Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Ja też widzę, że źle zostałem zrozumiany. Po prostu napisałem dlaczego WoW'a nie należy porównywać do jakiejkolwiek gry, bo to gra dla nerdów dla których liczy się tylko experience i hurtowe ubijanie smoków. Mało tego, jeszcze są gotowi płacić za to abonament. :potter:

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

a jak ma wyglądać MMORPG z 2004

Opublikowano

Może ja się nieprecyzyjnie wyraziłem, a może ty nie dość ruszyłeś mózgownicą.

Chodziło mi o styl/design czy jak to się nazywa. O ogólny wygląd wykreowanego świata, a nie o technikalia typu tekstury, shadery i inne duperele.

Sądziłem, że umieszczenie zdania "Uwielbiam kreskówki" jest wystarczające, żeby zostać dobrze zrozumianym. Okazuję się, że nie.

A może to wszystko przez to, że bigdaddy kolejny raz zfailował ;)

Opublikowano

http://uk.games.ign.com/articles/108/1086456p1.html

ciekawa lista na e3 i wydaje sie calkiem sensowna.

Nie to co ta lista z tematow e3 w dzialach Xbox i ps3

Opublikowano

Brakuje inFamous2. Mam nadzieję, że to jakieś małe niedopatrzenie. Liczę co najmniej na trailer.

Edytowane przez estel

Opublikowano

Może ja się nieprecyzyjnie wyraziłem.

norma, w przeciwieństwie do ciebie ruszam ile wlezie: lewo, prawo, góra, lewo, prawo, góra. Później 2 pompki i 4 przysiady.

@froniu - ja wiem że failowanie u ciebie to standard, nie musiałeś się chwalić :sweat:

Opublikowano

Big Bossie ty tu rządzisz.

Ta lista to nawet nie są wszystkie pewniaki. To co może pokazać Sony na E3 łatwo wytypować zaś czym zaskoczy MS nie mam pojęcia.

@froniu - :yucky:

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Big dady , człowieku co ty dalej nam chcesz wjebać, że Insomaniac ci coś napisze?, czy może to , że Alan Wake, Uncharted 2 prześcignie graficznie?, a może, że EX Billa są najmocniejsze,?, bo ja już się gubię.

Zrób jakąś parafraze swoich rozkimin bo ludzie już nie nadążają :confused:

ps Big Dady już dawno by siostrzyczki spiejdoiły (notabene z lepszą teksturą kamienia), po przeczytaniu takich frazesów i była E: by granda.

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Na pewno będą jakieś niespodzianki na konferencji. Pamiętacie zeszłoroczne E3? Tam na liście był przykładowo HR, a było pokazane "tylko" demo w następnych dniach targów. Tu jest tak samo bo nie mówcie mi, że Sony tymi gierkami na Move chce pobić Natala. GT5 to pewniak inaczej by ich fani zjedli.

Opublikowano

Z tematu Alan Wake.

nie podobała wam się mimika twarzy ?

Tak będzie w fullu...bo firma która robi dla Remedy to, nie wyrobiła się. Jedynie w DLC dostaniemy ostateczną wersję mimiki LOL. Mieli 5lat żeby sobie załatwić kogoś od tego, Teraz w grze będzie straszyła sztuczna mimika mordy...nie widzę usprawiedliwienia dla Remedy.

KLIK

Nie wiem jak dla was, ale dla mnie jest to śmieszne :lol: Tyle lat produkcji, pretendent do tytułu najładnieszej gry, a tu takie kwiatki.

Edytowane przez Square

Opublikowano

@balon - ja też za tobą nie nadążam, wyskoczyłeś jak filip z konopi, następnym razem pisz na trzeźwo. Odnośnie Insomaniac wyjaśniłem sprawę.

Nie tylko ty się gubisz, Cristiano Ronaldo też się też gubił, nie wiedział o co chodzi, zastanawiał się...

1242226186_ronaldo-stunned.gif

Odnośnie E3:

forza_4_lista_e3.jpg

xxxbi.png

dla każdego coś miłego

Co do AW to jak napisałem, przykra sprawa, 5lat produkcji i wtopa. Już na filmikach YT to mnie drażniło...

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

@balon - ja też za tobą nie nadążam, wyskoczyłeś jak filip z konopi, następnym razem pisz na trzeźwo. Odnośnie Insomaniac wyjaśniłem sprawę.

Co do AW to jak napisałem, przykra sprawa, 5lat produkcji i wtopa. Już na filmikach YT to mnie drażniło...

Zacznę pisać na trzeźwo jak ty otrzeźwiejesz z tych swoich farmazonów:)

Co do Alana to nie jest przykra sprawa, a po prostu kolej rzeczy. Musisz si pogodzić z tym, że twój kloc już nikomu nie skopie dupy graficznie (tak wiem Halo Reach hehehe, pożyjemy, zobaczymy)

Opublikowano

Z tematu Alan Wake.

nie podobała wam się mimika twarzy ?

Tak będzie w fullu...bo firma która robi dla Remedy to, nie wyrobiła się. Jedynie w DLC dostaniemy ostateczną wersję mimiki LOL. Mieli 5lat żeby sobie załatwić kogoś od tego, Teraz w grze będzie straszyła sztuczna mimika mordy...nie widzę usprawiedliwienia dla Remedy.

KLIK

Nie wiem jak dla was, ale dla mnie jest to śmieszne :lol: Tyle lat produkcji, pretendent do tytułu najładnieszej gry, a tu takie kwiatki.

To ja już wole pięć lat wychodzące GT5, mam nadzieję bez późniejszych patchy ze zniszczeniami.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano
Zacznę pisać na trzeźwo jak ty otrzeźwiejesz z tych swoich farmazonów:)

Co do Alana to nie jest przykra sprawa, a po prostu kolej rzeczy. Musisz si pogodzić z tym, że twój kloc już nikomu nie skopie dupy graficznie (tak wiem Halo Reach hehehe, pożyjemy, zobaczymy)

HR ? o czym ty (pipi). Jeszcze nie wytrzeźwiałeś abo kac cię męczy! Co do kloca co jeszcze powiesz z kryształowej kuli ? :)

Opublikowano

Ogolnie Sony to jest jakas porazka. Zrobili swietne PS, masa wspomnien, cudownych gier. Potem juz tylko gorzej. Przy PS2 bieda w temacie gier, DC mial ich wiele wiecej i to juz od swego launchu. Praktycznie przez dlugi czas od startu PS2 nie bylo na nie zadnych killerow, ani choc bdb pozycji. Sile stanowila moc marki i ladowany w konsole odtwarzacz DVD. To co zostalo karta przetargowa obecnie sie nie sprawdza, niebieski laser nie jest w stanie wyprzec dalej bardzo popularnego DVD, start nie byl taki slaby jak w przypadku PS2, obecnie mamy biblioteke exow. Ale pilityka Sony jest dla mnie dziwna, z pozycji lidera robic takie bledy, Ciekawe kiedy przestanie dzialac magia marki?

Opublikowano

gry na start ps2 nie byly takie zle. fakt wtedy o ilosci sprzedanych konsol zadecydowal sentyment do dziadka psx'a i zaufanie graczy

Armored Core 2
Dead or Alive 2: Hardcore
Dynasty Warriors 2
ESPN International Track & Field
ESPN X Games Snowboarding
Eternal Ring
Evergrace
FantaVision
Gun Griffon Blaze
Kessen
Madden NFL 2001
Midnight Club: Street Racing
Moto GP
NHL 2001
Orphen
Q-Ball Billiards Master
Ready 2 Rumble Boxing: Round 2
Real Pool
Ridge Racer V
SSX
Silent Scope
Silpheed: The Lost Planet
Smuggler's Run
Street Fighter EX3
Surfing H30
Summoner
Swing Away Golf
Tekken Tag Tournament
TimeSplitters
Top Gear Daredevil
Unreal Tournament
Wild Wild Racing
X-Squad

ale nie powiesz, ze ps2 nie mial dobrych gier [ta konsola nadal sie sprzedaje].

Opublikowano

Grigori nie doczytales, powiedzialem tylko ze slabo przy launchu bylo, nie napisalem ze nie ma swietnych gier na PS2, czy tez PS3. Ale np uwazam, ze X360 startowal z ciekawszymi grami. Rozumiem, ze wsteczna kompatybilnosc dla kogos moze byc atutem, ale dla mnie nic nie znaczy ten feature. W ogole jakas dziwna moda na to sie zaczela prze premierze PS2, wczesniej konsole roznily sie typami nosnikow itd i nikt nie obiecywal ze na swoim Saturnie bedzie sie gralo w gry z Genesisa. Majac PS2 ani razu nie myslalem, zeby zagrac gre z PSXa. Wbijam wiec w to. Co do napedow, to kwestia jest nie problem gier na kilku plytach, lecz palaca trudnoscia jest niemoznosc zdominowania przez blue-ray rynku filmowego, w taki sposob w jaki dvd wyparlo vhs.

Opublikowano

Psyko jaki ty masz staż jako gracz? sry, ale czasem mam wrazenie, ze przygode z grami zaczynales gdzies od chwili konca poprzedniej generacji konsol.

pewnie mi odpiszesz, ze wszystkie ararynki, zx'y i inne maszynki do grania to masz w malym palcu [zapewne tak jest], ale kurde za grosz trzeźwego patrzenia na rynek konsol/gier tu nie widze.

Opublikowano

Duzy Coati i duzo sprzetu mialem, ale co konkretnie masz mi do zarzucenia, tj moim pogladom?

@Grigori

Jaka jest zaleznosc miedzy ewolucja-rewolucja a porazka-sukcesem kasowym, bo nie kumam?

Mialem PS2, mialem Xboxa i NGC. Mialem DCeka, N64, PS One, Atari 2600 i Mega Drive'a. Wiec organoleptycznie uczestniczylem w devolopingu tego rynku. I ogralem sporo wartych uwagi pozycji, tak nawet niektore z PS2.

AW? Interesuje mnie bardziej RDR. AW jest tym czego zupelnie nie oczekiwalem. Co do DLC, to tylko gry, nie bede rozpaczal, ze nie jestem w stanie dociagnac jakiegos contentu ;f

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Rewolucja to mozliwe generowanie obrazu 3d w przyszlosci bez uzycia peryferiow. Zmiana rozdzielczosci sygnalu czy nosnika to nie zadna rewolucja, tylko ewolucja.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Wiadomo, ze wiekszy impact dla srodowiska mialo przejscie z tasmy na cyfrowy zapis, ale Grigori rewolucja to za mocne okreslenie dla tego wydarzenia.

Opublikowano

Za wikipedią, stan ma 31 marca 07 sprzedano w sumie 1.24 billionów gier.

u nas miliard

Co do wkładania płyt w x360 to zaledwie 5-6 gier jest na więcej niż dwóch płytach i jest to tak rozwiązane że zmienisz płytę 1-2razy (ME2).

Ciekawostka:

KLIK

Wii warta jest obecnie 9,9 miliarda dolarów a DS 7,8. Xbox 360 wyceniony został na 4,5 mld. Mizernie wygląda przy tym PlayStation 3 z kwotą 426 mln. dolarów. Na końcu stawki znalazły się PSP - 155 mln. i PS2 - 49 mln.

Edytowane przez bigdaddy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.