Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Jest Super Mario Galaxy, za chwilę dwójka. Jest nieziemski Metroid Prime 3 (plus pakiet Trilogy, zdecydowanie warto zagrać nawet jak się grało na GCN, wrażenia są o wiele lepsze). Za chwilę Metroid: Other M. Jest Twilight Princess, Okami (sterowanie w obydwu ROBI różnicę). Jest ultrakozacki Overkill, Monster Hunter 3, Muramasa, dwie części No More Heroes. Brawl i Mario Kart dla entuzjastów. New Super Mario Bros. Wii, MadWorld, LostWindsy. To, że gier nie znacie, nie znaczy, że ich nie ma :twisted:

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Mnie zastanawia czy Nintendo po natrzepaniu hajsu, zbuduje wreszcie technologicznie porownywalny z konkurencja sprzet atakujac nowa generacje, czy dostaniemy za kilka lat xboxa 360 z bananem, grucha i emitorem zapachu.

Opublikowano

Jest Super Mario Galaxy, za chwilę dwójka. Jest nieziemski Metroid Prime 3 (plus pakiet Trilogy, zdecydowanie warto zagrać nawet jak się grało na GCN, wrażenia są o wiele lepsze). Za chwilę Metroid: Other M. Jest Twilight Princess, Okami (sterowanie w obydwu ROBI różnicę). Jest ultrakozacki Overkill, Monster Hunter 3, Muramasa, dwie części No More Heroes. Brawl i Mario Kart dla entuzjastów. New Super Mario Bros. Wii, MadWorld, LostWindsy. To, że gier nie znacie, nie znaczy, że ich nie ma :twisted:

Jak mogłeś nie wspomnieć o zajebistym RE4 Wii Edition? :diablo: Tak jak pisał Myszaq w recenzji, może gra nie doczekała się żadnych bonusów, ale samo sterowanie mocno odświeżyło ten tytuł.

Opublikowano

Jedno jednak trzeba Wii zostawić, że jeśli chodzi o platformówki to takie Mario Galaxy zjada wszystkie tytuły z pozostałych konsol.

Zresztą platformówki podobnie jak horrory w tej generacji prawie nie istnieją.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Tak jak pisałem, sterowanie robi różnicę. Nie napociłem się, jechałem z głowy ;]

Tak szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie NIE zagrać w takie tuzy jak Super Mario Galaxy, Gears of War, czy Uncharted. Nie wyobrażam sobie jak można siedzieć z jedną konsolą w domu i patrzeć jak genialne tytuły omijają mnie tylko dlatego, że nie kupiłem PS3/Wii/X360. To samo było w poprzedniej generacji i poprzedniej. Pisanie, że komuś wystarczy tylko PS3, czy X360 jest oszukiwaniem samego siebie, ot co.

Paliodor, co do platformówek to nie zgadzam się. Na Wii jest tego sporo (mówię o tych pierwszoligowych). Na PS3 są Ratchety, na X360 Shadow Complex, Sposion Man. Jest Braids, Trine. Platformery mają się raczej dobrze. Pozycji jaką miały na SNES, czy N64 nie będą miały już nigdy, ale nie jest tak, że gatunek nie istnieje

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Z tym, że dużo osób ma / maiło (po zaliczało ex i sprzedało) kilka konsol w domu i wypowiada się tu obiektywnie grając w większość tytułów. Jednak z Albertem na pewno w jednym muszę się zgodzić. Jako fan platformówek, Marian Galaxy zjada obecnie wszystko.

Opublikowano

Mysle, ze sie mylisz. Mi starczy X360, ale chcialbym PS3 i w koncu je postawie pod tv. Ale to co oferuje mi X mnie satysfakcjonuje, z PS chcialbym w sumie tylko GoWa 3 i Wipeouta HD. Nie mam cisnienia na bycie na biezaco ze wszystkim, zeby kupic takie Wii to musialbym postradac zmysly.

Opublikowano

Nie mówię, żeby być na bieżąco. Ale można nazwać się fanem gier i nie zagrać w Uncharted 2? W Super Mario Galaxy? W Metroid Prime? W Mass Effect? IMO nie bardzo. Pomijam względy finansowe z oczywistych względów

Opublikowano

Mozna. O U2 juz pisalem. To jak z filmami, moze byc arcydzielo, ale o tematyce ktora kogos nie interesuje, wiec wiadomo ze sie go nie obejrzy. Jak ktos nie znosi RPGow to ma na sile pchac sie w ME?

Opublikowano

Zgadzam się z Psyko. Uważam się za fana, a w U2 nie grałem, mimo że PS3 stoi pod moim telewizorem i się kurzy. Po IMO średniej jedynce i niezachęcającym demie dwójki na razie mi się nie śpieszy. Kupie kiedyś jak stanieje do 50 zł.

Albert podał jeden niezaprzeczalny argument, który mógłby skłonić mnie do zakupu Wii - Okami. Gra mojego życia. Re-we-la-cja.

Opublikowano

Ja mam wszystkie trzy konsole, więc nie jestem po żadnej ze stron :whistling: Mass Effect również wygląda świetnie, ale graficznie na mnie nie zrobił piorunującego wrażenia. Raczej rozmachem, wielkością i wiarygodnością świata. Gears of War przeciwnie. Tutaj oprawa masakruje, a design jest rewelacyjny. Miażdży tego przereklamowanego średniaka jakim jest Killzone 2. Graficznie, gameplayem, designem, wszystkim.

PS3, poza Uncharted 1/2, nie ma gier, które postawiłbym w jednej linii z Mass Effect, Gearsami. W kategorii exów X360 wygrywa w moim rankingu z PS3.

napisałeś to za mnie :good:

Akurat kz2 bym wyróżnił za kozackie efekty, zaś reszta gry: rozmazane tekstury, biedny design, charakterystyczne powolne poruszanie się i sterowaniem z lagiem, nędzna fabuła, bohaterowie z dupy oraz maksymalna liniowość to :yucky:

Śmieszy mnie to pisanie że 2 ładniejsze exy na ps3 = mocniejsza konsola heh, no tak...x360 ma swoje AW, Girsy czy FM3, no i jeszcze ładniejsze multiplatformy z jednym wyjątkiem FF13. PS3 ma swoje Unchartedy czy KZ2.

Co do U2, to są czarodzieje z ND, każdy wie co oni na psx wyciskali, wiec Sony może być dumne z tego studia. Na x360 pewnie by jeszcze ładniejszego uncharted zrobili :potter: (nie mogłem się powstrzymać). Swoją drogą to MS powinien brać przykład z Sony i zainwestować w 3-4 nowe studia które by trzepały jakieś kozackie exy, kasy mają w uj, dla halo stworzyli nowe studio...

a tutaj Crysis 2 taki sam na obu konsolach :) Grigori się załamie.

http://www.gram.pl/news_8QzrGOC5_Crysis_2_identyczny_na_PlayStation_3_i_Xboksie_360.html

Opublikowano

ech, ten bigdaddy. wyśmiali go i zbesztali na gameonly, gdzie poniżył się maksymalnie wypisując nieziemskie bzdury, więc wrócił z podkulonym ogonem na PE, gdzie są aż dwie osoby, które uważają, że ma rację w tych swoich żałosnych postach :teehee:

Opublikowano

Nie no, jasne.

Darksiders - gra z mechaniką podobną do Zeldy. O wiele od niej słabsza. Do tego Okami. Grasz w sporo strzelanek FPP. Metroid Prime Trilogy - absolutny klasyk. Gra kopie zady tak masakrycznie, że włosy w nosie się prostują. Jesteś fanem sci-fi. Gra by Cię zmiażdzyła, gwarantuję. Dead Space, Dead Rising - na Wii jest najnowszy Silent Hill, notami zdecydowanie wygrywa z SH na hdgenach. Do tego kozacki HotD: Overkill. Prawie zmaksowane Fable, ograny Ninja Gaiden. Na Wii masz Monster Hunter 3. Gry w pewnym sensie podobne. Plus MadWorld i dwa razy No More Heores.

Chyba przesadzasz z tym postradaniem zmysłów

Opublikowano

Zgadzam się z Psyko. Uważam się za fana, a w U2 nie grałem, mimo że PS3 stoi pod moim telewizorem i się kurzy. Po IMO średniej jedynce i niezachęcającym demie dwójki na razie mi się nie śpieszy. Kupie kiedyś jak stanieje do 50 zł.

Albert podał jeden niezaprzeczalny argument, który mógłby skłonić mnie do zakupu Wii - Okami. Gra mojego życia. Re-we-la-cja.

Dla mnie też Okami to najlepsza gra. :potter:

Ale wersja na PS2 wygląda trochę lepiej (żywsze kolory), no i na wiilocie sterowanie jest czasami mniej precyzyjne, co najbardziej widać na przykładzie malowania bomb.

Opublikowano

Ja mam wszystkie trzy konsole, więc nie jestem po żadnej ze stron :whistling: Mass Effect również wygląda świetnie, ale graficznie na mnie nie zrobił piorunującego wrażenia. Raczej rozmachem, wielkością i wiarygodnością świata. Gears of War przeciwnie. Tutaj oprawa masakruje, a design jest rewelacyjny. Miażdży tego przereklamowanego średniaka jakim jest Killzone 2. Graficznie, gameplayem, designem, wszystkim.

PS3, poza Uncharted 1/2, nie ma gier, które postawiłbym w jednej linii z Mass Effect, Gearsami. W kategorii exów X360 wygrywa w moim rankingu z PS3.

No to ja spokojnie stawiam na równi z nimi U 1/2 i God of War, a dalej w las to...KZ2 zjada Halo3, Infamous Crackdowna , dla fana RPG Demon Soul chyba wszystkie EX RPG na X360 razem wzięte, na polu platformówek Ratchet (a jest jeszcze LBP) jest lepszy niż racerowaty Banjo, w Alana jeszcze nie grałem ale po pierwszych recenzjach sądzę, że Heavy Rain jako thrillrer nr 1 tej generacji może być spokojny. Na razie jedynie w wyścigach Forza rządzi bo nie ma konkurencji ale sądzę, że do czasu.

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Nie ignorancja, mialem okazje troche szpilac w KZ2, Motorstorma i HSa. U2 do mnie zalozeniami nie przemawia, ogladalem wiele filmikow z gry, czytalem o niej, ale to nie moje klimaty.

Co do Grega.

Darksiders (btw swietny tytul) jest skonstruowany jak Zelda, ale wlasnie w Zeldize przeszkadza mi ten japonski klimat, milion razy pisalem ze nie lubie japonskiej szkoly poza kilkoma wykatkami. Dead Space IMO nie ma nawet pojary do wersji z Xa/Ps3. SH mnie nie kreci w ogole, MadWorld moze byc swietny, z tego co widzialem, to interesujaca pozycja, w Metroida gralem na NGC, nie zrobil na mnie wrazenia, Halo IMO duzo lepsze.

Opublikowano

No nie wiem, czy lepiej. Na Wii jest 16:9 i 480p. Żywsze kolory? Kwestia ustawienia TV. Jeżeli chodzi o malowanie wiilotem to jest miodzio, nie zdarzyło się, żebym namalował nie to co chciałem

Opublikowano

Co do U2, to są czarodzieje z ND, każdy wie co oni na psx wyciskali, wiec Sony może być dumne z tego studia. Na x360 pewnie by jeszcze ładniejszego uncharted zrobili :potter: (nie mogłem się powstrzymać).

Aż mi się przypomniały komentarze fanbojów 360 jakie kiedyś czytałem (min. na polygamii) jak pojawiała się jakaś b.ładna gra ex na ps3 że gdyby tyle lat i z takim budżetem (oczywiście liczby z plotek ale to inna sprawa) robili grę tylko na x360 to by była nawet ładniejsza. No jak widać po AW to nie od tego zależy :teehee:

Ładniejsze multiplatformy na x360 to były jakiś czas temu, wystarczy spojrzeć na lens of truth i zauważysz że większość teraz gier jest na takim samym poziomie graficznym, gdyby ps3 od początku było wiodącą platformą w developingu gier to by nie było takich sytuacji jak z pierwszych lat ps3. Całkiem inna architektura ps3 robi swoje. Crisis wyjdzie to się będzie oceniać, bo jak na razie to raz mówią że lepsza na ps3, później że takie same itd

Opublikowano

Gry na PS3 są ładniejsze, bo Sony ma lepsze studia. Naughty Dog zawsze kopali dupska, Santa Monica na PS2 zmiażdzyła wszystko co było. Nie wiem, czy sama konsola ma aż takie znaczenie. W każdym razie ani razu nie pomyślałem grając w Uncharted 2, że X360 w życiu by tego nie pociągnął

Opublikowano

No nie wiem, czy lepiej. Na Wii jest 16:9 i 480p. Żywsze kolory? Kwestia ustawienia TV. Jeżeli chodzi o malowanie wiilotem to jest miodzio, nie zdarzyło się, żebym namalował nie to co chciałem

Dla mnie malowanie bomb no i znaku kanji (chociaż to był bonusowy quest) było trudniejsze niż na analogu. Na PS2 też było 16:9, ale już 480p nie. :] Zresztą ta gra nie potrzebuje takich "ulepszeń" bo i tak wygląda zajebiście.

Dobra, koniec offtop'a, chociaż poniekąd to dotyczy wojny konsol. :potter:

Opublikowano

Albert - imo xbox by pociągnął coś na poziomie U2 przy obniżonej rozdziałce. Zobacz jak to z Alanem jest - gra wygląda bardzo ładnie, nawet na standardy 'plejstejszynowe', no ale żeby tego dokonać, to musieli gdzieś przyoszczędzić mocy ;) 

Opublikowano

Ty jesteś rozmazana tekstura w Killzone, a lagi to masz chyba w oczach (a raczej jesteś niedoinformowany, bo powtarzasz wadę z dema, która została wyeliminowana).

Nie gadaj tutaj, bo już się wystarczając dziś ośmieszyłeś, komentując poziom recenzji Eurogamera na podstawie newsa z poligamii.

jak zwykle nie na temat, cały Grigori, tak wiem że ciebie zabolała moja wypowiedź :teehee: Tylko czemu znowu u ciebie - zero argumentów, zero dyskusji, byle by z dupy z czymś innym wyskoczyć...ale czego się po tobie spodziewać.

Ogarnij się, to jest temat CW a nie o twoich kolejnych smutach w moim kierunku.

Aż mi się przypomniały komentarze fanbojów 360 jakie kiedyś czytałem (min. na polygamii) jak pojawiała się jakaś b.ładna gra ex na ps3 że gdyby tyle lat i z takim budżetem (oczywiście liczby z plotek ale to inna sprawa) robili grę tylko na x360 to by była nawet ładniejsza. No jak widać po AW to nie od tego zależy :teehee:

Ładniejsze multiplatformy na x360 to były jakiś czas temu, wystarczy spojrzeć na lens of truth i zauważysz że większość teraz gier jest na takim samym poziomie graficznym, gdyby ps3 od początku było wiodącą platformą w developingu gier to by nie było takich sytuacji jak z pierwszych lat ps3. Całkiem inna architektura ps3 robi swoje. Crisis wyjdzie to się będzie oceniać, bo jak na razie to raz mówią że lepsza na ps3, później że takie same itd

no jak widać po AW to od tego zależy.

Ładniejsze multiplatformy były kiedyś ? no faktycznie z takimi grami na czele jak: Bayonetta, Bioshock2, Bad Company 2 :turned:

Ciekawe jak będzie z RDR i czy powtórzy się sytuacja z GTA4.

Crisisa nie znam :teehee:

Opublikowano

no jak widać po AW to od tego zależy.

Ładniejsze multiplatformy były kiedyś ? no faktycznie z takimi grami na czele jak: Bayonetta, Bioshock2, Bad Company 2 :turned:

Ciekawe jak będzie z RDR i czy powtórzy się sytuacja z GTA4.

Crisisa nie znam :teehee:

No widać po sub-hd :) Polecam wizytę na lens of truth i poczytanie jak gry multii wypadają graficznie na obu konsolach. A jak tam z tym linkiem (wątek z tematu E3, właśnie sobie przypomniałem) do wywiadu z Insomniac że robią gry multiplatformowe ? Znalazłeś już ? :lol:

Opublikowano

A jaki argument jest potrzebny, żeby wyśmiać kogoś, kto ocenia wiarygodność recenzji bez przeczytania jej?

Co, Bioshock2 albo Bad Company 2 są na Xa ładniejsze? Chyba na głowę upadłeś i tutaj znów nie ma potrzeby argumentować, wystarczy mieć oczy na miejscu, a nie w pupie.

A jaki argument jest potrzebny, żeby wyśmiać kogoś, kto ocenia BC2 i Bio2 na obu konsolach że = to samo bez zagrania w obie wersje ?

Grałeś na obu konsolach ? pewnie nie, demo BC2 sprawdziłem na obu sprzętach, na x360 jest lepiej o czym pisze wiele osób. Jak zwykle nie masz racji. Nie są to gigantyczne różnice ale jest lepiej.

78394013.jpg

Bio2

Tekstura kamieni.

18309391.jpg

@f - dałem go w temacie e3. poszukaj :)

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Zauważyłem, że od jakiegoś czasu jechanie po KZ2 jest trendy. Sam nie wiem skąd to się wzięło. Gra to jak dla mnie czołówka gier fps. A gram w nie już od dość dawna. Świetny design helghastów i broni jak także samego świata, jeden z lepszych cover systemów, a także "normalni" wojacy, nie ma żadnych super hero w blaszanych konserwach. Ot grupka żołdaków stanowiących tylko niewielką część machiny wojennej. Mają jasno sprecyzowane cele swojego działania, które są adekwatne do sytuacji dziejącej się wokół nich. Nie ma też latania po całym globie, mamy określony teren działań na którym toczy się walka i to mi się podoba. Dla mnie osobiście to plus bo nadaje to "realizmu" działaniom wojennym toczonym w grze. Sama końcówka też jest dobra, może nie jakaś bombowa czy szokująca ale jak dla mnie w zupełności satysfakcjonująca.

Jeśli chodzi o Bayonette to wiele słyszałem jakoby na PS3 wyglądała tak sobie i że są jakieś straszne dropy animacji. Szczerze to osobiście poza 3-4 przypadkami nie miałem jakiś zwolnień które by przeszkadzały w graniu. Po wydaniu patcha tym bardziej problem przestał istnieć, co się tyczy oprawy to jest bardzo fajna i jak dla mnie w zupełności satysfakcjonująca.

Sry Biddaddy ale na tych twoich porównaniach to nic specjalnego nie widzę. Poza troszkę odmiennym natężeniem światła w niektórych miejscach to zbytniej różnicy nie widzę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.