac. Sony umoczylo chu.ja. Beta jest multi, grafika w singlu moze i bedzie na duzo wyzszym poziomie. Alan jest piekna gra, nie wiem co ty bredzisz. Sony nie odzyska juz nigdy fotela lidera, fajnie jakby zdechlo jak Sega :)

Opublikowano

Kto twierdzi, że na X360 są ładniejsze gry niech pierwszy kamień rzuci.

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

Powiedział gość, który woli patrzeć na umięśnionych facetów z kwadratowymi podbródkami i równie umięśnionych kosmitów, niż na Elene i Chloe. No tak, ale o gustach się nie dyskutuje...

Dobra wezmy design ME, tam masz dopiero lalunie ;] Swietne postacie, projekty wszystkiego prima sort.

Opublikowano

Nie ma to jak wstawić wybrane screeny z kosmitkami.

Tyle tylko że w ME są również "ludzkie" lalunie.

Opublikowano

Ja mam wszystkie trzy konsole, więc nie jestem po żadnej ze stron :whistling: Mass Effect również wygląda świetnie, ale graficznie na mnie nie zrobił piorunującego wrażenia. Raczej rozmachem, wielkością i wiarygodnością świata. Gears of War przeciwnie. Tutaj oprawa masakruje, a design jest rewelacyjny. Miażdży tego przereklamowanego średniaka jakim jest Killzone 2. Graficznie, gameplayem, designem, wszystkim.

PS3, poza Uncharted 1/2, nie ma gier, które postawiłbym w jednej linii z Mass Effect, Gearsami. W kategorii exów X360 wygrywa w moim rankingu z PS3.

Opublikowano
Chyba dla wszystkich, bo tak stanowi zasada pierwszeństwa i nie nasza wina że Cliffie ma za krótką wyobraźnie na tytuł z oryginalnym skrótem.

Alan nie podołał wyzwaniu, Halo Reach również tego nie zrobi (jak widziałem w bieżącym IW na GT footage z bety, to mi się śmiać chciało że ludzie podają to jaki przykład dobrej grafiki). Xbox stanął już w martwym punkcie, tylko Crysis jeszcze coś zdziała, ale o tym już też mówiliśmy, a raczej mówił developer. No ogólnie lipa, Xbox nie wygra wojny w tej generacji, PS3 już go w ogóle dogania w wynikach sprzedaży, a ma rok straty no i jest uber, a Wy dalej jesteście w erze "please insert 2 disk". Spartaaaaaaaa!!11

Jak dla Ciebie X360 nie wygra z PS3 tylko dlatego, że nie uciągnie trochę ładniejszych gier to z Bogiem. Radzę zajrzeć na ostatnie VGC, Sony wypuściło w ciągu ostatnich miesięcy Slima, 100$ obniżki i bardzo dużo swoich gier w krótkim okresie czasu, a i tak sprzedaż się zaczyna wypalać i zbliżać do X360 i gdyby nie ksenofobiczny japoński rynek to obie konsole już by się sprzedawały praktycznie tak samo. X360 jest w swoim piątym roku i dopadła go stagnacja, idealny moment na poważniejszy ruch ze strony MS, na E3 zobaczymy czy takowy nastąpi. No i nie gadaj głupot, że Alan nie podołał wyzwaniu jak nie grałeś. Ja będę musiał do czerwca poczekać bo inne wydatki były :P

Gameplay nadrabia z nawiązką pewne braki graficzne. Zresztą co tu dużo mówić, ostatnio u kumpla napierdzielaliśmy po 5h co-op'a Conviction w Left 4 Dead 2 :D

balon1984: Ale się wpierniczyłeś :D ME2 na PC i X360 wygląda identycznie :potter:

Opublikowano

balon1984: Ale się wpierniczyłeś :D ME2 na PC i X360 wygląda identycznie :potter:

Nie znoszę PC jako maszyny do grania ale miałem przyjemność widzieć M2 u ziomka na full detalach w jakiejś kosmicznej rozdziałce, potem jak odpaliłem u siebie w chacie na klocu to różnica była była ogromna. Choć nie powiem, ME2 nawet na X360 ma dobra grafę. Myślę, że miał by szanasę na 1 dziesiątkę grafy PS3 :thumbsup:

Opublikowano

Moim zdaniem X360 też ma parę graficznych perełek jeśli chodzi o sprawy czysto techniczne to choćby ME2 i Gears of War 2 stoją dość wysoko jeśli chodzi o te aspekty gier. Choć i tak jeśli chodzi o ogólną jakość exów to w moim przypadku PS3 bez problemu wygrywa z X360, z Wii jest troszkę inna sytuacja bo myślę, że konsola Big N byłaby idealnym uzupełnieniem mojej PS3. Z gier na konsolę MS chciałbym zagrać tylko w ME1,2 bo lubię klimaty sci-fi ale i to pewnie nadrobię jak kupię nowego piecyka więc i ten problem zostanie rozwiązany.

No ale każdy ma inne gusta więc dla jednego konsola MS będzie lepsza dla innego od Sony, a jeszcze ktoś inny będzie mówił, że Wii "rozwala" pozostałych swoimi ex'ami.

Ale się wpierniczyłeś :D ME2 na PC i X360 wygląda identycznie :potter:

Pograj na full ustawieniach w ME2 na PC, a potem w ten sam tytuł na X360. Jeśli nie masz problemów ze wzrokiem to zauważysz różnicę...

Opublikowano

To, że Wii miażdży exami i X360 i PS3 jest oczywiste. Dyskutujemy sobie tutaj o drugim miejscu, bo lider jest tak daleko, że go nie widać ;]

Opublikowano

Pod warunkiem, że ktoś lubi Mariana. Mi poczciwy Marian na N64 nie podszedł, a Galaxy (tudzież Mr. Gay) to po prostu rozwinięcie tego pomysłu.

Natomiast Wii zdecydowanie ma za(pipi)istego Red Steela 2 i Metroida. Poza tym nie widzę nic.

Opublikowano

Mały, ale dużym w(pipi)ił ;]

Opublikowano

Mały ale wariat :). Dla mnie jednak Po za Marianem i Zeldą (której notabene jeszcze nie ma), nie ma żadnych kozacki exów pokroju Uncharted, GoW, LBP, GT5 (któego też jeszcze nie ma) czy choćby Killzone.

Opublikowano

Pomijajac Nintendo, to gry na Xa sprzedaja sie wiele lepiej niz analogicznie exy na PS3. Tak wpajal kiedys donsterydo, ale ja mu wierze! Ogolnie to mysle sobie, ze konsola w Polsce powinna kosztowac max 3 dniowki i wtedy kazdy by mial wszystkie systemy. Wtedy to tematy tego typu wygladalyby w zgola inny sposob:

Grigori

U3 jest najpiekniejsza gra blablabla...

ktos

No ale Grigori co z Gearsami 3

Grigori

No fakt swietny szpil, gram ostatnio ciagle

ktos

No widzisz

Grigori

Zagramy na lajwie razem

xD

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Albo inFamous, czy Valkyria Chronicles!

albo Demon's Soul.

Podpisuję się pod tym DS i Valkyria Chronicles to jedne z najlepszych gier na konsolę PS3.

Szkoda, że VC2 wychodzi na PSP zamiast na "dużą" konsolę. No ale widać, gra była za mało mainstreamowa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.