Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Za małe te screeny dał, żeby w ogóle można to było nazwać 'porównaniem'.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

bigdaddy no dałeś odnośnik do tego

, eh dużo pleciesz i na tym się kończy
Opublikowano

Sry Biddaddy ale na tych twoich porównaniach to nic specjalnego nie widzę. Poza troszkę odmiennym natężeniem światła w niektórych miejscach to zbytniej różnicy nie widzę.

BC2 wygląd broni, palmy po prawej, ostrość obiektów w dali.

Jak już pisałem nie jest to wielka różnica ale jest lepiej na 5letnim klocu z dvd :)

@f - RR się nie podoba ?

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Porównanie BC2

http://www.lensoftruth.com/?p=18456

G R A P H I C S

PS3 - Win PlayStation 3 wins this category having cleaner alpha maps creating a more polished look throughout. Both versions had shadow inconsistencies.

Opublikowano

No na upartego mógłbym się z tobą zgodzić, ale są to różnice tak minimalne i nieznaczne z punku widzenia zwykłego gracza, że prawie nie mają znaczenia.

Ale to tylko moje zdanie.

Opublikowano

No na upartego mógłbym się z tobą zgodzić, ale są to różnice tak minimalne i nieznaczne z punku widzenia zwykłego gracza, że prawie nie mają znaczenia.

Ale to tylko moje zdanie.

wiem ale jednak :)

@froniu/grigori - chcecie dowodów to pobawcie się w archeologów w tematach BC2 na ps/x i poszukajcie postów z czasów premiery dema. Zobaczcie co ludzie piszą.

@g -pisałem że grałem w obie wersje demo i to widać.

Opublikowano

Ja już Ci na słowo nie wierzę, odkąd opowiadałeś o multiplatformowości Insomniak w wywiadzie, który nie istnieje. Także nie, nie będę marnował czasu na szukanie czegoś, co Ci się wydaje że miało miejsce. Zwłaszcza, że nie ma to dla mnie żadnego znaczenie, bo tak jak mówiłem, grafika w obu przypadkach zawsze jest nieco różna, ale od dawna już nie da się jednoznacznie powiedzieć, że któraś jest lepsza, zwłaszcza w ruchu.

tak ten wywiad to mój błąd bo później go znalazłem i chodziło o multi gry które w tym samym czasie tworzy Insomniac a nie gry na multiplatformy (chociaż nie do końca było jasne na co gry teraz robi Insomniac > nowe IP). Cieszysz się ? BD przyznał się do błędu, idź i wypij z froniem, zaproście też babkę z eurogamera :)

Co do BC2 i postów to 100% pewności, jak się mylę to do końca miesiąca będę wychwalał ps3 i jego exy na tym forum.

I co powiecie na strategię MSu, że wypuszczają z rąk Bungie? Jasne, nadal będę im pompować kasę, tak jak to robią z innymi developerami za ekskluzywny content, ale na dłuższą metę to tylko wywalanie pieniędzy w błoto, kiedy mogliby za to budować własne zaplecze studiów.

rzadko się z tobą zgadzam ale tu masz rację. MS pozbył się wielu swoich studiów, miał ich chyba nawet więcej niż Sony (bizzare, ensemble, bungie, fasa studio i jeszcze 2-3).

Dziwna polityka, nakupować studia i pozbyć się ich po 4-5latach, później z innymi dev. dogadywać się w sprawie exów (SCC) czy pierdułkowatych czasowych dodatków...

Ciekawostką jest to że MS ma większościowy udział w Bungie, to tak jak by Sony pozwoliło ND robić gry na x360.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

To z Bungie i Microsoft to bujda. Ktoś na NeoGafie to ładnie wyłożył. Microsoft ma mniejszościowy udział i prawa do Halo - tyle.

Opublikowano

moglbys zarzucic linkiem?

Opublikowano

@froniu/grigori - chcecie dowodów to pobawcie się w archeologów w tematach BC2 na ps/x i poszukajcie postów z czasów premiery dema. Zobaczcie co ludzie piszą.

Demo demem a my mówimy o pełnej, wrzuciłem ci link do porównania lens of truth z opisem wszystkich + i - graficznych obu wersji, co tu więcej pisać, poczytaj.. Chociaż z tego co zauważyłem z czytaniem u ciebie jest ciężko (recka AW w Eurogamer) to pewnie i tak do Ciebie nic nie dotrze :whistling:

Opublikowano
Demo demem a my mówimy o pełnej, wrzuciłem ci link do porównania lens of truth z opisem wszystkich + i - graficznych obu wersji, co tu więcej pisać, poczytaj.. Chociaż z tego co zauważyłem z czytaniem u ciebie jest ciężko (recka AW w Eurogamer) to pewnie i tak do Ciebie nic nie dotrze :whistling:

Co mi po tej stronie jak grałem w demo na obu konsolach + full na ps3 który nie różni się od dema(mapa), wiem jak to wygląda, ci co grali w obie wersje też wiedzą, nawet dałem zdjęcie wyżej ale mam zmienić zdanie bo LOT pisze co innego ? napisałem jak chcesz dowodów to są odpowiednie posty w dwóch tematach. Chyba że znowu wietrzysz teorie spiskowe, full inny od dema :)

Zresztą, co tu więcej pisać, poczytaj.. Chociaż z tego co zauważyłem z czytaniem u ciebie jest ciężko (opis poly i to co 3 razy ci wyjaśniłem to pewnie i tak do Ciebie nic nie dotrze) :whistling:

Co do wydawców to był jakiś czas temu ranking i ich % średnia jakości produkcji, na pierwszym miejscu nintendo, drugi MS, Sony poza pierwszą dziesiątką.

Opublikowano

Twój problem polega na tym że walisz jakimiś informacjami kompletnie bez potwierdzenia.

Opublikowano

Po pierwszej trójce przepaść. Zaledwie 6 gier tak wysoko ocenianych wydał MS. Biednieeee

Mass Effect, Gearsy 1 i 2, Halo 3, Forza 2 i 3, PGR 3 i 4, Fable 2, Alan Wake, Viva Pinata 1 i 2, Halo ODST, Crackdown, Halo Wars, PDZ, Ninja Gaiden 2, Kameo, Banjo

19 gier, wszystkie powyżej 80%, wszystkie wydane przez Microsoft. Gówniane te Twoje zestawienie Grigori

Opublikowano

LoL z tego rzeczywiście jest 6 gier z 2009 roku. Fail.

Edit: przynajmniej potrafisz się przyznać, czego nie można powiedzieć o innych.

Edytowane przez Wiolku

Opublikowano

Mój błąd ;]

Opublikowano

Co mi po tej stronie jak grałem w demo na obu konsolach + full na ps3 który nie różni się od dema(mapa), wiem jak to wygląda, ci co grali w obie wersje też wiedzą, nawet dałem zdjęcie wyżej ale mam zmienić zdanie bo LOT pisze co innego ? napisałem jak chcesz dowodów to są odpowiednie posty w dwóch tematach. Chyba że znowu wietrzysz teorie spiskowe, full inny od dema :)

Zresztą, co tu więcej pisać, poczytaj.. Chociaż z tego co zauważyłem z czytaniem u ciebie jest ciężko (opis poly i to co 3 razy ci wyjaśniłem to pewnie i tak do Ciebie nic nie dotrze) :whistling:

Twoje akurat słowo jest mało warte co już pokazałeś nie raz :) Jednak bardziej wierze LOT niż Tobie :) Przynajmniej jest dokładnie opisane co i jak a nie super obiektywne "BC2 wygląd broni, palmy po prawej, ostrość obiektów w dali. "

Full inny od dema ? Często stosowana praktyka, co tu węszyć za teorie , jak byś trochę pomyślał to byś wiedział że nie robione jest z ostatecznego retailowego kodu tylko zazwyczaj z min 0,5 roku przed a często nawet wcześniej (pojawia się to samo demo parę miesięcy wcześniej na przeróżnych targach). Tworzenie dema nie trwa jeden dzień.

Twoje wyjaśnienia były bardzo inteligentne , oceniłeś reckę po fragmencie z Poly, później porównałeś ich fragment z całkiem innym co wkleiłem twierdząc że to polygamia źle przetłumaczyła bo to nie jest to samo przecież ahh nie chce mi się ponownie poruszać tego tematu. Wystarczy poczytać całą naszą dyskusje z tematu Alana :)

Opublikowano

@zwolak - http://www.dperry.com/archives/news/dp_blog/most_least_cons/

Tutaj jest ranking wydawców, co prawda z przed roku info i MS jest 4, nintendo 8, Sony nie ma w pierwszej dziesiątce.

Najgorzej wypadł UbiSoft i Activision.

@froniu - :yucky:

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

@Grigori - twój kolejny Epic Fail :rolleyes:

Koleś podał 10 najlepszych i 10 najgorszych, nie jest stare jak świat bo jest z przed roku, dane brał Z metacritic i liczył ile kto dostał punktów. Brał wszystkich wydawców pod uwagę od jakiegoś tam czasu(psx?), gry które wydał sam Blizzard są osobno liczone od Activision.

a tutaj masz polskie info o tym i zasady jak on to liczył:

Powyższa tabelka to wynika badania GameQuarry, które opublikowane zostało na blogu Davida Perrego. Źródłem danych było oczywiście Metacritic (przy okazji warto polecić ten wpis, bo warto o tym pamiętać opierając się na danych z tego agregatu). Ocena wydawców polegała na zliczeniu ich gier i przyznaniu punktów:

* 2 punkty za każdy tytuł oceniony na 90-100 (A)

* 1 punkt za 80-89 (B)

* 0 za 70-79 ©

* -1 za 60-69 (D)

* -2 za wynik poniżej 59 (F)

Jak widzicie na pierwszym miejscu mamy Rockstar z 19 punktami. Warto jednak zaznaczyć, że poza Microsoftem i Nintendo wszyscy inni w top 10 wydają po prostu mało gier, jak widać taktyka mniej, a lepsze chyba się sprawdza. A tak przy okazji zdziwiłem się, że Microsoft jest na wyższej pozycji od N.

Listę najgorzej ocenianych otwiera Ubisoft z wynikiem -148. Warto jednak zwrócić uwagę, że winna temu jest masa chłamu (75 tytułów!), które firma wydała (och te wszystkie gry z Z w tytule...). Tylko 4 tytuły tego wydawcy załapały się na najwyższe noty. Tuż za nim znajdują się Activision (-138) i THQ (-120). Wyraźnie widać jak dużo słabych gier wydały te firmy i jak bardzo zaważyło to na ich ogólnej ocenie.

To może jeszcze raz dzisiaj - z tego co czytamy i słyszymy te proporcje mają się zmienić. Firmy mają przestać produkować gry średnie i słabe i w końcu skupić się na produkcjach, które mają szanse na dobre oceny i sprzedaż. I dobrze.

Także nie wmawiaj sobie i innym głupot że nie brał pod uwagę Sony. Sony nie załapało się do top 10, tyle.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Słabe to zestawienie, niestety bigdaddy nie potrafił znaleźć niczego lepszego, żeby odeprzeć tę tabelkę o najlepszych grach z 2009.

1- albo nie potrafię tego znaleźć, albo autor nie udostępnił wszystkich danych, żebyśmy mogli sobie zobaczyć, na którym miejscu plasuje się Sony, ile ma gier w kategorii 'A', oraz ile ich gier w ogóle było branych pod uwagę

2- sposób oceniania jest z dupy. różnica jednego procenta decyduje o tym, czy gra otrzyma 1 albo 2 punkty, hmm

3- nie ma żadnej 'kary' za ilość wydanych gier, przez co, jak zauważył już Grigori, jest tam 'wydawca' z dwoma grami na koncie

4- ponieważ biorą pod uwagę wszystkie wydane gry, ma to słabe odniesienie do wojny o obecną generację

Czyli kolejny fail bigdaddiego :turned:

Opublikowano

Człowieku, w tym zestawieniu jest wydawnictwo z dwoma grami na koncie. Tak się składa, że akurat wysoko ocenianymi. Więc według takich kryteriów, to na pierwszym miejscu najlepszych wydawnictw mogłoby teoretycznie znaleźć się takie, które wydało jedną grę w ciągu 10 lat, która akurat dostała najlepsze oceny. I co, to wtedy to będzie najlepsze wydawnictwo? W głowę się postukaj.

Zestawienie jest z dupy, oparte na nielogicznym kryterium.

Wieczorem zrobię zestawienie gier na next geny wydanych przez Sony, MS i Wii. Będziesz mógł sobie wszystko zobaczyć, porównać ilość tytułów i ich poziom. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo sam nie mam pojęcia.

no widzisz ale myliłeś się i jakieś smuty w moim kierunku wysłałeś...LOL, lecz się człowieku.

Z dupy bo nie ma Sony ? Wydali kilka kiszek na swoich systemach więc jak U1 dostał + 2 to Lair dostał - 2.

Tak, jest jedna firma z dwiema grami (można się przyczepić) ale są też giganci jak Rockstars, MS, Nin, EA, Activision, Valve, Ubi, itd.

Gry masz ładnie podzielone w tabelkach - ile dostało + 90, + 80...Oczywiście tobie nie pasuje i będziesz robił własne tabelki :lol:

No i nic nie pisałem kto jest najlepszy.

To jest tylko ciekawostka, więc nie rób znowu dymu.

@bounty - tak i ty mi to piszesz, koleś który trollował temat AW i pisał że nie kupi x360, zaś teraz masz sygne z 94tys. GS ?

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

A co ma moja sygnaturka do moich podglądów? Trzymam ją, chociaż klocka już dawno sprzedałem - bo przynajmniej nikt mi nie powie 'a nie grałeś na xboxie, nie możesz się wypowiadać!' ;)

Opublikowano

nie wypowiadaj się! :teehee:

W tym temacie najwięcej do powiedzenia powinny mieć tak naprawdę osoby które mają 3 konsole wii/ps3/x360. Jest ktoś taki na PE ? miałem pożyczone wii ale to się nie liczy chyba :unsure:

Niby temat CW ale 99% to jest x vs ps.

W przyszłej generacji Big N musi wrócić do gry.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.