Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

no to jest nowy IP tylko nie wiadomo co, o horrorze były faktycznie ploty jakiś czas temu.

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Wyświetleń 184,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szał na PS3 slim zaczął się od września i jakoś dwa miesiące po premierze nie może upaść. Kto śledzi wyniki sprzedaży na bieżąco ten wie. A na horyzoncie premiera jeszcze większych killerów... FF XIII

• Kocham ten temat   Edit: plus zostałem zminusowany przez Majora za to, że dałem link potwierdzający, że Sonyslave'y się mylą

• olaboga minusiki mi poleciały w profilu <beczy> nikt mnie nie lubi :<   a ja dawno nikomu nie dałem minusika... trzeba to zmienic! _______________ tej? kiedys były jakies plany stworze

Opublikowano

Po za tym szef Insomniac, Ted Price powiedział, że nadal będą tworzyć ex'y dla Sony. W przypadku tego projektu firma weszła we współpracę z EA Partners, które wyda grę i zajmie się jej dystrybucja dla kilku platform docelowych. Z EA Partners w tej kwestii umową zawarło m.in. Epic Games (ex'y dla X360).

Opublikowano

Oj bigdaddy, niczego się nie nauczyłeś, jak zwykle wierzysz we wszystko co napisze Polygamia :lol:

Link do wywiadu z Tedem Price:

http://g4tv.com/thefeed/blog/post/704924/Insomniac-CEO-Ted-Price-Explains-Why-His-Studios-Finally-Going-Multiplatform.html

G4: It puts a little more pressure on you guys. Before, you could offload certain things to a publisher. Are you going to feel more pressure now that everything falls to Insomniac?

Price: Just to be fair, over the years we have generated all of the ideas for our games here at Insomniac. Sony, our other partner, has been fantastic in terms of working with us. We maintained creative control when it comes to the practical aspects of development, but Sony does own the IP to Ratchet & Clank and to Resistance.

Read more: http://g4tv.com/thefeed/blog/post/704924/Insomniac-CEO-Ted-Price-Explains-Why-His-Studios-Finally-Going-Multiplatform.html#ixzz0oy1cmaAG

Także seria Ratchet i Resistance tylko na konsolach Sony :) W wywiadzie co podałem link jest też wzmianka że Insomniac mają prawa do tego nowego IP co będą robić dla EA.

Gratulacje bo twoje przepowiednie sprawdziły się, co nie zmienia faktu że twoje pewne info z tamtego czasu, że to już jest potwierdzone nie istniało i dopiero dzisiaj multiplatformowość potwierdzili :whistling:

Edytowane przez froniu

Opublikowano

Following the news that Insomniac Games has signed a multiplatform deal with EA Partners, the company revealed that they are still to develop exclusive games for the PS3

Zresztą nie dziwię im się. Robią świetne gry, mają talent i doświadczenie. Dzięki współpracy z EA mają szansę rozwinąć skrzydła. Produkcja exów na PS3 oraz multiplatform to chyba dla nich spełnienie marzeń.

Opublikowano

froniu jak zwykle spóźniony kiedy już wszystko się wyjaśniło w temacie :lol:

Co do ich gier to Res mało kogo grzeje w zalewie fpp ale fajnie było by zobaczyć konwersje RC na x360, przyjdzie się zadowolić nowymi IP od nich, dobre i to.

Gratulacje bo twoje przepowiednie sprawdziły się, co nie zmienia faktu że twoje pewne info z tamtego czasu, że to już jest potwierdzone nie istniało i dopiero dzisiaj to ujawnili :whistling:

ludzie z insomniac zabronili mi mówić o tym do 25maja, dziś dałem cynk kotaku, ign, GT i innym. Dlatego takie zamieszanie w necie.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Co do ich gier to Res mało kogo grzeje w zalewie fpp ale fajnie było by zobaczyć konwersje RC na x360, przyjdzie się zadowolić nowymi IP od nich, dobre i to.

Ciekawe tylko np. który fpp miał lepszego singla w tej generacji konsol od Resistance 2(nie wiem, może Halo, nie grałem) - dla mnie pierwsze miejsce na podium. Multi w jedynce to też czołówka.

Edytowane przez Khadgar

Opublikowano

froniu jak zwykle spóźniony kiedy już wszystko się wyjaśniło w temacie :lol:

ludzie z insomniac zabronili mi mówić o tym do 25maja, dziś dałem cynk kotaku, ign, GT i innym. Dlatego takie zamieszanie w necie.

To co napisałeś (cytat poniżej - Twoja ostatnia wiadomość przed moją) jednoznacznie nie stwierdza żebyś jednak przyjął do siebie że do RC i Res mają prawo Sony.

też tak może być, chociaż nie jest to jasno napisane czy chodzi o nowy IP czy RC i Res, bo napisali ''gier'' a nie gry, obok jest info o RC i Res...no chyba że Insomniac szykuje dwa nowe IP.

A wiadomo już to było jak napisałeś swoją pierwszą wiadomość o multiplatformowosci Insomniac, nikt nic nie musiał wyjaśniać , wystarczy nie wierzyć we wszystko co piszą na Polygamii a trochę poszperać po czeluściach internetu :whistling:

ps. wiedziałem że masz wtyki w Insomniac :D

Opublikowano

A powie ktos czemu Oddworld Inhabitants umarlo? Czy moze cos szykuja. Wiem, ze zajeli sie jakims SFX w branyz filmowej, ale oprocz mocno sredniego Munch'a ich gry byly genialne. Czemu glupi MS ich nie kupil ;/

http://www.joystiq.com/2008/05/22/new-oddworld-game-in-the-works-may-be-years-off/

no ok, ale ile mozna czekac... strona w budowie tez juz szmat czasu...

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Bo sprzedaż widocznie była niezadowalająca. Microsoft trzyma tylko tych, którzy przynoszą dochód. A ekipa rzeczywiście była świetna, każda gra cechowała się unikalnym światem i niebanalnym humorem, najbliżej nich były chyba tylko produkcje Tima Schafera, albo Beyond Good & Evil.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Grigori i spolka, jest cos nowego o co mozna by toczyc denne dysputy?

Opublikowano

na polygamii było coś o exach i na x360 wyszło chyba ponad 200 na ps3 90 czy jakoś tak. Taki nowy materiał na rozkręcenie tematu.

a (pipi) z tym, może nowy materiał na temat to kto zarządzi na E3 teraz ? Kto pozamiata grami ? kto chowa asy w rękawie ?

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

No walsnie E3, Sony juz postrzelalo zapowiedziami, MS prawie nic nie mowi. Albo nic nie maja, w co watpie, albo uderza znienacka .

Edytowane przez Gość

Opublikowano

MS pewnie zajmie się Natalem i sequelami swoich ex'ów.

Opublikowano

a (pipi) z tym, może nowy materiał na temat to kto zarządzi na E3 teraz ? Kto pozamiata grami ? kto chowa asy w rękawie ?

Killzone 3, LBP2, Infamous 2, GT5 ( :whistling: ), Last Guardian !?. Agenta chyba - raczej nie będzie. No nie ważne ale już z tymi tytułami zwycięzca w tym roku może być tylko jeden.

Opublikowano

Dobry zart.

Opublikowano

To nie żart tak to widzę.

Girsy trzecie choć wielkie i mocarne to same nie obronią killerów Sony. A daj Boże, ND wyskoczyłoby z zapowiedzią i teaserem U3 (choć wiem to niemożliwe) to MS już w ogóle może odwoływać konferencję.

Opublikowano

Reach pewnie sprzeda sie troche slabiej... od wszystkich tych gier ktore podales razem :teehee:

Opublikowano

Licze na nowa gre od Rare (na forum N+ ktos napisal, ze ptaszki cwierkaja o Perfect Dark 2, wolalbym osobiscie np nowego Conkera, samo studio zas twierdzi ze interesuja ich tylko nowe ip i badz tu madrym ;/), na zapowiedz PGRa 5, Gearsy i Halo wiadomo. Reszta to niespodzianki i wyjatkowo mocarne multiplatformy.

Opublikowano

Reach pewnie sprzeda sie troche slabiej... od wszystkich tych gier ktore podales razem :teehee:

Ale każda pojedynczo z tych gier wygląda lepiej niż H:R ;p

A dwa coś niezbyt halo te Halo skoro nawet fani psioczą. Poza tym pamiętam jak pisaliście w temacie, że poziom graficzny Reach to K2 ;p A wychodzi na to, że H3 co najwyżej hehe.

Opublikowano

Nie klam! Poczekaj do materialow z singla! Zawsze wszyscy narzekaja, a potem schodzi z polek milion za milionem.

Opublikowano

Najbardziej na Reach psioczy Butcher w najnowszym numerze PE. Naprawdę nie spodziewałem się tego po gościu, który wystawił 10 Halo 3. Choć trudno mu się dziwić, od tamtego czasu minęło mnóstwo czasu, a konkurencja nie śpi.

Że nie wspomnę o dwóch tytułach, na które Butcher załapał swego czasu bakcyla: Killzone 2 i Bad Company 2.

Opublikowano

O multiplatformach pisalem w kontekscie obu sprzetow.

Tex slyszalem, ze sfochales sie na forum N+ :D

Opublikowano
Killzone 3, LBP2, Infamous 2, GT5 ( :whistling: ), Last Guardian !?. Agenta chyba - raczej nie będzie. No nie ważne ale już z tymi tytułami zwycięzca w tym roku może być tylko jeden.

Sony już się wystrzelało z niespodzianek, na konfie rzucą pewnie jeszcze MS3 + 1-3 niezapowiedziane gry.

Z wielkich niespodzianek u sony strzelam że będzie coś od Bioware (ME na ps3 ?) czy też może Shenmue 3.

Zaś z MS jest znacznie ciekawiej bo nie wiadomo jakich gier można się spodziewać poza HR, F3, GOW3. To mi się podoba że siedzą cicho do E3 by (pipi)ać z grubej rury.

Z wielkich niespodzianek to stawiam na FFVS na x-a czy też nowy Dino Crisis.

Co do GT5 to ta gra już jest tradycją na E3 :D Fajnie było by zobaczyć zapowiedź FM4 jako fatality gt5, choć to mało realne.

Co do HR to żadnego kosmosu graficznego nie ma co się spodziewać ale z pewnością to będzie bardzo ładna gra. Zresztą grafa nie najważniejsza ,,dodatek'' ODST dał mi 2x funu niż KZ2.

Opublikowano

Mysle, ze ME nie wyjdzie na PS3. A Shenmue 3 to pobozne zyczenie, nic wiecej. Forza nowa nie teraz, ale i tak wyjdzie szybciej niz GT5 :teehee: Pokaza zapewne MGS Rising, Dino to tez IMO fanaberia, zreszta to zaden potezny franchise, 3 np byla serio slaba.

Opublikowano

MGS Rising będzie na konfie sony to już pewne co do DC to mój strzał bo Capcom smaży dużego exa ze znanej serii o której ostatnio było cicho. Czyli Dino/Onimusha/Okami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.