Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

A w poprzedniej generacji byli w "grze"?

IMO mimo, że ich wcześniejsza konsola <GC> była konsolą z "krwi i kości" to jakoś nie była brana tak bardzo pod uwagę w temacie wojen.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Fajna byla kostka, sporo niezlych gierek bylo :teehee:

Opublikowano
A w poprzedniej generacji byli w "grze"?

IMO mimo, że ich wcześniejsza konsola <GC> była konsolą z "krwi i kości" to jakoś nie była brana tak bardzo pod uwagę w temacie wojen.

U nas nie, na świecie tak. Co prawda GC był na trzeciej pozycji przez brak DVD i małą ilość kozackich exów. Lecz miał swoją grupę fanboyów (w tym mnie), graficzne killery, itd.

a z innej beczki

50 najlepszych serii gier wg Księgi Rekordów Guinnessa

http://konsolowisko.pl/?t=news&id=6004

1. Halo

2. Call of Duty

3. The Legend of Zelda

4. Guitar Hero

5. Metal Gear

6. Super Mario Bros.

7. World of Warcraft

8. Gears of War

9. Super Smash Bros.

10. Grand Theft Auto

11. Pokémon

12. Resident Evil

13. Fallout

14. Half-Life

15. Sonic the Hedgehog

16. Counter-Strike

17. Runescape

18. FIFA

19. Kingdom Hearts

20. Final Fantasy

21. Pac-Man

22. Madden NFL

23. The Sims

24. Tomb Raider

25. WWE Smackdown Vs. RAW

26. Rock Band

27. LittleBigPlanet

28. Saints Row

29. The Elder Scrolls

30. God of War

31. GoldenEye 007

32. Bioshock

33. KillZone

34. Skate

35. Left 4 Dead

36. Need for Speed

37. Chrono Trigger

38. Gran Turismo

39. StarCraft

40. Ratchet & Clank

41. Pong

42. Tom Clancy?s

43. Star Wars: Battlefront

44. Battlefield

45. Diablo

46. Lego Batman

47. Mario Kart

48. Burnout

49. Crash Bandicoot

50. Pro Evolution Soccer

Ciekawostka! (żeby mi znowu Grigori nie robił dymu)

Co o tym sądzicie ?

Opublikowano

Co prawda GC był na trzeciej pozycji przez brak DVD i małą ilość kozackich exów. Lecz miał swoją grupę fanboyów (w tym mnie), graficzne killery, itd.

No, REmake, RE Zero, Eterna Darkness, Zelda WW, Metroidy, Mario Sunshine, Pikmin, Zelda TP, Starfox...

facepalm

Edytowane przez Gość

Opublikowano

no chyba nie powiesz że to dużo w porównaniu do ps2/xboxa ? Pikmin ? Raczej bym dodał do listy - f-zero, mario paper.

Opublikowano

Mysle ze killerapow na kazda konsole zeszlej generacji byla porownywalna ilosc.

Opublikowano

U nas nie, na świecie tak. Co prawda GC był na trzeciej pozycji przez brak DVD i małą ilość kozackich exów. Lecz miał swoją grupę fanboyów (w tym mnie), graficzne killery, itd.

Tak wiemy, że według Ciebie nie ma po prostu fanów. Są tylko fanboje.

Opublikowano

Czemu w 2010 Grigori nie ma ME2?

Opublikowano

Bo MS jej nie wydał

EDIT: za późno...

Opublikowano

@grigori - heh no twój kolejny fail. Ile jeszcze ? :)

To co dałem podlicza chyba wszystkie gry a nie tylko od 2005. Także wiesz...Zaś twoje porównanie dotyczy tylko next-genów. Skoro twoja tabelka jest nie kompletna to nie można jej uznać za wiarygodną w ocenie wydawców. Na jej podstawie można jedynie powiedzieć że na next genach wypadło lepiej Sony.

Fajnie za to na twojej tabelce widać jak od 2007 roku ilość gier wydawanych przez MS systematycznie spada.

Znowu się ośmieszyłeś :)

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

To Grigoriego wina, że 'od 2007 roku ilość gier wydawanych przez MS systematycznie spada'? Tabela dobra, bigdaddy znowu się ośmieszył.

Opublikowano

eee ?

No przecież napisałem że fajnie na niej widać jak ilość gier wydawanych przez MS systematycznie spada.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania, bountyhunter znowu się ośmieszył.

@g - jak tak ci się nudzi to podlicz wszystkie gry MS, N, Sony.

Opublikowano

Gdyby na X360 ostatnio nie wychodziło tyle dobrych multiplatform i całkiem sporo gier, których nie ma na PS3 to już bym miał Slima bo i tak na gry od początku roku wydałem równowartość nowego PS3 i PSP. Developerzy zwyczajnie nie dają mi szansy na nudę :potter:

Jedna konsola nie starczy tylko wtedy jak ktoś jest wybredny.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

@grigori - ja pierdziele ale Ty jesteś przykrym człowiekiem...pisałem Ci że to temat CW a Ty znowu rozbudzasz w sobie dawną miłość do mnie, pisząc o jakiś smutach.

Tak przedstawiłeś konkret i udowodniłeś kolejnego epic faila :) Bo pierdzielisz głupoty o metacritic, mają dane do 199X...a nie do 2005.

Halo 1 2001

http://www.metacritic.com/games/platforms/xbx/halo?q=halo

RE2 1997

http://www.metacritic.com/games/platforms/psx/residentevil2?q=Resident%20Evil

Tak racja, nigdy nie dam sobie udowodnić takich głupot jak Ty wkręcasz. Jedynie napisałem że masz rację w tym że na na next genach Sony lepiej wypadło, tyle w temacie, więcej na twoje ,,urojenia'' tutaj nie odpisuje.

Opublikowano

witam

Co sądzicie o AW ? ps3 może trząść portkami ? ktoś grał ?

Opublikowano

50 najlepszych serii gier wg Księgi Rekordów Guinnessa

http://konsolowisko.pl/?t=news&id=6004

Tu Była lista

Ciekawostka! (żeby mi znowu Grigori nie robił dymu)

Co o tym sądzicie ?

Nie mam pojecia kto glosowal.

WoW = seria? no dobra. LBP seria? e?

ale madden FL czy jakis tam wrestling wyzej niz Diablo czy Battlefield jak dla mnie calkowicie skresla ta liste

Opublikowano

Ta lista, to po prostu żal. To Devil May Cry nie ma, albo serii "Team ICO", a jest jakiś wrestling? xD Nie wspominając już o czołówce (Halo, CoD, Guitar Hero). Co to jest w ogóle jakieś Runescape? Co tam robi Saints Raw? :potter:

Od razu widać, że to głosowanie hamburgerów.

Opublikowano

bigdaddy VS Grigori

23m7tjd.jpg

Co do tej nieszczęsnej listy. Jest megadziwna i widać, że w głosowaniu brali udział Amerykanie. Tam są ich serie np. gry Nintendo, Halo, CoD, Madden... Kurde, ale Lego Batman? Fajna gra, ale bez przesady :blink:

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Te gry nie powinny być ponumerowane, jak można powiedzieć, że HALF LIFE jest lepszy od FIFY :pinch: Nie mówię o grach które są na liście, ale nie można powiedzieć, że Gran Turismo jest lepsze od World of Warcraft. Ewentualnie podzielić na kategorie.

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

Chyba nie zrozumiałeś mojego posta, przeczytaj jeszcze raz. Albo powiedz mi w czym GT jest lepsze od WoW.

Opublikowano

Zaczynam wątpić w przyszłość tego narodu.

Przecież Szejdj wyraźnie napisał, że tych gier nie da się obiektywnie porównać, ponieważ należą do zupełnie innych gatunków. Dlatego takie zestawienie jest pozbawione sensu.

Opublikowano

Chyba nie zrozumiałeś mojego posta, przeczytaj jeszcze raz. Albo powiedz mi w czym GT jest lepsze od WoW.

No ok nie zrozumiałem Twoich intencji.

GT nie jest dla nerdów, w tej grze nie musisz expić 24/7, edukuje w pewien sposób, a nie oddziela od świata, pokazało, że można zrobić niby symulator dla mainstreamu. Na pewno jako gra jest lepsze.

Opublikowano

Zaczynam wątpić w przyszłość tego narodu.

Przecież Szejdj wyraźnie napisał, że tych gier nie da się obiektywnie porównać, ponieważ należą do zupełnie innych gatunków. Dlatego takie zestawienie jest pozbawione sensu.

Masz rację,ale tylko pośrednio.Tu chodzi nie tyle o porównywanie gier z listy względem siebie ile o przekazanie pewnych odczuć w formie listy.Najlepiej więc jeśli listę tworzą nie sami gracze,ale ludzie zajmujący się na co dzień obiektywnym ocenianiem gier.Oczywiście nigdy nie stworzymy żadnej w 100% obiektywnej listy,nawet jeśli podzielimy ją na gatunki.Tu chodzi w dużej mierze o innowację i bezstronne ocenianie nie zależnie od osobistych preferencji.

A tu wynalazłem listę,która wydała mi się bardzo sensowna choć przyznam,że nr1 mnie rozśmieszył.

http://www.gametrailers.com/video/top-10-gt-countdown/61859

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.